Szafa do sezonowania Klima Aging [KASD700PVB]
Szafa do sezonowania Klima Aging [KASD700PVB] Ogranicza i kontroluje obecnosc bakterii i plesni
Szafa do sezonowania Klima Aging [KASD700PVB] do sezonowania salami lub serów
Szafa do sezonowania Klima Aging [KASD700PVB] wymiary zewnetrzne: 740x850x2115 mm
Szafa do sezonowania Klima Aging [KASD700PVB] pojemnosc min/max*: 40/70 KG
Szafa do sezonowania Klima Aging [KASD700PVB]
Szafa do sezonowania Klima Aging [KASD700PVB] Ogranicza i kontroluje obecnosc bakterii i plesni
Szafa do sezonowania Klima Aging [KASD700PVB] do sezonowania salami lub serów
Szafa do sezonowania Klima Aging [KASD700PVB] wymiary zewnetrzne: 740x850x2115 mm
Szafa do sezonowania Klima Aging [KASD700PVB] pojemnosc min/max*: 40/70 KG

Szafa do sezonowania Klima Aging KASD700PVB

KASD700PVB
Termin realizacji: 14 dni

Cena netto:
48 810,00 zł
Cena netto:
39 048,00 zł
Cena brutto:
60 036,30 zł
Cena brutto:
48 029,04 zł
Oszczędzasz: 12 007,26 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 47 812,56 zł

zapytaj nas o produkt

Szafa do sezonowania Klima Aging KASD700PVB

Szafa do sezonowania Klima Aging KASD700PVB

Parametry techniczne:

  • wymiary zewnętrzne: 740x850x2115 mm
  • moc: 1,05 kW
  • zasilanie: 230 V
  • pojemność min/max*: 40/70 KG
  • ilość drzwi: 1 szt
  • waga: 189 KG

Prosimy wypełnić poniższe pola formularza, biuro obsługi klienta skontaktuje się z Państwem najszybciej jak to możliwe.

* Pola wymagane

Anuluj lub 

 

Opatentowany system OxygenKLIMA, zapewnia odpowiednie i planowane natlenienie produktu, które zabija mikroorganizmy i pleśnie. Tylko szafy do sezonowania KLIMA mają tego rodzaju konfigurowalny system dezynfekcji i dezodoryzacji. Częstotliwość dezynfekcji komory jest uzależniona od wybranego programu, średnio odbywa się ona w częstotliwości co 3 godziny i trwa 6 minut.

  • Ogranicza i kontroluje obecność bakterii i pleśni
  • Eliminuje nieprzyjemny zapach, mięso można sezonować do 2 miesięcy
  • Powietrze pobierane jest z zewnątrz i wprowadzane jako czysty tlen do komory w kontrolowany i dozowany sposób
  • Dezynfekcja bez użycia chemikaliów, nawet trudno dostępnych części, takich jak wewnętrzne kanały wentylacyjne i elementy agregatu chłodniczego
  • Zapobiega rozwojowi pleśni i bakterii pomiędzy kawałkami mięsa które zostały włożone w różnym odstępie czasu. W rzeczywistości świeże mięso ma więcej wilgoci (jedna z głównych przyczyn wzrostu bakterii) i może zanieczyścić kawałki, które były najdłużej sezonowane.

Szafy do sezonowania mięsa lub sera Klima Aging gwarantują równomierną wentylację oraz idealny mikroklimat:

  • Unikalny i opatentowany system wentylacji „V-O” jest jednym z detali, dzięki którym szafy KLIMA posiadają najbardziej innowacyjną technologię sezonowania na rynku
  • Asymetryczny układ otworów na tylnej ścianie wewnętrznej zapewnia równomierną wentylację i jednolite dojrzewanie całego produktu. Powietrze jest kierowane zarówno poziomo, jak i pionowo,aby utrzymać stałą temperaturę i wilgotność w każdym punkcie komory oraz stworzyć idealny mikroklimat
  • Nie ma potrzeby okresowego przekładania i obracania produktów w szafie, co ułatwia i usprawnia organizację pracy oraz zapobiega dostawaniu się nieoczyszczonego powietrza do komory
  • W szafach zastosowano monoblokowy agregat chłodniczy oraz ekologiczny czynnik chłodniczy R290 dla zapewnienia najlepszych rezultatów dojrzewania oraz ograniczenia kosztów energii


Opis:

  • profesjonalne szafy Klima Aging przeznaczone są do sezonowania salami lub serów
  • posiadają również specjalnie oznaczone programy, które idealnie sprawdzą się do produktów wegańskich
  • siedmiocalowy ekran dotykowy z ikonami 
  • tropikalna klasa klimatyczna 5 pozwala na pracę urządzenia w wysokich temperaturach od +18 do +43°C
  • ekologiczny czynnik chłodniczy R290
  • chłodzenie pośrednie wentylowane z poziomym i pionowym przepływem powietrza (opatentowane)
  • równomierne rozprowadzanie powietrza i wilgoci w komorze umożliwia ujednolicić proces dojrzewania wszystkich produktów
  • opatentowany agregat chłodniczy monoblokowy, który upraszcza konserwację urządzenia
  • 20 gotowych i konfigurowalnych przepisów
  • możliwość ustawienia 20 kroków na każdą recepturę
  • możliwość ustawiania prędkości wentylatora
  • przeszklone drzwi umożliwiają monitorowanie naturalnej zmiany barwy mięsa poddawanego obróbce
  • regulowana temperatura pracy w zakresie od +2 do +25°C
  • doskonała izolacja termiczna
  • funkcja centrum testowego
  • możliwość dokupienia systemu "OxigenKlima" do wybranych modeli
  • sonda do pomiaru wilgotności i temperatury
  • wejście USB i microUSB 
  • rejestrator danych dla HACCP
  • wewnętrzne oświetlenie LED
  • regulowane półki w zestawie
  • intuicyjny, wielojęzyczny ekran dotykowy, pozwala łatwo dostosować i zapisać każdy przepis, oraz kontrolować proces dojrzewania
  • możliwość zarządzania procesem dojrzewania i zmiany ustawień na każdym etapie
  • odprowadzanie skroplin z generatora pary przystosowane do bezpośredniego podłączenia do odpływu
  • akcesoria wykonane ze stali nierdzewnej
  • możliwość wyboru zestawu do sezonowania (ważne aby określić rodzaj zestawu przy zamówieniu, do sera/salami - inaczej zostanie przydzielony standardowy zestaw do sezonowania salami)
  • sezonowane jednocześnie mogą być tylko produkty jednego rodzaju (sery/salami)
  • szkolenie z obsługi gratis


W zestawie KLIMA AGING SYSTEM 700:

  • 4M70KIT CA - 4 stalowe półki + 4 pary prowadnic
  • 3A70KIT SA - 3 półki z 36 ząbkami + 3 pary prowadnic


Parametry techniczne:

  • wymiary zewnętrzne: 740x850x2115 mm
  • moc: 1,05 kW
  • zasilanie: 230 V
  • pojemność min/max*: 40/70 KG
  • ilość drzwi: 1 szt
  • waga: 189 KG

 *Sugerowana pojemność dla prawidłowej pracy urządzenia

KASD700PVB
Produkt dodany do listy życzeń

Serwis wykorzystuje pliki cookies m.in. w celu poprawienia jej dostępności, personalizacji, obsługi kont użytkowników czy aby zbierać dane, dotyczące ruchu na stronie. Każdy może sam decydować o tym czy dopuszcza pliki cookies, ustawiając odpowiednio swoją przeglądarkę. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie Sklepu.