Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu !
na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 78 elementów

Witryny ekspozycyjne

Człowiek to istota, która kupi wszystko, co się mu ładnie przedstawi. Dlatego kluczem do sukcesu w branży spożywczej, jak i gastronomicznej jest odpowiednia ekspozycja. Możecie ją zapewnić dzięki wykorzystaniu chłodniczych witryn ekspozycyjnych oferowanych przez firmę Doris. Jesteśmy pewni, iż u nas znajdziecie takie rozwiązania, które się sprawdzą.

Do czego wykorzystujemy witryny ekspozycyjne?

Witryny ekspozycyjne to urządzenia stosowane do eksponowania oraz magazynowania różnych towarów. W ich wnętrzach panuje obniżona temperatura od 0°C do 12°C. Wartości te zapewniają utrzymanie produktów w nienagannej kondycji oraz wyglądzie. Do wnętrza tego typu rozwiązania możemy wsadzić między innymi ciasta, napoje, wędliny, sery oraz różne elementy. Wszystkie te rzeczy będą dobrze widoczne przez naszych klientów, a co za tym idzie, może wzrosnąć ich sprzedaż, a przecież na takiej sytuacji powinno zależeć nam najbardziej. Nie ważne, jaki lokal prowadzimy większe obroty ucieszą każdego z nas.

Rodzaje witryn ekspozycyjnych.

W swojej ofercie posiadamy dwa rodzaje witryn ekspozycyjnych:

  • Stawiane na blacie.
  • Wolnostojące.

Witryny chłodnicze nablatowe, wspomniane, jako pierwsze, idealnie sprawdzą się w mniejszych lokalach. Posiadają one nieznaczne wymiary, dlatego nie zajmują zbyt dużo miejsce. Również umiejscowione są one bezpośrednio na linii wzroku klienta. Taka charakterystyka daje gwarancje, iż prezentowane w ten sposób produkty nie zostaną ominięte.

Natomiast rozwiązania wolnostojące sprawdzą się wszędzie tam, gdzie występuje dużo miejsca. Stawiamy je bezpośrednio na podłodze i nie potrzebujemy żadnych dodatkowych elementów. Często są one również wyposażone w kółka po to, aby można było je łatwiej przestawiać. Szczególnie ma to znaczenie, gdy chcemy posprzątać cały lokal.

Nadstawki chłodnicze – uzupełnienie witryn ekspozycyjnych.

Dobrym uzupełnieniem witryn ekspozycyjnych mogą się także okazać nadstawki chłodnicze. Maszyny te zostały wykonane w taki sposób, że w ich wnętrzach możemy umieścić pojemnikiGN w różnych rozmiarach. Standard ten jest powszechnie stosowany w gastronomii.

We wnętrzu tego typu urządzeń panuje temperatura z zakresu 2°C - 8°C. Parametry te są wystarczające, aby przechowywać pokrojone warzywa, owoce lub sosy. Właśnie ze względu na produkty, jakie można w nich magazynować, przypadną one go gustu właścicielom restauracji, kebabów lub pizzerii. Osoby te wcześniej przygotowują odpowiednie składniki a dzięki nadstawką chłodniczym będą mogli je przechowywać w odpowiednich warunkach.

Szerokie zastosowanie witryn ekspozycyjnych.

Witryny ekspozycyjne to szeroko stosowane rozwiązania, które możemy spotkać w lokalach gastronomicznych, jak i sprzedażowych. Występują one najczęściej w miejscach, gdzie klient ma dostęp, jednak użytkuje się je również na zapleczu. Zapełniają idealne warunki do magazynowania małych produktów spożywczych. Dlatego nie zwlekaj i zakup urządzenie dla siebie. U nas dostaniesz je w atrakcyjnych cenach z dużym rabatem.