Podkategorie

  • Talerze obiadowe

    Obiad to jeden z najważniejszych posiłków w ciągu całego dnia. Podczas jego spożywania podawane są nam różnorakie dania, które trzeba na czymś umieścić, aby dotarły do nas całe. Właśnie w tym celu używa się między innymi talerzy obiadowych.

    Cele stawiane przed talerzem obiadowym.

    Talerz obiadowy pełni dość ważną funkcję w naszych domach bądź lokalach gastronomicznych. Głównie wykorzystuje się go do serwowania różnych dań i posiłków dla naszych gości bądź klientów. Jest to oczywista funkcjonalność, ale czy jedyna? Otóż nie! Tego typu produkty również są ozdobą stołu, na którym goszczą. Właśnie z tego względu warto wybrać zastawę pasującą do charakteru i wyglądu wnętrza, gdzie będzie użytkowana. Wbrew pozorom zaproszone osoby zwracają uwagę właśnie na takie niuanse i w dużej mierze to one decydują o odbiorze restauracji lub pubu, w którym spożywają posiłek.

  • Półmiski do serwowania

    Klienci, ale i goście zwracają coraz większą uwagę na małe z pozoru nieważne rzeczy. Z tego względu każdy właściciel lokalu gastronomicznego powinienem zadbać oto, aby jego dania były podawane w jak najlepszy sposób. Nie wątpliwie takie efekt możecie uzyskać poprzez zastosowanie prezentowanych tutaj półmisków do serwowania.

    Eleganckie półmiski do serwowania.

    Zastawa używana w lokalach gastronomicznych powinna przede wszystkim dobrze wyglądać. Wynika to z faktu, że to właśnie ona zostanie zobaczona, jako pierwsza i wpłynie na pierwsze wrażenie Waszych klientów. Mając tego świadomość, przygotowaliśmy półmiski do serwowania o eleganckim wyglądzie. Zostały one wykonane z ponadczasowych materiałów, które nadają naczyniom niepowtarzalnego charakteru. Posiadają one kremową lub białą barwę, która oznacza czystość. Wybierając takie kolory, wysyłacie do swoich klientów i gości jasny sygnał, czego mogą się spodziewać. Jesteśmy przekonani, że nie będziecie musieli się ich wstydzić na Waszych stołach, a nie jeden gość zwróci na nie uwagę i zachowa w pamięci pozytywne wrażenie.

  • Miski na przekąski

    Gdy przyjmujemy naszych gości w domach lub restauracjach, to najczęściej muszą oni poczekać na danie główne. Jednak nie wypada ich trzymać przy pustym stole i powinniśmy im podać mniejsze potrawy. Do ich serwowania znakomicie sprawdzą się miski na przekąski.

    Przekąski to ważne dodatki.

    Mało, kto sobie zdaje sprawę, jak ważnym dodatkiem są niewielkie porcje jedzenia, które podajemy zaraz po przyjściu naszych gości. To właśnie te dania pozwalają na zaspokojenie pierwszego głodu i poza tym dzięki nim klienci nie muszą zasiadać przy pustym stole. Ze względu na to, że posiłki wstępne są niewielkie, to nie powinno się ich podawać na dużych naczyniach. Wynika to z faktu, iż w dużym stopniu byłby one puste. Aby temu zapobiec, należy wyposażyć się w miski na przekąski. Pomogą wam one w odpowiednim podaniu dania startowego.

  • Filiżanki do kawy/herbaty

    Podczas spożywania posiłków pijemy różne napoje. Pomagają nam one przełknąć kawałki jedzenia, a oprócz tego zaspokajają nasze pragnienie. Jednak ciecze te powinny być podane w odpowiedni sposób. Nie wątpliwie taką metodą są filiżanki do kawy i herbaty.

    Tradycja kontra nowoczesność.

    Gastronomia prężnie się rozwija i panujące w niej trendy zmieniają się bardzo szybko. Właśnie, aby im sprostać, postanowiliśmy umieścić w swojej ofercie dwie grupy filiżanek do kawy i herbaty. Ich podziału możemy dokonać bezpośrednio na rodzaj materiału do ich użycia. Tak, więc oferujemy produkty wykonane z:

    • Porcelany – surowiec od dość dawna wykorzystywany do tworzenia różnych naczyń. Uważany jest on za tradycyjny materiał pasujący do większości wnętrz. Wybierany dość często przez naszych klientów.
    • Szkła – dość niedawno wprowadzony materiał nadający wyrobom niepowtarzalnego wyglądu. To właśnie dzięki niemu możemy dokładnie zobaczyć, jaka ciecz została nam podana. Produkty z tego surowca stosowane są w nowoczesnych wnętrzach nadając im odpowiedniego klimatu.

  • Kubki do kawy i herbaty

    W domowym zaciszu lub lokalu gastronomicznym dość często spożywamy różne napoje. Ułatwiają nam one jedzenie posiłków, ale także umożliwiają rozgrzanie się w zimniejsze dni. Jednak w czymś musimy przechowywać ciecz, aby ją wypić. Do tego celu możemy wykorzystać między innymi kubki do kawy i herbaty.

    Co wybrać filiżanki czy kubki do kawy i herbaty?

    U części osób w tym momencie może postać pytanie: Jakie naczynie wybrać do podawania kawy i herbaty? Przecież napoje możemy umieszczać w filiżankach, jak i kubkach. To prawda! Dlatego podpowiemy Wam, gdzie powinno używać się, jakiego szkła. Przyjęło się, że filiżanki do kawy i herbaty stosowane są w eleganckich miejscach. Dlatego właśnie między innymi możemy je spotkać w gustownych restauracjach, tradycyjnych kawiarniach lub cukierniach. To właśnie tam spiszą się one najlepiej. Natomiast kubki do kawy i herbaty masowo wykorzystywane są w lokalach zbiorowego żywienia. Wynika to z tego, że goście nie zwracają tam uwagi, na jakość produktów, w których spożywają napoje. Co za tym idzie, będziecie mogli tego typu rozwiązań użyć między innymi w kantynach pracowniczych bądź szkolnych stołówkach.

  • Salaterki

    Surówki bądź sałatki to dodatki, które często podawane są na stołach restauracyjnych. To właśnie one wzmacniają smak dań głównych. Jednak, aby spełniały one swoje cele, musimy je podać w odpowiedni sposób. Właśnie idealnym rozwiązaniem będą salaterki z tej kategorii.

    Wykorzystanie salaterek.

    Przyglądając się takim naczyniom jak salaterki, do głowy przychodzi nam ich jedno wykorzystanie. Mianowicie możemy w ich podawać różne dania i trop ten jest słuszny. To właśnie do ich wnętrza trawią między innymi surówki lub sałatki, ale także różnorodne dodatki do dań głównych. W ten sposób nasi goście będą zawsze mieli łatwy do nich dostęp.

    Warto także pamiętać, iż rozwiązania te także stanowią dekorację stołu, na którym się znajdują. Coraz więcej osób zwraca uwagę na najmniejsze szczegóły, co za tym idzie, warto wybrać naczynia dobrze wyglądające. Jesteśmy przekonani, że właśnie u nas znajdziecie takie produkty.

  • Bulionówki

    Zupy to dania, bez których nie wyobrażamy sobie uroczystego obiadu. To właśnie podczas najważniejszych okazji na naszych stołach gości rosół, strogonow bądź barszcz. Tylko jak podać wszystkie wyżej wymienione dania, aby nasi goście mogli je łatwo spożyć? Wystarczy wykorzystać bulionówki!

    Charakterystyka bulionówek.

    Bulionówki to naczynia kuchenne o charakterystycznej budowie. Posiadają one niewielkie wymiary, dzięki czemu mieszczą się na każdym stole, a oprócz tego w łatwy sposób możemy je objąć. Również zostały one wyposażone w odpowiednie uchwyty lub uszka, które umożliwiają łatwe chwycenie oraz podniesienie całego naczynia wraz z zawartością. Takie wykonanie sprawa, że jesteśmy w stanie zjeść rosół lub inną zupę bez używania sztućców gastronomicznych.

  • Wazy do zupy

    Bulion to jedno z podstawowych dań obiadowych, które goszczą na stołach lokali gastronomicznych. Miejsca te ze swojej natury zawierają dużą liczbę gości. Jak więc im wszystkim dostarczyć potrawę? Wystarczy zastosować wazę na zupę.

    Wazy na zupę – duże udogodnienie.

    Nie trudno sobie wyobrazić sytuację, w której przy restauracyjnym stole siedzi większa ilość osób zamawiających tę sam bulion. Przynoszenie ich wszystkim pojedynczo naczynia z nalaną cieczą nie ma większego sensu. Wynika to przede wszystkim z tego, że zajęłoby to znacząco ilość czasu. Rozwiązaniem na te bolączki są wazy do zupy. To właśnie do ich wnętrza będziemy mogli wlać więcej potrawy i zanieść naszym klientom. Dzięki temu będą oni mieli stały dostęp do ciepłej cieczy oraz nie będą musieli za każdym razem wołać obsługi.

  • Sosjerki do sosów

    Przygotowując jakikolwiek posiłek w lokalu gastronomicznym, chcemy, aby smakował on naszym gościom jak najlepiej. Jednak ich kubki smakowe mogą być znaczącą różne od naszych, a wówczas potrawa spotka się z dużą krytyką. W celu uniknięcia tych przypadków cześć kucharzy tworzy dipy, aby klienci mogli dostosować smak do swoich preferencji. Dodatki te jednak muszą być podane w odpowiedni sposób. Tutaj nie wątpliwie do gry wejdą sosjerki do sosów.

    Gustowne sosjerki do sosów.

    Na pierwsze wrażenia klientów w restauracji może wpłynąć naprawdę wiele czynników. Wśród nich znajduje się także estetyczne podanie dania oraz dodatków do niego. Mając to na uwadze, przygotowaliśmy dla Państwa gustowne sosjerki do sosów. Nasi dostawcy wyprodukowali je z porcelany bądź stali nierdzewnej. Oba materiały charakteryzują się dużą odpornością na uszkodzenia mechaniczne oraz są łatwe w utrzymaniu czystości. Cechy te sprawiają, że naczyń w tej kategorii będziecie mogli używać przez długi czas.

  • Naczynia do zapiekania

    Osoby przygotowujące dania prześcigają się w pomysłach jak nadać im lepszego smaku. Coraz popularniejsze staje się, więc przypiekanie. Jednak, aby czynność tą móc wykonać należy posiadać odpowiednie akcesoria. Nie wątpliwie do nich zaliczamy naczynia do zapiekania.

    Naczynia do zapiekania do zadań specjalnych.

    Na pierwszy rzut okna wydaje się nam, że naczynia do zapiekania to zwykłe produkty niczym się niewyróżniające. Jednak jest to nieprawda! Tego typu produkty muszą być wykonane w taki sposób, aby wytrzymać duże temperatury panujące w piecach. Prezentowane tutaj rozwiązania są w stanie przetrwać w temperaturę sięgającej nawet 600 °C. Możecie być dzięki temu pewni, że naczynie nie pęknie, a zawartość w środku nie zostanie wylana. Taka charakterystyka mogła być uzyskana dzięki zastosowaniu najbardziej wytrzymałej porcelany, jaka znajduje się w tym momencie na rynku.

  • Naczynia dla dzieci

    Każdy, kto ma dzieci, wie, że często nie są one skore do zjadania posiłków. Rodzice raz za razem wymyślają sposoby, aby ich pociechy skonsumowały to, co znajduje się na zastawie. Dobrym rozwiązaniem może okazać się zakup naczyń dla dzieci.

    Naczynia dla dzieci przyciągające uwagę.

    Nie od dziś wiadomo, że nasi najmniejsi członkowie rodziny mają problemy z utrzymaniem skupienia na jednej rzeczy. Właśnie z tego powodu dość często nie chcą oni zjeść posiłku do końca, bo zainteresują się czymś innym. Aby temu zapobiec, producenci zaczęli dla naszych najmłodszych produkować odpowiednie naczynia dla dzieci. Przede wszystkim charakteryzują się one tym, iż nie posiadają jednej barwy, ale są różnokolorowe. Takie wykonanie wzbudza ciekawość i prowadzi do zjedzenia całego posiłku. Oprócz tego zastawa stołowa tego typu posiada najróżniejsze kształty przypominające wiele postaci. Między innymi mogą to być klauny, niedźwiedzie i inne stworzenia. Dziecko widzące ulubione zwierzątka jest chętniejsze do zjadania wszystkiego. Jeżeli macie problemy z Waszymi maluchami i nie chcą one spożywać swoich posiłków należałoby się zastanowić nad zakupem znajdujących się tutaj rozwiązań.

  • Miseczki do dipów

    Przygotowując dania dla naszych gości, zawsze chcemy, aby im one smakowały. Jednak nie każda osoba ma takie same kubki smakowe jak my. Aby zminimalizować ryzyku, że nasza potrawa zostanie źle oceniona, można podawać dresingi. Gdy się na to zdecydujecie nie wątpliwie będą Wam potrzebne miseczki do dipów.

    Miseczki do dipów zwracające uwagę.

    Miseczki do dipów to naczynia przechowujące ważną zawartość. Dresingi znajdujące się w ich wnętrzu mogą odmienić smak niejednego dania. Dlatego ważne jest to, aby te przybory kuchenne zostały zauważone. Nie wątpliwie prezentowanych tutaj rozwiązań nie można ominąć. Posiadają one elegancki wygląd i ciekawe kształty, co za tym idzie, Wasze dodatki do dań będą zawsze dobrze widoczne. Nie ryzykujcie, że Wasze posiłki nie będą smakowały gościom i zakupcie tutaj znajdujące się produkty.

  • Zastawa kuchenna linie
na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 223 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 223 elementów

Zastawa stołowa

Restauracje, puby i kawiarnie to miejsca, w których podaje się różnorakie dane. No właśnie, ale, na czym są one umieszczane? Oczywiście na zastawie stołowej do gastronomii! Kategoria ta zawiera wszystkie elementy niezbędne przy serwowaniu posiłków. Zapraszamy do zapoznania się z nią.

Zastawa stołowa do lokali gastronomicznych.

Restauracje, puby i hotele to miejsca wyjątkowe. Wynika to z faktu, iż klienci nie wybaczają tam nawet najmniejszych niedociągnięć. Dlatego każdy właściciel takiemu ustępu powinien wyposażyć się w elegancką zastawę stołową do gastronomii. W tej części naszego sklepu internetowego odnajdą Państwo produkty w różnych kolorach, kształtach oraz wielkościach. Posiadamy w swojej ofercie większość naczyń, jakie Wam się przydadzą podczas podawania dań. Wszystko to po to, aby każda osoba mogła wybrać idealne dla siebie produkty. Jesteśmy pewnie, iż w sklepie Doris właśnie tego dokonacie.

Potrzebne elementy zastawy stołowej.

Zastawa stołowa do gastronomii to dość szeroki dział zawierający różne elementy. Czasami nawet zbytnio nie wiadomo, do czego je wykorzystać. My w tym podpunkcie skupimy się na najważniejszym wyposażeniu i opiszemy, do czego może być on zastosowany.

  • Talerze obiadowe – podstawowe wyposażenie każdego miejsca, w którym serwowane są jakieś dania. To właśnie na tych produktach będziecie podawać potrawy. W swojej ofercie posiadamy różnorakie produkty przeznaczone do wielu celów.
  • Półmiski do serwowania – kolejne naczynia idealne do podawania. Jednak na ich najczęściej serwuje się przekąski.
  • Filiżanki do kawy i herbata – te dwa napoje są najczęściej wykorzystywane podczas spożywania posiłków. To filiżanki zapewniają elegancki sposób podania gościom ich trunku.
  • Kubki do kawy i herbaty – drugi sposób podawania cieczy do popicia posiłku. Mniej elegancki od tego przedstawionego wyżej, ale za to tańszy.
  • Salaterki – naczynia te idealnie się sprawdzą podczas podawania sałatek, sosów lub przypraw. Te dodatki goszczą dość często na stołach gastronomicznych, dlatego trzeba je w odpowiedni sposób zaserwować.
  • Bulionówki – produkty te coraz częściej znajdują się na naszych stołach i wykorzystywane są do podawania najrozmaitszych zup oraz kremów.
  • Wazy do zup – to właśnie one będą idealne do przechowywania i magazynowania dużej ilości zup. Z nich w łatwy sposób goście nabiorą danie do swojej bulionówki lub głębokiego talerza.
  • Sosjerki do sosów – zdarzają się sytuacje, w których chcemy przygotować jakiś element zwiększający smak naszej potrawy. Najczęściej są to różnego rodzaju sosy. Sosjerki sprawdzą się podczas serwowania tych dodatków.
  • Naczynia do zapiekania – również przydatne mogą okazać się naczynia do zapiekania. Wynika to z faktu, że duża liczba potraw wymaga właśnie obróbki w wysokiej temperaturze.

Wyżej wymienione składowe zastawy stołowej muszą znaleźć się na wyposażeniu każdego lokalu gastronomicznego, ponieważ pozwalają podać szeroką damę potraw oraz dodatków do nich.

Wysokiej jakości zastawa stołowa.

Kupując u nas zastawę stołową do gastronomii, nie muszą Państwo obawiać się o jej wykonanie. Powstała ona z najwyższej jakości szkła lub porcelany. Materiały te zapewnią Wam proste oraz długotrwałe użytkowanie. Między innymi dzięki nim będziecie w stanie nasze naczynia myć w zmywarce lub je piętrować. Wyżej wymienione cechy są bardzo ważne w profesjonalnym użytkowaniu. Dlatego warto zaufać naszej firmie i tutaj dokonać niezbędnych zakupów.

Bogata oferta zastawy stołowej.

W sklepie internetowym Doris znajdą Państwo wiele modeli zastawy stołowej do gastronomii. Poszczególne naczynia różnią się od siebie wielkością, barwą oraz wyglądem. Taka duża rozpiętość umożliwia dopasowanie poszczególnych elementów do wystroju i charakteru Waszego wnętrza. Jesteśmy przekonani, że u nas znajdziecie wszystko to, czego potrzebujecie w atrakcyjnych cenach.

Zastawa stołowa
Menu

Informacja

Tagi