Noże i skrobaki do ciast

W cukierniach rozprowadzanie po blasze ciasta to podstawa. Praktycznie wykonuje się tą czynność codziennie po kilkanaście razy. Jednak robienie jej bez odpowiednich narzędzi byłoby ciężkie.  Właśnie podczas tych procesów z pomocą przychodzą skrobki cukiernicze.

Materiały użyte do produkcji skrobki cukierniczej.

Przeglądając nas sklep internetowy znajdą Państwo skrobki cukiernicze wykonane z dwóch rodzaju surowców:

  • Stal nierdzewna.
  • Polipropylen.

Pierwsze charakteryzują się dużą sztywnością oraz wytrzymałością. Natomiast drugie są bardziej giętkie i można dostosować ich kształt do czynności, jaką w tym momencie chcemy wykonać. Obydwie grupy są u nas często zakupywane, ponieważ spełniają inne funkcje. Dlatego warto w swojej kuchni lub pracownicy mieć, chociaż jedną skrobkę z każdego rodzaju.

Noże i skrobaki do ciast  Jest 16 produktów.

Pokazuje 1 - 16 z 16 elementów
Pokazuje 1 - 16 z 16 elementów

Do czego można użyć skrobki cukierniczej?

Skrobka w swoim podstawowym zastosowaniu służy do wykładania mas, musów i kremów na nasze wyroby cukiernicze. W ofercie posiadamy skrobki cukiernicze zakończone ząbkami, dzięki czemu można wykonać różnego rodzaju wzoru lub gładkie zostawiające po sobie prostą powierzchnie musu.

Prócz wykładania skrobki używamy także do cięcia ciasta. W tej roli znakomicie sprawdzają się metalowe konstrukcje, ponieważ są one ostrzejsze i bardziej odporne na wyginanie.

Można także za ich pomocą dokonać wykończenia rantów ciast. Wówczas będą one idealnie pokryte kremem oraz proste a na takie szczegóły klienci zwracają uwagę. Szczególnie w profesjonalnych cukierniach gdzie wymaga się najwyższej, jakości w każdym punkcie.

Skrobki cukiernicze do wielu zadań.

Skrobki cukiernicze, tak jak Państwo widzą, można używać do wielu zadań w pracowniach cukierniczych oraz kuchniach. Bez wątpliwie użycie ich spowoduje, iż Wasze wypieki będą lepiej wyglądały a Wasza praca będzie przyjemniejsza i łatwiejsza.

Noże i skrobaki do ciast
Menu

Informacja

Tagi