Pokazuje 1 - 16 z 16 elementów
Pokazuje 1 - 16 z 16 elementów

Noże i skrobaki do ciast

W cukierniach rozprowadzanie po blasze ciasta to podstawa. Praktycznie wykonuje się tę czynność codziennie po kilkanaście razy. Jednak robienie jej bez odpowiednich narzędzi byłoby ciężkie. Właśnie podczas tych procesów z pomocą przychodzą skrobki i noże cukiernicze.

Materiały użyte do produkcji skrobki cukierniczej i noża cukierniczego.

Przeglądając nas sklep internetowy znajdą Państwo skrobki cukiernicze wykonane z dwóch rodzaju surowców:

  • Stal nierdzewna.
  • Polipropylen.

Pierwsze charakteryzują się dużą sztywnością oraz wytrzymałością. Natomiast drugie są bardziej giętkie i można dostosować ich kształt do czynności, jaką w tym momencie chcemy wykonać. Obydwie grupy są u nas często zakupywane, ponieważ spełniają inne funkcje. Dlatego warto w swojej kuchni lub pracowni mieć, chociaż jedną skrobkę z każdego rodzaju.

Do czego można użyć skrobki cukierniczej i noża cukierniczego?

Skrobka w swoim podstawowym zastosowaniu służy do wykładania mas, musów i kremów na nasze wyroby cukiernicze. W ofercie posiadamy skrobki cukiernicze zakończone ząbkami, dzięki czemu można wykonać różnego rodzaju wzoru lub gładkie zostawiające po sobie prostą powierzchnię musu.

Prócz wykładania skrobki i noży używamy także do cięcia ciasta. W tej roli znakomicie sprawdzają się metalowe konstrukcje, ponieważ są one ostrzejsze i bardziej odporne na wyginanie.

Można także za ich pomocą dokonać wykończenia rantów ciast. Wówczas będą one idealnie pokryte kremem oraz proste a na takie szczegóły klienci zwracają uwagę. Szczególnie w profesjonalnych cukierniach gdzie wymaga się najwyższej jakości w każdym punkcie.

Kształtach skrobki i noża cukierniczego ma znaczenie.

Z racji tego, że skrobki i noże cukierniczego mogą być wykorzystywane do różnych czynności, to posiadają one rożne kształty. Tak, więc w swojej ofercie posiadamy:

  • Skrobki i noże cukiernicze trapezowe – idealnie sprawdzą się podczas rozkładania ciasta w trudno dostępnych miejscach np. końce blachy piekarniczej.
  • Skrobki i noże cukiernicze owalne – większość osób tego typu produktu używa do modelowania kształtów swoich wypieków.
  • Skrobki i noże cukiernicze prostokątne – kształt ten umożliwia dokładne położenia ciasta w blachach prostokątnych bądź kwadratowych. Wynika to z faktu, iż będzie on w stanie dojść do końca wspomnianych elementów.
  • Skrobki i noże cukiernicze trójkątne – przeznaczone do układania ciasta na środku blachy wypiekowej.

Wszystkie wymienione rodzaje skrobek i noży cukierniczych umożliwiają wykonanie czynności w dość różnych sytuacjach. W związku, z czym należy się zastanowić, jakie najczęściej występują podczas naszej codziennej pracy.

Skrobki i noże cukiernicze do wielu zadań.

Skrobki i noże cukiernicze, tak jak Państwo widzą, można używać do wielu zadań w pracowniach cukierniczych oraz kuchniach. Bez wątpliwie użycie ich spowoduje, iż Wasze wypieki będą lepiej wyglądały a Wasza praca będzie przyjemniejsza i łatwiejsza. Właśnie z tych względów warto zakupić prezentowane tutaj rozwiązania. Posiadamy tak szeroką ich ofertę, że jesteśmy pewni, iż znajdziecie tutaj to, czego szukacie.

Noże i skrobaki do ciast
Menu

Informacja

Tagi