Schładzarki odpadów

Pokazano 1-4 z 4 pozycji

Poprawna gospodarka odpadami w lokalu gastronomicznym jest istotna. Każdej godzinny powstają tam znaczne ilości niepotrzebnych rzeczy, które nie zawsze mogą być odebrane przez śmieciarkę. To natomiast sprawia, że implikują się różne problemy. Na część z nich remedium jest schładzarka odpadów.

Schładzarka odpadów na ratunek lokali gastronomicznych.

Podczas przygotowania posiłków w hotelowych bądź restauracyjnych kuchniach niejednokrotnie powstają śmieci. Oczywiście mogą być one pochodzenia naturalnego, ale nie tylko. Wszystkie one lądują do kubła, a następnie najczęściej wystawiane są na dwór. Niestety, gdy przebywają one tam zbyt długo, zaczynają brzydko pachnieć. Wówczas interesują się nimi zwierzęta. Jednak występowanie tych przykrych sytuacji możemy uniknąć, stosując schładzarki do odpadów firmy Rilling. Umieszczone w nich pojemniki z niepotrzebnym już przedmiotami są chłodzone. Co za tym idzie, spowalniane są procesy gnicia i powstawania bakterii. To pozwoli natomiast na ich odbiór bez większych problemów.

Schładzarki śmieci alternatywą dla młynków do odpadów.

Starsi właściciele lokalów gastronomiczny pamiętają, że praktycznie w każdym takim miejscu kiedyś występował młynek do odpadów. Umożliwiał on w szybki sposób pozbycie się odpadków pochodzenia zwierzęcego bądź roślinnego. Mało tego obowiązek posiadania takiego urządzenia wynikał wprost z obowiązujących przepisów prawa. Te niestety zmieniły się, a pokłosiem tego było powstanie problemu z gospodarką odpadami. Jednak rozwiązaniem na to może okazać się właśnie schładzarka do śmieci firmy Rilling. Co prawda nie zniszczy ona śmieci. Jednak ochłodzi je do odpowiedniej temperatury, dzięki czemu nie rozwinie się brzydki zapach oraz bakterie. A na tym powinno zależeć każdemu właścicielowi restauracji lub hotelu. Naszym zdaniem to urządzenie chłodnicze jest obowiązkowym wyposażeniem tego typu miejsc.

Wybór urządzenia chłodniczego do odpadów.

Urządzenia chłodnicze do śmieci to produkty wprowadzone na rynek od dość niedawna. W związku z tym warto wiedzieć, na co zwrócić uwagę przy ich zakupie. Oto naszym zdaniem lista najważniejszych aspektów:

  • Wymiary zewnętrzne – trzeba mieć na uwadze, iż te rozwiązania potrafią zająć dość dużą przestrzeń. Dlatego zawczasu musicie sprawdzić, czy dysponujecie odpowiednią przestrzenią.
  • Pojemność – w zależności od wybranego modelu schładzarki, będziecie mogli w niej umieścić jeden lub dwa pojemniki z odpadami o pojemności 120 litrów oraz 240 litrów.
  • Warunki eksploatacyjne – w instrukcji obsługi urządzenia napisane jest, w jakich warunkach może ono pracować. Gdy ich nie dopełnimy, może się okazać, że znacząco spadnie moc chłodnicza.
  • Temperatura – producenci także podają, jaka temperatur będzie panowała we wnętrzu komory chłodniczej w schładzarce. Zazwyczaj mieści się ona w zakresie od +2 °C do +15 °C.
  • Źródło zasilania – powinniście także pamiętać o doprowadzenie instalacji elektrycznej do miejsca, w którym ma stać maszyna. Powinna wystarczyć taka, w której płynie 230 V, ale są też modele na 400 V. Warto o tym pamiętać.

Czym wyróżniają się maszyny do chłodzenia odpadów firmy Rilling?

Maszyny do chłodzenia odpadów prezentowane w tej kategorii zostały wyprodukowane przez firmę Rilling. Jest to dostawca, który swoje fabryki posiada w Polsce, natomiast dysponuje ona niemiecką technologią. Obecni są oni na rynku od kilkunastu już lat i jako nieliczni wytwarzają tego typu rozwiązania. Ich produkty wyróżniają się:

  • Solidnym wykonaniem – całość konstrukcjo powstała ze stali nierdzewnej. Możecie, więc spodziewać się długiej żywotności oraz łatwości czyszczenia.
  • Odpowiednie izolacją – korpus schładzarki izolowany jest wysokiej jakości pianką nanoszoną wysokociśnieniową. Wpływa to pozytywnie na niskie zużycie energii oraz niską utratę ciepła.
  • Czynnikiem chłodniczym – koncern od samego początku postawił na czynnik chłodniczy R290. Charakteryzuje się on wyższą wydajnością od swoich konkurentów.
  • Parownikiem umieszczonym na zewnątrz – taki krok daje Państwu do dyspozycji całą powierzchnię wewnętrzną, którą ma schładzarka. Nie jest ona niczym ograniczona!

Schładzarki śmieci pieśnią przyszłości.

Trzeba przyznać, że obecnie urządzenie do schładzania odpadów nie jest popularnym wyposażeniem gastronomii. Jednak w niedalekiej przyszłości naszym zdaniem powinno się do zmienić. Już wielu z nas przewiduje, że zostaną wprowadzone przepisy, które obligatoryjne nałożą na właścicieli używanie tych urządzeń.Wówczas ich ceny wzrosną. Uniknij tej sytuacji i swój egzemplarz zakup już dzisiaj!

Produkt dodany do listy życzeń

Serwis wykorzystuje pliki cookies m.in. w celu poprawienia jej dostępności, personalizacji, obsługi kont użytkowników czy aby zbierać dane, dotyczące ruchu na stronie. Każdy może sam decydować o tym czy dopuszcza pliki cookies, ustawiając odpowiednio swoją przeglądarkę. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie Sklepu.