Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu !
Pokazuje 1 - 26 z 26 elementów

Wilki do mielenia mięsa

Mięso mielone jest częstym składnikiem wykorzystywanym w każdej kuchni do różnych potraw od tatara po kotlety mielone. Z racji tego, że wiele osób nie może rozdrobnić mięsiwa w domu, to wymagają oni od sprzedawców w sklepie, aby ich składniki były już gotowe.  W związku z tym zachęcamy właścicieli sklepów spożywczych oraz lokali gastronomicznych do zakupu profesjonalnej maszynki do mielenia mięsa, aby sprostać wymaganiom swoich klientów.

Do czego używamy wilka do mielenia mięsa?

Wilki do mielenia mięsa umożliwiają rozdrabnianie tego produktu na mniejsze kawałki. Czyli z jednej dużej porcji mięsiwa możemy uzyskać rozdrobnioną masę mięsną. Stopień rozdrobnienia może być regulowany przy użyciu odpowiednich sitek o różnej grubości od 2 mm do 16 mm. W zależności od tego, do czego chcemy używać tak obrobionego mięsa, możemy wybrać mniejsze bądź większe średnice oczka. Dzięki wilkowi do mielenia mięsa jesteśmy w stanie szybko i wygodnie przygotować składniki do dalszej obróbki w każdej kuchni restauracyjnej.

Czyje wilki do mielenia mięsa u nas kupicie?

W swojej ofercie posiadamy maszyny od polskich producentów, ale również od tych z zagranicy. Najczęściej wybieranymi wilkami do mielenia mięsa są produkty firmy Ma-Ga. Klienci jednak również decydują się na urządzenia od takich dostawców jak: Stalgast, Hendi, Inoxxi oraz wielu innych. Wybory te zależne są od posiadanego budżetu przez klienta oraz wydajności, jakiej on oczekuje. Nie bez znaczenia jest również miejsce, w którym będzie użytkowany wilk do mielenia mięsa. Wiadomo, że do działu mięsnego mielącego dużą ilość mięsa trzeba będzie dobrać inną maszynę niż do osiedlowego sklepiku. Jednak nie musicie się niczym martwić. W razie jakichkolwiek problemów będziemy Wam służyć pomocą.

Wilki do mielenia mięsa dla wymagających.

W swojej ofercie posiadamy również wilki do mielenia mięsa dla najbardziej wymagających klientów. Charakteryzują się one tym, iż są wyposażone w system Unger tzw. szarpaka. W dużym skrócie jest to rozwiązanie składające się z trzech elementów: szarpaka, sitka oraz nożyka. Takie połączenie pozwala rozdrobnić nawet najtwardsze mięso. Maszyny te na szeroką skale wykorzystywane są między innymi w punktach masarskich oraz rzeźniach i dużych sklepach mięsnych. Jeżeli jesteś właścicielem takich miejsc to u nas również znajdziesz interesujący wilk do mielenia mięsa.

Warto także zwrócić uwagę, że niektóre wilki do mielenia mięsa posiadają system Unger 1/2. W tego typu rozwiązaniach mięso przechodzi przez pojedynczy szarpak, sitko i nożyk, a nie jak to ma miejsce w systemie Unger przez dwa nożyki i dwa sitka. Usunięcie niektórych elementów z maszyny pozwoliło zmniejszyć koszty jej produkcji, a jednocześnie utrzymać wysoką jakość mielenia.

Parametry opisujące wilki do mielenia mięsa.

Istnieje kilka parametrów, które pomogą Wam w porównaniu poszczególnych rozdrabniacz do mielenia mięsa. Zaliczamy do nich między innymi:

  • Wydajność – wartość ta opisuje ile kilogramów mięsa jest w stanie zmielić maszyna w ciągu jednej godziny pracy.
  • Źródło zasilania – pozwala zorientować się, jaką instalację w lokalu gastronomicznym będziecie musieli posiadać. W swojej ofercie posiadamy urządzenia zasilane 230 V, ale również 400 V.
  • Typ maszyny – wyróżniamy produkty do pracy ciągłej oraz pracy pomocniczej, krótkiego mielenia. W przypadku tych drugich należy pamiętać, że co jakiś czas należy wyłączyć maszynę, aby nie uległa ona przegrzaniu.
  • Wielkość czyli średnicę zainstalowanego sitka – pozwala określić, jaką grubość będzie miało mięso poddane procesowi mielenia.
  • Moc silnika – istotna wiadomość, jeżeli planujemy rozdrabniać twarde bądź żylaste mięsa. Wówczas warto wybrać wilka do mielenia mięsa maszynkę o większej mocy i mechanizm trybowy zatopiony w oleju dla szybkiego schłodzenia urządzenia.

Solidnie wykonany wilk do mielenia mięsa.

Wilk do mielenia mięsa to urządzenie używane dość często a do tego mało, kto szczególnie o niego dba. Właśnie, dlatego ważne jest, aby był on solidnie wykonany. Sprzedawane przez nas rozwiązania powstały ze stali nierdzewnej, co za tym idzie, odporne są na różnego rodzaju uszkodzenia mechaniczne oraz rdzę.

Istotne jest także to, że materiał ten zniesie bez żadnego uszczerbku mycie różnymi płynami nawet tymi najmocniejszymi. Wyżej wymienione aspekty sprawiają, że zakupiony przez Państwa wilk do mielenia mięsa będzie mógł być użytkowany przez Was przez długie lata a to jest bardzo istotne przy zakupie tego typu rozwiązania.

Części zamienne do wilka do mielenia mięsa.

Wilk do mielenia mięsa, jako urządzenie mechaniczne po pewnym czasie może ulec zużyciu. Wówczas będziecie potrzebowali odpowiednich części zamiennych takich jak sitka, noże, popychacze, gardziel włączniki, cewki rozruchowe, olej aby wykonać solidnej naprawy. W naszym sklepie internetowym znajdziecie bardzo dużo elementów, które najczęściej ulegają wyrobienia. Jednak, jeżeli jakichś by nie było, zapraszamy do kontaktu z nami. Jesteśmy przekonani, że będziemy w stanie je dla Was znaleźć.

Wilki do mielenia mięsa dla profesjonalistów.

Jesteśmy pewni, że w sklepie internetowym Doris odpowiednie wilki do mielenia mięsa znajdą najwięksi profesjonaliści. Nie ważne czy jesteś kucharzem w restauracji albo rzeźnikiem w ubojni nasza oferta została dostosowana w taki sposób, abyście kupili interesujące Was maszyny. Mało tego oferujemy je w bardzo atrakcyjnych cenach, dzięki czemu nie nadszarpną one nadto Waszego budżetu. Z naszej strony zapraszamy do zakupów oraz pytań, jeżeli wystąpią jakieś wątpliwości. Z miłą chęcią odpowiemy na nie. Czekamy na zamówienia od Was!