Podkategorie

  • Zapleczowe

    Na zapleczach lokali gastronomicznych oraz sprzedażowych przechowuje się duże ilości artykułów spożywczych łatwo psujących się. Jednak, aby nie uległy one zepsuciu, muszą być profesjonalnie magazynowane w odpowiedni sposób. Do tego celu znakomicie sprawdza się szafy chłodnicze gastronomiczne zapleczowe. Dzięki nim Wasze towary zachowają świeżość przez dłuższy czas.

    Dlaczego szafy chłodnicze gastronomiczne zapleczowe?

    Szafy chłodnicze gastronomiczne zapleczowe to idealne urządzenia do składowania produktów w miejscach, gdzie klient nie ma dostępu. Dlaczego? Ponieważ pozbawione są one całkowicie szyb a żeby zajrzeć do środka, należy otworzyć drzwi. Takie wykonanie sprawia, iż ich cena jest dużo niższa od szaf z przeszkleniem. Mało tego szansa ich uszkodzenia także jest o wiele niższa. Wynika to z faktu, że stal nierdzewna zawsze będzie odporniejsza nawet od najlepszej tafli szkła. Dlatego warto zakupić tego typu maszyny do przestrzeni magazynowych i zaplecza kuchni.

  • Jednostronnie przeszklone

    Nie od dziś wiadomo, iż klient kupuje oczami. Dlatego trzeba mu w odpowiedni sposób zaprezentować towar, który chcemy sprzedać. Nawet ten wymagający przechowywania w obniżonej temperaturze. Rozwiązaniem na ten problem będą szafy chłodnicze gastronomiczne przeszklone jednostronnie.

    Idea szaf chłodniczych gastronomicznych przeszklonych jednostronnie.

    Konstruktorom, którzy tworzyli szafy chłodnicze gastronomiczne przeszklone jednostronnie, przyświecała jedna myśl. Mianowicie taka, aby osoba zainteresowana mogła w łatwy sposób zobaczyć dokładnie, co znajduje się w środku. Założenie to zostało osiągnięte dzięki zastosowaniu podwójnego zespolonego szkła w przednich drzwiach. W późniejszym czasie również zaczęto dodawać oświetlenie LED, które stało się już standardem w naszych słupkach chłodniczych.

    Jednak musieli także oni zadbać o odpowiednie warunki przechowywania w szafach chłodniczych gastronomicznych jednostronnie przeszklonych. Przecież nie mogli oni zapomnieć, że w ich wnętrzach będą układane produkt narażone na zepsucie. Twórcy zrobili wszystko, aby w środku panowała temperatura od -1°C do +10°C. Warunki te są wystarczające, by ograniczyć rozmnażanie się bakterii oraz grzybów.

    Nie muszą się Państwo martwić także o właściwości termiczne takich maszyn, nie ma obawy. Tafla szklana została wytworzona w taki sposób, iż nie dopuszcza do opuszczania zimnego powietrza z wnętrza maszyny. Dlatego o wartości temperatury wewnętrznej możecie być spokojni.

  • Dwustronnie przeszklone

    Prezentowanie w odpowiedni sposób produktów takich jak napoje, nabiał, wędliny i ryby to ważna czynność w sklepach spożywczych. Nie mniej ważne jednak jest również bezproblemowe tworzenie ekspozycji przez obsługę na półkach z gęstego drutu. Obydwie zalety łączą w sobie szafy chłodnicze gastronomiczne przeszklone dwustronnie.

    Zadanie stawiane przed szafami chłodniczymi gastronomicznym przeszklonymi dwustronnie.

    Tak naprawdę szafy chłodnicze gastronomiczne przeszklone dwustronnie spełniają dwie funkcje. Po pierwsze to właśnie one dbają o odpowiednie warunki do przechowywania produktów łatwo psujących się. W ich wnętrzach panuje temperatura od -1°C do +10°C, która ogranicza namnażanie się bakterii oraz grzybów. To właśnie te maszyny sprawią, iż Wasze towary będą dłużej świeże i pachnące.

    Oprócz tego ten typ maszyn wykorzystuje się także do tworzenia ekspozycji. Z racji tego, że posiadają one oszklenie, klient łatwo może zajrzeć i zobaczyć, co znajduje się w środku bez otwierania urządzenia. Nie od dziś wiadomo, że goście kupują oczami a taka wystawka na pewno zachęci ich do tego.

    Szafy chłodnicze gastronomiczne przeszklone dwustronnie właśnie wykonują wyżej przedstawione zadania.

na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 169 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 169 elementów

Szafy chłodnicze

Szafy chłodnicze gastronomiczne i sklepowe to niezbędne wyposażenie każdego lokalu sprzedażowego bądź gastronomicznego. To właśnie w ich wnętrzach przechowuje się pakowane kiełbasy, nabiały lub sery na półkach drucianych. Zapraszamy do zapoznana się z ofertą tych jakże przydatnych urządzeń chłodniczych w naszym sklepie internetowym.

Wykorzystanie szaf chłodniczych gastronomicznych i sklepowych.

Najlepiej chyba byłoby zacząć od tego, po co nam szafy chłodnicze gastronomiczne i sklepowe. Urządzenia tego typu przede wszystkim mają zapewnić niezbędne warunki do przechowywania produktów łatwo psujących się. W ich wnętrzach panuje temperatura z zakresu od -1°C do +10°C. Wartości te są wystarczające, aby wydłużyć proces rozmnażania się bakterii oraz grzybów a co za tym idzie, magazynowe produkty będą dłużej świeże i smaczne. Obecność tego typu maszyn docenimy szczególnie w ciepłe letnie dni gdzie ryzyko zepsucia żywności jest bardzo duże.

Szafy chłodnicze gastronomiczne i sklepowe z przeszkleniem lub bez.

Sprawne oko zauważy, iż część szaf chłodniczych gastronomicznych i sklepowych posiada przeszklenia w drzwiach a druga grupa urządzeń pełne drzwi. Wynika to z faktu, że są one przeznaczone do zupełnie innych celów. Szafy chłodnicze gastronomiczne zapleczowe (bez przeszklenia) jak sama nazwa mówi, idealnie sprawdzą się w przestrzeniach magazynowych, magazynach kuchni gdzie klient nie ma dostępu, tylko personel pomocy kuchennej . Natomiast szafy chłodnicze gastronomiczne przeszklone posłużą nam do ekspozycji różnorakich produktów. Dlatego ich naturalnym miejscem są obszary, gdzie znajduje się dużo klientów i nie otwierając drzwi, mogą zobaczyć w środku interesujące produkty typu nabiał, napoje, paczkowane wędliny i ser.

Szafy chłodnicze gastronomiczne i sklepowe z górnym bądź dolnym agregatem.

Pierwsza różnica, jaką można zauważyć, pomiędzy szafami chłodniczymi gastronomicznym i sklepowymi jest umiejscowienie agregatu chłodniczego. Na rynku znajdują się rozwiązania, który ten element mają zamontowany w górnej lub dolnej części urządzenia. Umiejscowienie przede wszystkim ma wpływ na wymiary końcowe maszyny. Dlatego, jeżeli posiadasz niski lokal warto wybrać ten drugi wariant szaf natomiast dysponując większą wysokością zdecydujcie się na te pierwsze.

Również miejsce, w którym znajduje się sprężarka, wpływa na ergonomię użytkowania. Wynika to z faktu, iż rozwiązania z górnym agregatem wyposażone są w automatyczny system odparowania skroplin. Pozwala on na pozbycie się nadmiaru wody bez naszej ingerencji. Natomiast maszyny z dolnym agregatem nie posiadają takiego udogodnienia i co jakiś czas naczynie z kondensatem będziemy musieli wynosić sami. Szafy chłodnicze w standardzie posiadają wbudowany sterownik z termometrem i półki z listwami cenowym.

Szeroka oferta szaf chłodniczych gastronomicznych i sklepowych.

W sklepie internetowym Doris odnajdą Państwo kompleksową ofertę na szafy chłodnicze gastronomiczne i sklepowe do różnych branż. Prezentujemy urządzenia od kilku renomowanych producentów o różnej wielkości. Dlatego nie ma opcji, abyście nie znaleźli interesujących Was rozwiązań. Warto zaznaczyć, iż oferujemy maszyny w stale obniżonych cenach. Dlatego warto kupić je właśnie u nas!

Szafy chłodnicze
Menu

Informacja

Tagi