Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu !
Obniżka! Wzorcowa dokumetacja System HACCP w sklepie spożywczym TA0156

TA0156

Wzorcowa dokumetacja System HACCP w sklepie spożywczym TA0156

Oszczedzasz:

1,48 zł

Cena netto:
30,08 zł
Cena netto:
28,88 zł
Cena brutto:
37,00 zł
Cena brutto:
35,52 zł

Negocjuj Cenę

Negocjuj cenę

Nazwa produktu: Wzorcowa dokumetacja System HACCP w sklepie spożywczym TA0156

Kod produktu: TA0156 - 6635 - 1

* Wymagane pola

Anuluj lub  

Product Description


Wzorcowa Księga HACCP jest konieczna dla osób prowadzących sklepy spożywcze, a także działalność związaną z produkcją i przechowywaniem żywności.

Opis produktu:

1. Wprowadzenie do Systemu HACCP

1.2. Siedem zasad HACCP

2. Dwanaście etapów wdrażania Systemu HACCP

3. Wzorcowa dokumentacja

3. Spis wymaganych zaświadczeń

4 Spis instrukcji:

4.1. Instrukcja higieny osobistej pracowników i higieny na stanowisku pracy

4.2. Instrukcja utrzymania porządku, czystości i higieny w sklepie oraz jego otoczeniu

4.3. Instrukcja mycia i dezynfekcji rąk

4.4. Instrukcja higienicznego korzystania z WC dla pracowników

4.5. Instrukcja rozmrażania, mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych i zamrażarek

4.6. Instrukcja zabezpieczenia sklepu przed szkodnikami

4.7 Instrukcja przyjęcia towaru do sklepu, magazynowania i ekspozycji

4.8. Instrukcja przyjęcia kontroli osób wizytujących

5. Zapisy wykonywanych czynności:

5.1. Karta dopuszczenia pracownika w danym dniu do pracy

5.2. Rejestr rozmrażania, mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych (lady chłodniczej, zamrażarki)

5.3. Karta kontroli zapisów temperatury urządzeń chłodniczych

5.4. Karta kontroli wilgotności i temperatury w magazynie

5.5. Karta kontroli przyjęcia towaru

5.6. Protokół szkolenia okresowego wewnętrznego i uczestnicy szkolenia

5.7. Protokół szkolenia zewnętrznego pracownika i uczestnicy szkolenia

5.8. Karta reklamacji towaru

5.9. karta kontroli wewnętrznej

Od 1 maja 2004 roku wszystkie podmioty dokonujące produkcji lub obrotu żywnością (czyli nawet najmniejsze sklepy, gastronomie czy firmy produkujące żywność) są zobowiązane do rozpoczęcia wdrożenia systemu HACCP, którego nieodłączną i integralną częścią jest Dobra Praktyka Higieniczna i Produkcyjna nazywana GHP i GMP (Good Hygienic Practice i Good Manufacturing Practice).

Przepisy te nakładają na wszystkich przedsiębiorców z branży spożywczej (producentów, handlowców, restauratorów itd.) wymagania.

Zgodnie z nimi inspekcja sanitarna dokonuje oceny zaawansowania wdrożenia systemu HACCP na podstawie dokumentacji zgromadzonej przez kierującego zakładem.

Księga jest bardzo wygodna w korzystaniu, gdyż  możesz ją samodzielnie wypełniać. Znajdziesz tu niezbędne druki, instrukcje oraz karty.


Zapytaj o produkt

Prosimy wypełnić poniższe pola formularza, biuro obsługi klienta skontaktuje się z Państwem najszybciej jak to możliwe.

* Pola wymagane

Anuluj lub 


Rated 5.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews
Zweryfikowany zakup

Dokumentacja HACCP

przydatna, sanepid mam z głowy

Czy ta opinia była pomocna? Tak Nie
Odpowiedź od Wyposażenie Sklepów i Gastronomii, Magazynów:
Ok, dziękujemy za opinię.

Produkty powiązane