Piła do cięcia mięsa i kości o długości brzeszczotu 1550 mm HEN/282502
W lokalach gastronomicznych bądź sklepach zdarzają się sytuację, w których nie możemy przekroić danego produktu, bo jest on bardzo twardy. Scenariusz ten może spełnić się przy niektórych rodzajach mięsa bądź kości. Jak wówczas rozpołowić takie składniki? Wystarczy zastosować piłę do kości i mięsa 282502.
Krojenie kości i mięsa za pomocą piły 282502.
Piła 282502 to przydatne urządzenie szczególnie w przypadku, gdy mamy do czynienia z twardymi kośćmi lub mięsem. Składniki te niejednokrotnie występują w profesjonalnych kuchniach lub po prostu sklepach. Za pomocą takiej maszyny będziecie mogli je w bardzo prosty sposób pociąć na mniejsze kawałki. Rozwiązanie to wykorzystywane jest między innymi w:
- Sklepach spożywczych.
- Sklepach mięsnych.
- Lokalach gastronomicznych.
- Hotelach.
- Szkołach podstawowych i ponadpodstawowych.
- Zakładach zbiorowego żywienia.
- Zakłady przetwórstwa rybnego.
Opis produktu.
- Obudowa maszyny stworzona jest z lakierowanego aluminium.
- Elementy mające bezpośredni kontakt z żywnością wykonane są ze stali nierdzewnej.
- Produkt posiada przycisk awaryjnego zatrzymania, który używany jest w nagłych wypadkach.
- Możliwość zatrzymania silnika za pomocą odpowiedniego hamulca.
- Mikrowyłącznik uniemożliwia włączenie piły, gdy jej obudowa nie jest zamknięta.
- Można regulować grubość oraz wysokość cięcia.
- Nóż tnący o długości 1550 mm pozwala przekroić dużą gamę produktów.
- Za dodatkową opłatą można dokupić stolik ze stali lakierowanej o wymiarach 550x570x650 mm.
Parametry produktu.
- Długość: 530 mm
- Szerokość: 400 mm
- Wysokość: 850 mm
- Napięcie zasilające: 230 V
- Moc urządzenia: 750 W
- Długość noża: 1550 mm
- Wymiary cięcia: 170x(H)150 mm
- Wielkość stołu roboczego: 330x300 mm
- Kod producenta: 282502