Pokazuje 1 - 12 z 12 elementów
Pokazuje 1 - 12 z 12 elementów

Salamandry i opiekacze

Podczas prowadzenia biznesu gastronomicznego w niewielkim lokalu liczy się oszczędność miejsca. Wówczas multifunkcyjność kupowanych urządzeń może być kluczowa. Właśnie, dlatego chcielibyśmy Państwu przedstawić salamandry i opiekacze gastronomiczne do wielu zastosowań.

Wszechstronne salamandry gastronomiczne.

Salamandry gastronomiczne to urządzenia, w których możemy grillować, podgrzewać, a nawet przygotowywać wiele dań. Znakomicie wpisują się one w trend wielozadaniowości, jaki przeważa w dzisiejszej kuchni. W swojej ofercie posiadamy maszyny wykonane ze stali nierdzewnej wyposażone w zasilanie elektryczne. Takie połączenie sprawia, iż są one niezawodne przez bardzo długi okres użytkowania. Prócz tego istnieje możliwość płynnej regulacji wysokości położenia grzałki, dzięki czemu nie przypalimy naszych dań.

Opiekacze gastronomiczne do zapiekanek i nie tylko.

Uzupełnieniem salamander w wielu lokalach zajmujących się przyrządzaniem posiłków są opiekacze gastronomiczne. W ich wnętrzach możemy szybko grillować oraz podgrzewać różne dania jednak najczęściej nasi klienci wykorzystują je do przygotowania zapiekanek oraz pizzerek. Wynika to z faktu, iż maszyny bardzo szybko się rozgrzewają i w krótkim czasie można podać gotową potrawę.

Zalety salamander oraz opiekaczy gastronomicznych.

Salamandry i opiekacze gastronomiczne to urządzenia posiadające kilka zalet. Przede wszystkim zastępują one wiele produktów. Za ich pomocą bez większych problemów możecie grillować, odmrażać, podgrzewać, a nawet piec.

Druga zaleta to oszczędność. Oprócz tego, że kupujecie mniejszej maszyny, to również ich eksploatacja jest tańsza. Tym bardziej, jeżeli pracujecie na małych porcjach potraw. Wówczas nie musicie uruchamiać dużego pieca konwekcyjno-parowego, aby podgrzać jeden kawałek kurczaka.

Ostatnią zaletą tego typu rozwiązać jest rozmiar. Nie są one duże, w związku z tym, zmieszczą się nawet w najmniejszych lokalach gastronomicznych. Przez wzgląd na wyżej wymienione udogodnienia warto zastanowić się nad zakupem przedstawianych tutaj urządzeń.

Na co zwracać uwagę przy wyborze salamandry i opiekaczy gastronomicznych?

Salamandry i opiekacze gastronomiczne to urządzenia mechaniczne, które skrywają wiele sekretów. Część osób może nie wiedzieć, jakie parametry mają wpływ na użytkowanie tego typu maszyn. W punkcie tym zwrócimy uwagę na te najważniejsze:

  • Moc – to właśnie ona decyduje o tym, jak szybko będą przygotowywane produkty. Im większa moc tym danie będzie w krótszym czasie gotowe.
  • Regulacja temperatury – maszyny te powinny posiadać regulację temperatury. Funkcjonalność ta pozwoli dobrać odpowiednią ilość stopni Celsjusza do posiłku, który chcemy przygotować.
  • Źródło zasilania – praktycznie wszystkie rozwiązania obecne na rynku zasilane są energią elektryczną 230 V. Instalacje dostosowane na to napięcie dostępne są w większości lokali gastronomicznych.
  • Wymiary – obrazują nam one, jak duże urządzenie będzie oraz ile miejsca będziemy musieli zarezerwować na jego postawienie. Jednak szerokość i głębokość wpływa także na to ile naczyń będziemy mogli umieścić w środku.
Salamandry i opiekacze gastronomiczne – multifunkcyjne maszyny.

Jeżeli szukają Państwo uniwersalnych maszyn do wielu zastosowań to salamandry i opiekacze gastronomiczne to dobry wybór. Zastąpią one Państwu dużo urządzeń o większych gabarytach! Oferujemy produkty od wielu czołowych producentów oraz importerów. Dlatego mają Państwo pewność, iż zakupią najlepsze rozwiązania na rynku.

Salamandry i opiekacze
Menu

Informacja

Tagi