Prasy do pizzy

Prowadzicie zakład gastronomiczny, kuchnie lub hotel serwujący Włoską kuchnie? Macie w swoim menu pizzę? Gdy odpowiedź jest twierdząca, to niewątpliwie będą nam potrzebne placki do przygotowania tej potrawy. W ich zrobieniu pomoże Wam prasa do ciasta do pizzy.

Jak działa prasa do ciasta do pizzy?

Zasada działania prasy do ciasta do pizzy jest bardzo prosta. W dużym uproszczeniu składa się ona z dwóch talerzy. Na jednym z nim układamy ciasto. Następnie pod wpływem mechanizmu pneumatycznego następuje zbliżenie drugiej części maszyny. Gdy jest ona wystarczająco blisko, dochodzi do „wyprasowania” ciasta na odpowiednią średnicę oraz grubość. W ten o to sposób mamy gotowy spód pod pizzę.

Maszyna ta została stworzona do produkcji dużych ilości placków pod pizzę w bardzo krótkim czasie. Dlatego sprawdzi się ona w miejscach, gdzie ilość wydawanej pizzy jest duża i trzeba szybko ją przygotowywać.

Zalety prasy do ciasta do pizzy.

Produkty przez nas sprzedawane zostały wyprodukowane w przemyślany sposób, dlatego posiadają kilka następujących zalet:

  • Możliwość regulacji grubości ciasta – w łatwy sposób możecie ustawić docelową grubość ciasta. Pozwala to wykonać podkłady pod różne rodzaje pizzy.
  • Szczególny kształt płyty dolnej – płyta dolna, która uczestniczy w ściskaniu ciasta, posiada specyficzną budowę. Dzięki czemu na przygotowanym podkładzie powstaje tradycyjne obrzeże, jakie występuje przy pizzy.
  • Prasa do ciasta do pizzy całości zrobiona ze stali nierdzewnej – materiał ten daje urządzeniu odporność na wszelkie uszkodzenia mechaniczne. Dodatkowo ułatwia konserwacje maszyny.
  • Możliwość ustalenia oddzielnej temperatury dla górnego i dolnego talerza – funkcjonalność ta ułatwia przygotowanie placków na pizzę.
  • Wysokie bezpieczeństwo – niefrasobliwa osoba dość szybko mogłaby zrobić sobie krzywdę przy obsłudze tego typu maszyny. Dlatego producent zastosował specjalny system prasowania, który do jego uruchomienia wymaga użycia jednocześnie obydwu dłoni. Oprócz tego górna tarcza posiada ruchomą osłonę. Obydwa wymieniona rozwiązania zwiększają bezpieczeństwo i uniemożliwiają zmiażdżenie jakiejkolwiek ręki.

Elektryczne prasy do ciasta do pizzy.

Wartym podkreślenia jest fakt, iż wszystkie prasy do ciasta do pizzy posiadają napęd elektryczny. Może być on zasilany napięciem 230 V lub 400 V. Znacząca większość lokali posiada, którąś z wybranych instalacji elektrycznej. Jednak przed zakupem warto się upewnić, jak ta sytuacja wygląda właśnie u Was. Szczególnie w przypadku tej drugiej wartości, ponieważ tak zwana siła nie zawsze jest stosowana w restauracjach bądź innych miejscach, gdzie podaje się żywność.

Prasa do ciasta do pizzy przydatna w kuchni Włoskiej.

Prasa do przygotowywania ciasta to obowiązkowe wyposażenie dla lokali zajmujących się przygotowaniem pizzy. Może ona znakomicie zastąpić wałkownicę do pizzy, jeżeli podajecie jeden rodzaj potrawy. Włoska jakość wykonania gwarantuje użytkowanie maszyny przez długi czas.

Prasy do pizzy
Menu

Informacja

Tagi