Podkategorie

  • Krajalnice do wędlin i serów

    Z każdym rokiem zwiększa się liczba klientów w sklepach spożywczych bądź działach mięsnych, którzy nalegają na pokrojenie swojego produktu. Związane jest to z faktem oszczędności czasu oraz siły. Pocięta wędlina lub ser w plastry od razu nadaje się do wystawienia na półmisku w restauracji, lub ułożeniu ich na kanapkach w domowym zaciszu. By sprostać wymaganiom, jakie zostają postawione przez klientów, przedstawiamy Państwu, profesjonalne krajalnice do krojenia wędlin i serów.

    Jakich firm krajalnice do wędlin i serów oferujemy?

    W swojej ofercie posiadamy krajalnice do wędlin i serów polskiej produkcji, ale również importowane z innych zakątków świata. Na uwagę zasługują tutaj rodzimej produkcji krajalnice firmy Ma-Ga bądź importowane maszyny prosto z Włoch przez koncern Inoxxi. Poza tymi wspomnianymi producentami posiadamy również urządzenia niemieckiej produkcji Bartscher oraz jesteśmy dystrybutorem dwóch najpopularniejszych importerów sprzętu gastronomicznego, jakimi nie wątpliwie w naszym kraju są firmy Hendi oraz Stalgast.

  • Wilki do mielenia mięsa

    Mięso mielone jest częstym składnikiem wykorzystywanym w każdej kuchni do różnych potraw od tatara po kotlety mielone. Z racji tego, że wiele osób nie może rozdrobnić mięsiwa w domu, to wymagają oni od sprzedawców w sklepie, aby ich składniki były już gotowe.  W związku z tym zachęcamy właścicieli sklepów spożywczych oraz lokali gastronomicznych do zakupu profesjonalnego wilka do mielenia mięsa, aby sprostać wymaganiom swoich klientów.

    Do czego używamy wilka do mielenia mięsa?

    Wilki do mielenia mięsa umożliwiają rozdrabnianie tego produktu na mniejsze kawałki. Czyli z jednej dużej porcji mięsiwa możemy uzyskać rozdrobnioną „papkę”. Stopień rozdrobnienia może być regulowany przy użyciu sitek o różnej grubości. W zależności od tego, do czego chcemy używać tak obrobionego produktu, możemy wybrać mniejsze bądź większe oczka. Dzięki takiej maszynie jesteśmy w stanie szybko i wygodnie przygotować składniki do dalszej obróbki.

  • Kotleciarki

    Prowadzisz lokal gastronomiczny, w którym podajesz kotlety schabowe? A może jesteś właścicielem sklepu spożywczego, który sprzedaje gotowy produkt do przyrządzenia wcześniej wspomnianej potrawy? W jednym, jak i drugim przypadku przydatne mogą okazać się maszyny do rozbijania mięsa.

    Jak działa kotleciarka do mięsa?

    Stekery to maszynki do rozbijania mięsa, które pozwalają na wydobycie z mięsiwa dużo lepszego smaku poprzez nacięcie i nakłuwanie odpowiednimi wałkami, które są na wyposażeniu urządzenia. Wystarczy tylko wsunąć kawałki mięsiwa do środka i poczekać aż cały proces zostanie zrobiony. Gdy się to stanie jesteśmy przekonani, że będziecie zaskoczeni, jak smakuje gotowy wyrób. Kotleciarki do mięsa wykorzystuje się w punktach gastronomicznych typu kuchnie, szkoły, bary albo sklepach spożywczych, gdzie istnieje możliwość rozbicie lub rozdrabnianie mięsa na życzenie klienta.

  • Piły do cięcia kości i mięsa

    W sklepach spożywczych bądź działach mięsnych dokonuje się rozpołowienia różnych produktów. Część z nich jest miękka i proces tez bez większych problemów możemy wykonać zwykłym nożem. Jednak, co w sytuacji, gdy trafimy na twardsze wyroby? Wówczas należy zastosować piły do cięcia kości i mięsa.

    Piły do cięcia kości i mięsa do zadań specjalnych.

    Piły do cięcia żywności to wyspecjalizowane narzędzia umożliwiające porcjowanie między innymi produktów świeżych lub mrożonych takich jak mięsa, ryby, drobne kości lub drób. Znajdują się one na wyposażeniu marketów, supermarketów, sklepów spożywczych oraz lokali gastronomicznych. Sprawdzą się także znakomicie kuchniach lub stołówkach. Ułatwiają one pracę, szczególnie gdy do pokrojenia mamy twarde produkty. Wówczas robienie tej czynności ręcznie byłoby udręką, a często nawet nie można byłoby jej wykonać. Właśnie z tych względów coraz więcej miejsc wyposaża się w rozwiązania z tej kategorii.

  • Części zamienne
na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 304 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 304 elementów

Krajalnice, kotleciarki, wilki

W dzisiejszych czasach ludzie bardzo często chcą iść na łatwiznę. Najczęściej jest to związane z oszczędnością czasu a czasami pieniędzy. Dlatego w sklepach spożywczych albo działach mięsnych niejednokrotnie możemy usłyszeć zdania: „Proszę pokroić ser oraz wędlinę!” lub „Czy istnieje możliwość zmielenia mięsa?”. Aby sprostać oczekiwaniom klientów, przedstawiamy profesjonalne maszyny do sklepów spożywczych i gastronomii, które sprostają tego typom zadaniom.

Najczęściej spotykane urządzenia w sklepach spożywczych i gastronomii.

Najbardziej spotykanym sprzętem na stoiskach mięsnych są krajalnice do wędlin i serów. W swojej ofercie posiadamy dwa rodzaje tego typu sprzętu. Pierwszy przeznaczony jest do krojenia wędlin natomiast drugi do żółtego sera. Pewnie cześć osób może zadawać sobie pytanie, skąd wynika takie rozgraniczenie. Już pędzimy z odpowiedzią! Ze względów sanitarnych nie powinno używać się jednego urządzenia do krojenia produktów mięsnych oraz mlecznych. Właśnie, dlatego sklepy spożywcze i lokale gastronomiczne powinny na wyposażeniu posiadać dwa rodzaje maszyn. W gruncie rzeczy różnią się one między sobą zastosowanym silnikiem o różnej mocy oraz nożem krojącym.

Szybkie mielenie mięsa dzięki profesjonalnym maszyną do sklepów spożywczych i gastronomii.

Drugą profesjonalną maszyną do sklepów i gastronomii, jaką widzimy to wilk do mięsa. W codziennym życiu bardziej znany jest pod nazwą maszynka do mielenia mięsa i jak sama ona mówi, urządzenie to służy do mielenia lub rozdrabniania mięsa. W sklepie internetowym można odnaleźć maszyny posiadające sitka o średnicy oczek 4,5 mm, 6 i 8 mm. Wybór odpowiedniego sitka zależy od upodobań klienta i od tego, jak grubo chcemy mieć zmielone nasze mięso, które stosujemy w swojej kuchni do różnego rodzaju potraw.

Maszyny uzupełniające wyposażenie sklepów spożywczych i gastronomii.

Bezpośrednim uzupełnieniem wilka jest maszyna do rozbijania mięsa. Kotleciarka za pomocą odpowiednich wałków pozwala na specyficzne przygotowanie mięsa na przykład na kotlety schabowe lub steki. Wiele osób podkreśla, że mięso z takiej maszyny ma zupełni inny smak niż takie z tradycyjnego tłuczka do mięsa.

Ostatnim przydatnym produktem w każdej kuchni lub sklepie może się okazać elektrycznapiła do cięcia. Pozwala ona w łatwy sposób pokroić drób, ryby, mrożone mięsa lub kości. Produkty te cechują się znacznymi wymiarami bądź dużą twardością, dlatego ciężko byłoby pokroić je za pomocą ręcznego noża. Właśnie z tego względu producenci stworzyli prezentowane tutaj rozwiązania.

Bogaty asortyment profesjonalnych maszyn do sklepów spożywczych i gastronomii.

Jak Państwo widzą, posiadamy szeroki wybór profesjonalnych maszyn gastronomicznych do kuchni, sklepów spożywczych oraz działów mięsnych. Zapraszamy do kompleksowego wyposażenia swoich lokalów właśnie w naszym sklepie internetowym! Tym bardziej że możecie u nas liczyć na niskie ceny oraz duże rabaty. W przypadku problemu z wyborem odpowiednich urządzeń dla siebie zachęcamy do kontaktu z naszym działem obsługi klienta. Wykwalifikowana kadra podpowie Państwu, jakie produkty będą dla Was najbardziej odpowiednie.

Krajalnice, kotleciarki, wilki
Menu

Informacja

Tagi