Mikser spiralny 20 l YG-03060
Mikser przeznaczony jest do wyrabiania ciast ciężkich takich jak:
- pizza,
- chleb,
- pierogi,
- pączki.
Szczególnie polecany do pizzerii, piekarni, cukierni.
Napędzany jest silnikiem o mocy 1500W, zasilany prądem 220~240V / 50Hz, za pomocą przekładni zębatkowej, która gwarantuje bardzo długą żywotność mechanizmu i użytkowania. Natomiast przeniesienie napędu następuje za pomocą paska napędowego, co ma szczególne znaczenie podczas serwisu urządzenia, ułatwiając jego wymianę.
Dzieża wraz ze spiralą obracają się jednocześnie ze stałą prędkością 207 obr/min.
Mikser o wymiarach 860x700x390mm waży 89kg. Korps wykonany z aluminium i stali malowany w kolorze białym jest łatwy w utrzymaniu w czystości. Natomiast dzieża oraz akcesoria dodatkowe zrobione są ze stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.
Dzieża o pojemności 20L i średnicy wewnętrznej 360mm zamontowana jest na stałe. Maksymalny wsad ciasta wynosi 15kg. Osłona ochronna ze stali nierdzewnej zabezpiecza przed przypadkowym włożeniem rąk lub jakichkolwiek przedmiotów do dzieży podczas pracy. Natomiast otwory wsypowe umożliwiają dodawanie poszczególnych składników podczas wyrabiania ciasta.
Mikser posiada zabezpieczenie automatycznie wyłączające urządzenie przy próbie otworzenia osłony ochronnej. Dodatkowo mikser wyposażony jest w wyłącznik bezpieczeństwa, dzięki któremu następuje automatyczne przerwanie pracy.
Na umieszczonym frontalnie panelu sterującym jest dodatkowa kontrolka sygnalizująca podłączenie urządzenia do sieci elektrycznej ostrzegając przed przypadkowym uruchomieniem miksera podczas czyszczenia.
Mikser w zestawie posiada akcesoria:
- spirala do wyrabiania ciast ciężkich,
- nóż odcinający.
Przeznaczenie / zastosowanie
Mikser spiralny do wyrabiania ciast ciężkich, np.:
- na pizzę,
- pierogi,
- pączki,
- chleb.