Podkategorie

  • Kuchnie elektryczne

    Przygotowanie posiłków w lokalach gastronomicznych to główna czynność, jaką tam się wykonuje. Jednak gdzieś trzeba usmażyć lub ugotować nasze potrawy w naszej stołówce. Praktycznie żadna profesjonalna kuchnia nie może obyć się bez kuchni elektrycznej gastronomicznej.

    Jaką kuchnie elektryczną gastronomiczną wybrać?

    Podejmując się zakupu kuchni elektrycznej gastronomicznej trafią Państwo na dwa jej rodzaje:

    • Kuchnia nablatowa.
    • Kuchnia wolnostojąca.

    Ta pierwsza idealnie sprawdzi się w mniejszych lokali gastronomicznych, gdzie zawsze brakuje miejsce. Jak sama nazwa mówi, do jej użytkowania niezbędny jest dodatkowy blat lub stół, na którym umiejscowimy urządzenie. Również charakteryzuje się ona dość łatwą budową mechaniczną.


    Druga natomiast znajdzie swoje zastosowanie w profesjonalnych kuchniach o dużej kubaturze. Również przypadnie ona do gustu osobą, które oczekują większej ilości funkcji niż tylko gotowanie. Urządzenie zintegrowane jest z własną podstawą, dzięki czemu nie potrzebuje innych elementów, aby stała. Niestety w związku z tym zajmuje dość dużo miejsca.

  • Kuchnie gazowe

    Kuchnie na paliwo płynne to urządzenia, na których codziennie przygotowywane są potrawy przez kucharza lub personel w lokalach gastronomicznych. Jednak, co zrobić, gdy w naszym pomieszczeniu nie ma odpowiedniej instalacji elektrycznej? Możemy wówczas zastosować kuchnie gazowe gastronomiczne znajdujące się w tej kategorii na gaz ziemny lub propan-butan.

    Rodzaje kuchni gazowych gastronomicznych.

    U nas odnajdą Państwo kuchnie gazowe gastronomiczne wersji nablatowej bądź wolnostojącej do linii ciągów kuchennych. Ta pierwsza opcja będzie idealna dla osób, które nie posiadają dużego lokalu gastronomicznego i nie potrzebują zbyt dużej mocy urządzenia. Takie sprzęt będzie można umieścić na blacie stołu roboczego kuchennego lub nierdzewnego.


    Drugie rozwiązanie natomiast pozwalają stworzyć samodzielne stanowisko pracy do przyrządzania dużej ilości wszelkich dań. Do jej postawienia nie trzeba żadnych innych elementów, ponieważ produkt wyposażony jest w zintegrowaną podstawę jako samodzielny trzon. Najczęściej ten typ urządzeń wybierany jest przez właścicieli dużych lokali takich jak restauracje, stołówki, kuchnie wojskowe, szpitale lub placówki zbiorowego żywienia.

  • Kuchenki indukcyjne

    Kuchenki indukcyjne gastronomiczne to urządzenia, na których można przygotowywać i podgrzewać dania. Posiadają one wiele zalet w porównaniu do kuchni gazowych bądź elektrycznych. Przedstawimy je Państwu i zachęcimy do zakupu urządzeń wykorzystujących pole magnetyczne.

    Zalety kuchenek indukcyjnych gastronomicznych.

    Przede wszystkim maszyny indukcyjne są bezpieczniejsze. Wynika to z faktu, iż podgrzewane jest tylko miejsce, na którym znajduje się garnek lub patelnia. Reszta urządzenia pozostaje zimna, dzięki czemu unikniemy wielu oparzeń. Z tego samego względu ich czyszczenie będzie łatwiejsze, ponieważ części posiłków nie będą się przypalały na płycie, jak to ma miejsce w gazowych lub elektrycznych urządzeniach.


    Kuchenki indukcyjne gastronomiczne są też o wiele mniejsze niż „tradycyjne” kuchnie, dzięki czemu można je zastosować w lokalach o ograniczonej powierzchni np. food trucki, budki z szybkimi daniami itp. Właśnie między innymi, dlatego część przedstawianych przez nas rozwiązań posiada tylko jedno lub dwa pole grzewcze. Jednak ilość ta jest w większości przypadków wystarczająca tym bardziej, iż rzadko wykorzystujemy więcej pól.

  • Taborety gastronomiczne

    Takie czynności jak smażenie, gotowanie lub podgrzewanie to naturalne rzeczy w przypadku przygotowania potraw. Jednak do tych czynności niezbędne są odpowiednie urządzenia grzewcze. Między innymi w to grono wchodzą taborety gastronomiczne.

    Źródła energii w taboretach gastronomicznych.

    Oferta nasza obejmuje taborety gastronomiczne, które mogą być zasilane:

    • Energią elektryczną.
    • Gazem ziemnym lub na propan-butan.

    Co do pierwszego źródła energii. W Polsce obowiązuje napięcie 230 V i 400 V. Jednak w profesjonalnych rozwiązaniach maszyny dostosowane są do tej drugiej wartości. Wynika to z faktu, iż sprawność takich produktów jest o wiele większa i moc grzewcza wzrasta znaczą co się przekładana na szybkie gotowanie potraw oraz ulegają one rzadziej awarią.


    W przypadku, gdy nie posiadacie takiej instalacji w swoim lokalu gastronomicznym, możecie zdecydować się na urządzenia gazowe. Nasze rozwiązania mogą być zasilane propan-butanem lub gazem ziemnym. Szczególnie ta druga opcja wydaje się bardzo atrakcyjna. Zastosować ją można praktycznie w każdym pomieszczeniu kuchni, dzięki czemu ta opcja jest bardzo uniwersalna.

  • Urządzenia do SOUS VIDE

    Gotowanie w niskich temperaturach znajduje coraz więcej zwolenników. Wynika to z faktu, iż taki proces przygotowania posiłków zachowuje ich naturalny smak oraz walory odżywce. Jednak do takiej metody niezbędne są urządzenia do gotowania Sous Vide znajdujące się w tej kategorii.

    Na czym polega gotowanie Sous Vide?

    Gotowanie Sous Vide dla wielu może być niezrozumiałym terminem. Nic dziwnego, ponieważ słowo to pochodzi z języka francuskiego i oznacza „w próżni”. Cały proces przygotowania potraw odbywa się w specjalnych szczelnie zamkniętych workach. Powoduje to, iż smak i aromat zostaje wewnątrz, a nie jak ma to miejsce w przypadku konwencjonalnego gotowania, unosi się po pomieszczeniu i zostaje w wodzie.


    Natomiast odgrzewanie dań wykonuje się w specjalne przygotowanych urządzeniach do gotowania Sous Vide. Charakteryzują się one tym, iż woda użyta do całego procesu ma niższą temperaturę i trwa on przez kilka – kilkanaście godzin. To takim czasie mamy pewność, iż posiłek jest idealnie przygotowane wewnątrz oraz na zewnątrz.

  • Frytownice gastronomiczne

    Szybkie przygotowanie posiłków w dzisiejszych czasach to podstawa. Takie wymagania mają nasi klienci, którzy nie mogą czekać na swoje danie. W sprawnym przygotowaniu potraw pomogą Wam frytownice gastronomiczne.

    Którą frytownice gastronomiczną wybrać?

    W sklepie internetowym Doris mogą odnaleźć Państwo dwa następujące rodzaje frytownic gastronomicznych:

    • Nablatowe.
    • Wolnostojące.

    W przypadku tych pierwszych łatwo się domyślić, iż są to urządzenia, które stawiamy na stołach roboczych w kuchniach. Charakteryzują się tym, iż mają niewielkie wymiary i łatwo je przenosić. Bez wątpienia są to najczęściej stosowane rozwiązania w lokalach gastronomicznych.


    Drugie natomiast posiadają zintegrowaną podstawę ze stali nierdzewnej. Fakt zajmują one więcej miejsca, ale jednocześnie oferują dodatkową przestrzeń przechowalniczą zamykaną drzwiczkami. To tam możecie schować przedmioty, które w tym momencie nie są przez Was używane.

  • Płyty grillowe

    Dania grillowane coraz częściej goszczą w menu restauracji. Jednak nie wszystkie mają warunki, aby postawić grille drzewne. Mało tego w polskich warunkach i tak byłyby one używane przez 2 - 3 miesiące w roku. Właśnie w celu serwowania cało rocznie przedstawionych dań powstała płyta grillowa.

    Do czego służy płyta grillowa?

    Tak naprawdę na płycie grillowej możemy przygotowywać takie same posiłki, jak na rozwiązaniach drzewnych lub węglowych. Mało tego na tych urządzeniach robi się to o wiele wygodniej. Nie trzeba rozpalać niczego ani dbać o płomień. Nie wątpliwie jest do duże udogodnienie.


    Również nagrzewanie płyty odbywa się dużo szybciej, dzięki czemu jesteśmy w stanie przygotowywać jedzenie kilka chwil po włączeniu maszyny. Bez problemu dzięki nim zrobicie przypieczone mięso, grillowane warzywa czy też podgrzejecie pieczywo.  Właśnie dzięki dużej uniwersalności urządzenia te często są na wyposażeniu wielu lokali gastronomicznych.

  • Grille kontaktowe

    Zdrowe odżywianie nabiera coraz większej popularności w naszym kraju. W związku z tym dużo lokali gastronomicznych wprowadza do swojej oferty dania grillowane. Jednak, aby je przygotowywać dobrze oprócz odpowiednich składników będzie potrzebny również profesjonalny sprzęt. Nie wątpliwie do tej grupy możemy zaliczyć grille kontaktowe gastronomiczne.

    Czym jest grill kontaktowy gastronomiczny?

    Grill kontaktowy gastronomiczny to urządzenie dostosowane do przygotowania potraw z obydwu stron jednocześnie. Wszystko to dzięki zastosowaniu dwóch płyt grzewczych (na górze i na dole), które przenoszą ciepło na rzeczy znajdujące się w środku. Sposób ten ma jedną podstawą zaletę. Nie trzeba kontrolować czasu smażenia na jednej stronie, jak to ma miejsce w przypadku tradycyjnych patelni. Tutaj mamy pewność, iż przez ten sam okres obydwie strony równomiernie się nagrzewają. Dlatego właśnie w tej maszynie można przygotowywać idealnie smakujące przysmaki typu tortille lub bułki do kebaba.

  • Salamandry i opiekacze

    Podczas prowadzenia biznesu gastronomicznego w niewielkim lokalu liczy się oszczędność miejsca. Wówczas multifunkcyjność kupowanych urządzeń może być kluczowa. Właśnie, dlatego chcielibyśmy Państwu przedstawić salamandry i opiekacze gastronomiczne do wielu zastosowań.

    Wszechstronne salamandry gastronomiczne.

    Salamandry gastronomiczne to urządzenia, w których możemy grillować, podgrzewać, a nawet przygotowywać wiele dań. Znakomicie wpisują się one w trend wielozadaniowości, jaki przeważa w dzisiejszej kuchni. W swojej ofercie posiadamy maszyny wykonane ze stali nierdzewnej wyposażone w zasilanie elektryczne. Takie połączenie sprawia, iż są one niezawodne przez bardzo długi okres użytkowania. Prócz tego istnieje możliwość płynnej regulacji wysokości położenia grzałki, dzięki czemu nie przypalimy naszych dań.

  • Witryny grzewcze

    Ciepłe dania to podstawa w lokalach gastronomicznych i dyskontach sklepowych. Praktycznie większość osób chce zjeść tego typu potrawy w tych miejscach. Jednak przygotowywanie ich na bieżąco za każdym razem może zmusić gości to długiego oczekiwania. Tutaj właśnie do gry wchodzą witryny grzewcze gastronomiczne, które mogą Wam pomóc.

    Witryny grzewcze gastronomiczne – urządzenia dwa w jednym.

    Przedstawione tutaj witryny grzewcze gastronomiczne tak naprawdę pełnią dwie funkcje. Do pierwszej z nich zaliczamy utrzymanie temperatury gotowego dania. To właśnie dzięki nim wcześniej przygotowane posiłki będą posiadały odpowiednią temperaturę i zawsze będą gotowe do podania. Mało tego Wasi goście nie odczują żadnej różnicy pomiędzy świeżym daniem a tym dopiero wyjętym z maszyny.


    Urządzenia te również wykorzystuje się do ekspozycji przygotowanych potraw. Coraz więcej klientów chce zobaczyć dokładnie, jak będzie wyglądał produkt przez nich zamówiony. Mało tego chcą również oni wiedzieć, jak duża będzie porcja. Dzięki witrynom grzewczym będziecie mogli zaspokoić ich ciekawość.

  • Podgrzewacze do parówek

    Hot-dogi wpisały się już na stałe w menu wielu lokali gastronomicznych. Możemy je zakupić na stacjach benzynowych oraz Fast-Foodach. Aby zrobić idealne tanie tego typu danie, należy odpowiednio przygotować pieczywo oraz kiełbaski. Akurat w obróbce tego drugiego produktu pomogą Wam zebrane tutaj podgrzewacze do parówek.

    Podgrzewacze do parówek ułatwiają przygotowanie dań.

    Tak jak wspominaliśmy wyżej, podgrzewacze do parówek służą do obróbki termicznej tego produktu. Jednak nasza maszyna ta posiada jedną niesamowitą zaletę. Przygotowywane w niej kiełbaski w każdym momencie są gotowe do podania. Skraca to znacząco czas oczekiwanie na potrawę przez klienta i ogranicza liczbę czynności wykonywaną przez obsługę do minimum. Kelner lub kelnerka musi tylko podgrzać pieczywo, połączyć wszystkie składni oraz podać gotowy produkt Waszym gościom.

  • Naleśnikarki i gofrownice

    Osoby przyjeżdżające nad morze nie wyobrażają sobie pobytu bez zjedzenia, chociaż jednego gofra lub naleśnika. W związku z tym wiele lokali gastronomicznych chce rozszerzyć swoją ofertę o te wyroby. Jednak do ich przyrządzenia niezbędne są naleśnikarki oraz gofrownice gastronomiczne.

    Idealny placek dzięki naleśnikarkom gastronomicznym.

    Naleśnikarki gastronomiczne, które oferujemy, zostały wykonane ze stali nierdzewnej i posiadają żeliwną płytę grzewczą z powłoką nieprzywierającą oraz regulację temperatury poprzez termostat. Tak wyprodukowany produkt sprawia, iż są one bardzo trwałe a do tego odporne na wszelkie uszkodzenia. Maszyny zakupione w sklepie internetowym posiadają drewnianą szpatułkę do rozprowadzenia ciasta w zestawie. Urządzenia tutaj zaprezentowane pozwalają osiągnąć idealne warunki do przygotowywania naleśników. Wszystko to dzięki równomiernej temperaturze pieczenia oraz niewielkiej ilości ciasta. Pomogą Wam one zrobić najsmaczniejsze desery w całym mieście.

  • Kuchenki mikrofalowe

    Kuchenki mikrofalowe gastronomiczne to powszechnie stosowane urządzenia nie tylko w naszych domach, ale również punktach gastronomicznych. To właśnie dzięki nim szybko podgrzejemy potrawy, użyjemy grilla lub rozmrozimy mięso. Jest to szczególnie istotne w miejscach, gdzie przebywa duża ilość gości. Zapraszamy do zapoznania się z tymi maszynami.

    Kuchenki mikrofalowe gastronomiczne – zasada działania.

    Kuchenki mikrofalowe gastronomiczne to nowoczesne urządzenia, dlatego część osób myśli, iż zostały one nie dawno wprowadzone. Jest to nie prawda, ponieważ pierwsza maszyna tego typu powstała już w 1947 roku. Zasada działania też nie należy do łatwiejszych, ale w skrócie wygląda to następująco. Mikrofale wprowadzają ciecz znajdującą się w produktach w ruch. Właśnie te drgania sprawiają, iż energia cząsteczek wzrasta, a co za tym idzie, również temperatura całego przedmiotu znajdującego się w środku rośnie. Tak właśnie następuje podgrzanie posiłków i innych produktów.

  • Bemary gastronomiczne

    Bemary gastronomiczne są przydatnymi urządzeniami w lokalach, gdzie nie wszystkie potrawy przygotowuje się na bieżąco. Tego typu maszyny pozwolą Wam utrzymać ciepło wcześniej przygotowanych dań. Dzięki nim możecie mieć pewność, iż Wasi klienci nie będą długo czekać na złożone zamówienia.

    Budowa bemaru gastronomicznego.

    Budowa bemaru gastronomicznego jest bardzo prosta. Składa się on ze zbiornika ze stali nierdzewnej, do którego wlewana jest woda oraz grzałki elektrycznej, która ją podgrzewa. W maszynie umieszczamy dania w naczyniach (zwykłe pojemniki GN). Po ich włożeniu utrzymana jest temperatura poprzez wytworzenie pary wodnej.  Potrawy nie wystudzają się szybko, a wszystko to dzięki umieszczeniu elementu grzewczego w dolnej części maszyny. Nawet częste otwieranie pojemników nie wpływa znacząco na ciepłotę posiłki.

  • Ryżowary i makaroniarki

    Ryż czy makaron to produkty znajdujące się w wielu daniach w każdej kuchni dobrej restauracji. W miejscach, gdzie serwuje się dużo potraw z tymi składnikami, problemem może okazać się ich poprawne przygotowanie. Rozwiązaniem na te rozterki są profesjonalne ryżowary i makaroniarki.

    Ryżowary – sprawdzone urządzenie do przygotowania ryżu.

    Ryżowary to niezbyt popularne sformułowanie w naszym kraju. W związku z tym spieszymy z wyjaśnieniem, co to za maszyny. Tak naprawdę częściej występują one pod nazwą urządzenia do gotowania ryżu. Swoim wyglądem przypominają garnki z tą różnicą, iż są szczelnie zamknięte. W dolnej części urządzeń występują grzałki, które ogrzewają spód oraz ścianki naczyń.  Środek natomiast pokryty jest odpowiednią powłoką zapobiegającą przywieraniu. W tego typu urządzeniach kucharz jest w stanie przygotować idealny ryż. Nie ważne czy jesteś panią domu lub profesjonalnym kucharzem.

  • Suszarki do żywności

    Proces suszenia żywności jest znany od tysięcy lat. Metoda ta sprawia, iż tak przygotowane produkty można przechowywać dłużej, a do tego nie tracą one swoich właściwości. W dawnych czasach wystawiano składniki na słońce i czekano, aż stracą wilgoć oraz wysuszą się. Dzisiaj robi się to o wiele szybciej i w profesjonalnych  suszarkach do żywności.

    Co można poddawać obróbce termicznej w suszarkach do żywności?

    W suszarkach do żywności można wysuszyć termicznie takie rzeczy jak: owoce, grzyby, warzywa, zioła, mięsa i ryby. Tak duża grupa produktów, w których można pozbyć się wody, sprawia, iż tego rodzaju maszyny znajdą swoje zastosowanie w większości lokalach gastronomicznych.

  • Tostery gastronomiczne

    W lokalach gastronomicznych podaje się wiele przekąsek. Jednak najczęściej spotykanymi są podgrzane kromki chleba. Do ich szybkiego przygotowania służą tostery gastronomiczne zebrane w tej kategorii. Dzięki nim zrobicie smaczne i zarumienione pieczywo.

    Rodzaje tosterów gastronomicznych.

    Wśród tosterów gastronomicznych można rozróżnić dwie grupy maszyn. Pierwsza to tak zwane tostery manualne. Charakteryzują się on tym, że musimy sami wsadzić i wyjąć chleb tostowy. Tego typu urządzenia sprawdzą się w miejscach, gdzie podaje się mniejsze ilości tej przekąski lub tam, gdzie jest czas na ich dłuższe przygotowanie.


    Druga natomiast to tak zwane tostery przelotowe. Posiadają one odpowiednie podajniki, na których można położyć jeden lub dwa rzędy pieczywa. Po tej operacji ustawiamy prędkość posuwu i nasze tosty samodzielnie trafiają do maszyny. Gdy już się wypieką „wychodzą” one drugą stroną maszyny oraz są gotowe do obioru. Produkty te sprawdzą się w dużych restauracjach i lokalach gastronomicznych.

  • Lampy do podgrzewania

    Lampy do podgrzewania potraw to coraz częściej stosowane rozwiązanie w lokalach gastronomicznych. To właśnie dzięki nim można utrzymać temperaturę pizzy krótko przed jego podaniem. Produkt ten przyda się w takich miejscach jak stołówka, restauracja lub kuchnia szpitalnych. To właśnie w tych pomieszczeniach przygotowuje się posiłki z wyprzedzeniem a pod taką maszyną nie stracą one swojej temeratury.

    Rodzaje lamp do podgrzewania potraw.

    W swojej ofercie posiadamy dwa rodzaje lamp do podgrzewania potraw: wiszące oraz stojące. Te pierwsze dostosowane są do montażu podsufitowego, natomiast drugie można umieścić na blacie stołu roboczego. Nie wątpliwie dużą zaletą sprzętów sufitowych jest oszczędność miejsca. Praktycznie nigdy nie wykorzystujemy, górnych części naszego lokalu. Dzięki nim będziemy mogli optymalnie zagospodarować te przestrzenie. Natomiast urządzenia nablatowe sprawdzą się u osób, które posiadają dużą ilość stołów nierdzewnym lub baru, na których umieszczą państwo wspomniane urządzenie grzewcze.

  • Smażalniki

    Smażenie na głębokich oleju to często stosowany sposób do przygotowywania różnych dań. Jednak do jego wykonania nie wystarczy zwykła patelnia. Jest ona zbyt płytka, aby cała czynność wykonać poprawnie. Wówczas, smażalniki będą najlepszym wyborem.

    Do czego wykorzystujemy smażalniki?

    Smażalniki są to urządzenia wykorzystywane do obróbki dań na głębokim oleju. Za ich pomocą często przygotowujemy frytki, ale również do środka bez obaw możemy włożyć ryby, pączki, mięsa, krokiety oraz warzywa. Dzięki dużemu koszykowi smażeniu możemy poddać większe kawałki produktów spożywczym. Właśnie, dlatego maszyna ta jest bardziej uniwersalna niż frytownica.

  • Grille lawowe

    Grillowane potrawy nieodzownie kojarzą się nam z okresem letnim. Jednak, co w sytuacji, gdy w naszym lokalu gastronomicznym tego typu dania chcemy podawać przez cały rok? Wówczas wystarczy wyposażyć się w grille lawowe z tej kategorii.

    Grille lawowe – zasada działania.

    Grille lawowe to proste urządzenia o nieskomplikowanej budowie. Wyposażone są one w palniki gazowe, zasilane gazem ziemnym lub z butli propan-butan. Elementy grzewcze zasypuje się kamieniami lawowymi (stąd nazwa maszyny), które się nagrzewają. W późniejszym czasie ciepło to jest oddawane potrawom, które są podgrzewane. Część z produktów może być wyposażone w dodatkowe ruszty żeliwne ułatwiające obróbkę takiej żywności jak mięsa lub ryby.

  • Kotły warzelne

    Gotowanie dla dużej liczby osób w jednym czasie dużej kuchni to ogromne wyzwanie. Nie wystarczy tutaj dobry kucharz i wzorowa obsługa pomocy kuchennej. Niezbędny jest jeszcze odpowiedni sprzęt do obróbki termicznej. Najczęściej używanymi maszynami w takim wypadku są kotły warzelne gastronomiczne.

    Kotły warzelne gastronomiczne – zastosowanie.

    Kotły warzelne gastronomiczne stosowane są do przygotowywania dużej ilości dań jednogarnkowym. Mówimy tutaj o kilkudziesięciu, a nawet kilkunastu porcjach w jednym momencie. Maszyny te ułatwiają pracę oraz skracają czas gotowania posiłków. Głównie dzieje się tak, ponieważ w jednym takim urządzeniu jesteśmy w stanie, zrobić od 30 do nawet 350 litrów wywaru zupowego. Kucharz posiadający tego typu rozwiązanie nie musi doglądać kilku garnków, tylko wystarczy, że skupi się na jednym kotle. Wówczas możemy być pewni, iż przygotuje on idealny obiad i w niczym się nie pomyli.

  • Patelnie uchylne

    Smażenie to jedna z podstawowych czynności, zaraz po gotowaniu, którą wykonuje się w kuchni. O ile przyrządzamy dania dla małej liczby osób, nie ma z nią problemów. Jednak schody zaczynają się przy kilkunastu gościach. Taka liczba zainteresowanych często występuje w placówkach zbiorowego żywienia. Wówczas do gry muszą wkroczyć patelnie uchylne.

    Wykorzystanie patelni uchylnych w gastronomii.

    W patelniach uchylnych możemy wykonywać praktycznie takie same czynności jak w „zwykłej” patelni. Tak, więc usmażymy tutaj odpowiednie składniki, udusimy mięso lub rozmrozimy warzywa. Jednak wszystkie te operacje będą o wiele bezpieczniejsze. Dlaczego? Ponieważ maszyny te są dość głębokie i pojemne bez obaw szybko przygotujemy posiłki drugiego dania dla dużej grupy klientów. Mało tego przeniesienie jego również jest łatwiejsze. Będzie trzeba tylko przechylić naczynie za pomocą rączki lub korby i bez obawy opróżnimy patelnię z smażonej potrawy.

na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 457 elementów
  • Cena netto:
    1 099,00 zł
    Cena netto:
    806,55 zł
    Cena brutto:
    1 351,77 zł
    Cena brutto:
    992,06 zł
    Oszczędzasz: 359,71 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Opiekacz z możliwością montażu na ścianie

    Kod produktu: 264119

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    7 090,00 zł
    Cena netto:
    5 119,55 zł
    Cena brutto:
    8 720,70 zł
    Cena brutto:
    6 297,05 zł
    Oszczędzasz: 2 423,65 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: KUCHNIA ELEKTRYCZNA 6-PŁYTOWA KITCHEN LINE Z PIEKARNIKIEM ELEKTRYCZNYM GN 1/1

    Kod produktu: 226247

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    3 590,00 zł
    Cena netto:
    2 592,55 zł
    Cena brutto:
    4 415,70 zł
    Cena brutto:
    3 188,84 zł
    Oszczędzasz: 1 226,86 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: KUCHNIA ELEKTRYCZNA 4-PŁYTOWA KITCHEN LINE NA PODSTAWIE OTWARTEJ

    Kod produktu: 226223

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    4 990,00 zł
    Cena netto:
    3 599,55 zł
    Cena brutto:
    6 137,70 zł
    Cena brutto:
    4 427,45 zł
    Oszczędzasz: 1 710,25 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: KUCHNIA ELEKTRYCZNA 6-PŁYTOWA KITCHEN LINE NA PODSTAWIE OTWARTEJ

    Kod produktu: 226230

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    6 599,00 zł
    Cena netto:
    4 749,05 zł
    Cena brutto:
    8 116,77 zł
    Cena brutto:
    5 841,33 zł
    Oszczędzasz: 2 275,44 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: KUCHNIA GAZOWA 6-PALNIKOWA KITCHEN LINE NA PODSTAWIE OTWARTEJ

    Kod produktu: 226094

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    159,00 zł
    Cena netto:
    113,05 zł
    Cena brutto:
    195,57 zł
    Cena brutto:
    139,05 zł
    Oszczędzasz: 56,52 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Kuchenka gazowa przenośna

    Kod produktu: 147610

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    3 999,00 zł
    Cena netto:
    2 887,05 zł
    Cena brutto:
    4 918,77 zł
    Cena brutto:
    3 551,07 zł
    Oszczędzasz: 1 367,70 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: KUCHENKA MIKROFALOWA Z MOŻLIWOŚCIĄ PROGRAMOWANIA 1800W

    Kod produktu: 281369

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    1 999,00 zł
    Cena netto:
    1 443,05 zł
    Cena brutto:
    2 458,77 zł
    Cena brutto:
    1 774,95 zł
    Oszczędzasz: 683,82 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: KUCHENKA MIKROFALOWA Z MOŻLIWOŚCIĄ PROGRAMOWANIA 1000W

    Kod produktu: 281413

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    1 399,00 zł
    Cena netto:
    996,55 zł
    Cena brutto:
    1 720,77 zł
    Cena brutto:
    1 225,76 zł
    Oszczędzasz: 495,01 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: KUCHENKA MIKROFALOWA 1000W

    Kod produktu: 281352

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    599,00 zł
    Cena netto:
    436,05 zł
    Cena brutto:
    736,77 zł
    Cena brutto:
    536,34 zł
    Oszczędzasz: 200,43 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Suszarka do żywności 229019

    Kod produktu: 229019

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    699,00 zł
    Cena netto:
    502,55 zł
    Cena brutto:
    859,77 zł
    Cena brutto:
    618,14 zł
    Oszczędzasz: 241,63 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Piecyk do pizzy

    Kod produktu: 220306

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    4 099,00 zł
    Cena netto:
    3 039,05 zł
    Cena brutto:
    5 041,77 zł
    Cena brutto:
    3 738,03 zł
    Oszczędzasz: 1 303,74 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Kuchnia gazowa nierdzewna 5-palnikowa z rusztem żeliwnym na podstawie o szerokości 90 cm HEN/225806

    Kod produktu: HEN/225806

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    5 999,00 zł
    Cena netto:
    4 331,05 zł
    Cena brutto:
    7 378,77 zł
    Cena brutto:
    5 327,19 zł
    Oszczędzasz: 2 051,58 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Kuchnia gazowa 5 palnikowa z konwekcyjnym piekarnikiem oraz timerem i funkcją grilowania, 90 cm HEN/225707

    Kod produktu: HEN/225707

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    2 199,00 zł
    Cena netto:
    1 595,05 zł
    Cena brutto:
    2 704,77 zł
    Cena brutto:
    1 961,91 zł
    Oszczędzasz: 742,86 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Taboret gazowy Profi Line

    Kod produktu: 147108

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    599,00 zł
    Cena netto:
    433,20 zł
    Cena brutto:
    736,77 zł
    Cena brutto:
    532,84 zł
    Oszczędzasz: 203,93 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Stojak do taboretów

    Kod produktu: 147306

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    249,00 zł
    Cena netto:
    179,55 zł
    Cena brutto:
    306,27 zł
    Cena brutto:
    220,85 zł
    Oszczędzasz: 85,42 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Obręcz do taboretu gazowego - śr. 360 mm

    Kod produktu: 147207

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    399,00 zł
    Cena netto:
    284,05 zł
    Cena brutto:
    490,77 zł
    Cena brutto:
    349,38 zł
    Oszczędzasz: 141,39 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Patelnia WOK

    Kod produktu: 626504

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    1 599,00 zł
    Cena netto:
    1 155,20 zł
    Cena brutto:
    1 966,77 zł
    Cena brutto:
    1 420,90 zł
    Oszczędzasz: 545,87 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Podgrzewacz do zupy THERMOSYSTEM 2 - 2 x 4,2 l

    Kod produktu: 201206

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    399,00 zł
    Cena netto:
    284,05 zł
    Cena brutto:
    490,77 zł
    Cena brutto:
    349,38 zł
    Oszczędzasz: 141,39 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Bemar KITCHEN LINE - GN 1/1 .

    Kod produktu: 238905

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    499,00 zł
    Cena netto:
    360,05 zł
    Cena brutto:
    613,77 zł
    Cena brutto:
    442,86 zł
    Oszczędzasz: 170,91 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Bemar KITCHEN LINE z kranem spustowym - GN 1/1

    Kod produktu: 238912

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    159,00 zł
    Cena netto:
    119,25 zł
    Cena brutto:
    195,57 zł
    Cena brutto:
    146,68 zł
    Oszczędzasz: 48,89 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Multipatelnia elektryczna 400

    Kod produktu: 239506

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    2 499,00 zł
    Cena netto:
    1 519,05 zł
    Cena brutto:
    3 073,77 zł
    Cena brutto:
    1 868,43 zł
    Oszczędzasz: 1 205,34 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Salamander 450

    Kod produktu: 264607

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    2 579,00 zł
    Cena netto:
    1 709,05 zł
    Cena brutto:
    3 172,17 zł
    Cena brutto:
    2 102,13 zł
    Oszczędzasz: 1 070,04 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Salamander 600

    Kod produktu: 264706

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    1 379,00 zł
    Cena netto:
    854,05 zł
    Cena brutto:
    1 696,17 zł
    Cena brutto:
    1 050,48 zł
    Oszczędzasz: 645,69 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Opiekacz 580

    Kod produktu: 264201

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    1 889,00 zł
    Cena netto:
    949,05 zł
    Cena brutto:
    2 323,47 zł
    Cena brutto:
    1 167,33 zł
    Oszczędzasz: 1 156,14 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Opiekacz 800

    Kod produktu: 264300

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    1 299,00 zł
    Cena netto:
    974,25 zł
    Cena brutto:
    1 597,77 zł
    Cena brutto:
    1 198,33 zł
    Oszczędzasz: 399,44 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Kuchenka mikrofalowa - 24 l

    Kod produktu: 281406

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    1 099,00 zł
    Cena netto:
    664,05 zł
    Cena brutto:
    1 351,77 zł
    Cena brutto:
    816,78 zł
    Oszczędzasz: 534,99 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Naleśnikarka - pojedyncza

    Kod produktu: 212004

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    1 599,00 zł
    Cena netto:
    1 158,05 zł
    Cena brutto:
    1 966,77 zł
    Cena brutto:
    1 424,40 zł
    Oszczędzasz: 542,37 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Suszarka do zywnosci Profi Line

    Kod produktu: 229026

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    699,00 zł
    Cena netto:
    502,55 zł
    Cena brutto:
    859,77 zł
    Cena brutto:
    618,14 zł
    Oszczędzasz: 241,63 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Ivide cyrkulator zanurzeniowy Do gotowania sous-vide

    Kod produktu: 224076

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
  • Cena netto:
    499,00 zł
    Cena netto:
    379,05 zł
    Cena brutto:
    613,77 zł
    Cena brutto:
    466,23 zł
    Oszczędzasz: 147,54 zł
    Dodaj do koszyka
    Negocjuj Cenę

    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Kuchenka mikrofalowa z funkcją grilla

    Kod produktu: 281710

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

    Obniżka!
Pokazuje 1 - 30 z 457 elementów

Obróbka termiczna

Poddawanie składników smażeniu i gotowaniu to dziś codzienność w lokalach gastronomicznych. Jednak do przeprowadzenia tych procesów w sposób prawidłowy niezbędne są odpowiednie maszyny. Właśnie w tej kategorii zebraliśmy najbardziej przydatne urządzenia do obróbki termicznej.

Urządzenie do obróbki termicznej dla restauracji i hoteli.

Restauracje i hotele to miejsca, w których dużo osób spożywa posiłki. Właśnie ze względu na ilość gości muszą oni posiadać odpowiednie urządzenia do obróbki termicznej. W pierwszej kolejności właściciel tych lokali powinni zakupić gastronomiczne kuchnie gazowe lub kuchnie elektryczne. Pozwolą one na przygotowanie oraz ogrzanie dań dla mniejszej ilości osób, którzy w tym momencie są na sali.


Następnymi maszynami obowiązkowymi w takich lokalach są kotły warzelne. Dzięki tym maszyną Wasi kucharze będą w stanie przygotować posiłki jednogarnkowe dla kilkudziesięciu – kilkunastu osób. Praktycznie taka liczba gości występuje w większości restauracji oraz hoteli.


Oprócz wyżej wymienionych urządzeń można zastanowić się nad zakupem bemarów gastronomicznych, kuchenek mikrofalowych oraz witryn grzewczych. Dlatego warto pomyśleć dokładnie, jakich maszyn potrzebujemy i przejrzeć naszą ofertę w całości.

Urządzenia do obróbki termicznej dla lokali typu Fast Food.

Lokale typu Fast Food to specyficzne miejsca. Ich głównym zadaniem jest przygotowywanie szybkich posiłków. Dlatego dla tej grupy odbiorców zostały przygotowane specjalistyczne urządzenia do obróbki termicznej. Nie wątpliwie do tej grupy zaliczamy płyty grillowe oraz grille kontaktowe. Te pierwsze pozwolą przygotować smażone mięso lub warzywa, a dzięki drugim upieczecie bułki lub placki na kebaby oraz hot-dogi.

Również takie lokale nie mogą obyć się bez frytownic gastronomicznych. Dzięki nim w szybki sposób dokonacie smażenia na głębokim oleju. W ich wnętrzach powstaną smakowite frytki, ryby, a nawet pączki. Uniwersalny typ maszyny, które przydadzą się w każdych okolicznościach.

Część właścicieli może być również zainteresowana podgrzewaczami do parówek, naleśnikarkami i gofrowicami. Wszystkie wyżej wymienione produkty zakupicie w sklepie internetowym Doris.

Bogata oferta urządzeń do obróbki termicznej.

Wyżej wymienione grupy produktowe to tylko fragment oferty, jaki można tutaj znaleźć. Dlatego zachęcamy do dokładnego obejrzenia całej kategorii i wyboru odpowiednich urządzeń do obróbki termicznej właśnie dla siebie. Warto podkreślić, iż towary pochodzą od kilku sprawdzonych dostawców. Dzięki czemu macie pewność, że trafią do Was wyselekcjonowane maszyny.

Obróbka termiczna
Menu

Informacja

Tagi