na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 34 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 34 elementów

Szczypce gastronomiczne

W kuchni zdarzają się sytuacje, gdzie trzeba podnieść jakiś niewygodny składnik. Takie samo wydarzenie może mieć również miejsce, gdy kelner podaje gotowe danie. Wówczas warto zaopatrzyć się w szczypce gastronomiczne.

Rodzaje szczypiec gastronomicznych.

Przez wiele lat tworzenia i serwowania różnych potraw wytworzyło się kilka grup szczypiec gastronomicznych. W swojej ofercie posiadamy następujące rodziny przyrządów:

  • Szczypce uniwersalne – jak sama nazwa mówi, są to produkty dostosowane do podawania różnych rzeczy. Za ich pomocą złapiecie kiełbasy, schabowe lub sery. Najczęściej spotykane wyposażenie ze względu na swoją wszechstronność.
  • Szczypce cukiernicze – ten typ chwytaczek został stworzony w taki sposób, aby chwycić bez szkody takie produkty jak ciasto, bułki słodkie lub pączki. Dlatego powinny się one znaleźć w każdej cukierni, kawiarni lub punkcie serwującym słodkości.
  • Szczypce do sałaty – warzywo to jest dość trudne do nakładania. Wynika to z faktu, iż jest ona bardzo cienki a do tego lubi się ślizgać. Ten typ szczypiec posiada na swoich ramionach odpowiednie wyżłobienia ułatwiające nakładanie tej jarzyny.
  • Szczypce do spaghetti – przyrządy te ułatwią nakładanie makaronu na nasz talerz. Wszystko to dzięki wycięciom, w które bezproblemowo wchodzi ten mączny produkt. Dzięki nim nakładanie nie będzie już udręką.

Szczypce kuchenne dla profesjonalnej gastronomii.

Sklep internetowy Doris, na którym się Państwo znajdujecie, zajmuje się sprzedażą profesjonalnych przyrządów dla gastronomii. Nasze szczypce kuchenne posiadają certyfikat do kontaktu z żywnością. Oprócz tego zostały wykonane z solidnych materiałów (stal nierdzewna, melanina i PCV) gwarantujące długi okres użytkowania. Część z nich posiada również kolorowe rękojeści zgodne ze standardem HACCP.

Różnice pomiędzy szczypcami gastronomicznymi.

Szczypce gastronomiczne oprócz zastosowania i materiałem wykonania różnią się także innymi aspektami. Przede wszystkim mowa tutaj o długości narzędzia. Wartość tę powinniśmy wybrać do czynności, jakąchcemy nimi wykonywać. W naszej ofercie znajdziecie produkty o długości od 20 cm do 40 cm.

Także różnice można zauważyć w ich budowie. Część sprzedawanych przez nas produktów zaopatrzone jest w gumowe elementy na rączkach. Te kawałki zapobiegają wypadnięciu narzędzia w przypadku, gdy posiadamy mokre bądź spocone ręce. Przy długotrwałej pracy może być to istotny aspekt.

No i pozostaje ostatnie różnica. Ze względu na różny materiał wykonania cześć prezentowanych tutaj szczypiec gastronomicznych można zmywać w zmywarkach a część niestety nie. Warto zwrócić na to uwagę, w przypadku, gdy posiadamy kilkanaście sztuk tego typu przyrządu.

Kupuj szczypce gastronomiczne u profesjonalistów.

Nasza firma posiada już długoletnie doświadczenie w wyposażaniu lokali małej gastronomi. Dlatego zachęcamy do zakupów właśnie u nas. Sprzedajemy szczypce gastronomiczne od wielu renomowanych producentów w atrakcyjnych cenach. Właśnie to daje Wam pewność długiego ich użytkowania.

Szczypce gastronomiczne
Menu

Informacja

Tagi