Pokazuje 1 - 13 z 13 elementów
Pokazuje 1 - 13 z 13 elementów

Wybieraki do ciasta

Cukiernie to miejsca, które do swojego funkcjonowania potrzebują wielu przyrządów. Wynika to z faktu, iż w tych pracowniach wykonuje się dużo skomplikowanych wypieków, a czynności przy nich robione są bardzo zróżnicowane.  Właśnie do takich przydatnych narzędzi należą również wybieraki do ciasta.

Do czego służą wybieraki do ciasta?

Część osób zastanawia się pewnie, do czego mogą służyć wybieraki do ciasta. Te sprytne produkty wykorzystuje się do wyciągania masy z trudno dostępnych miejsc. Łatwo wyobrazić sobie sytuację, w której na końcu dużego garnka znajduje się zawartość, na której nam zależy. Dotarcie do niej za pomocą zwykłej łyżki jest praktycznie niemożliwe. Natomiast wybierak dzięki swej konstrukcji podoła temu zadaniu bardzo szybko.

Rodzaje wybieraków do ciasta.

Wybieraki do ciasta możemy podzielić na parę grup ze względu na temperaturę, w której mogą być używane i tak w swojej ofercie posiadamy następujące produkty:

  • Wybieraki używane do temperatury 110 °C – ten typ przyrządu będzie odpowiedni do większości zastosowań w cukierniach oraz kuchniach. Dzięki nim wyciągniesz większość ciast i mas w postaci ciekłej.
  • Wybieraki, które można stosować w temperaturze od -60°C do 260°C – ta rodzina wybieraków została stworzona do szczególnych zastosować. Dzięki nim będziecie mogli nałożyć farsze, które posiadają niską temperaturę. Również na ich drodze nie będą przeszkodą przed chwilą zagotowane masy.
  • Wybieraki do temperatury pokojowej – najmniej uniwersalna grupa akcesoriów. Producent zaleca ich używanie w temperaturach od 15°C do 25°C.

Cechy opisujące wybieraki do ciasta.

Wybieraki do ciasta to przybory kuchenne określone wieloma cechami. Warto je przed zakupem sprawdzić, bo to właśnie one decydują o tym, jak i do czego będziemy mogli ich używać. Podpunkt ten powie Wam, jakie są najważniejsze parametry tych przyrządów. Prezentują się one następująco:

  • Długość – według nas najistotniejsza cecha tego typu przyborów. Determinuje ona, z jakimi naczyniami będziemy mogli ich używać. Prezentowane przez nas produkty mają długość od 25 cm do 52 cm.
  • Wymiary łopatki – łopatka jest to element znajdujący się na końcu wybieraków do ciasta. To właśnie za jego pomocą będziemy wyciągali masę z trudno dostępnych miejscach. Jej wielkość powinniśmy wybrać proporcjonalnie do naczyń, jakie będziemy użytkować.
  • Materiał wykonania – w gruncie rzeczy decyduje on o tym, w jakich temperaturach będziemy mogli używać tego akcesorium. Najczęściej spotykane materiały to plastik oraz silikon. Wynika to z faktu, że są one odporne na wysokie temperatury.
  • Zmywanie w zmywarkach – warto także sprawdzić, czy nasze przybory kuchenne będziemy mogli zmywać w zmywarkach gastronomicznych.  Przy dużej ich ilości taka opcja może okazać się zbawienna.
  • Zakres temperatur – tak jak wspominaliśmy wcześniej tego typu produkty, mogą być użytkowane w różnych temperaturach. Należy sprawdzić, czy zakresy te będą odpowiedniego do naszego sposobu użytkowania.

Wybieraki do ciasta ułatwiają życie.

Wybieraki do ciasta to przyrządy ułatwiające pracę w profesjonalnych kuchniach oraz cukierniach. Dzięki nim wyjmiecie w łatwy sposób z dużego garnka ciekłą masę, unikając np. poparzenia, jak by to mogło mieć miejsce w przypadku używania krótkich łyżek. Dlatego zachęcamy do zapoznania się z całą naszą ofertą tych produktów.

Wybieraki do ciasta
Menu

Informacja

Tagi