Stoły robocze
Kuchnie gastronomiczne to miejsca, w których przygotuje się różnego rodzaju potrawy. Jednak, aby tego dokonać, należy gdzieś postawić maszyny oraz składniki do obróbki żywności. Do tego celu wykorzystuje się profesjonalne stoły robocze gastronomiczne ze stali nierdzewnej.
Rodzaje stołów roboczych gastronomicznych ze stali nierdzewnej.
Macie zamiar kupić stoły robocze gastronomiczne ze stali nierdzewnej? Powinniście więc wiedzieć, na jakie rozwiązania możecie trafić. To tych najczęściej występujących zaliczyć możemy:
- Stoły robocze gastronomiczne centralne – ten typ produktu służy do postawienia go na środku kuchni lub pomieszczenia. W miejscu gdzie przygotowujemy posiłki. Do tak usytuowanego mebla osoba pracująca będzie miała dostęp z każdej strony. Wykorzystuje się go najczęściej w dużych kuchniach, gdzie jest większa ilość personelu. Również tam, gdzie ściany są już zajęte przez inne urządzenia.
- Stoły robocze gastronomiczne przyścienne – tę rodzinę mebli ze stali nierdzewnej ustawia się przy ścianach pomieszczeń. Jak sama nazwa sugeruje. Na jednym krańcu znajduje się odpowiednie zabezpieczenie. Dzięki niemu nic nam nie wpadnie pomiędzy stół a ścianę. Możemy je wykorzystać do stworzenia powierzchni roboczej przy ścianach, dzięki czemu reszta lokalu będzie pusta.
Charakterystyczna stołów gastronomicznych roboczych przez nas sprzedawanych.
Stoły gastronomiczne robocze, które Państwo oglądają, zostały wykonane ze stali nierdzewnej AISI 430. Taki materiał sprawią, iż są one odporne na różnego rodzaju uszkodzenia mechaniczne oraz wszechobecną rdzę. Warto również zaznaczyć, iż meble te przychodzą do Was w pudełkach i należy złożyć je samodzielnie. Proces ten nie jest trudny, a dzięki temu koszty wysyłki takiego produktu są o wiele niższe. Nie potrzebujecie również żadnych narzędzi, ponieważ wszystkie niezbędne elementy znajdują się w kartonie. Stoły robocze występują z półką lub szafką.
Istotne wiadomości podczas zakupu stoły roboczego gastronomicznego.
Kupując stół roboczy gastronomicznych, chcielibyśmy, aby jego użytkowanie było jak najprostsze i spełniał on swoje zadania. Jednak, aby tak było, musimy podjąć racjonalną decyzję, a nie taką, która jest kierowana emocjami. W tym celu należy zebrać następujące informację o meblu.
- Materiał wykonania – przede wszystkim należy sprawdzić, z jakiego materiału został wykonany produkt. Oczywiście będzie to stał nierdzewna, ale istotniejszy jest jej rodzaj. Powinna to być AISI 340, która odporna jest na wiele czynników występujących w kuchni.
- Nośność – kolejny parametr, którego nie można w żadnym przypadku pominąć. To on determinuje, jak dużą elementów będziemy mogli umieścić na stole. Jego przekroczenie najczęściej doprowadza do wyginana blatu a w skrajnych przypadkach złamania.
- Wymiary – długość i głębokość pozwalają określić, jaką przestrzeń będzie zajmowało rozwiązanie. Dzięki czemu jesteśmy w optymalny sposób rozplanować zagospodarowanie przestrzeni.
- Regulacja – niestety podłogi w lokalach gastronomicznych nie należą do najrówniejszych. Dlatego istotne jest, aby istniała możliwość regulacji meble w różnych płaszczyznach.
Dla kogo stoły robocze gastronomiczne ze stali nierdzewnej.
Stoły gastronomiczne ze stali nierdzewnej można wykorzystać wszędzie tam, gdzie jest potrzebna przestrzeń robocza. Mogą to być między innymi kuchnie, działy mięsne lub rzeźnie. U nas zakupicie produkty w różnych wymiarach i wariantach, dzięki czemu stworzycie idealną przestrzeń do pracy dostosowaną do Waszych potrzeb. Zapraszamy do zapoznania się z całą naszą ofertą mebli metalowych.