Wyposażenie kawiarni

Osoby otwierające po raz pierwszy swój lokal gastronomiczny bardzo często nie wiedzą jak wyposażyć i co kupić. Właśnie dla takich osób powstała kategoria wyposażenie kawiarni. Przedstawiamy tutaj większość niezbędnych elementów, które mogą się Wam przydać.

Tak, więc jakie wyposażenie do parzenia kawy wybrać?

Praktycznie każda kawiarnia serwuje dla swoich gości kawę. Właściwie od tego napoju powstała nazwa całego działu. Dlatego na wyposażeniu nie może zabraknąć profesjonalnego ekspresu do kawy. Pozwoli Wam on zaparzyć aromatyczny i smaczny napój czyli kawę. W naszej ofercie znajdziecie gastronomiczne ekspresy kolbowe.


Jeżeli mówimy już o ziarnach to również muszą Państwo pomyśleć o zakupie kaw dla gastronomii oraz elektrycznych młynków do kawy. Te pierwsze mogą okazać się źródłem sukcesu tym bardziej, jeżeli uda Wam się zakupić niespotykane smaki, które są tutaj dostępne. Natomiast drugie pozwolą zmielić ziarna na pył bez utraty jego właściwości.


Również załoga przygotowująca kawę musi posiadać odpowiednie akcesoria dla baristów. Zaliczamy do nich między innymi dzbanki do mleka, odbijaki lub tampery. Wszystkie one przysłużą się do zwiększenia ergonomii pracy oraz jej szybkości.

Wyposażenie kawiarni  Jest 109 produktów.

Podkategorie

  • Czekoladziarki

    Któż z nas nie lubi czekolady? Chyba nie ma takiej osoby. Nie ważne czy jesteśmy dziećmi, młodzieżą, a może dorosłymi osobami kawałek tego smakołyku zawsze przynosi nam ukojenie. Najczęściej jemy ją w postaci kostek, ale my mamy do zaproponowania lepszą formę. Będzie to gęsty płyn, który wytworzymy przy użyciu czekoladziarki.

    Czekoladziarka – urządzenie 2 w 1.

    Czekoladziarka, jako maszyna pełni tak naprawdę dwie funkcje. Pierwsza to nie wątpliwie rozpuszczanie kostek tego deseru. Dokonuje się to poprzez „kąpiel wodną”. Urządzenie posiada zbiornik na wodę oraz na czekoladę. Ten pierwszy jest podgrzewany, co doprowadza do podnoszenia temperatury cieczy. Gdy osiągnie ona odpowiednią temperaturę następuje proces wytwarzania pary. Ta natomiast rozgrzewa czekoladę i z biegu czasu rozpuszcza ją.


    Natomiast nasze maszyny do czekolady mogą także pełnić role dyspensera. Dzięki przezroczystemu naczyniu widać dokładnie słodki deser znajdujący się w środku. Jest on cały czas mieszany, a co za tym idzie nie ma możliwości, iż ulegnie przypaleniu. Producent także wyposażył maszyny w niezatykający kranik. Po jego naciśnięciu nalejemy sobie płynną słodkość do kubka.

  • Ekspresy do kawy

    Kawa jest to napój który pijemy każdego dnia. Czynności tej dokonujemy w domach, restauracjach, kawiarniach lub pubach. Nie ważne gdzie to robimy chcemy wypić aromatyczną dobrze zaparzoną kawę ze spienionym mlekiem. Do tego potrzebujemy na wyposażeniu ciśnieniowy profesjonalny kolbowy ekspres do kawy.

    Profesjonalny kolbowy ekspres do kawy dla zaawansowanych użytkowników.

    Warto podkreślić, iż obsługa profesjonalnego kolbowego ekspresu do kawy nie należy do najprostszych. Jeżeli planujesz go używać w domu to musisz się doszkolić. W przypadku, gdy planujecie zakup tego urządzenia do lokalu gastronomicznego warto, aby Wasza załoga nauczyła się obsługi tej maszyny. Bardzo istotne jest to abyście wiedzieli dokładnie, co chcecie zrobić. To właśnie od poszczególnych czynności, jakie wykonacie będzie zależał ostateczny smak kofeinowego napoju. Jednak, gdy opanujecie parzenie kawy do perfekcji będziecie wstanie stworzyć aromatyczną kawę, który nigdy nie powstanie z automatycznego ekspresu.

  • Młynki do kawy

    Kawa to królewski trunek, który pijemy dość często do śniadania, obiadu lub kolacji. Czynności tej dokonujemy w domu, restauracji bądź kawiarni. Bez względu na to gdzie to robimy, o jakości zmielonego czarnego ziarnia decyduje odpowiednie zmielenie świeżej kawy. Dlatego gdy jesteście entuzjastami najlepszej kawy warto zainwestować w elektryczne młynki do kawy.

    Tajemnica elektrycznych młynków do kawy.

    Ogromne znaczenie podczas przygotowywania zmielonych ziaren ma rodzaj, zastosowanego mechanizmu do mielenia w młynkach do kawy. W kategorii tej znajdą Państwo urządzenia nożowe oraz żarnowe. Zasadniczą różnicą pomiędzy nimi jest sposób przygotowania sypkiej kawy.


    W pierwszym rodzaju następuje to poprzez rozcięcie poszczególnych ziaren przez nożyki ze stali nierdzewnej natomiast w drugim kawa trafia do niewielkich przestrzeni i zostaje dokładnie zmielona.


    Wielu koneserów czarnego napoju twierdzi, iż drugi sposób parzenia zmielonej kawy jest o wiele lepszy. Natomiast urządzenia działające w pierwszym systemie są o wiele tańsze.

  • Urządzenia do granity...

    W naszych lokalach gastronomicznych, kawiarniach w ciepłe letnie dni polecamy naszym klientom schłodzone płyny typu zimne sorbety, mrożone kawy bądź herbaty. Wszystkie wymienione napoje oraz wiele innych deserów możemy przygotować za pomocą granitorów.

    Dlaczego warto posiadać granitory?

    Jest kilka plusów, które przemawiają za zakupem granitora. Jednym z najważniejszych, według nas, jest utrzymywania temperatury.  Napoje znajdujące się w środku będą zawsze chłodne, a ich temperatura będzie wynosiła od -4 °C do -2°C. Nie ważne czy ciecze będą stały tam 30 minut lub godzinę parametr ten będzie zachowany. Wszystko to dzięki zastosowaniu układu chłodniczego.


    Maszyny te także są estetycznym sposobem ekspozycji chłodnych napojów. Zostały one wykonane w nowoczesny sposób oraz posiadają przezroczyste pojemniki. Właśnie przez nie widać kolorową ciecz wabiącą klientów.


    I na samym końcu została prostota nalewania drinków. W tym wypadku wystarczy tylko nacisnąć kranik z interesującym nas napojem oraz wlać go do kubka. Maszyna ta sprawdzi się idealnie również w punktach samodzielnej obsługi.

  • Pasteryzatory

    Większość lokali gastronomicznych zamawia już gotowe smaki lodów od swoich dostawców. Jednak, jeżeli chcecie zaskoczyć swoich klientów lub macie, jakąś swoją recepturę, możecie zacząć produkować mrożony deser samodzielnie. Wystarczy, że wyposażycie się w pasteryzator do lodów.

    Czym jest pasteryzator do lodów?

    Pewnie większość osób zastanawia się, czym jest tak naprawdę pasteryzator do lodów. Odpowiedź brzmi bardzo prosto: jest to maszyna do produkcji domowych lodów. Tylko tutaj trzeba dodać jedno ale. Wytwarzanie to odbywa się z dowolnych składników, jakie sobie zażyczymy. Nie musimy posiadać żadnej gotowej masy. Wystarcz, iż do środka dodamy mleko jakieś owoce i powstanie pożądany produkt. Pewnie w tym momencie zadajecie sobie pytanie: Po co mi tego typu urządzenie? Pozwala one wyrabiać lody o smaku takim, jaki sobie wymarzymy. Nie ogranicza nas nic. Dlatego większe lokale używają tego typu maszyn.

  • Frezery do lodów

    Coraz więcej klientów wymaga od właścicieli lodziarni, cukierni oraz kawiarni podawanie naturalnych produktów. Trend ten również dosięgnął mrożonych deserów. Do ich poprawnego przygotowania niezbędne są składniki oraz profesjonalne maszyny. Reprezentantem tych ostatnich jest frezer do lodów.

    Prostota produkcji mrożonych deserów dzięki frezerowi do lodów.

    Produkcja własnych mrożonych deserów nigdy nie była tak prosta. Wszystko to dzięki powstaniu frezera do lodów. Zasada jego działania wygląda następująco. Do wnętrza maszyny wrzucamy wszystkie niezbędne składnik może być do między innymi mleko oraz owoce. W środku następuje ich dokładne wymieszanie i schłodzenie. Następnie po uzyskaniu określonej konsystencji gotowy produkt wychodzi bokiem maszyny. Po krótkiej chwili jest już wszystko gotowe. Wystarcz podać naszym gościom smaczny deser.

  • Urzadzenia do bitej...

    Któż z nas nie lubi bitej śmietany. Dodatek ten jest nieodzownym składnikiem wielu deserów takich jak rurki lub torty okolicznościowe. Jednak w przypadku kawiarni lub lodziarni przygotowywanie go ręcznie jest nie praktykowane w dzisiejszych czasach. Dlatego warto zakupić sprawdzone maszyny do produkcji bitej śmietany.

    Maszyna do produkcji bitej śmietany kontra syfon.

    Mniejsze lokale gastronomiczne typu małe kawiarenki praktykują wytwarzanie świeżej bitej śmietany poprzez syfon i naboje isi. Jest to szybki i prosty sposób przygotowania ale ma to negatywne skutki gdy potrzeba w dużej ilości nabić bitą śmietaną kilkanaście rurek. Wtedy potrzebujemy maszyny o większej wydajność. W syfonie tylko jesteśmy w stanie przygotować na jednym doładowaniu około 1 litra śmietany. Natomiast wydajność maszyny do produkcji bitej śmietany jest o wiele większa i wynosi ona aż 100 l/h. W przypadku lokali gdzie używa się tego dodatku bardzo dużo, pierwsza wersja jego przygotowywania jest niewystarczająca.


    A o drugim aspekcie, jakim często zapomina się to koszty eksploatacji. To prawda, że zakup profesjonalnej maszyny do bitej śmietany wiąże się większymi wydatkami. Jednak jej późniejsze użytkowanie jest tańsze. Wynika to z faktu, iż do jej działania nie są potrzebne żadne naboje jak to ma miejsce w przypadku syfonu. Warto zauważyć, że musimy je wymieniać za każdym razem, gdy chcemy przygotować nową porcję śmietany. Urządzenie do produkcji bitej śmietany  wystarczy podłączyć do gniazdka i zawsze będzie ono gotowe to pracy.

  • Akcesoria dla baristów

    W naszym sklepie internetowym w dziale wyposażenie gastronomii oferujemy przedmioty dla Waszych pracowników  które ułatwią przygotować w kawiarni lub zaciszu domowym smaczną kawę w różnym wykonaniu. Do tych czynności bedą nam potrzebne niezbędne akcesoria dla baristów. Ta kategoria akcesorii zawiera przydatne elementy przy robieniu napojów oraz zadba o chemię do czyszczenia ekspresów do kawy.

    Jakie akcesoria dla baristów oferujemy?

    Kategoria ta posiada kilkanaście produktów, jednak wszystkie je można podzielić na następujące grupy:

    • Dzbanki do mleka – znakomicie sprawdzą się przy spienianiu mleka lub tworzeniu wzorów na powierzchni kawy.
    • Tampery do kawy – służą do ubijania kawy w ekspresie kolbowym. Dzięki takiemu zabiegowi możemy stworzyć jeszcze bardziej aromatyczny napój.
    • Odbijaki do fusów – ułatwiają usunięcie resztek zmielonych ziaren z kolby ekspresu.
    • Maty tampingowe – ochronią one blat stołu lub inną powierzchnie przed zabrudzeniami bądź uszkodzeniami.


    Praktycznie wyżej wymienione rzeczy powinna mieć Wasz personel przygotowujący kawę w kawiarni bądź barze. Narzędzia te ułatwiają pracę oraz dbanie o czystość.

  • Kawa do gastronomii

    Na jakość czarnego napoju wpływa wiele czynników. Zaliczamy do nich: rodzaj ekspresu do kawy, umiejętności obsługi czy też, jakość wykorzystanych ziaren. My chcielibyśmy przedstawić Państwu swoją ofertę kaw dla gastronomii. Zapraszamy do zakupu!

    Rodzaje kaw dla gastronomii.

    Jesteśmy w stanie sprzedać Państwu kilka rodzajów kaw dla gastronomii. Różnią się one między sobą krajem pochodzenia, ale nie tylko. Dlatego przedstawimy Wam charakterystykę poszczególnych ziaren.

    • Kawa ziarnista Exclusive Blend – produkt ten jest akurat mieszanką dwóch  rodzaju kaw Robusty India Cherry oraz Arabiki. Ich stosunek między sobą wynosi 25% do 75%. Arabika pochodzi z Środkowej i Południowej Ameryki.
    • Kawa ziarnista Excelso – wyrób ten powstał w 100% z Arabiki uprawianej na Ameryce Południowej, dokładnie rzecz biorąc w Kolumbii. Charakteryzuje się ona lekko czekoladowym smakiem oraz lekko cytrusowym zapachem.
    • Kawa ziarnista Italianokolejna 100% Arabica, również pochodząca z Ameryki Południowej. Tym razem jednak jej uprawy umiejscowione zostały w Brazylii. Podczas jej picia poczujecie słodycz czekolady, a w lokalu gastrononicznym  będzie unosiła się cytrusowa woń.
    • Kawa ziarnista Fine Espresso – ponownie przyszła pora na mieszankę kaw. Tym razem połączyliśmy Robustę z Arabiką w stosunku 60% do 40%.

  • Maszyny do lodów

    Zimny deser to marzenie każdej osoby w gorące dni. Nikt, dosłownie nikt nie oprze się smaku tego produktu w wymienionych warunkach. Dlatego warto zastanowić się nad zakupem maszyny do lodów włoskich i wprowadzenia tych słodkości we własnym lokalu gastronomicznym jakim jest lodziarnia.

    Prostota użytkowania maszyny do lodów włoskich.

    Wielu właścicieli kawiarni oraz restauracji stroni od wprowadzenia deseru z bitej śmietany do swojego menu. Wynika to z faktu, iż myślą, że jego produkcja jest ciężka. Dzięki zastosowaniu współczesnych maszyn do lodów włoskich stało się to bardzo proste. Proces ten w całości może wykonać osoba, która nawet nie posiada dużego doświadczenia. Wystarczy tylko do środka maszyny wlać odpowiednią przygotowaną płynną masę. Urządzenia samo będzie dbało o temperaturę składników do lodów. Mało tego również wymieszanie płynu z mleka nastąpi automatycznie. Nasze zadanie polega tylko i wyłącznie na wciskaniu dźwigni oraz celowaniu do wafelka. Reszta niezbędnych czynności wykona się samodzielnie.

na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 109 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 109 elementów

Nie samą kawą człowiek żyje.

Wszyscy zdajemy sobie sprawę, iż nie samą kawą człowiek żyje i warto by było, aby do niej klient mógł zamówić jakiś deser. Właśnie teraz do gry wchodzą maszyny do produkcji lodów. Dzięki nim w szybki i sprawny sposób przygotujecie mrożoną słodkość dla swoich gości. Mało tego wykonacie je według swojej sprawdzonej receptury.

Prócz nich w ofercie posiadamy także urządzenia do bitej śmietany. Te wysoko wydajnościowe produkty pozwalają stworzyć kilkanaście litrów świeżej pianki bez większych problemów. Możecie je użyć również do przyozdabiania innych potraw.

Kompleksowe wyposażenie kawiarni.

Tak jak mogą Państwo zauważyć posiadamy kompleksowe wyposażenie kawiarni. U nas zakupicie wszystkie niezbędne akcesoria, które będą nam potrzebne przy otwieraniu tego typu lokalu gastronomicznego. Zachęcamy do oglądania i kupowania właśnie u nas.

Wyposażenie kawiarni

Informacja

Tagi

Folow Us



energooszczędne szafy chłodnicze ecoline

Energooszczędne szafy ecoline.

KATALOG_GRAFEN_2018001.jpg

Katalog Grafen 2018.

YG-09315_YG-09316_PAKOWARKI_LISTWOWE.jpg

Nowe listwowe pakowarki próżniowe.

Solidne próżniowe pakowarki komorowe.