Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu !
Pokazuje 1 - 5 z 5 elementów

Piły do kości i mięsa

Piły do cięcia kości i mięsa to urządzenia przydatne w takich instytucjach jak sklepy czy restauracje. To właśnie tam często istnieje konieczność przecięcia schłodzonego lub zamrożonego mięsa z kością albo ryby. Dzięki tej maszynie zostanie to zrobione o wiele szybciej i bezpieczniej.

Do czego służą piły do cięcia kości i mięsa?

Tak jak wspominaliśmy na wstępie piły do cięcia kości i mięsa stosowane są do krojenia schłodzonych lub mrożonych wyrobów. Bez większych problemów na tego typu maszynie podzielicie na kawałki żeberka, szynkę z kością lub schab z kością. Również będziecie mogli tutaj przekroić całego kurczaka. Wszystko to zrobicie dużo szybciej niż przy użyciu tasaka lub toporka rzeźniczego. Mało tego podczas procesu porcjowania mięsa nie musimy używać zbędnej siły taśma lub brzeszczot piły wykona za nas całą pracę. Jak sami widzicie posiadanie takiego urządzenia na swoim lokalu gastronomicznym lub stoisku mięsnym to same zalety.

Czy użytkowanie piły do cięcia kości i mięsa jest bezpieczne?

Osoby po raz pierwszy widzące piły do cięcia kości, ryb i mięsa zastanawiają się, czy ich użytkowanie jest bezpieczne. My możemy z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że tak! Wszyscy producenci wyposażyli swoje produkty w wyłączniki awaryjnego zatrzymania urządzenia. Pozwalają one unieruchomić maszynę jednym kliknięciem, jeżeli nastąpi awaria lub wypadek.

Również wszystkie maszyny posiadają mikrowyłączniki krańcowe uniemożliwiające włączenie przy naprawach serwisowych. Tak długo, jak obudowa nie zostanie zamknięta piła nie będzie pracowała.

Również część z dostawców postanowiła zasłonić ostrze tnące specjalną obudową. Zapobiega ona wsunięciu kończyn rąk osoby obsługującej urządzenia.

Tak jak mogą się sami Państwo przekonać współczesne piły do cięcia kości i mięsa to w 100% bezpieczne urządzenia, których możecie używać bez jakichkolwiek obiekcji.

Piła do cięcia kości i mięsa – najważniejsze parametry.

Piła do cięcia mięsa to urządzenie potrzebne w wielu punktach gastronomicznych. Z tego względu większość producentów decyduje się na wprowadzenie jej do swojej oferty. Powoduje to dużą liczbę modeli tych produktów na rynku. Jak więc porównać je ze sobą? Dzisiaj postaramy się Wam na to odpowiedzieć.

  • Moc – z definicji maszyny te służą do krojenia twardy rzeczy tak, więc należy zadbać o odpowiednią ich moc, aby poradziły one sobie z zadaniami, jakie będziemy przed nimi stawiać.
  • Długość przyrządu tnącego – wielkość taśmy i brzeszczota wpływa bezpośrednio na maksymalną wielkość produktu, które będziemy mogli przeciąć bez problemów.
  • Wielkość stołu – kolejny parametr, który wpływa na wielkość ciętych składników.
  • Gabaryty – długość, szerokość i wysokość to wartości pozwalające określić ilość miejsca, jaką będziecie musieli dysponować w przypadku zakupu danego modelu.
  • Wykończenie korpusu – na rynku istnieją urządzenia posiadające korpus ze stali nierdzewnej oraz takie, których ta część została stworzona z aluminium i pomalowana proszkowe. Według nas te pierwsze będą o wiele lepszym rozwiązaniem.

Dla kogo piły do cięcia kości i mięsa?

Piły do cięcia kości i mięsa powinny się znaleźć w lokalach oferujących sprzedaż zmrożonego lub świeżego produktu z kością. To właśnie dzięki tym urządzeniom pokrojenie tych elementów będzie o wiele szybsze oraz dokładniejsze. A przecież właśnie na tych aspektach najbardziej zależy Waszym klientom! Dlatego, jeżeli działacie w branży mięsnej lub spożywczej zakupcie tego typu maszynę już dzisiaj.