Pokazuje 1 - 4 z 4 elementów
Pokazuje 1 - 4 z 4 elementów

Nożyce kuchenne

Podczas przygotowywania posiłków zdarzają się sytuację, że trzeba coś wypakować lub pociąć. Jednak nie zawsze pod ręką mamy nóż kuchenny. Mało tego często chcemy oszczędzać to narzędzie, aby nam się szybko nie użyło. Wówczas warto wykorzystać nożyce kuchenne.

Nożyce kuchenne dobre uzupełnienie noży.

Nożyce kuchenne to artykuły, które powinny się znaleźć w każdym miejscu, w którym przygotowuje się posiłki. Wynika to z faktu, iż są one dobrym uzupełnieniem noży, dzięki którym możemy wykonać mniej wymagające czynności. To właśnie nożyczki pozwolą nam rozpakować towary lub pociąć przyprawy. W tych sytuacjach sprawdza się one znakomicie!

Rodzaje nożyc kuchennych.

Nożyce kuchenne ze względu na swoje zastosowanie możemy podzielić na:

  • Nożyce uniwersalne – jak sama nazwa mówi, możecie ich używać do różnorakich celów. Za ich pomocą pokroicie zioła, potniecie folię lub odkroicie kartonik. Tego typu produkty sprawdzą się w większości zastosować w profesjonalnej, jak i domowej kuchni.
  • Nożyce do cięcia drobiu – wyspecjalizowane produkty do rozdzielania kurczaków. Dzięki specjalnej konstrukcji są zdolne przeciąć skórę, a nawet drobne kości. Sprawdzą się również w mniej wymagających zadaniach, ale jednak są stworzone do porcjowania mięsa.

Ergonomiczne nożyce kuchenne.

Sprzedawane przez nas nożyce kuchenne to łatwe w użyciu narzędzia. Do ich produkcji wykorzystano wysokiej klasy materiały, a co za tym idzie, będziecie mogli ich używać przez długi czas. Wyposażono je również w gumowane uchwyty, dzięki czemu będą pewnie leżały w dłoni i nie wypadną podczas prac w kuchnie. Również łatwo zadbacie o ich czystość, ponieważ stal nierdzewna, z której są wykonane szybko się myje.

Różnice pomiędzy nożycami kuchennymi.

Mimo że funkcje poszczególnych nożyc kuchennych są takie same to jednak posiadają on drobne niuanse, na które wielu osób nie zwraca nawet uwagi. Zaliczamy do nich między innymi:

  • Długość całkowita produktu – w swojej ofercie posiadamy rozwiązania o długości od 195 mm do 240 mm. Mniejsze warianty sprawdzą się w miejscach gdzie nie występuje dużo przestrzeni natomiast większe w pozostałych.
  • Rodzaj rękojeści – nożyce mogą posiadać dwie rękojeści: twardą bądź miękką. W przypadku, gdy trzymamy je dość długo warto wybrać ten drugi typ rączki.
  • Rodzaj ostrza – w zależności od przeznaczenia rozwiązania tutaj prezentowane mogą posiadać ostrze gładkie bądź ząbkowe. Te drugie okażą się przydatne podczas krojenia skór lub kości. Natomiast te pierwsze będą dobre do rozpakowywania różnych produktów.
  • Materiał użyty do produkcji ostrza – w swojej ofercie posiadamy nożyce z ostrzami ze stali nierdzewnej bądź stali węglowej. Dla bardziej wymagających polecamy pierwszy surowiec, drugi idealnie sprawdzi się podczas mniej ciężkiego użytkowania.

Przydatne nożyce kuchenne.

Nożyce kuchenne to przyrządy, które przydadzą się podczas przygotowywania posiłków. Dzięki niewielkim rozmiarom oraz znikomej wadze używanie ich jest łatwe i przyjemne. Właśnie z tych względów powinniście je posiadać u siebie. Nie zwlekajcie i zakupicie je w sklepie internetowym Doris!

Nożyce kuchenne
Menu

Informacja

Tagi