Kotleciarki do mięsa

Pokazano 1-8 z 8 pozycji

Kotlety schabowe to jedno z najpopularniejszych dań, jakie goszczą na stołach w naszych domach, ale także w lokalach gastronomicznych. Jednak przygotowywanie tych smakołyków w profesjonalnej kuchni nie może odbywać się za pomocą tłuczka do mięsa. Ten sposób jest po prostu zbyt głośny i nieekonomiczny. Dlatego proponujemy Państwu elektryczne kotleciarki do mięsa.

Czym jest kotleciarka do mięsa?

Kotleciarka do mięsa to urządzenie do zmiękczania i nacinania masy włóknistej karkówki lub schabu. Dzięki temu procesowi dalsza obróbka takiego wyrobu jest o wiele łatwiejsza oraz zachowuje on lepszy smak, niż miałoby to miejsce w przypadku wyrabiania mięsa klasycznym tłuczkiem. Całą operację wykonuje odpowiednia głowica wyposażona w specjalnie wyprofilowane nożyki. To właśnie one dbają o przygotowanie mięsiwa do dalszej obróbki. Ten sposób obrabiania produktu spożywczego może zaskoczyć Waszych gości i sprawić, że będą oni do Was częściej przychodzić.

Ręczna czy elektryczna kotleciarka do mięsa?

Na naszej stronie internetowej mogą Państwo odnaleźć kotleciarki do mięsne ręczne oraz elektryczne. Tutaj nasuwa się pytanie, którą wybrać? Jeżeli przygotowują Państwo kotlety schabowe w domu lub w lokalu o niewielkim ruchu można pokusić się nad maszyną pozbawioną napędu. Nie wątpliwie będzie ona generowała mniej hałasu oraz koszty jej użytkowania będą mniejsze.

W każdej innej sytuacji polecamy Wam zakupić maszyny z silnikiem elektrycznym. Pozwolą one przygotować mięso w dużo krótszym czasie. Mało tego zrobicie go więcej, dzięki czemu klient nie będzie musiał długo czekać. Również Wasz personel mniej się zmęczy.

Mamy nadzieje, że ten akapit pozwoli dokonać naszym klientom odpowiedniego wyboru.

Jak wybrać odpowiednią kotleciarkę do mięsa?

Przemyśleliście całą sytuację w Waszym lokalu gastronomicznym i postanowiliście wprowadzić do niego nową maszynę. Na rynku znajduje się wiele modeli tego typu urządzeń, co za tym idzie, pada pytanie: Czym kierować się przy wyborze kotleciarki do mięsa? Oto kilka najważniejszych parametrów:

  • Rodzaj napędu – tak jak już wcześniej wspominaliśmy, produkty te mogą być napędzane ręcznie bądź elektrycznie. Należy się zastanowić, jakie rozwiązanie dla Was będzie lepsze.
  • Moc urządzenia – w przypadku wyrabiania dużych bądź żylastych kawałków mięsa duże znaczenie będzie miała sama siła, jakim dysponuje maszynę. W takim wypadkach należy zdecydować się na urządzenia z większą mocą.
  • Wielkość otworu wsadowego – dość często pomijany parametr przez przyszłych użytkowników a przecież bezpośrednio od niego zależy jak duże części będziemy mogli umieścić w środku.
  • Wydajność – liczba ta daje nam do zrozumienia, ile w ciągu jednej godziny będziemy w stanie przygotować bitek / kotletów.

Dla kogo są kotleciarki do mięsa?

Kotleciarki do mięsa to niezbędne produkty w każdym lokalu gastronomicznym oraz sprzedażowym na stoiskach w sklepach mięsnych. Dzięki nim przygotujecie idealne mięso na schabowe o niepowtarzalnym smaku. Przypadnie ono na pewno go gustu Waszym gościom oraz klientom. A przecież zadowolenie tych osób powinno być dla nas najważniejsze. W naszym sklepie internetowym odnajdą Państwo maszyny, które sprostają nawet najbardziej wyrafinowanym oczekiwaniom.

Produkt dodany do listy życzeń

Serwis wykorzystuje pliki cookies m.in. w celu poprawienia jej dostępności, personalizacji, obsługi kont użytkowników czy aby zbierać dane, dotyczące ruchu na stronie. Każdy może sam decydować o tym czy dopuszcza pliki cookies, ustawiając odpowiednio swoją przeglądarkę. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie Sklepu.