Z każdym rokiem zwiększa się liczba klientów w sklepach spożywczych bądź działach mięsnych, którzy nalegają na pokrojenie swojego produktu. Związane jest to z faktem oszczędności czasu oraz siły. Pocięta wędlina lub ser w plastry od razu nadaje się do wystawienia na półmisku w restauracji, lub ułożeniu ich na kanapkach w domowym zaciszu. By sprostać wymaganiom, jakie zostają postawione przez klientów, przedstawiamy Państwu, profesjonalne krajalnice do krojenia wędlin i serów.
W swojej ofercie posiadamy krajalnice do wędlin i serów polskiej produkcji, ale również importowane z innych zakątków świata. Na uwagę zasługują tutaj rodzimej produkcji krajalnice firmy Ma-Ga bądź importowane maszyny prosto z Włoch przez koncern Inoxxi. Poza tymi wspomnianymi producentami posiadamy również urządzenia niemieckiej produkcji Bartscher oraz jesteśmy dystrybutorem dwóch najpopularniejszych importerów sprzętu gastronomicznego, jakimi nie wątpliwie w naszym kraju są firmy Hendi oraz Stalgast.
Mięso mielone jest częstym składnikiem wykorzystywanym w każdej kuchni do różnych potraw od tatara po kotlety mielone. Z racji tego, że wiele osób nie może rozdrobnić mięsiwa w domu, to wymagają oni od sprzedawców w sklepie, aby ich składniki były już gotowe. W związku z tym zachęcamy właścicieli sklepów spożywczych oraz lokali gastronomicznych do zakupu profesjonalnego wilka do mielenia mięsa, aby sprostać wymaganiom swoich klientów.
Wilki do mielenia mięsa umożliwiają rozdrabnianie tego produktu na mniejsze kawałki. Czyli z jednej dużej porcji mięsiwa możemy uzyskać rozdrobnioną „papkę”. Stopień rozdrobnienia może być regulowany przy użyciu sitek o różnej grubości. W zależności od tego, do czego chcemy używać tak obrobionego produktu, możemy wybrać mniejsze bądź większe oczka. Dzięki takiej maszynie jesteśmy w stanie szybko i wygodnie przygotować składniki do dalszej obróbki.
Prowadzisz lokal gastronomiczny, w którym podajesz kotlety schabowe? A może jesteś właścicielem sklepu spożywczego, który sprzedaje gotowy produkt do przyrządzenia wcześniej wspomnianej potrawy? W jednym, jak i drugim przypadku przydatne mogą okazać się maszyny do rozbijania mięsa.
Stekery to maszynki do rozbijania mięsa, które pozwalają na wydobycie z mięsiwa dużo lepszego smaku poprzez nacięcie i nakłuwanie odpowiednimi wałkami, które są na wyposażeniu urządzenia. Wystarczy tylko wsunąć kawałki mięsiwa do środka i poczekać aż cały proces zostanie zrobiony. Gdy się to stanie jesteśmy przekonani, że będziecie zaskoczeni, jak smakuje gotowy wyrób. Kotleciarki do mięsa wykorzystuje się w punktach gastronomicznych typu kuchnie, szkoły, bary albo sklepach spożywczych, gdzie istnieje możliwość rozbicie lub rozdrabnianie mięsa na życzenie klienta.
W sklepach spożywczych bądź działach mięsnych dokonuje się rozpołowienia różnych produktów. Część z nich jest miękka i proces tez bez większych problemów możemy wykonać zwykłym nożem. Jednak, co w sytuacji, gdy trafimy na twardsze wyroby? Wówczas należy zastosować piły do cięcia kości i mięsa.
Piły do cięcia żywności to wyspecjalizowane narzędzia umożliwiające porcjowanie między innymi produktów świeżych lub mrożonych takich jak mięsa, ryby, drobne kości lub drób. Znajdują się one na wyposażeniu marketów, supermarketów, sklepów spożywczych oraz lokali gastronomicznych. Sprawdzą się także znakomicie kuchniach lub stołówkach. Ułatwiają one pracę, szczególnie gdy do pokrojenia mamy twarde produkty. Wówczas robienie tej czynności ręcznie byłoby udręką, a często nawet nie można byłoby jej wykonać. Właśnie z tych względów coraz więcej miejsc wyposaża się w rozwiązania z tej kategorii.
Korpus z lakierowanego aluminium Elementy mające kontakt z mięsem ze stali nierdzewnej Regulacja grubości i wysokości cięcia Długość noża 1550 mm Wymiary cięcia 170x(H)150 mm Stół roboczy...
Profesjonalna maszynka przeznaczona do mielenia wszystkich rodzajów mięsa i ryb bez kości i skóry.Wyposażona w sitka o średnicy oczek fi 5 mm i 8 mm oraz lejek do wyrobu domowych kiełbas na...
Wilk przeznaczony jest do użytku profesjonalnego, doskonale sprawdza się w sklepach rzeźniczych, supermarketach, dużych stołówkach, restauracjach i innych punktach gastronomicznych.Zasilany na 400V...
Wilk do mielenia surowego, gotowanego mięsa wieprzowego , drobiowego, wołowego, dziczyzny lub ryb.Przeznaczona do sklepów ze stoiskami mięsnymi, restauracji, przedszkoli.Długość: 430 mm,...
Wilk do mielenia mięsa posiada system Unger noż, szarpak, sitka o grubości oczek fi 5 mm i 9 mm.Dodatkowo jest wyposażony w lejek do wytwarzania cienkiej nap. białej kiełbasy.Wilk jest...
Polecamy profesjonalnego wilka 12 do kuchni wysokiej jakości urządzenie przeznaczonego do mielenia wszystkich rodzajów mięsa bez kości i skóry.napięcie produktu: 230V szerokość produktu: 261...
Wilk do pracy w gastronomii a szczególnie w kuchniach i sklepach na stoiskach wędliniarsko mięsnych do mielenia mięsa, maszynka typu 22 posiada w komplecie sitka fi 82 mm o średnicy oczek 6 i 8 mm...
DANE TECHNICZNE:Wymiary gabarytowe: 615 x 397 x 407(H)mm Grubość krojonego plastra: 0 - 16mm (regulacja płynna) Max. wymiar krojenia: 230 mm (długość), wysokość max. 140 mm Średnica noża:...
DANE TECHNICZNE:Wymiary gabarytowe: 495 x 655 x 510(H)mm Rozstaw nóżek: 315 x 545 mm Grubość krojonego plastra: 0 - 25mm (regulacja płynna) Max. wymiar krojenia: 230 mm (długość) max. 190 mm...
liczenia plastrów w trybie automatycznym; liczenia plastrów w trybie ręcznym; maksymalna ilość zadanych plastrów: 999 wymiary gabarytowe: 710 x 520 x 613(H)mm rozstaw nóżek: 550 x 320mm...
Wilk do mięsa WM22.2-U3 Wydajność: do 250 kg/h Obroty ślimaka: 190 obr/min Średnica sitka: 81,5 mm Zasilanie jednofazowe: 230V 50Hz 1 faza Moc:1100 W system rozdrabniający - Unger trzy...
Wilk do mięsa WM22.1-U3 Wydajność: do 250 kg/h Obroty ślimaka: 190 obr/min Średnica sitka: 81,5 mm Zasilanie: 400 V 50Hz 3 fazy Moc: 1100 W system rozdrabniający Unger trzy elementowy
pochylone ostrze o średnicy Ø 300 mm idealny pochył stołu podawczego do noża 45° grubość krojonego plastra 0 – 24 mm wyposażona w elektroniczny licznik krojonych plastrów posiada funkcje:...
Krajalnica żywności 110p jest maszyną umożliwiającą krojenie żywności na plastry różnej grubości. Regulacja grubości plastra realizowana jest płynnie w zakresie od 0 do 10mm.
Krajalnica żywności 110p jest maszyną umożliwiającą krojenie żywności na plastry różnej grubości. Regulacja grubości plastra realizowana jest płynnie w zakresie od 0 do 10mm.
materiał noża: Stal nierdzewna chromowa średnica noża: 300mm ostrzarka noża: Profesjonalna, integralna z maszyną. grubość plastra: 0 – 24mm produkty krojone: ser wymiary gabarytowe: 675 x 520...
średnica noża: 300mm ostrzarka noża: Profesjonalna, integralna z maszyną. grubość plastra: 0 – 24mm produkty krojone: wędliny, mięso max. wymiar krojenia: 190mm x 150mm wymiary gabarytowe: 675...
maksymalna ilość zadanych plastrów : 999 jest precyzyjną maszyną umożliwiającą krojenie produktów na plastry różnej grubości wymiar krojonych plastrów 1 - 4 mm. pochylone ostrze o średnicy Ø...
Piła sklepowa PM 1550 Ma-Ga do cięcia mięsa i kościwymiary gabarytowe - 425 x 435 x 850 mm rozstaw nóżek - 280 x 360 mm średnica koła taśmy tnącej - 200 mm prędkość cięcia - 15 m/sek....
Kotleciarka sklepowa elektryczna do mięsa KM27Wymiary zewnętrzne - 643 x 300 x 458(H) mm Rozstaw nóżek - 353x300 mm Waga (ciężar netto) - 22 kg Moc - 750 W Zasilanie - 230V 50Hz 1 faza...
W dzisiejszych czasach ludzie bardzo często chcą iść na łatwiznę. Najczęściej jest to związane z oszczędnością czasu a czasami pieniędzy. Dlatego w sklepach spożywczych albo działach mięsnych niejednokrotnie możemy usłyszeć zdania: „Proszę pokroić ser oraz wędlinę!” lub „Czy istnieje możliwość zmielenia mięsa?”. Aby sprostać oczekiwaniom klientów, przedstawiamy profesjonalne maszyny do sklepów spożywczych i gastronomii, które sprostają tego typom zadaniom.
Najbardziej spotykanym sprzętem na stoiskach mięsnych są krajalnice do wędlin i serów. W swojej ofercie posiadamy dwa rodzaje tego typu sprzętu. Pierwszy przeznaczony jest do krojenia wędlin natomiast drugi do żółtego sera. Pewnie cześć osób może zadawać sobie pytanie, skąd wynika takie rozgraniczenie. Już pędzimy z odpowiedzią! Ze względów sanitarnych nie powinno używać się jednego urządzenia do krojenia produktów mięsnych oraz mlecznych. Właśnie, dlatego sklepy spożywcze i lokale gastronomiczne powinny na wyposażeniu posiadać dwa rodzaje maszyn. W gruncie rzeczy różnią się one między sobą zastosowanym silnikiem o różnej mocy oraz nożem krojącym.
Drugą profesjonalną maszyną do sklepów i gastronomii, jaką widzimy to wilk do mięsa. W codziennym życiu bardziej znany jest pod nazwą maszynka do mielenia mięsa i jak sama ona mówi, urządzenie to służy do mielenia lub rozdrabniania mięsa. W sklepie internetowym można odnaleźć maszyny posiadające sitka o średnicy oczek 4,5 mm, 6 i 8 mm. Wybór odpowiedniego sitka zależy od upodobań klienta i od tego, jak grubo chcemy mieć zmielone nasze mięso, które stosujemy w swojej kuchni do różnego rodzaju potraw.
Bezpośrednim uzupełnieniem wilka jest maszyna do rozbijania mięsa. Kotleciarka za pomocą odpowiednich wałków pozwala na specyficzne przygotowanie mięsa na przykład na kotlety schabowe lub steki. Wiele osób podkreśla, że mięso z takiej maszyny ma zupełni inny smak niż takie z tradycyjnego tłuczka do mięsa.
Ostatnim przydatnym produktem w każdej kuchni lub sklepie może się okazać elektrycznapiła do cięcia. Pozwala ona w łatwy sposób pokroić drób, ryby, mrożone mięsa lub kości. Produkty te cechują się znacznymi wymiarami bądź dużą twardością, dlatego ciężko byłoby pokroić je za pomocą ręcznego noża. Właśnie z tego względu producenci stworzyli prezentowane tutaj rozwiązania.
Jak Państwo widzą, posiadamy szeroki wybór profesjonalnych maszyn gastronomicznych do kuchni, sklepów spożywczych oraz działów mięsnych. Zapraszamy do kompleksowego wyposażenia swoich lokalów właśnie w naszym sklepie internetowym! Tym bardziej że możecie u nas liczyć na niskie ceny oraz duże rabaty. W przypadku problemu z wyborem odpowiednich urządzeń dla siebie zachęcamy do kontaktu z naszym działem obsługi klienta. Wykwalifikowana kadra podpowie Państwu, jakie produkty będą dla Was najbardziej odpowiednie.