Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu !
Pokazuje 1 - 5 z 5 elementów

Piły do cięcia kości i mięsa

W sklepach spożywczych bądź działach mięsnych dokonuje się rozpołowienia różnych produktów. Część z nich jest miękka i proces tez bez większych problemów możemy wykonać zwykłym nożem. Jednak, co w sytuacji, gdy trafimy na twardsze wyroby? Wówczas należy zastosować piły do cięcia kości i mięsa.

Piły do cięcia kości i mięsa do zadań specjalnych.

Piły do cięcia żywności to wyspecjalizowane narzędzia umożliwiające porcjowanie między innymi produktów świeżych lub mrożonych takich jak mięsa, ryby, drobne kości lub drób. Znajdują się one na wyposażeniu marketów, supermarketów, sklepów spożywczych oraz lokali gastronomicznych. Sprawdzą się także znakomicie kuchniach lub stołówkach. Ułatwiają one pracę, szczególnie gdy do pokrojenia mamy twarde produkty. Wówczas robienie tej czynności ręcznie byłoby udręką, a często nawet nie można byłoby jej wykonać. Właśnie z tych względów coraz więcej miejsc wyposaża się w rozwiązania z tej kategorii.

Piły do cięcia kości i mięsa od różnych dostawców.

W swojej ofercie posiadamy piły do cięcia mięsa i kości od różnych producentów oraz importerów. Najczęściej wybieranym urządzeniem jest to pochodzące od polskiego dystrybutora firmy Ma-Ga, ale zdarza się również, że klienci kupują inne maszyny. Sprzedajmy również rozwiązania takich producentów jak: Stalgast, Hendi czy YatoGastro. Bez względu, jakiego wytwórcę wybierzecie, możecie być pewni, że produkt będzie dopracowany. Spowodowane jest to tym, że posiadają wszyscy oni wieloletnie doświadczenie w sprzedaży profesjonalnego sprzętu do gastronomii i sklepów, co za tym idzie, ich wyroby są dopracowane i nie posiadają błędów konstrukcyjnych.

Na co zwrócić uwagę przy wyborze pił do cięcia kości i mięsa.

Klienci, którzy często pytają nas o piłę do cięcia kości i mięsa nie wiedzą tak naprawdę, czym się kierować przy jej zakupie. My przedstawimy listę najważniejszych parametrów i skutków, jakie one ze sobą niosą. Tak, więc do dzieła!

  • Źródło zasilania – wszystkie maszyny zasilane są energią elektryczną. Jednak jej napięcie może wynosić 230 V lub 400 V. Warto, więc sprawdzić, czy posiadamy odpowiednią instalację w swoim lokalu.
  • Długość nożna – to właśnie ona decyduje o tym, jak grube produkty będziemy mogli rozpoławiać.
  • Wielkość stołu roboczego – kolejny parametr decydujący o wielkości ciętego przedmiotu. Tym razem odpowiada on za jego długość oraz szerokość.
  • Moc urządzenia – odpowiedzialna jest ona za to, jak twarde produkty będziemy mogli ciąć.
  • Bezpieczeństwo – tego typu urządzenia koniecznie muszą posiadać wyłączniki awaryjny oraz mikrowyłączniki otwarcia obudowy. Obydwa zabezpieczenia uniemożliwią uruchomienie maszyny podczas prac konserwatorskich.

Wykorzystanie pił do cięcia kości i mięsa.

Piła do cięcia kości i mięsa może być szczególnie potrzebna w działach mięsnych gdzie na żądanie klienta będzie można przeciąć kość lub żeberka. Produkty te są dość twarde, co za tym idzie, ich rozpołowienie za pomocą zwykłego noża nie wchodzi w grę. Dlatego zachęcamy do zakupu tych maszyn, aby jeszcze bardziej zwiększyć zadowolenie klientów. U nas możecie zamówić urządzenia w różnym budżecie oraz od wielu dostawców. Jesteśmy, więc przekonani, że wybierzecie odpowiednie dla Was rozwiązanie.