Parametry produktu.Długość: 870 mm Szerokość: 450 mm Wysokość: 465 mm Napięcie zasilające: 220-240 V Moc urządzenia: 750 W Długość noża tnącego: 1650 mm Wielkość stołu roboczego: 440 x 465 mm Prędkość cięcia: 1400 min-1 Grubość cięcia: od 3 do 180 mm Wysokość cięcia: do 245 mm Waga: 37 kg Kod producenta: YG-03392 Parametry produktu.Długość: 870 mm Szerokość: 450 mm Wysokość: 465 mm Napięcie zasilające: 220-240 V Moc urządzenia: 750 W Długość noża tnącego:...
Korpus z lakierowanego aluminium Elementy mające kontakt z mięsem ze stali nierdzewnej Regulacja grubości i wysokości cięcia Długość noża 1550 mm Wymiary cięcia 170x(H)150 mm Stół roboczy 330x300 m Długość produktu: 530 mm wysokość produktu: 850 mm szerokość piły: 400 mm moc piły: 750W napięcie produktu: 230V Korpus z lakierowanego aluminium Elementy mające kontakt z mięsem ze stali nierdzewnej Regulacja grubości i wysokości cięcia Długość noża 1550 mm Wymiary...
Piła sklepowa PM 1550 Ma-Ga do cięcia mięsa i kościwymiary gabarytowe - 425 x 435 x 850 mm rozstaw nóżek - 280 x 360 mm średnica koła taśmy tnącej - 200 mm prędkość cięcia - 15 m/sek. długość taśmy tnącej - 1550 mm powierzchnia stołu roboczego - 395 mm x 435 mm zasilanie - 230 V 50 Hz moc - 750 W waga (ciężar netto) - 37 kg Piła sklepowa PM 1550 Ma-Ga do cięcia mięsa i kościwymiary gabarytowe - 425 x 435 x 850 mm rozstaw nóżek - 280 x 360 mm średnica koła taśmy tnącej -...
Piły do cięcia kości i mięsa to urządzenia przydatne w takich instytucjach jak sklepy czy restauracje. To właśnie tam często istnieje konieczność przecięcia schłodzonego lub zamrożonego mięsa z kością albo ryby. Dzięki tej maszynie zostanie to zrobione o wiele szybciej i bezpieczniej.
Tak jak wspominaliśmy na wstępie piły do cięcia kości i mięsa stosowane są do krojenia schłodzonych lub mrożonych wyrobów. Bez większych problemów na tego typu maszynie podzielicie na kawałki żeberka, szynkę z kością lub schab z kością. Również będziecie mogli tutaj przekroić całego kurczaka. Wszystko to zrobicie dużo szybciej niż przy użyciu tasaka lub toporka rzeźniczego. Mało tego podczas procesu porcjowania mięsa nie musimy używać zbędnej siły taśma lub brzeszczot piły wykona za nas całą pracę. Jak sami widzicie posiadanie takiego urządzenia na swoim lokalu gastronomicznym lub stoisku mięsnym to same zalety.
Osoby po raz pierwszy widzące piły do cięcia kości, ryb i mięsa zastanawiają się, czy ich użytkowanie jest bezpieczne. My możemy z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że tak! Wszyscy producenci wyposażyli swoje produkty w wyłączniki awaryjnego zatrzymania urządzenia. Pozwalają one unieruchomić maszynę jednym kliknięciem, jeżeli nastąpi awaria lub wypadek.
Również wszystkie maszyny posiadają mikrowyłączniki krańcowe uniemożliwiające włączenie przy naprawach serwisowych. Tak długo, jak obudowa nie zostanie zamknięta piła nie będzie pracowała.
Również część z dostawców postanowiła zasłonić ostrze tnące specjalną obudową. Zapobiega ona wsunięciu kończyn rąk osoby obsługującej urządzenia.
Tak jak mogą się sami Państwo przekonać współczesne piły do cięcia kości i mięsa to w 100% bezpieczne urządzenia, których możecie używać bez jakichkolwiek obiekcji.
Piła do cięcia mięsa to urządzenie potrzebne w wielu punktach gastronomicznych. Z tego względu większość producentów decyduje się na wprowadzenie jej do swojej oferty. Powoduje to dużą liczbę modeli tych produktów na rynku. Jak więc porównać je ze sobą? Dzisiaj postaramy się Wam na to odpowiedzieć.
Piły do cięcia kości i mięsa powinny się znaleźć w lokalach oferujących sprzedaż zmrożonego lub świeżego produktu z kością. To właśnie dzięki tym urządzeniom pokrojenie tych elementów będzie o wiele szybsze oraz dokładniejsze. A przecież właśnie na tych aspektach najbardziej zależy Waszym klientom! Dlatego, jeżeli działacie w branży mięsnej lub spożywczej zakupcie tego typu maszynę już dzisiaj.