na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 43 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 43 elementów

Przybory do serwowania

W restauracjach lub innych lokalach gastronomicznych podaje się wiele zróżnicowanych dań. Jednak, aby to wykonać, należy posiadać odpowiednie przybory do serwowania zebrane w tej kategorii.  Zapraszamy do oglądania!

Przybory do serwowania – szeroka gama produktów.

Podczas pracy w miejscach, gdzie przygotowuje się posiłki, osoby obsługujące klientów nie raz mają problem z podaniem gotowych posiłków. Poniżej przedstawimy przybory do serwowania, które według nas powinny być dostępne w każdym miejscu:

  • Chochle gastronomiczne – pierwszy i podstawowy przyrząd niezbędny w każdej w kuchni. To właśnie dzięki niemu nalejecie zupy, sosy oraz inne płynne jedzenie. Przy ich wykorzystaniu zrobicie to szybko oraz nie ubrudzicie swoich gości lub klientów. W sklepie internetowym Doris możecie zakupić te przyrządy w różnych długościach oraz pojemność. Pozwoli Wam to dobrać optymalne narzędzia do Waszych zadań.
  • Łyżki cedzakowe – drugi produkt, bez którego ciężko wyobrazić sobie pewne czynności. Zapewni Wam on sprawne odcedzenie produktów spożywczych z zalewy lub wody. Właśnie one pomogą wyjąć pierogi, chrusty oraz knedle. W ciągłej sprzedaży posiadamy łyżki o różnych długościach oraz szerokościach.
  • Łyżki do sałatek – surówki to często spotykane dodatki w lokalach gastronomicznym. Dzięki odpowiednim łyżką do sałatek nakładanie ich będzie proste nawet dla mniej wprawionego personelu. Tak jak wyżej także w typ przypadku znajdziecie u nas różne długości oraz szerokości tego narzędzia.
  • Łyżki do spaghetti – któż z nas nie lubi ugotowanego makaronu z sosem. Jednak jego podanie to nie lada wyzwanie. Właśnie w takich sytuacjach z pomocą przychodzą łyżki do spaghetti. Zbudowane są one w bardzo charakterystyczny sposób. Posiadają one wystające pręty, dzięki którym łatwiej nałożyć ten dodatek na talerz. Tutaj także występuje rozróżnienie ze względu na wielkości oraz szerokości.

Materiały użyte do produkcji przyborów do serwowania.

Przybory do serwowania w należności od swojego zastosowania mogą być wykonane z różnych materiałów. Do najbardziej popularnych jednak należy stal nierdzewna. Wynika to z faktu, iż wygląda ona elegancko i będzie pasowała nawet do gustownych lokali. Oprócz tego odporna jest ona także uszkodzenia mechaniczne, o które dość łatwo w lokalach gastronomicznych. Nie będzie również przyrządom z tego materiału straszna żadna wilgoć, ponieważ nie zardzewieją.

Drugim często spotykanym materiałem to SAN. Stosowany jest coraz częściej z powodu niskiej ceny oraz łatwości jego formowania. Nie przenosi on również zapachu i jest odporny na rdzę, dzięki czemu powoli zastępuje inne metale. Jednak nie można go stosować w temperaturach powyżej 80 °C, ponieważ może uleć ten surowiec uszkodzeniu.

Przybory do serwowania z certyfikatami.

Bez względu, jakie tworzywo i produkty wybierzecie, wszystkie one posiadają odpowiedni certyfikat uprawniające je do kontaktu z żywnością. Papiery te zapewniają Państwu uniknięcie kłopotów przypadku jakichkolwiek kontroli. Zachęcamy do obejrzenia całej kategorii z przyborami do serwowania.

Przybory do serwowania
Menu

Informacja

Tagi