Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu !
na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 62 elementów

Witryny cukiernicze

Branża cukiernicza to dość ciężki temat. Szczególnie jeżeli mówimy o przechowywaniu i eksponowaniu wyrobów. Właścicieli takich lokali nie mogą iść na kompromisy w tym zakresie, ponieważ może to doprowadzić do zniszczenia ich towarów. Dlatego większość z nich stawia na witryny cukiernicze, które zebraliśmy w tej kategorii.

Wykorzystanie witryn cukierniczych.

Osoby zainteresowane tą dziedziną najczęściej wiedzą, do czego wykorzystać witryny cukiernicze. Jednak nawet i takim klientom warto przypomnieć jak je prawidłowo zastosować. Urządzenia te zostały stworzone do przechowywania oraz eksponowania wytworów cukierniczych. Tak, więc w ich wnętrzach możemy umieścić różnego rodzaju torty, ciasta oraz ciasteczka.  Również maszyny tego typu mogą pełnić funkcję dekoracji wnętrza, szczególnie jeżeli zadbamy o ich elegancki wygląd. Tak, więc sami widzicie, iż jedno takie rozwiązanie spełnia wiele funkcjonalności w Waszym lokalu.

Rodzaje witryn cukierniczych.

Zastanawiając się nad wyborem witryny cukierniczej, warto zapoznać się z ich rodzajami, jakie występują. A więc możemy wyróżnić:

  • Witryny cukiernicze chłodnicze.
  • Witryny cukiernicze neutralne.

Dla tych pierwszych charakterystyczne jest to, iż posiadają one agregat chłodniczy. Zapewnia on utrzymanie temperatury z zakresu od 4°C do 14°C. Wartości te wystarczają, aby przechowywane produkty zachowały swój kształt oraz konsystencje.  Chyba najczęściej spotykane rozwiązania w różnego rodzaju cukierniach oraz kawiarniach.

Natomiast te drugie pozbawione są agregatu chłodniczego, a co za tym idzie, w ich wnętrzu panuje podobna temperatura jak w pomieszczeniu. Dlatego nie jesteśmy w stanie w środku przechowywać produktów z bitej śmietany lub lodów. Natomiast znajdą one swoje zastosowanie, jako ekspozycja bułek słodkich lub pączków. One przecież nie potrzebują obniżonej temperatury.

Najważniejsze cechy witryn cukierniczych.

Witryny cukiernicze do urządzenia, które produkowane są na masową skalę. Tak, więc powstaje pytanie: Czym kierować się przy ich wyborze? Postaramy się Wam podpowiedzieć, jakie są najważniejsze parametry przy zakupie.

  • Wymiary maszyny – istotna informacja dość często pomijana przez kupujących. To właśnie ona mówi ile miejsca zajmie witryna w naszym lokalu gastronomiczny. Trzeba dokładnie przemyśleć te wartości, aby się nie okazało, iż nie dysponujemy odpowiednią przestrzenią.
  • Rodzaj chłodzenia – w tego typu urządzeniach mogą Państwo natchnąć się na chłodzenie grawitacyjne bądź dynamiczne. W tych pierwszych przepływ powietrza odbywa się na zasadzie grawitacji, natomiast w tych drugich montuje się wentylatory przepychające tlen.
  • Pojemność użytkowa – parametr ten określa ile ciasta i innych smakołyków będziecie mogli zmieścić we wnętrzu. Jest on bardziej istotny od pojemności całkowitej.
  • Rodzaj oszklenia – w zależności od wybranego modelu może on posiadać szyby proste lub wypukłe. Tak naprawdę aspekt ten wypływa tylko i wyłącznie na ostateczny wygląd maszyny.

Witryny cukiernicze – niezbędne wyposażenie cukierni i kawiarni.

Obydwa rodzaje witryn cukierniczych są niezbędne, jeżeli chcemy myśleć o prowadzeniu cukierni lub kawiarnie. Wynika to z faktu, iż znakomicie się one uzupełniają i zapewniają optymalne warunki przechowywania wielu produktów. W sklepie internetowym Doris znajdziecie bogatą ofertę tychże maszyn. Dlatego zachęcamy do zakupów właśnie tutaj.