Mikser spiralny 20 litrów z uchylną głowicą na przekładni zębatej do ciast ciężkich YG-03059
Mikser przeznaczony jest do wyrabiania ciast ciężkich takich jak:
- pizza,
- chleb,
- pierogi,
- pączki.
Szczególnie polecany do gastronomii w lokalach o profilu pizzerii, piekarni, cukierni.
Napędzany jest silnikiem o mocy 1100 W, zasilany prądem 220~240V / 50Hz, za pomocą przekładni zębatkowej, która gwarantuje bardzo długą żywotność mechanizmu i użytkowania.
Dzieża wraz ze spiralą obracają się jednocześnie ze stałą prędkością 158 obr/min. Wbudowany timer umożliwia nastawienie czasu pracy w zakresie do 60 min. Natomiast przełączenie w pozycję manual umożliwia pracę ciągłą.
Mikser o wymiarach 690 x 760 x 390 mm waży 127 kg. Korps wykonany z aluminium i stali malowany w kolorze białym jest łatwy w utrzymaniu w czystości. Natomiast dzieża oraz akcesoria dodatkowe zrobione są ze stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.
Dzieża o pojemności 20 Litrów i średnicy wewnętrznej 360 mm zamontowana jest na stałe. Maksymalny wsad ciasta w dzieży wynosi 15 kg.
Mikser posiada zabezpieczenie przeciw uruchomieniu go podniesioną głowicą. Dodatkowym zabezpieczeniem jest także automatyczne wyłączenie urządzenia przy próbie otworzenia osłony ochronnej. Ponad to mikser wyposażony jest w wyłącznik bezpieczeństwa, dzięki któremu następuje automatyczne przerwanie pracy.
Uchylna głowica robocza ułatwia wyjmowanie ciasta i czyszczenie dzieży co znacznie ułatwia pracę.
Mikser w zestawie posiada akcesoria:
- spirala do wyrabiania ciast ciężkich,
- nóż odcinający.
Przeznaczenie, zastosowanie miesiarki:
- Mikser spiralny do wyrabiania ciast ciężkich, np.:na pizzę, pierogi, pączki, chleb