Your cart
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Automatyczna prasa do burgerów C/E653 2100 szt./h
C/E653
Cena netto:
37 670,00 zł
Cena netto:
30 136,00 zł
Cena brutto:
46 334,10 zł
Cena brutto:
37 067,28 zł
Oszczędzasz: 9 266,82 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 31 609,77 zł
Opis urządzenia:
- prasa do hamburgerów o kompaktowej budowie, znajdzie zastosowanie w sklepach mięsnych, sklepach, w punktach gastronomicznych typu fast food, czy w przetwórstwie żywności
- urządzenie łatwo utrzymać w czystości
- szeroki wybór form umożliwia produkowanie hamburgerów o różnych rozmiarach i wadze: kwadratowe, owalne, czy inne kształty dostosowane do potrzeb klienta
- można stosować różne składniki jak wołowina, kurczak, ryby, mieszanki mięsa z chlebem, jajkami, serem, soją, przyprawami etc., a nawet ciasto biszkoptowe
- prasa zapewnia powtarzalność procesu tworzenia hamburgerów
- konstrukcja ze stali nierdzewnej i anodowanego aluminium
- w prasie stosuje się wymienne cylindry formujące wykonane z Delrinu® - należy zamówić osobno
- wyposażona w skrobak
- łatwa regulacja grubości porcji - maksymalna grubość hamburgera to 23 mm
- urządzenie wyposażone w magnetyczny mikrowyłącznik bezpieczeństwa i osłonę bezpieczeństwa
- łopatki, cylinder formujący i lej podajnika można łatwo zdemontować w celu czyszczenia i konserwacji
- pokrywa i obudowa z przezroczystego metakrylanu pozwala na kontrolowanie całego procesu produkcji hamburgerów
- wyjmowana dzieża ze stali nierdzewnej
- wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP
- Uwaga: cena nie obejmuje cylindrów formujących. Należy zamówić wraz z urządzeniem
- W standardzie:
- wał standardowy (przy zamówieniu cylindrów do hamburgerów poniżej śr. 110 mm)
- wał powiększony (przy zamówieniu cylindrów do hamburgerów powyżej śr. 110 mm) - możliwość zamówienia urządzenia z funkcją chłodzenia - za dopłatą
Parametry urządzenia:
- Wymiary: 485/625x555x650 mm
- Pojemność: 22 L
- Wydajność: 2100 szt/h
- Moc: 1,0 kW
- Zasilanie: 400 V
- Maksymalna średnica hamburgera: 120 mm
- Maksymalna grubość hamburgera: 23 mm
- Waga netto: 53 kg
Akcesoria:
- cylinder z Delrinu® CYL-S - hamburger w kształcie cylindra, średnice do wyboru: Ø 90 mm, Ø 100 mm, Ø 110 mm, Ø 120 mm
- cylinder z Delrinu® CYL-P - cylindryczne klopsiki 2 x Ø 36 mm
- cylinder z Delrinu® CYL-C - inne kształty dostosowane pod klienta, po uzgodnieniu z producentem
- dodatkowy wał PALA - wymagany, przy zamówieniu co najmniej dwóch cylindrów, w tym jeden jest mniejszy niż 110 mm, a drugi większy niż 110 mm
- pedał PED
- INCAR - podajnik do przeplatania hamburgerów papierem
- NAS - przenośnik o długości 80 cm (zamiast standardowego 40 cm)
- PFA - automatyczny skrobak (wyposażony w system pneumatyczny, który wymaga kompresora powietrza min 4 bar)
- VVE - regulator prędkości (od 800 do 4000 cykli/h - do połączenia z przenośnikiem NAS i automatycznym skrobakiem)
- COP/X - pokrywa dzieży ze stali nierdzewnej
- VET/X - frontowe drzwiczki ze stali nierdzewnej
- WTR - urządzenie do rozpylania wody
- TC/T - podstawa ze stali nierdzewnej, z półką, 4 kółka z blokadą, wymiary: 660x600x740 mm
- TC/T-MX - podstawa ze stali nierdzewnej, z półką, 4 kółka z blokadą, wymiary: 860x600x850 mm, wymagana do pras wyposażonych w NAS i VVE
C/E653