Mikser spiralny 40 l z 2 prędkościami YG-03065
Mikser przeznaczony jest do wyrabiania ciast ciężkich takich jak:
- pizza,
- chleb,
- pierogi,
- pączki.
Szczególnie polecany do pizzerii, piekarni, cukierni.
Napędzany jest silnikiem o mocy 3100W, zasilany prądem 380~415V / 50Hz, za pomocą przekładni zębatkowej, która gwarantuje bardzo długą żywotność mechanizmu i użytkowania. Natomiast przeniesienie napędu następuje za pomocą paska napędowego, co ma szczególne znaczenie podczas serwisu urządzenia, ułatwiając jego wymianę.
Dzieża wraz ze spiralą obracają się jednocześnie ze stałą prędkością. Istnieje możliwość ustawienia dwóch prędkości pracy 125 / 250 obr/min. Dodatkowo mikser posiada bieg wsteczny ułatwiający wyjęcia ciasta z dzieży.
Mikser o wymiarach 1030x730x480mm waży 133kg. Korps wykonany z aluminium i stali malowany w kolorze białym jest łatwy w utrzymaniu w czystości. Natomiast dzieża oraz akcesoria dodatkowe zrobione są ze stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.
Dzieża o pojemności 40L i średnicy wewnętrznej 450mm zamontowana jest na stałe. Maksymalny wsad ciasta wynosi 28kg. Osłona ochronna ze stali nierdzewnej zabezpiecza przed przypadkowym włożeniem rąk lub jakichkolwiek przedmiotów do dzieży podczas pracy. Natomiast otwory wsypowe umożliwiają dodawanie poszczególnych składników podczas wyrabiania ciasta.
Mikser posiada zabezpieczenie automatycznie wyłączające urządzenie przy próbie otworzenia osłony ochronnej. Dodatkowo mikser wyposażony jest w wyłącznik bezpieczeństwa, dzięki któremu następuje automatyczne przerwanie pracy.
Mikser w zestawie posiada akcesoria:
- spirala do wyrabiania ciast ciężkich,
- nóż odcinający.
Przeznaczenie / zastosowanie
Mikser spiralny do wyrabiania ciast ciężkich, np.:
- na pizzę,
- pierogi,
- pączki,
- chleb.