Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu !
Pokazuje 1 - 26 z 26 elementów

Zamrażarki skrzyniowe

W sklepie spożywczym lub kuchni często spotykamy produkty w postaci zamrożonej. Mogą być to między innymi mrożonki lub lody. Również na zapleczu restauracji oraz pubów przechowuje się produkty w obniżonej temperaturze. Idealnym urządzeniem do magazynowania produktów spożywczych w taki sposób jest zamrażarka skrzyniowa gastronomiczna.

Charakterystyka zamrażarek skrzyniowych gastronomicznych.

Zamrażarki skrzyniowe gastronomiczne to urządzenia, w których panuje temperatura od -26°C do - 18 °C. Po tych parametrach można bardzo szybko dojść do wniosku, iż maszyny te stworzone są do przechowywania mrożonych rzeczy. Mogą być to różnego rodzaju mrożonki, lody, mięsa, pizze i wiele innych. Mało tego produkty umieszczone w takich maszynach mogą być przechowywane przez bardzo długi okres bez obawy o utratę wartości odżywczych czy też smakowych. Po wyjęciu i rozmnożeniu wszystkie produkty będą smakowały jak świeże.

Dlaczego zamrażarki skrzyniowe gastronomiczne?

Wiele osób szukających zamrażarki skrzyniowej gastronomicznej zadaje sobie pytanie, dlaczego te urządzenia są droższe od rozwiązań domowych. Jest, co najmniej kilka powodów tego stanu rzeczy. Przede wszystkim w profesjonalnych sprzętach zainstalowano profesjonalne agregaty chłodnicze. Charakteryzują się one większą mocą sprężarki oraz większą izolacją korpusu i oszczędnością energii. Jednak każdy właściciel lokalu powinien dbać o to, aby koszty jego utrzymania były jak najmniejsze.

Również w oferowanych przez nas zamrażarkach skrzyniowych gastronomicznych zastosowano lepszą izolację wewnętrzną. Wpływa to bezpośrednio na zdolność utrzymania temperatury. Nasze urządzenia nie oddają tak szybko chłodu do otoczenia oraz ilość stopni Celsjusza utrzymuje się na stałym poziomie.

Na samym końcu użyto lepszych materiałów do produkcji. Maszyny przedstawione w tej kategorii zostały w całości wykonane ze stali nierdzewnej. Dzięki temu są one odporne na różnego rodzaju uszkodzenia mechaniczne oraz rdzę. Wymienione czynniki często występują w profesjonalnych lokalach i w przypadku marketowych rozwiązań doprowadziłyby do ich trwałego uszkodzenia.

Te kilka przedstawionych aspektów wpływa na ostateczną cenę zamrażarki. Warto o tym pamiętać przy wyborze zamrażarki skrzyniowej i wybrać sprawdzone rozwiązania dla gastronomii.

Szeroka gama zamrażarek skrzyniowych gastronomicznych.

W kategorii tej znajdą Państwo kilkanaście modeli zamrażarek skrzyniowych gastronomicznych. Przede wszystkim różnią się one od siebie wymiarami oraz pojemnościami. Posiadamy mniejsze urządzenia to niezbyt dużych lokali oraz wielkie maszyny dla właścicieli dużych sklepów.

Oferta nasza także jest zróżnicowana pod względem producentów. Sprzedajemy wyroby polskiej produkcji, jak i importowane. Wszystko to po to, aby u nas użytkownicy mogli wybrać potrzebny sprzęt w atrakcyjnej cenie.

Zamrażarka skrzyniowa zapleczowa czy przeszklona?

Zamrażarka skrzyniowa to urządzenie do przechowywania produktów zamrożonych. Jednak używając tego typu maszyny, możemy mieć różne intencje. Dlatego właśnie na rynku znajdują się:

  • Zamrażarki skrzyniowe pełne – w całości zostały one wykonane ze stali nierdzewnej i nie posiadają żadnych elementów szklanych. Co za tym idzie, aby zobaczyć, co znajduje się we wnętrzu należy otworzyć drzwiczki. Ten typ idealnie sprawdzi się na zapleczach sklepów spożywczych bądź lokali gastronomicznych.
  • Zamrażarki skrzyniowe przeszklone – ta rodzina rozwiązań posiada taflę szkła, która umiejscowiona jest na górnej pokrywie. Łatwo, więc jest zajrzeć do środka i zaobserwować, co się tam znajduję. Wykorzystuje się je, więc do eksponowania towaru zamrożonego.

Sami, więc mogą się Państwo przekonać, że wybór zamrażarki skrzyniowej w dużym stopni zależy od tego, do jakich celów ma być ona wykorzystywana.

Zamrażarka skrzyniowa gastronomiczna – porównanie modeli.

Zamrażarka skrzyniowa stanowi niejednokrotnie obowiązkowe wyposażenie gastronomiczne, ale także sprzedażowe. Jednak mnogość modeli wprowadza w osłupienie nawet najbardziej doświadczone osoby. W celu zniwelowania tego aspektu podpowiemy, na co zwracać uwagę:

  • Długość, szerokość, wysokość – te trzy liczby znajdujące się w każdej karcie katalogowej pozwolą Wam określić przestrzeń, jaką musicie dysponować w Waszym lokalu gastronomicznym.
  • Pojemność – najczęściej wyrażana jest ona w litrach i mówi nam ile produktów może być umieszczony we wnętrzu.
  • Klasa klimatyczna – w ten sposób producenci określają warunki, w jakich może być użytkowany ich sprzęt.
  • Źródło zasilania – dzięki tej informacji wiemy, jaką instalacją musimy dysponować w pomieszczeniu.

Zamrażarka skrzyniowa dla gastronomii.

Nie wątpliwie zamrażarka skrzyniowa to taki produkt, który będzie przydatny w każdym lokalu gastronomicznym. Dzięki niej w łatwy sposób przechowasz produkty, nie tracąc ich smaku oraz walorów odżywczych. W związku z tym zachęcamy do jej zakupu właśnie w naszym sklepie internetowym. U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz w atrakcyjnych cenach!