Wyposażenie pizzerii

Przygotowywanie dań włoskich nie jest zbyt skomplikowane jeżeli w Waszej kuchni posiadacie profesjonalne wyposażenie lokalu gastronomicznego jakim jest wyposażenie pizzerii do nabycia w naszym sklepie internetowym.

Jakie wyposażenie pizzerii jest obowiązkowe?

Pizza, jako danie jest specyficznym przysmakiem. O jej udaniu lub nie decydują często szczegóły. Dlatego warto zaopatrzyć się w profesjonalne wyposażenie pizzerii, aby nie zepsuć tej potrawy. Do tego typu produktów zaliczamy:

  • Wałkownice do ciasta – maszyny te wspomagają proces tworzenia ciasta. Dzięki nim zrobicie spody pizzy na idealną grubość. Można je wykorzystać także do przygotowywania pierogów oraz makaronów.
  • Prasy do ciasta – odmiana wyżej przedstawionej maszyny. Stworzona tylko i wyłącznie do przygotowywania farszu pod pizzę.
  • Dzielarki do ciasta oraz zaokrągarki – ich zadaniem jest porcjowanie ciasta oraz jego odpowiednie formowanie.
  • Miesiarki spiralne – urządzenia ułatwiające wymieszanie wszystkich składników na ciasto do pizzy. Dzięki nim również będzie ono odpowiednio napowietrzone.
  • Piece do pizzy – produkt, bez, którego nie może obyć się żadna profesjonalna pizzeria. To w nim Wasze ciasta nabierają odpowiedniego smaku oraz kolorytu.

Wyposażenie pizzerii  Jest 112 produktów.

Podkategorie

  • Miesiarki spiralne

    Przygotowanie z dobrej mąki ciast w takich lokalach jak restauracje, pizzerie czy pierogarnie to codzienność. Od jakości tego wyrobu tak naprawdę zależy dalszy smak całego przygotowywanego dania. Właśnie, dlatego warto zakupić u nas gastronomiczne profesjonalne miesiarki spiralne.

    Zalety miesiarki spiralnej.

    Wyrabianie ciasto w dzieży w takiej maszyny jak miesiarka spiralna ma kilka zalet. Przede wszystkim poszczególne składniki są wyrabiane i dokładnie wymieszane za pomocą mieszadła które są umieszczone w głowicy. Urządzenie jest pomocne i niezastąpione w każdej kuchni lokalu gastronomicznego.


    Również przygotowany w ten sposób farsz jest odpowiednio napowietrzony. Wszystko to uzyskuje się poprzez specjalnie zaprojektowane mieszadła. Duża ilość tlenu pozwala wyrosnąć ciastu podczas dalszej obróbki termicznej.


    No i na samym końcu zostawiamy powtarzalność procesu oraz czas jego wykonania. W przypadku urządzenia mechanicznego wyrabianie ciasta za każdym razem przebiega tak samo oraz w krótkim czasie. Dzięki czemu macie pewność, iż przygotowana masa zawsze będzie taka sama. Niestety w przypadku ręcznego mieszania nie uświadczycie sterylnych warunków pracy.

  • Piece do pizzy

    Kuchnia włoska cieszy się dużą popularnością w naszym kraju. Widać to po ilości lokali które powstają jak grzyby po deszczu, które oferują dania włoskie. Do jednych z najpopularniejszych należą makarony i pizza. Jednak do jej przygotowania niezbędny jest profesjonalny piec do wypieku pizzy i zapiekania makaronów.

    Piec do wypieku pizzy sekretem sukcesu.

    Piec do wypieku pizzy jest ogromnym czynnikiem, który może przyczynić się do naszego sukcesu w branży gastronomicznej. Niegdyś przygotowywano tę potrawę w piecach zasilanych drewnem. Jednak technika poszła dość mocno do przodu i w tym momencie królują następujące źródła energii:

    • Na Prąd elektryczny o napięciu 230V lub 400V.
    • Gaz ziemny lub LPG.

    Wyżej wymienione sposoby dostarczania mocy sprawiają, iż możemy wybrać piec odpowiedni do naszego lokalu. Warto również podkreślić, że rozwiązania przedstawione w tej kategorii, niczym nie odbiegają od tradycyjnych i gwarantują ten sam smak pizzy.

  • Wałkownice

    Idealnie rozwałkowane ciasto to sekret wielu udanych dań. Właśnie ten składnik jest najważniejszy przy tworzeniu pizzy, pierogów albo tortilli. Jednak kontrola grubości przy ręcznym przygotowaniu jest bardzo ciężka. Dlatego warto w swoim lokalu gastronomicznym lub kuchni posiadać wałkownice do ciasta.

    Rodzaje wałkownic do ciasta.

    Wałkownice do ciasta możemy podzielić we względu na ilość posiadanych wałków oraz kształt ciasta, jaki przygotowują.

    W przypadku pierwszej klasyfikacji występują urządzenia:

    • Jedno wałkowe.
    • Dwu wałkowe.

    Maszyny jedno wałkowe dobrze sprawdzą się, jeżeli posiadamy mniejszy lub średni lokal gastronomiczny. Wynika to z faktu, iż produkty te mogą pracować i przygotować ciasta na pierogi, makaron lub pizzę w mniejszych ilościach. Natomiast dwu wałkowe urządzenia w szybki sposób i w dużych ilościach wyrobi cienkie, grube i pulchne ciasto do dań restauracyjnych.


    Zebrane w tej kategorii produkty mogą wytwarzać także ciasto w kształcie prostokątnym lub okrągłym. Pierwszy sprawdzi się na makarony lub pierogi, a drugi w lubianej przez polaków pizzy.


    W wyżej przedstawione sposoby można scharakteryzować wałkownice do ciasta.

  • Prasy do pizzy

    Prowadzicie zakład gastronomiczny, kuchnie lub hotel serwujący Włoską kuchnie? Macie w swoim menu pizzę? Jeżeli tak to może Was zainteresować prasa do ciasta do pizzy.

    Jak działa prasa do ciasta do pizzy?

    Zasada działa prasy do ciasta do pizzy jest bardzo prosta. W dużym uproszczeniu składa się ona z dwóch talerzy. Na jednym z nim układamy ciasto. Następnie pod wpływem mechanizmu pneumatycznego następuje zbliżenie drugiej części maszyny. Gdy jest ona wystarczająco blisko dochodzi do „wyprasowania” ciasta na odpowiednią średnice oraz grubość. W ten o to sposób mamy gotowy spód pod pizzę.


    Maszyna ta została stworzona do produkcji dużych ilości placków pod pizzę w bardzo krótkim czasie. Dlatego sprawdzi się ona w miejscach gdzie ilość wydawanej pizzy jest duża i trzeba szybko ją przygotowywać.

  • Dzielarki i zaokrąglarki

    Prowadzisz miejsce, w którym podajesz przysmaki Włoskiej kuchni? Przygotowujesz dla swoich dań odpowiednie ciasto? Jeżeli tak to przydatne dla Ciebie mogą okazać się dzielarki i zaoklągarki do ciasta.

    Do czego służą dzielarko-zaokrąglarki?

    Dzielarko-zaokrąglarki to maszyny dostosowywane do wyznaczania porcji ciasta oraz odpowiedniego jego formowania. Warto podkreślić, iż cały proces odbywa się automatycznie. Wystarczy do wnętrza urządzenia wsadzić odpowiedni farsz i ustawić parametry maszyny, a po chwili dostaniemy rozdzielone ciasto.


    Prezentowane tutaj rozwiązania pozwalają na regulację gramatury porcji, jaka wyjdzie z maszyny. Dzięki niej możecie uzyskać kawałki idealnie pasujące do prasy do ciasta lub do wałkownicy.

na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 112 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 112 elementów

Szeroki asortyment wyposażenia pizzerii.

Tak jak mogą Państwo zauważyć posiadamy kompleksowe wyposażenie pizzerii. Warto zaznaczyć, iż większość naszych maszyn pochodzi z włoskiej fabryki. Charakteryzują się one nienagannym wykonaniem, a do tego produkowane są przez osoby, które najlepiej znają się na pieczeniu pizzy. Chociażby z tych względów warto pochylić się nad asortymentem tutaj przedstawionym.

Profesjonalne wyposażenie pizzerii źródłem sukcesu!

Nie od dzisiaj wiadomo, iż połową sukcesu jest posiadanie odpowiedniego personelu, ale nawet najlepsze osoby nie zrobią nić bez profesjonalnego wyposażenia pizzerii.  W związku z tym zachęcamy do zakupu wszystkich niezbędnych maszyn z naszego sklepu internetowego. Oferujemy sprzęt najwyższej klasy w atrakcyjnych cenach.

Wyposażenie pizzerii

Informacja

Tagi

Folow Us



energooszczędne szafy chłodnicze ecoline

Energooszczędne szafy ecoline.

KATALOG_GRAFEN_2018001.jpg

Katalog Grafen 2018.

YG-09315_YG-09316_PAKOWARKI_LISTWOWE.jpg

Nowe listwowe pakowarki próżniowe.

Solidne próżniowe pakowarki komorowe.