Chłodnictwo

Urządzenia chłodnicze i mroźnicze to taki typ wyposażenia, który powinien się znaleźć w dużej ilości lokali. Nie ważne czy prowadzisz sklep spożywczy lub restauracje prędzej czy później się na nie natkniesz. Dlatego zachęcamy do zapoznania się z tą kategorią i wyboru odpowiedniej maszyny dla siebie.

Niezbędne urządzenia chłodnicze.

Urządzenia chłodnicze można wykorzystać w dwa sposoby:

  • Do przechowywania sprzedawanych rzeczy.
  • Do eksponowania towaru.

Obydwa zadania znakomicie zostaną wykonane przez witryny chłodnicze, regały chłodnicze oraz szafy chłodnicze. Najczęściej wymienione maszyny posiadają elementy szklane, przez które może zajrzeć klient i oświetlenie LED, ułatwiające zobaczenie detali smakołyków. Zostały one także wyposażone w wewnętrzne agregaty chłodnicze dobrej jakości zapewniające działanie maszyn przez długi czas. W przypadku, gdy przechowujecie produkty w temperaturze od 0°C do 15°C to przedstawione w tej grupie urządzenia są właśnie dla Was.

Chłodnictwo  Jest 217 produktów.

Podkategorie

  • Barowe szafy chłodnicze

    Prowadzą Państwo bar lub restaurację  i potrzebujecie podręcznego przeszklonego urządzenia chłodniczego? To mamy dla Ciebie ofertę niezawodnych szaf chłodniczych. Każdy barman potrzebuje pod ręka podblatową chłodniczą szafę w której będą na półkach dobrze schłodzone napoje do drinków podawanie klientowi.

    Czym są podblatowe szafy chłodnicze?

    Podblatowe szafy chłodnicze to urządzenia do przechowywania produktów w niższej temperaturze. W jej wnętrzu panuje od 0° do 10°C. Takie warunki sprawiają, iż nadaje się ona do magazynowania różnego rodzaju serów, kiełbas a nawet kanapek. Jednak większość z naszych klientów umieszcza w nich napoje do schłodzenia. Tak naprawdę od swoich większy braci nie różnią się one praktycznie niczym oprócz wymiarów. Dlatego znajdują się one na wyposażeniu mniejszych lokali gastronomicznych, gdzie ciężko zmieścić pełno wymiarowe urządzenia.

  • Chłodziarki do wina

    Podajesz w swoim lokalu gastronomicznym różnego gatunku win? A może jesteś koneserem tego trunku w domowych warunkach? Jeżeli zaliczać się do któryś z wyżej wymienionych grup to musisz na swoim wyposażeniu posiadać profesjonalną chłodziarkę do wina.

    Chłodziarka do wina – co to za urządzenie?

    Chłodziarka do wina to maszyna dostosowana do przechowywania i eksponowania wspomnianego nisko procentowego alkoholu. W jej wnętrzu panuje temperatura od 5°C do +18°C. Wymienione parametry muszą być ściśle przestrzegane, ponieważ częste ich zmiany mogą doprowadzić do zniszczenia trunku. W związku z tym do tego typu zadania nie wystarczy zwykła lodówka, a właśnie wyspecjalizowana winiarka. Oprócz tego przedstawione tutaj urządzenia wizualnie wyglądają o wiele ładniej niż standardowe szafy chłodnicze.

    Ilość stref w chłodziarkach do wina ma znaczenie!

    Prócz stałej temperatury, istotnym aspektem jest ile stref chłodzenia występuje w chłodziarce do wina. Wynika to z tego faktu, iż różne rodzaje tego winogronowego napoju mogą potrzebować rożnych parametrów jego przechowywanie. Jeżeli posiadają Państwo kilka stref chłodzenia wówczas dla każdej z ich istnieje możliwość swobodnej regulacji stopni Celsjusza. W nowoczesnych urządzeniach najczęściej spotykamy dwie strefy, jednak w swojej ofercie posiadamy również maszyny z jedną lub trzema.

  • Lodówki minibar

    Coraz więcej hoteli oraz pensjonatów podnosi swoje standardy. Już nikogo w dzisiejszych czasach nie dziwi fakt że na wyposażeniu każdego pokoju hotelowego mamy do dyspozycji lodówkę. Właśnie do takich rzeczy zalicza się także lodówka hotelowa minibar.

    Po co lodówka hotelowa minbar?

    Pewnie część osób zadaje sobie pytanie, po co komu lodówka hotelowa minibar. Odpowiedź jest bardzo prosta do schłodzenia i przechowywania produktów łatwo psujących się. W jej wnętrzu panuje temperatura 8˚C. Taka wartość pozwala magazynować różnego rodzaju przekąski, napoje, piwo oraz inne niezbędne rzeczy. Również część domów gościnnych umieszcza tam pakiety startowe dla swoich klientów. Jak można zauważyć takie urządzenie jest niezbędne w każdym hotelu lub pensjonacie.

  • Kostkarki

    Któż z nas nie lubi napić się zimnego napoju w domu lub restauracji. Jednak, aby go schłodzić należy użyć jakiegoś przedmiotu, który ma o wiele niższą temperaturę od cieczy. Taką rzeczą są kostki do lodu wyprodukowane w gastronomicznej kostkarce do lodu.

    Co jest wyjątkowego w gastronomicznych kostkarkach do lodu?

    Jedną z podstawowych rzeczy, jaką wyróżnia gastronomiczną kostkarkę do lodu od tej domowej jest jej wydajność. Maszyny tutaj przedstawione zostały stworzone do generowania bardzo dużej ilości zamrożonej wody. W swojej ofercie posiadamy urządzenia, które w ciągi jednej godziny mogą wyprodukować od 21 kg do nawet 770 kg różnego rodzaju kostek lodu.


    Również ich wykonanie jest nieco inne. Ich obudowy z zasady wyprodukowano ze stali nierdzewnej. Takie wykończenie sprawia, iż są one odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz wszechobecną rdzę. Dlatego prócz restauracji i barów można je stosować w różnych halach produkcyjnych.

  • Łuskarki

    Praktycznie każdy z nas kojarzy kostki lodu. Jednak mało, kto zdaje sobie sprawę, iż zamrożona woda może również występować w postaci tzw. suchych łusek. Do ich wytwarzania służą właśnie łuskarki do lodu zebrane w tej kategorii.

    Zastosowanie łuskarek do lodu.

    Łuskarki do lodu to maszyny tworzące zamrożoną wodę w postaci łuski. Właściwie od finalnego produktu pochodzi nazwa samej maszyny. Forma ta najczęściej stosowana jest w sklepach spożywczych, mięsnych bądź rybnych. Na suchych łuskach można umieścić między innymi dorsze, schaby lub inne produkty.  Tak przygotowane towary wytrzymają dłuższy okres czasu niż by to miało miejsce przy użyciu kostek lodu. Łuski charakteryzują się również niższą temperaturą oraz dłuższym czasem roztapiania.

  • Regały chłodnicze

    Prowadzisz sklep spożywczy, w którym klienci sami sobie sięgają produkty? Nie wiesz, w związku z tym jak zaprezentować swoje towary? Rozwiązaniem dla Ciebie nie wątpliwie będą regały chłodnicze z agregatem wewnętrznym.

    Dlaczego regały chłodnicze?

    Jest, co najmniej kilka plusów, które przemawiają za używaniem regałów chłodniczych. Przede wszystkim ten typ urządzenia posiada praktyczne przeszklenie w każdym boku. Konstrukcja taka pozwala swobodnie zajrzeć potencjonalnemu klientowi do środka.


    Nie wątpliwie kolejną zaletą jest również łatwość nabierania towaru. Dzięki temu, iż nasze urządzenia chłodnicze zostały wyposażone w drzwi przesuwne bądź skrzydłowe w każdym momencie można otworzyć regał.  Ułożenie półek także sprawia, że towary umieszczone nawet na najwyżej platformie są do sięgnięcia.


    Przedstawione rozwiązania można zastosować w sklepach spożywczych, restauracjach bądź hotelach. Wszędzie tam gdzie podaje się towary łatwo psujące się potrzebujące niskiej temperatury. U nas wynosi ona od 2 °C do 10 °C.

  • Szafy chłodnicze

    Jesteś właścicielem sklepu spożywczego lub restauracji? Jeżeli tak to musisz pamiętać o poprawnym przechowywaniu produktów łatwo psujących się. W zadaniu tym znakomicie sprawdzą się szafy chłodnicze.

    Jaką szafę chłodniczą wybrać?

    Kategoria ta zawiera dwa rodzaje szaf chłodniczych:

    • Zapleczowe.
    • Przeszklone.

    Szafy chłodnicze zapleczowe, jak sama nazwa mówi, to maszyny wykorzystywane w przestrzeniach magazynowych. Głównie charakteryzują się one tym, iż w całości zostały wykonane ze stali nierdzewnej i nie posiadają żadnych szklanych powierzchni. W przypadku chęci zajrzenia do środka należy otworzyć drzwi skrzydłowe. Dopiero wtedy wiemy, jaką zawartość kryje urządzenie.


    Szafy chłodnicze zapleczowe, zawarte w tej kategorii, wyposażono w drzwi częściowo lub w całości przeszklone. Takie udogodnienie umożliwia w każdej chwili zobaczenie przedmiotów umieszczonych wewnątrz. W związku z tym dodatkiem większość użytkowników wykorzystuje je do tworzenia przestrzeni ekspozycyjnych w sklepach spożywczych, mięsnych, wędliniarskich, hotelach oraz restauracjach


    Wybór rodzaju maszyn chłodniczych w tym przypadku zależny jest od funkcji, jaką maja one pełnić.

  • Szafy mroźnicze

    Przechowujesz duże ilości lodów lub mrożonek i nie mieścisz ich w zamrażarkach. A może masz ich tak dużo, iż zajmują one większą powierzchnie lokalu. Jeżeli w twojej firmie którykolwiek scenariusz się sprawdza należy zastanowić się nad zakupem szafy mroźniczej.

    Czym jest szafa mroźnicza?

    Szafa mroźnicza jest urządzeniem, w którego wnętrzu panuje temperatura od -24°C do -9°C. Dokładne parametry są zależne od modelu, jaki Państwo wybierają. We wszystkich odmianach tutaj przedstawionych ilość stopni może być regulowana elektronicznie bądź manualnie. Wyżej ukazane wartości sprawiają, iż urządzenia te sprawdzą się w przechowywaniu zamrożonych rzeczy. Tak naprawdę spełniają one taką samą funkcję jak zamrażarka skrzyniowa z tą różnicą, że oferują o wiele większą pojemność.

  • Witryny chłodnicze

    Każda osoba prowadząca biznes sprzedażowy wie, iż źródłem sukcesu jest poprawne przedstawienie swojego towaru. Sposób ten musi być nowoczesny, a jednocześnie przykuwać uwagę klientów. Kryteria te właśnie spełniają chłodnicze witryny cukiernicze.

    Do czego witryny chłodnicze cukiernicze?

    Witryny cukiernicze jak sama nazwa mówi służą do przechowywania tortów, babeczek i innych wypieków, ale czy na pewno? Nic nie stoi na przeszkodzie, aby we wnętrzu znalazły się napoje, owoce lub mleka. W środku tego typu urządzeń panuje temperatura od 0°C do 15°C. Parametry te sprawiają, iż wyżej wymienione produkt na pewno nie ulegną zepsuciu. Tak jak można zauważyć witryny są uniwersalne i mogą służyć do przechowywania wielu towarów. Nawet tych, co nie są związane w ogóle z branżą cukierniczą.

  • Zamrażarki skrzyniowe

    Produkty głęboko mrożone to częsty rodzaj towaru występujący w restauracjach bądź sklepach spożywczych. Do tej grupy zaliczamy między innymi mrożonki, lody, zmrożone mięso, itp. Ich poprawne przechowywanie wymaga niskiej temperatury, która zostanie zapewniona przez zamrażarki skrzyniowe.

    Rodzaje zamrażarek skrzyniowych.

    Kategoria, na której Państwo się znajdujecie zawiera dwa rodzaje zamrażarek skrzyniowych:

    • Z klapą pełną podnoszoną do góry.
    • Z drzwiami szklanymi suwanymi.


    Wybór odpowiedniego urządzenia zależy od ilości posiadanego miejsca w lokalu oraz przeznaczenia. Urządzenia z drzwiami klapowymi pełnymi znakomicie sprawdzą się w przestrzeniach magazynowych, gdzie nie musi być od razu widoczna zawartość. Warto jednak pamiętać, iż przy ich otwieraniu niezbędna jest przestrzeń nad maszyną. Tak, więc nie wykorzystamy ich w każdych warunkach.


    Drzwi przesuwne szklane znajdą swoje zastosowanie w miejscach, gdzie chcemy eksponować towar. Wówczas klienci będą bez problemów mogli zobaczyć środek maszyny i wybrać interesujące ich produkty. Również ten typ sprawdzi się, jeżeli mamy mały lokal lub nie dysponujemy miejscem bezpośrednio nad lodówką. 

  • Zasobniki

    Zakupiłeś już kostkarkę do lodu lub łuskarkę od firmy RestoQuality? Jeżeli tak to na pewno zauważyłeś, że nie masz gdzie magazynować wyprodukowanych kostek. Właśnie do tej czynności służą zasobniki do lodu z tej kategorii.

    Zasobniki do lodu – miejsce przechowywania kruszywa.

    Zasobniki do lodu to produkty stworzone do magazynowania wyprodukowanych kostek. Dzięki izolacji termicznej najwyższej jakości zamrożona woda znajdująca się w środku w wolniejszym tempie zmienia swój stan na ciekły. Cechę tę szczególnie docenią właściciele dużych lokali gastronomicznych oraz zakładów produkcyjnych lub hipermarketów. Dlaczego? Bo to właśnie te instytucję będą mogły wyprodukować na zapas kostki lodu bez obawy, że się one rozpuszczą.

  • Dystrybutory do lodów

    Lody gałkowe to popularny deser. Szczególnie, jeżeli na zewnątrz panuje wysoka temperatura. Część osób je ten wyrób nawet w chłodniejsze dni. Jednak musisz mu stworzyć odpowiednie warunki przechowywania w swoim sklepie, restauracji lub hotelu. Do tego celu niezbędny będzie konserwator do lodów.

    Dlaczego konserwator do lodów?

    Pewnie wiele osób w tym momencie zadaje sobie pytanie, dlaczego mam przechowywać ten chłodny deser w konserwatorze do lodów. Wynika to z faktu, iż tylko ta maszyna zapewnia stałą temperaturę we wnętrzu. Jest to bardzo istotne, ponieważ lody jest to produkt źle reagujący na zmienne warunki magazynowania. A przecież zależy Wam na tym, aby przetrwały one jak najdłuższy czas i były zawsze gotowe do podania.


    Oprócz wyżej wspomnianego faktu również praca przy takim urządzeniu jest bardziej ergonomiczna. Z łatwością można nałożyć kolejne kulki lodowe, a dbanie o czystość maszyny nie należy do najtrudniejszy. Dlatego warto zdecydować się na ten typ produktu, a nie wybierać szafy chłodniczej lub witryny mroźniczej.

  • Witryny mroźnicze

    Chcesz prezentować w swoim sklepie produkty zamrożone, a jednocześnie mieć ich estetyczną ekspozycję? Nie wystarczają Ci zamrażarki skrzyniowe ani szafy mroźnicze? Jeżeli tak to warto żebyś zainteresował się witrynami mroźniczymi.

    Witryny mroźnicze – nowoczesny sposób pokazywania zamrożonych towarów.

    Witryny mroźnicze do urządzenia, w których panuje bardzo niska temperatura. W zależności od modelu wartość ta może się wahać pomiędzy -22°C a -26°C. Magazynowanie towaru w taki sposób sprawia, iż zachowuje on swój kształt, ale również świeżość i walory smakowe. Do wnętrza tych maszyn możemy wsadzić różnego rodzaju torty, ciasta lub inne wypieki. W ofercie posiadamy nawet urządzenie, które może pełnić funkcjonalność najmniejszego dystrybutora do lodów na rynku. Dlatego warto dokładnie zapoznać się z tą kategorią.

  • Szafy do sezonowania...

    Restauratorzy oraz właściciele punktów gastronomicznych przykładają się coraz bardziej, do jakości sprzedawanego mięsa. Wynika to z faktu, iż klienci wolą wysoko jakościowe mięso nawet, jeżeli jest ono droższe. Kiedyś przygotowanie suszonego mięsa było utrudnione, jednak w tym momencie, dzięki zastosowaniu szaf do sezonowania jest o wiele łatwiejsze.

    Szafy do sezonowania na sucho źródłem sukcesu.

    Istnieją dwie metody sezonowania mięsa:

    • Na mokro.
    • Na sucho.

    Większość hipermarketów oraz sklepów sprzedaje produkty wytworzone tym pierwszym sposobem. Wynika to z faktu, iż jest to o wiele tańszy proces. W przypadku sezonowania na sucho mięso może stracić 20% swojej wagi, ale za to jest o wiele smaczniejsze. Dlatego jeżeli chcesz zaskoczyć swoich klientów wykorzystaj tę procedurę. Szafy do sezonowania zebrane w tej kategorii wspierają właśnie ten drugi typ obróbki mięsa.

  • Komory chłodnicze i...

    Przechowujesz w swoim magazynie duże ilości produktów łatwo psujących się i szafy chłodnicze albo regały ci nie wystarczają. Jeżeli tak jest to warto zainteresować się komorami chłodniczymi lub mroźniczymi. Tutaj znajdziesz kompleksową ofertę na te produkty.

    Dlaczego komory chłodnicze oraz mroźnicze?

    Komory chłodnicze oraz mroźnicze są wygodnymi miejscami do przechowywania wielu produktów wymagających niższych temperatur. Wynika to między innymi z tego faktu, iż w łatwy sposób możemy dostosować je pod nasze indywidualne preferencje. Dzięki nim wykorzystacie każdą ilość wolnej przestrzeni, jaką dysponujecie w lokalu. Takiego efektu nie uzyskacie stosując szafy i regały chłodnicze.


    Ten typ maszyn charakteryzuje się również dużą ilością miejsca dla naszych towarów. Mało tego w jej użytkowaniu nic nas nie ogranicza. Nie ma tutaj problemu, iż musimy uważać na agregat chłodniczy bądź nie zasłaniać jakiś otworów. Praktycznie przy wyborze komory mogą Państwo wykorzystać 100% jej powierzchni.

  • Agregaty do komór...

    Zdecydowaliście się na wybór jakiejś komory chłodniczej lub mroźniczej z naszej strony internetowej? Jeżeli tak to nie możecie zapomnieć o dokupieniu odpowiedniego agregatu chłodniczego. Kategoria ta zawiera wszystkie maszyny zgodne z komorami firmy RestoQuality.

    Typy agregatów do komory chłodniczej oraz mroźniczej.

    Oferta nasza obejmuje dwa rodzaje agregatów do komór chłodniczych oraz mroźniczych:

    • MONOBLOK
    • SPLIT

    Różnią się one między sobą umiejscowieniem. Te pierwsze montowane są na dachu lub ścianie bocznej komory. Taki typ montażu może nastręczyć paru problemów. Przede wszystkim musimy znaleźć dodatkowe miejsce gdzie zawiśnie agregat. W przypadku małych lokali może być to nie wykonalne. Warto także pamiętać, iż w przypadku ciepłych pomieszczeń ten typ maszyny nie sprawdzi się, ponieważ nie będzie miał skąd brać świeżego powietrza.


    Drugi system to agregaty wystawiane na zewnątrz całego sklepu lub restauracji. Umiejscowienie to daje gwarancje zaciąganie chłodnego powietrza w każdych warunkach. Jednak niestety wówczas trzeba wykuwać dziury w ścianach na przewody chłodnicze.


    Tak, więc wybór agregatu chłodniczego nie jest taką prostą czynność i należy przy tej operacji uwzględnić kilka czynników.

na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 217 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 217 elementów

Przydatne urządzenia mroźnicze.

Urządzenia mroźnicze to kolejny typ maszyn, bez których nie wyobrażamy sobie funkcjonowania lokali gastronomicznych oraz sprzedażowych. W odróżnieniu od wspomnianych produktów w poprzednim punkcie, te oferują zakres temperatury wewnętrznej od -25°C do -9°C. Wartości te zapewniają poprawne przechowywanie wszelkiego rodzaju lodów oraz mrożonek. Jeżeli chcecie mieć takie urządzenia u siebie w ustępie musicie wybierać pomiędzy: szafami mroźniczymi, witrynami mroźniczymi i zamrażarkami skrzyniowymi.

Kostkarki i łuskarki – urządzenia do produkcji lodu.

Lód to produkt wykorzystywany do schładzania płynów oraz innych rzeczy. Jednak przy zastosowaniach przemysłowych należy posiadać odpowiednie maszyny do jego produkcji. Właśnie kostkarki i łuskarki umożliwiają tworzenie bryłek zamarzniętej wody. Posiadamy w ofercie urządzenia o różnej wydajności i wielkości. Dlatego uważamy, iż każda zainteresowana osoba znajdzie u nas odpowiedni produkt dla siebie.

Szeroki wybór urządzeń chłodniczych i mroźniczych.

Tak jak mogą Państwo zobaczyć po tym opisie posiadamy duży wybór urządzeń chłodniczych i mroźniczych, a to nie wszystkie, jakie można znaleźć w naszym sklepie internetowym. Dlatego zachęcamy do dokładnego zapoznania się z naszą witryną i zakupu odpowiednich maszyn właśnie u nas.

Chłodnictwo

Informacja

Tagi

Folow Us



energooszczędne szafy chłodnicze ecoline

Energooszczędne szafy ecoline.

KATALOG_GRAFEN_2018001.jpg

Katalog Grafen 2018.

YG-09315_YG-09316_PAKOWARKI_LISTWOWE.jpg

Nowe listwowe pakowarki próżniowe.

Solidne próżniowe pakowarki komorowe.