Your cart
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Piec piekarniczo - cukierniczy Black Mask 10 x 600 x 400 elektryczny, z bezpośrednim natryskiem
MKF1064BM
Obecnie brak na stanie
Cena netto:
22 339,00 zł
Cena netto:
21 222,05 zł
Cena brutto:
27 476,97 zł
Cena brutto:
26 103,12 zł
Oszczędzasz: 1 373,85 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 25 588,98 zł
- Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych MILLENIAL BLACK MASK BAKERY na blachy 600x400 mm. Komora pieczenia jest powiększona specjalnie pod kątem większych blach
- Elektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania umożliwia wygodne i precyzyjne ustawienie żądanych parametrów gotowania
- Piece MILLENIAL BLACK MASK posiadają dwa opatentowane rozwiązania: Airflowlogic™ to opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza
- Humilogic™ nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody
- NAJWAŻNIESZE FUNKCJE:
- 1-punktowa sonda Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania.
- Automatyczny system myjący
- Opcja montowana w fabryce lub u klienta już po sprzedaży pieca. 4 programy mycia: Eco, Normalny, Instensywny, Płukanie. Dostosowane do różnego poziomu zabrudzenia komory.
- Nowa konstrukcja głowicy myjącej daje aż do 30% oszczędności wody Pre-Heating
- Rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjęcie potrawy Holding Utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania Cool Down
- Szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze HACCP
- Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania
- Proofer - Funkcja zamienia piec w komorę rozrostu Holding Cabinet Piec może pełnić rolę szafy bankietowej
- utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków
- Możliwość zapisania 100 programów, po 10 kroków każdy
- Wystarczy wybrać jeden ze 100 programów i wcisnąć START.
- Piec sam rozpocznie pracę, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu.
- Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci
- Trzy prędkości wentylatorów od 1500 do 2800 obr./min
- Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze
- Gotowanie z użyciem sondy
- Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy.
- Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania
- Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T
- Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą.
- Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka.
- System samoczynnie utrzymuje niewielką różnicę pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy.
- Dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana Port USB Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych.
- Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec.
- Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB
- POZOSTAŁE CECHY PIECÓW MILLENIAL BLACK MASK BAKERY:
- Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C
- Ustawianie czasu pracy do 11 h, 59 min lub praca ciągła NON-STOP
- Opóźnienie automatycznego włączenia się pieca aż do 24 godzin
- przydatne w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy
- Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
- Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem)
- Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniowa regulacją stopnia zaparowania
- Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
- Bezpieczne drzwi – blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
- Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
- Drzwi z zawiasem po prawej
- Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
- Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany
- Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
- Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
- Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304
- Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
- Obudowa w całości ze stali nierdzewnej
- Współczynnik szczelności: IPX 4 – Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca
- Wymagane podłączenie do prądu, uzdatnionej wody, kanalizacji
Cechy:
- kod produktu: MKF1064BM
- Pojemność (ilość/wymiar): 10x 600x400mm
- Odległość pomiędzy prowadnicami: 80 mm
- Wymiary zewnętrzne: 850x970x(H)1130 mm
- Ilość wentylatorów: 3 z autorewersem
- Zakres temp. : od 30°C do 270°C
- Nawilżanie: bezpośrednie
- Automatyczny system myjący: Opcjonalnie
- Moc: 15,5 kW
- Napięcie: 400 V
- Waga: 140,4 kg
MKF1064BM