Pokazuje 1 - 14 z 14 elementów
Pokazuje 1 - 14 z 14 elementów

Grille kontaktowe

Zdrowe odżywianie nabiera coraz większej popularności w naszym kraju. W związku z tym dużo lokali gastronomicznych wprowadza do swojej oferty dania grillowane. Jednak, aby je dobrze przygotowywać oprócz odpowiednich składników będzie potrzebny również profesjonalny sprzęt. Nie wątpliwie do tej grupy możemy zaliczyć grille kontaktowe gastronomiczne.

Czym jest grill kontaktowy gastronomiczny?

Grill kontaktowy gastronomiczny to urządzenie dostosowane do przygotowania potraw z obydwu stron jednocześnie. Wszystko to dzięki zastosowaniu dwóch płyt grzewczych (na górze i na dole), które przenoszą ciepło na rzeczy znajdujące się w środku. Sposób ten ma jedną podstawą zaletę. Nie trzeba kontrolować czasu smażenia na jednej stronie, jak to ma miejsce w przypadku tradycyjnych patelni. Tutaj mamy pewność, iż przez ten sam okres obydwie strony równomiernie się nagrzewają. Dlatego właśnie w tej maszynie można przygotowywać idealnie smakujące przysmaki typu tortille lub bułki do kebaba. Również takie przygotowanie składników skraca czas tworzenia całego dania. Wynika to z faktu, iż nie musimy przekładać rzeczy i wypiekają się one od razu z obydwu stron. Taki obrót rzeczy nie wątpliwie ucieszy naszych klientów, ponieważ będą mogli szybciej odebrać swoje zamówienie.

Rodzaje grillów kontaktowych gastronomicznych.

Wiedząc już, do czego można wykorzystać grill kontaktowy gastronomiczny, skupimy się na tym, jakie jego rodzaje występują. Tak naprawdę możemy spotkać:

  • Grille ryflowane.
  • Grille gładkie.
  • Grille mieszane.

W tych pierwszych elementy grzewcze pokryte są charakterystycznymi ryflowanymi rowkami. Warto podkreślić, że elementy te znajdują się na górnej, jak i dolnej płycie grzewczej. Ułatwiają one transport ciepłego powietrza oraz skracają proces obróbki. Po przygotowaniu w takim urządzeniu potrawy pozostaje na niej rozpoznawalny wzorek.

Te drugie nie pozostawiają żadnych znaków na produkcji. Wynika to z faktu, iż nie posiadają żłobień ani na dolnej, ani na górnej płycie grzewczej. Dlatego sprawdzą się idealnie przy przygotowywaniu warzyw, ryb lub innych delikatnych składników.

Ostatnie są połączeniem dwóch poprzednich maszyn. W tego typu urządzeniach występuje powierzchnia gładka, jak i ryflowana. Stosunek oraz położenie obydwu warstw może być różny w zależności od konkretnego produktu. Tego typu rozwiązania należą do najbardziej uniwersalnych. Za ich pomocą jesteśmy w stanie przygotować mięsa oraz delikatniejsze warzywa lub owoce.

Niezbędne grille kontaktowe gastronomiczne.

Grille kontaktowe gastronomiczne to maszyny dla wszystkich, którzy na poważnie chcą przygotowywać potrawy grillowane. Dlatego znajdą one swoje zastosowanie w wielu lokalach gastronomicznych, ale także naszych domach. Są to na tyle uniwersalne urządzenia, iż w ich wnętrzu można robić wiele zaskakujących dań. Właśnie, dlatego warto zastanowić się nad ich zakupem. Jeżeli zdecydujecie się na kupno tych produktów, zapraszamy do naszego sklepu internetowego. Oferujemy niskie ceny, szybką wysyłkę oraz bogatą ofertę.

Grille kontaktowe
Menu

Informacja

Tagi