Noże białe do pieczywa
Chleb czy bułki goszczą codziennie na stołach restauracyjnych, jak i domowych. Tak, więc czynność ich rozpoławiania dokonujemy bardzo często i wiemy, że zrobienie tego bez odpowiednich przyrządów jest naprawdę ciężkie. Dlatego my polecamy Państwu profesjonalne noże do krojenia pieczywa.
Noże do krojenia pieczywa z białymi rączkami.
Część osób widząc po raz pierwszy noże do krojenia pieczywa, niezajmujące się stricte gastronomią, zastanawia się, dlaczego te produkty mają białe rączki. Już pędzimy z odpowiedzią! Barwa ta wynika z tego, iż wszystkie przyrządy w lokalach gdzie przygotowuje się żywność, muszą być zgodne z systemem HACCP. To właśnie on między innymi określa, jak muszą być oznaczane narzędzia do różnych czynności kuchennych. Do krojenia pieczywa i bułek został przypisany odcień biały i tak już zostało. Warto pamiętać, iż używanie w lokalu gastronomicznych narzędzi, które nie są zgodne z tą normą, może zakończyć się otrzymaniem mandatu i to niemałego. Dlatego od razu warto zainwestować w ostrza spełniające te wymogi.
Ergonomiczne rękojeści w nożach do krojenia pieczywa.
Osoby, na co dzień korzystające z różnych narzędzi wiedzą, iż ich rączki muszą być ergonomiczne w użyciu. Tym bardziej, jeżeli używamy ich profesjonalnie. Wówczas goszczą one w naszych rękach parę ładnych godzin. W związku, z czym nie inaczej może być w przypadku noży do krojenia pieczywa. Ich rękojeści zostały wykonane z polipropylenu, który zapewni pewny chwyt, nawet jeżeli mamy mokre lub spocone dłonie. Mało tego materiał ten spowalnia rozrost bakterii oraz grzybów. Tak, więc surowiec ten dodaje dwa kolejne plusy do naszych produktów. Dzięki prezentowanym tutaj narzędziom możecie czuć się bezpiecznie podczas codziennej pracy, jaką wykonujecie w restauracji, hotelu, pubie lub innych lokalach gastronomicznych oraz sprzedażowych. Nie zarazicie się żadnymi bakteriami oraz nie uszkodzicie swoich dłoni.
Szlif kulowy w nożach do krojenia pieczywa.
Niektóre nasze noże do krojenia pieczywa zostały wyposażone w szlif kulowy. Takie wykonanie ostrza pozwala uniknąć przywierania produktu podczas cięcia. Jest to bardzo istotne, ponieważ czynnik ten zapewnia zrobienie idealnej, niepostrzępionej kromki. A przecież precyzja i dokładność jest ważna, jeżeli mówimy o profesjonalnych lokalach gastronomicznych. Zaletę tę jeszcze bardziej zauważymy, gdy obróbce poddajemy świeże jeszcze ciepłe pieczywo. Wówczas jego pokrojenie bez takiego szlifu jest praktycznie niewykonalne.
Szeroka oferta noży do krojenia pieczywa.
W sklepie internetowym Doris znajdą Państwo kilkanaście modeli noży do krojenia pieczywa, które różnią się od siebie długością samego narzędzia, długością ostrza oraz jego grubością. Tak duża oferta pozwoli Wam dobrać przyrząd idealny do czynności, jakie chcecie wykonywać w swoim lokalu. Dlatego mamy pewność, iż u nas znajdziecie to, czego szukacie. A gdy już to zrobicie, zachęcamy do zakupów! Skusimy Was niską ceną oraz miłą obsługą.