na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 34 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 34 elementów

Wilki do mielenia mięsa

Mięso mielone jest częstym składnikiem wykorzystywanym w każdej kuchni do różnych potraw od tatara po kotlety mielone. Z racji tego, że wiele osób nie może rozdrobnić mięsiwa w domu, to wymagają oni od sprzedawców w sklepie, aby ich składniki były już gotowe.  W związku z tym zachęcamy właścicieli sklepów spożywczych oraz lokali gastronomicznych do zakupu profesjonalnego wilka do mielenia mięsa, aby sprostać wymaganiom swoich klientów.

Do czego używamy wilka do mielenia mięsa?

Wilki do mielenia mięsa umożliwiają rozdrabnianie tego produktu na mniejsze kawałki. Czyli z jednej dużej porcji mięsiwa możemy uzyskać rozdrobnioną „papkę”. Stopień rozdrobnienia może być regulowany przy użyciu sitek o różnej grubości. W zależności od tego, do czego chcemy używać tak obrobionego produktu, możemy wybrać mniejsze bądź większe oczka. Dzięki takiej maszynie jesteśmy w stanie szybko i wygodnie przygotować składniki do dalszej obróbki.

Czyje wilki do mielenia mięsa u nas kupicie?

W swojej ofercie posiadamy maszyny od polskich producentów, ale również od tych z zagranicy. Najczęściej wybieranymi wilkami do mielenia mięsa są produkty firmy Ma-Ga. Klienci jednak również decydują się na urządzenia od takich dostawców jak: Stalgast, Hendi, Inoxxi oraz wielu innych. Wybory te zależne są od posiadanego budżetu przez klienta oraz wydajności, jakiej on oczekuje. Nie bez znaczenia jest również miejsce, w którym będzie użytkowana maszyna. Wiadomo, że do działu mięsnego mielącego dużą ilość mięsa trzeba będzie dobrać inną maszynę niż do osiedlowego sklepiku. Jednak nie musicie się niczym martwić. W razie jakichkolwiek problemów będziemy Wam służyć pomocą.

Wilki do mielenia mięsa dla wymagających.

W swojej ofercie posiadamy również wilki do mielenia mięsa dla najbardziej wymagających klientów. Charakteryzują się one tym, iż są wyposażone w system Unger. W dużym skrócie jest to rozwiązanie składające się z trzech elementów: szarpaka, sitka oraz nożyka. Takie połączenie pozwala rozdrobnić nawet najtwardsze mięso. Maszyny te na szeroką skale wykorzystywane są między innymi w punktach masarskich oraz rzeźniach. Jeżeli jesteś właścicielem takich miejsc to u nas również znajdziesz interesujące urządzenia.

Parametry opisujące wilki do mielenia mięsa.

Istnieje kilka parametrów, które pomogą Wam w porównaniu poszczególnych wilków do mielenia mięsa. Zaliczamy do nich między innymi:

  • Wydajność – wartość ta opisuje ile kilogramów mięsa jest w stanie zmielić maszyna w ciągu jednej godziny pracy.
  • Źródło zasilania – pozwala zorientować się, jaką instalację w lokalu gastronomicznym będziecie musieli posiadać. W swojej ofercie posiadamy urządzenia zasilane 230 V, ale również 400 V.
  • Typ maszyny – wyróżniamy produkty do pracy ciągłej oraz nie. W przypadku tych drugich należy pamiętać, że co jakiś czas należy wyłączyć maszynę, aby nie uległa ona przegrzaniu.
  • Wielkość zainstalowanego sitka – pozwala określić, jaką grubość będzie miało mięso poddane procesowi mielenia.
  • Moc silnika – istotna wiadomość, jeżeli planujemy rozdrabniać twarde bądź żylaste mięsa. Wówczas warto wybrać większą moc.

Wilki do mielenia mięsa dla profesjonalistów.

Jesteśmy pewni, że w sklepie internetowym Doris odpowiednie wilki do mielenia mięsa znajdą najwięksi profesjonaliści. Nie ważne czy jesteś kucharzem w restauracji albo rzeźnikiem w ubojni nasza oferta została dostosowana w taki sposób, abyście kupili interesujące Was maszyny. Mało tego oferujemy je w bardzo atrakcyjnych cenach, dzięki czemu nie nadszarpną one nadto Waszego budżetu. Z naszej strony zapraszamy do zakupów oraz pytań, jeżeli wystąpią jakieś wątpliwości. Z miłą chęcią odpowiemy na nie. Czekamy na zamówienia od Was!

Wilki do mielenia mięsa
Menu

Informacja

Tagi