Kotły warzelne

Cena netto:
17 600,00 zł
Cena netto:
13 200,00 zł
Cena brutto:
21 648,00 zł
Cena brutto:
16 236,00 zł
Oszczędzasz: 5 412,00 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 16 236,00 zł
Cena netto:
17 800,00 zł
Cena netto:
13 350,00 zł
Cena brutto:
21 894,00 zł
Cena brutto:
16 420,50 zł
Oszczędzasz: 5 473,50 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 16 420,50 zł
Cena netto:
19 900,00 zł
Cena netto:
14 925,00 zł
Cena brutto:
24 477,00 zł
Cena brutto:
18 357,75 zł
Oszczędzasz: 6 119,25 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 17 158,50 zł
Cena netto:
20 600,00 zł
Cena netto:
15 450,00 zł
Cena brutto:
25 338,00 zł
Cena brutto:
19 003,50 zł
Oszczędzasz: 6 334,50 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 18 081,00 zł
Cena netto:
20 800,00 zł
Cena netto:
15 600,00 zł
Cena brutto:
25 584,00 zł
Cena brutto:
19 188,00 zł
Oszczędzasz: 6 396,00 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 18 265,50 zł
Cena netto:
22 100,00 zł
Cena netto:
16 575,00 zł
Cena brutto:
27 183,00 zł
Cena brutto:
20 387,25 zł
Oszczędzasz: 6 795,75 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 19 372,50 zł
Cena netto:
22 300,00 zł
Cena netto:
16 725,00 zł
Cena brutto:
27 429,00 zł
Cena brutto:
20 571,75 zł
Oszczędzasz: 6 857,25 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 19 557,00 zł
Pokazano 1-24 z 48 pozycji

Gotowanie dla dużej liczby osób w jednym czasie w kuchni to ogromne wyzwanie. Nie wystarczy tutaj dobry kucharz i wzorowa obsługa pomocy kuchennej. Niezbędny jest jeszcze odpowiedni sprzęt do obróbki termicznej. Najczęściej używanymi maszynami w takim wypadku są kotły warzelne gastronomiczne.

Kotły warzelne gastronomiczne – zastosowanie.

Kotły warzelne gastronomiczne stosowane są do przygotowywania dużej ilości dań jednogarnkowym. Mówimy tutaj o kilkudziesięciu, a nawet kilkunastu porcjach w jednym momencie. Maszyny te ułatwiają pracę oraz skracają czas gotowania posiłków. Dzieje się tak z jednego prostego powodu. W maszynie takiej jesteśmy w stanie, zrobić od 30 do nawet 350 litrów wywaru zupowego. Kucharz posiadający tego typu rozwiązanie nie musi doglądać kilku garnków. Wystarczy, że skupi się na jednym kotle. Wówczas możemy być pewni, iż przygotuje on idealny obiad i w niczym się nie pomyli.

Czym jest zasilany kocioł warzelny gastronomiczny?

W naszej ofercie znajdziecie:

  • Kocioł warzelny elektryczny.
  • Kocioł warzelny gazowy.
  • Kocioł warzelny parowy.
  • Kocioł warzelny na węgiel.

Wybór odpowiedniego źródła energii zależy od tego:

  • jaką instalację posiadamy w naszym lokalu gastronomicznym, czyli kuchni,
  • jakie modyfikacje możemy w niej dokonać.

Najmniej inwazyjnymi, a zarazem najczęściej wybieranymi przez naszych klientów są kotły warzelne elektryczne. Zasilane są one napięciem 230 V lub 400 V trójfazowym. Rzadziej stosuje się kocioł warzelny gazowy a najrzadziej kocioł warzelny parowy oraz kocioł warzelny na węgiel. Wynika to z faktu, iż trzeba do tych urządzeń doprowadzić kanały wentylacyjne.

Również muszą mieć Państwo ma uwadze jeszcze jeden fakt. Do wszystkich wyżej wymienionych urządzeń grzewczych będziecie musieli doprowadzić również instalację wodną i kanalizacyjną. Jest ona niezbędna do poprawnego funkcjonowania kotłów warzelnych.

Profesjonalne kotły warzelne gastronomiczne.

Kotły warzelne gastronomiczne to idealne rozwiązanie dla placówek masowego żywienia takich jak:

  • szpitale,
  • jednostki wojskowe,
  • domy pomocy społecznej.

Kotły warzelne sprawdzają się w dużych stołówkach, jadłodajniach czy hotelowych kuchniach. Na ich obsługa jest w stanie przygotować duże ilości posiłków za jednym razem. Jest o istotny aspekt w przypadku obsługi licznej liczby gości. W Twojej stołówce lub barze spożywa obiady kilkaset osób? Wówczas te maszyny przeznaczone są dla Ciebie!

Jaki kocioł gastronomiczny wybrać?

Osoby decydujące się na zakup kotła do gotowania mogą natrafić na dwa jego rodzaje. Wyróżniamy:

  • Kocioł warzelny przechylny.
  • Kocioł warzelny stały.

Część z Was może się zastanawiać czym one się tak naprawdę różnią. Już będziemy z odpowiedzią.

Kotły warzelne stałe posiadają zbiorniki, których w żaden sposób nie możemy poruszyć. Co za tym idzie cały znajdujący się w środku wywar możemy wyciągnąć tylko przez górną pokrywę. Jest to często stosowane rozwiązanie w punktach gastronomicznych. Jednak przy większej ilości porcji może być dość uciążliwe.

Natomiast kocioł warzelny przechylny jest wygodniejszy. Spowodowane jest to tym, że jego zbiornik możemy w łatwy sposób obrócić. Wystarczy, że przechylimy odpowiedni mechanizm.

Bogata oferta gastronomicznych kotłów warzelnych.

Niejednokrotnie zdarzały się Wam pewnie sytuacje, w których wychodziliście ze sklepu z pustymi rękoma. Najczęściej spowodowane jest to tym, że nie znaleźliście tam produktów, których szukaliście. My chcąc uniknąć takich sytuacji, w sklepie internetowym posiadamy kilkanaście modeli kotłów warzelnych. Różnią one między sobą między innymi pojemnością, wymiarami i możliwością zasilania. Jesteśmy pewni, że tak szeroki asortyment pozwoli każdemu znaleźć urządzenia dopasowane do swoich potrzeb. Co za tym idzie, nie zmarnujecie swoje cennego czasu i kupicie to, czego potrzebuje. W przypadku problemów lub niepewności zachęcamy do kontaktu z naszym działem obsługi klienta. Wyspecjalizowany personel doradzi Państwo, jakie kotły do gotowania będą dla Was odpowiednie. Tak, więc nie zwlekajcie i dokonajcie zakupu już teraz.

Produkt dodany do listy życzeń

Serwis wykorzystuje pliki cookies m.in. w celu poprawienia jej dostępności, personalizacji, obsługi kont użytkowników czy aby zbierać dane, dotyczące ruchu na stronie. Każdy może sam decydować o tym czy dopuszcza pliki cookies, ustawiając odpowiednio swoją przeglądarkę. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie Sklepu.