Urządzenia MA-GA

Fabryka Ma-Ga posiada ponad 60 letnią tradycję w produkcji maszyn i urządzeń do małej lub dużej gastronomii i sklepów od małych osiedlowych po supermarkety.

Urządzenia tego producenta to mnóstwo różnych produktów do zastosowania w supermarketach, cateringu, gastronomii i zakładach zbiorowego żywienia. Krajalnice tej marki zostały zaprojektowane z myślą o użytkownikach z przeróżnych branż. Możemy je spotkać w małych, średnich i dużych sklepach, hotelach oraz placówkach masowego żywienia.

Najpopularniejszymi krajalnicamimodele 612p i 310p które można stosować do krojenia wędlin oraz serów. Zaskarbiły sobie one zaufanie klientów poprzez niezawodną pracę nawet podczas dużego obciążenia. Znajdą Państwo w naszej ofercie także krajalnice półautomatyczne lub automatyczne, które umożliwiają odkładanie pokrojonych plastrów, ciągle liczenia już skrojonych plastrów i samoczynne zatrzymanie po osiągnięciu wyznaczonego minimów. Oprócz krajalnic znajdą tu Państwo dla siebie precyzyjne piły do ciecia mięsa, ryb lub kości model PM1550 S oraz niezawodne i trwałe kotleciarki typu Steker KM43 do zmiękczania mięsa na kotlety schabowe.

Kolejnym atrakcyjnym produktem firmy Ma Ga jest urządzenie, które się sprawdza w każdej kuchni lub sklepie to model wilka, maszynki do mielenia mięsa z innowacyjnym systemem Unger WM22-U3 z zasilanie jednofazowym lub trójfazowym.

Nasz sklep internetowy posiada również w sprzedaży flagowy produkt firmy Ma-Ga szatkownicę do siekania warzyw i owoców oraz rozdrabniania serów MKJ2-250. Oprócz tego oferujemy oryginalne fabryczne części do wszystkich maszyn maga. Posiadamy również bardzo rozwinięty serwis gwarancyjny i pogwarancyjny, w którym można zakupić kamienie, tarcze do krajalnic, sitka, noże do wilków, tarcze do szatkownicy i wiele innych części.

Urządzenia MA-GA  Jest 88 produktów.

Podkategorie

  • Krajalnice do wędlin i...

    W sklepach spożywczych oraz stoiskach wędliniarskich coraz częściej stosuje się już krojenie produktów. Nie ważne czy sprzedajemy wędlinę lub ser klienci lubią kupować towar możliwy do podania od razu po wyjęciu z woreczka na stół. Żeby proces krojenia przechodził szybko i bez problemowo należy posiadać na swoim wyposażeniu profesjonalne krajalnice do wędlin i serów.


    Pewnie wiele osób w tym momencie sobie zadaje pytanie: „Po co dwie osobne maszyny do krojenia wędliny i serów?”. Odpowiedź jest bardzo prosta nie powinno się kroić na jednej krajalnicy dwóch rodzajów produktów. Wynika to, między innymi ze względów sanitarnych, ale również z samej budowy obydwu krajalnic. Krajalnice do wędlin posiadają inny silnik i nóż tnący od krajalnic do sera i może się okazać, że krajalnice do wędlin łatwo zostaną zniszczone, gdy za ich pomocą będą krojone duże ilości sera.


    Oprócz podziału krajalnic ze względu na to, co kroimy również występuje inna kategoryzacja i według tej drugiej mamy krajalnice grawitacyjne, półautomatyczne oraz automatyczne. Pierwsza grupa nazywana również też, krajalnicami ręcznymi to najczęściej występujące urządzenia. Żeby je obsłużyć niezbędna jest osoba, która będzie trzymała towar do krojenia i jednocześnie odbierała już gotowe plastry wędlin, surowego mięsa lub serów. Najczęściej stosuje się je w małych placówkach zbiorowego żywienia, hotelach, stołówkach, sklepach itp.


    Aby ułatwić proces krojenia została stworzona krajalnica półautomatyczna. Tutaj rola człowieka obsługującego maszynę została ograniczona do minimum. Tak, więc na początku należy położyć na stół podawczy odpowiednie produkty. Po tym zabiegu proces krojenia przebiega już w sposób automatyczny. Jedyne, co jeszcze trzeba kontrolować to ilość pociętych plastrów.


    Ostatnią i najbardziej zaawansowaną grupą urządzeń są krajalnice automatyczne. Tutaj osoba obsługująca jak w przypadku krajalnicy półautomatycznej musi umieścić krojony towar do maszyny, ale z tą różnicą, że istnieje możliwość zaprogramowania ile plastrów zostanie skrojone i odłożone na plastry. Po osiągnięciu tego limitu maszyna zakończy proces cięcia i wyłączy się automatycznie.


    Jak Państwo widzą posiadamy profesjonalne maszyny do krojenia dla małych i średnich firmy, ale również dla dużych punktów masarskich oraz supermarketów.

  • Części zamienne do...

    Nawet najlepsze krajalnice do wędlin i serów to tylko urządzenia mechaniczne. Części tych maszyn zużywają się bądź psują podczas eksploatacji. Aby dokonać odpowiednich napraw lub konserwacji niezbędne są części zamienny, które także posiadamy w swojej ofercie.


    Najczęściej zużywają się tarcze, noże za pomocą, których kroi się produkty. W sklepie internetowym sprzedajemy noże tnące do najpopularniejszych krajalnicy firmy MA-GA oraz Mistro. Chcemy podkreślić, że noże te są tylko wstępnie ostrzone i należy ten proces dokończyć już na maszynie docelowej przy użyciu kamieni.


    Jak już wspominamy o ostrzeniu to również zależy pamiętać o kamieniach ostrzących oraz gładzących. Wymienione kamienie należy zmieniać okresowo oraz jednorazowo za każdym razem, kiedy zostaje wsadzona nowa tarcza tnąca. Wynika to z faktu, że zużyte kamienie mogą bezpowrotnie uszkodzić nóż tnący.


    Prócz oczywistych części wspomnianych powyżej posiadamy również pokrętła do regulacji grubości plastra, przekaźniki rozruchowe czy podzespoły łożyskowania. Jeżeli nie widzą Państwo odpowiedniej części dla siebie zachęcamy do kontaktu z działem obsługi klienta, który na pewno doradzi, jaką część zamienną należy wybrać. Ponadto posiadamy w swojej firmie serwis gwarancyjny oraz pogwarancyjny.

  • Wilki do mielenia mięsa

    Wilk do mielenia mięsa to ważne urządzenie w przypadku sprzedaży mięsa przez sklepy spożywcze lub rzeźnie. Często również może się przydać w stołówkach bądź restauracjach gdzie niezbędne jest rozdrobnienie mięsa. W tej kategorii przedstawiamy Państwo niezawodne maszyny do mielenia mięsa marki Ma-Ga.


    Posiadamy w swojej ofercie podstawowy wilk do mięsa typu TC-12. Model ten jest najmniejszym, dzięki czemu można go postawić w lokalach o małej ilości miejsca. Również ta maszynka do mielenia sprawdzi się w miejscach gdzie ilość rozdrabianego mięsa nie jest zbyt duża.


    Starszym bratem popularnej TC-12 jest wilk do mięsa TC-22. Jest to trochę większa i ulepszona forma, dlatego też będzie ona dobra do użytku w lokalach, których ilość mielonego mięsa jest nieco większa .


    Oby dwie wyżej wspomniane maszyny można dodatkowo doposażyć w moduł kotleciarki. To specjalne urządzenie pozwala przekształcić nasze maszyny do mielenia mięsa w urządzenia do ubijana kotletów. Dzięki takiej modyfikacji możemy posiadać dwa urządzenia w jednym.


    Dla najbardziej wymagających użytkowników posiadamy w swojej ofercie wilki do mięsa typu WM22. Maszyna to została stworzona do pracy w warunkach ciągłych i mielenia bardzo dużej ilości mięsa. Aby dokonywać tej czynności jeszcze sprawniej została wyposażone w system Unger. System ten pozwala na lepsze rozdrabianie mięsa, w krótszym czasie po przez nacięcie mięsa szarpakiem, nożykiem i na końcu sitkiem odpowiedniej grubości oczka .


    Tak jak można zobaczyć posiadamy szeroki asortyment maszynek do mielenia marki Ma-Ga, które można zastosować praktycznie w każdym biznesie.

  • Części zamienne do wilków

    Podczas długotrwałej eksploatacji wilków do mięsa może się okazać, że niektóre elementy się zużyją bądź ulegną awarii. U nas można zakupić wszystkie części zamienne do maszynek do mielenia renomowanej firmy Ma-Ga.


    Gdy wilk do mięsa zaczyna mieć problemy z rozdrabnianiem najczęściej tego przyczyną są stępione noże lub sitka. W swojej ofercie posiadamy noże do maszynki do mięsa, które będą odpowiednie dla takich modeli jak TC-12 lub TC-22 oraz WM22.


    Prócz noży posiadamy również sitka do maszynki do mięsa. W naszym sklepie występują one w różnych średnicach oczek, dzięki czemu można dostosować grubość rozdrabianego mięsa mielonego.


    Również można u nas zakupić szarpaki do wilków oraz ślimak. Cześć ta stosowana jest w przypadku, gdy wilk posiada system Unger i jest niezbędna do jego działania.


    Jeżeli na liście produktowej nie ma części zamienne do maszynki do mielenia mięsa, która by Państwa interesował można się skontaktować się z działem obsługi klienta w celu zakupienia jej.

  • Szatkownice do warzyw

    Wiele instytucji zbiorowego żywienia poszukuje sprawdzonego sprzętu do rozdrobienia, szatkowania owoców  lub warzyw. Każdy z nas lubi świeże i wysokiej jakości surówki, dlatego nasze maszyny firmy Ma-Ga zapewnią w Waszych kuchniach przyjemną, szybką  i wygodną pracę z wysokiej klasy szatkownicą z pełną gamą tarcz. Gdy jest to mała ilość bez problemu możemy to zrobić za pomocą noża. A co w przypadku, gdy do szatkowania jest kilkadziesiąt  kilogramów kapusty, marchwi lub jabłek ? Właśnie w tym momencie wkracza do akcji elektryczna szatkownica do warzyw.

    W swojej ofercie polecamy na wiele lat sprawdzony i trwały model szatkownicy typu MKJ3-250. Występuje on w wersji z zasilaniem na 230V z regulacją obrotów, ta wyjątkowa wersja maszyny sprawi wysoką jakość obróbki surowych jak i gotowanych warzyw. Szatkownice trójfazowe 400V do warzyw mogą nie tylko służyć, jako rozdrabniarki do warzyw jak sama nazwa mówi, ale również można za jej pomocą pociąć owoce a nawet zetrzeć ser lub  poszatkować dużą ilość kapusty.

    Wszystko to jest możliwe dzięki zastosowaniu odpowiednich tarcz które można zakupić w zestawach startowych przy zakupie szatkownicy, a ich w swoim repertuarze mamy kilkadziesiąt różnych rodzaju między innymi: tarcza plaster falisty, wiórki, słupki do frytek, tarcza do kostkowania na zupę oraz tarcza miazga. Dzięki zastosowaniu tych tarcz naszą maszynę można dostosować do wielu specjalnych zadań np obróbki karczochów. Sprawdzi się ona znakomicie w żłobkach,  szkołach,  jednostkach wojskowy, pizzeriach, kuchniach  oraz zakładach małych i dużych przetwórstwa owoców oraz warzyw.

  • Kolteciarki

    Potrawy takie jak kotlety schabowe to lubiane danie szczególnie w Polsce. Większość z nas w domu przygotowuje je za pomocą tłuczka lub ręcznego zmiękczacza. Jednak w restauracjach lub placówkach masowego żywienia nie ma możliwości użycia wyżej wspomnianych metod z powodu, dużej liczby przerabianego mięsa. Tak, więc żeby tego dokonać w wymienionych lokalach stosuje się profesjonalne elektryczne kotleciarki do rozdrabniania różnego rodzaju mięsa.


    W swojej ofercie posiadamy dwa produkty do zmiękczania mięsa.   Pierwszy z nich to dodatkowy moduł kotleciarki do maszynki do mielenia mięsa typu wilk, natomiast ten drugi jest oddzielnym autonomicznym urządzeniem. Tak jak mówi sam producent Ma-Ga kotleciarki KM43 stanowią profesjonalny sprzęt do użytku w miejscach gdzie jest niezbędna duża wydajność. Pierwsza natomiast może być znakomitym wyposażeniem zakładów, w których tak często nie rozbija się mięsa bądź w lokalach gdzie nie jest niezbędna możliwość pracy ciągłej.


    W nieprzerwanej sprzedaży posiadamy również części zamienne do kotleciarek do mięsa. Można u was zakupić takie materiały eksploatacyjne jak wałki do kolteciarki, grzebienie oraz wiele innych części serwisowych. Jesteśmy autoryzowanym dystrybutorem oraz serwisem firmy Ma-Ga.


    Tak, więc kolteciarka do mięsa jest niezbędnym wyposażeniem sklepów spożywczych oraz ośrodków gastronomicznych. Prócz usprawniania pracy wpływa również na polepszenie walorów smakowych mięsa.

  • Części zamienne do...

    Firma Ma-Ga przez długi okres swojego istnienia wyprodukowała wiele maszyn, które okryły się sławą. Nie inaczej również jest z kolteciarkami spod ich ręki. Niestety nawet najlepsze maszyny zużywają się a do ich naprawy potrzeba części zamiennych.


    W swojej ofercie posiadamy wiele materiałów eksploatacyjnych do stekerów. Między innymi zakupią u nas Państwo wałki nacinające. Są to jedne z bardziej nadwyrężanych składowych maszyny. Podczas długoletniej pracy może dojść do ich stępienia. Wówczas wsuwane mięso będzie się strzępiło i zrywało.


    Również często dochodzi do zagubienia lub wyrzucenia trzpienia odpowiedzialnego za połączenie silnika z modułem kotleciarki. Bez tego malutkiego elementu nie będzie możliwości złączenia tych dwóch składowych. U nas bez problemów zakupicie trzpień łączący.


    Nie wątpliwie podczas pracy w kość dostaje również obudowa urządzenia. Tutaj znajdziecie poszczególne części skorupy. Między innymi do nich zaliczamy grzebień stalowy lub górną oraz dolną cześć obudowy.


    Firma Doris jest autoryzowanym dystrybutorem części oraz maszyn firmy Ma-Ga. Prowadzimy także serwis gwarancyjny i pogwarancyjny urządzeń. Jeżeli mają Państwo jakiś problem lub szukacie części, której tutaj nie ma zapraszamy do kontaktu. Będziemy starali się Wam pomóc w jak najlepszy sposób.

  • Piły do mięsa

    Zdarza się, że w sklepie spożywczym należy podzielić świeże mięso na mniejsze porcje albo w restauracji trzeba przeciąć drób na kilka części. Właśnie do tych wymienionych czynności i wielu innych można wykorzystać piły do mięsa.


    Piły do cięcia mięsa są to urządzenia przystosowane do porcjowania mięs (z kością lub bez niej), drobiu oraz ryb. Wyżej wymienione produkty nie muszą być świeże mogą być również zamrożone a maszyna znakomicie sobie poradzi z podzieleniem ich na kawałki poprzez umieszczony w urządzeniu ostry brzeszczot. Wszystko to dzięki odpowiedniemu mechanizmowi, który precyzyjne prowadzi taśmę tnącą.


    Obsługa piły do cięcia mięsa i kości jest również wygodna ze względu na to, że posiada ona dużą powierzchnię stołu roboczego. Łatwo także zadbać o jej czystość, ponieważ w całości została wykonana z wysoko gatunkowej stali nierdzewnej.


    Zachęcamy wszystkich właścicieli sklepów spożywczych, sklepów mięsnych, rzeźni, przetwórnie ryb oraz obiektów gastronomicznych do zakupu pił do cięcia mięsa. Na pewno ułatwią one  szybką obsługę klienta i zwiększą wydajność i precyzję w cięciu produktów na porcje.

na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 88 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 88 elementów

Urządzenia MA-GA

Informacja

Tagi

Folow Us



energooszczędne szafy chłodnicze ecoline

Energooszczędne szafy ecoline.

KATALOG_GRAFEN_2018001.jpg

Katalog Grafen 2018.

YG-09315_YG-09316_PAKOWARKI_LISTWOWE.jpg

Nowe listwowe pakowarki próżniowe.

Solidne próżniowe pakowarki komorowe.