Obróbka termiczna

Poddawanie składników obróbce termicznej to codzienność w lokalach gastronomicznych. Jednak do przeprowadzenia tego procesu w sposób prawidłowy niezbędne są odpowiednie maszyny. Właśnie w tej kategorii zebraliśmy najbardziej przydatne urządzenia do tego celu.


Praktycznie nie wyobrażamy sobie restauracji lub baru bez kuchni. To właśnie podstawowe miejsce, na którym przygotowane i odgrzewane są posiłki. U nas znajdziecie maszyny elektryczne, gazowe oraz indukcyjne. Jeżeli dla kogoś kuchenka była by niewystarczające posiadamy także taborety gazowe.


Również przydatnym wyposażeniem szczególnie w lokalach fast food są płyty grillowe oraz kontakt grille. To właśnie na nich stworzymy dania z charakterystycznym smakiem uzyskiwanym tylko podczas grillowania. Cieszą się one wysoką popularną dzięki niewielkim rozmiarom w związku, z czym wykorzystywane są w miejscach gdzie nie można postawić tradycyjnego grilla.


Często stosowanymi maszynami w miejscach nadmorskich są naleśnikarki oraz gofrownice. To za ich pomocą można stworzyć idealne wafle z ciasta naleśnikowe, które pokochają Wasi klienci.


Wyżej wymienione grupy produktowe to tylko fragment oferty, jaki można tutaj znaleźć. Dlatego zachęcamy do dokładnego obejrzenia całej kategorii i wyboru odpowiednich maszyn do obróbki termicznej właśnie dla siebie. Warto podkreślić, iż towary pochodzą od sprawdzonego dostawcy, jakim jest firma Hendi.

Obróbka termiczna  Jest 152 produktów.

Podkategorie

  • Kuchnie elektryczne

    Przygotowanie posiłków w lokalach gastronomicznych to główna czynność, jaką tam się wykonuje. Jednak gdzieś trzeba usmażyć lub ugotować nasze potrawy. Praktycznie żadna profesjonalna kuchnia nie może obyć się bez kuchni elektrycznej wolnostojącej.


    W swojej ofercie posiadamy kuchnie elektryczne zasilane napięciem 400 V (tak zwana siła). Jest to rozwiązanie dla osób, które nie mają lub nie chcą posiadać w swoim lokalu instalacji gazowej. Taka wielkość napięcia pozwala pracować urządzeniu przez długi czas bez obawy o awarie. Również dzięki sile mają Państwo, ten komfort że nigdy nie zabraknie mocy do ugotowania potrawy a pole grzejne kuchni będzie szybko rozgrzewało patelnie lub garnek .


    Firma Hendi, która dostarcza nam te maszyny, produkuje je w dwóch wariantach: z elektrycznym piekarnikiem lub z podstawą otwartą. Oznacza to, iż przypadku pierwszym pod palnikami mamy umiejscowiony piekarnik elektryczny natomiast w drugim znajduje się tam pusta przestrzeń, która może służyć do magazynowania garnków, patelni lub brytfanny.


    Znajdą tutaj Państwo kuchenki elektryczne z 4 bądź 6 palnikami. Taka ilość pozwoli bez problemowo przyrządzać dania nawet w dużych lokalach gastronomicznych. Warto zaznaczyć, iż płyty grzewcze zostały wykonane z żeliwa, dzięki czemu oddają ciepło przez dłuższy okres.


    Kuchnie elektryczne to podstawowe wyposażenie w każdej kuchni Twojej restauracji. Dzięki zasilaniu 400 V i dużej mocy palników będzie można je zastosować przy dużych ilościach gości gdzie łatwo i wygodnie przygotowuje się potrawy na przyjęcia lub wesela.

  • Kuchnie gazowe

    Kuchnie to urządzenia, na którym codziennie przygotowywane są potrawy w lokalach gastronomicznych. Jednak, co zrobić, gdy w naszym pomieszczeniu nie ma odpowiedniej instalacji elektrycznej? Możemy wówczas zastosować kuchnie gazowe znajdujące się w tej kategorii.


    U nas odnajdą Państwo kuchnie wersji nablatowej bądź wolnostojącej. Ta pierwsza opcja będzie idealna dla osób, które nie posiadają dużego lokalu gastronomicznego i nie potrzebują o zbyt dużej mocy kuchni. Takie urządzenie będzie można umieścić na blacie stołu roboczego nierdzewnego.Drugie rozwiązanie natomiast pozwalają stworzyć samodzielne stanowisko pracy do przyrządzania dużej ilości wszelkich dań.


    Prócz miejsca gdzie stoją kuchnie gazowe również możemy je podzielić ze względu na posiadanie piekarnika. Producent w swoim portfolio posiada urządzenia, które takie udogodnienie posiadają albo nie.  Warto zaznaczyć, iż tego rodzaju piekarniki najczęściej zasilane są energią elektryczną i można w nim piec ciasta lub dania mięsne.


    Firma Hendi przystosowała swoje kuchnie do gazu GZ50 lub LPG propan-butan. Te dwa rodzaje źródła energii najczęściej występują w Polskich warunkach. Jednak gdyby Państwo posiadali inne można we własnym zakresie kupić odpowiednią dysze i ją wymienić.


    Gastronomiczne kuchnie gazowe to urządzenia dla kuchni, które posiadają lokale gdzie nie występuje instalacja siłowa 400V. Dzięki produktom z tej kategorii będzie można ominąć ten problem.

  • Kuchenki indukcyjne

    Kuchenki indukcyjne to urządzenia, na których można przygotowywać i podgrzewać dania. Posiadają one wiele zalet w porównaniu do kuchni gazowych bądź elektrycznych. Przedstawimy je Państwu i zachęcimy do zakupu urządzeń wykorzystujących pole magnetyczne.


    Przede wszystkim maszyny indukcyjne są o wiele bardziej bezpieczne. Wynika to z faktu, iż podgrzewane jest tylko miejsce, na którym znajduje się garnek lub patelnia. Reszta urządzenia pozostaje zimna, dzięki czemu unikniemy wielu oparzeń.


    Kuchenki indukcyjne są też o wiele mniejsze niż „tradycyjne” kuchnie, dzięki czemu można je zastosować w lokalach o ograniczonej powierzchni np. food trucki, budki z szybkimi daniami, itp. Również łatwiej zadbać o ich czystość, ponieważ unikniemy spalenia części dania na blacie.


    Nasza oferta obejmuje urządzenia firmy Hendi. Dostarcza nam ona kuchenki indukcyjne jedno- oraz dwupalnikowe. Pierwsze mogą być zastosowane w domowych kuchniach natomiast drugie sprawdzą się w profesjonalnych zastosowaniach. Zasilanie, jakie należy do nich dostarczyć to 230V lub 400V. Obudowy maszyn wykonane są ze stali nierdzewnej odpornej na rdzę oraz uszkodzenia mechaniczne.


    Kuchenki indukcyjne to bezpieczne maszyny sprawdzające się w małych lub dużych lokalach gastronomicznych. Jeżeli, któryś aspekt jest dla Was ważny to musicie wybrać tego typu urządzenia.

  • Taborety gazowe

    Takie czynności jak smażenie, gotowanie lub podgrzewanie to naturalne rzeczy w przypadku przygotowania potraw. Jednak do tych czynności niezbędne są odpowiednie urządzenia  grzewcze. Między innymi w to grono wchodzą taborety gazowe.


    Taborety grzewcze w wielu przypadkach są bardziej elastyczne niż inne produkty do podgrzewania. Wynika to z kilku faktów. Po pierwsze mają dość małe wymiary (szczególnie wysokość). Dlatego bez problemowo można na nich przyrządzać potrawy nawet wielkich garnkach gastronomicznych o pojemności ponad 100 litrów.


    Po drugie taborety gazowe dostosowane są do zasilania gazem propan butan. Dzięki temu istnieje możliwość używania ich w miejscach gdzie nie ma energii elektrycznej ani gazu ziemnego. Jednak w przypadku, gdy mamy instalację gazową w naszym lokalu wystarczy zastosować odpowiedni zestaw dysz dostosowujący do gazu GZ50, który dostępny jest w każdej taborecie.


    Po trzecie wielkości palników są dobrane w taki sposób, aby na ich powierzchni mogły się pomieścić garnki o pojemności od kilkudziesięciu do 100 litrów. Właściwość ta sprawia, iż znajdą one swoje miejsce w lokalach masowego żywienia kuchnie, bary lub Domy Pomocy Społecznej gdzie przygotowuje się dania dla dużej ilości osób.


    Jeżeli poszukują Państwo uniwersalnej maszyny grzewczej do zastosowania w małych pomieszczeniach to wybór taboretów gazowych jest dobrym pomysłem.  Zmieszczą się one nawet w niewielkie kuchni i ułatwią pracę w podgrzaniu zupy lub sosów.

  • Urządzenia SOUS-VIDE

    Gotowanie w niskich temperaturach znajduje coraz więcej zwolenników. Wynika to z faktu, iż taki proces przygotowania posiłków zachowuje ich naturalny smak oraz walory odżywce. Jednak do takiej metody niezbędne są urządzenia do gotowania Sous Vide znajdujące się w tej kategorii.


    W swojej ofercie posiadamy dwa rodzaje maszyn potrafiące przygotowywać posiłki w obniżonej temperaturze. Pierwsze z nich są to cyrkulatory zanurzeniowe. Produkty te dostarczane są do Państwa bez jakichkolwiek akcesoriów, dlatego trzeba zadbać o odpowiednie naczynie do przeprowadzenia całego procesu gotowania.


    Natomiast drugie są to gotowe zestawy Sous Vide. W nich prócz cyrkulatora dostajecie jeszcze odpowiedni pojemnik do przyrządzania potrawy. Większość naszych klientów wybiera właśnie ten typ produktów, ponieważ po wyjęciu z pudełka jest on od razu gotowy do działania.


    Warto zaznaczyć, iż urządzenia do gotowania Sous Vide produkuje firma Hendi z najwyższych jakości surowców. Dlatego zastosowano tutaj stal nierdzewną oraz plastik. Takie połączenie daje Państwu pewność działania urządzeń przez długi czas.


    W lokalach gastronomicznych warto przyrządzać posiłki w obniżonych temperaturach. Dzięki nim zachowają odpowiednią świeżość i jakość. Urządzenia do gotowania Sous Vide tutaj przedstawione pozwolą Państwu bezproblemowo wprowadzić taki sposób przyrządzania dań.

  • Frytownice

    Szybkie przygotowanie posiłków w dzisiejszych czasach to podstawa. Takie wymagania mają nasi klienci, którzy nie mogą czekać na swoje danie. W sprawnym przygotowaniu potraw pomogą nam frytownice gastronomiczne.


    Na rynku znajdują się frytownice jedno- lub dwukomorowe do smażalni ryb. Szczególnie ta druga opcja może być przydatna osobą, które mają dużą ilość klientów. Obydwie strefy w tych maszynach są regulowane osobno, dzięki czemu możemy ustawić na nich różne temperatury grzania.


    Ustawienie wszelkich opcji w produktach firmy Hendi może odbywać się za pomocą pokręteł lub cyfrowego panelu sterującego. Wspomniany ekran jest niedawno wprowadzą nowością jednak cieszącą się coraz większą popularnością.


    Frytownice gastronomiczne z koszem do smażenia frytek zostały wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu łatwo zadbać o ich czystość oraz są odporne na zniszczenie. Niektóre z nich posiadają również kranik ułatwiający spuszczenie oleju, frytury znajdującego się w środku.  W swojej ofercie posiadamy frytkownice Indukcyjne KITCHEN LINEz funkcją Timera w zestawie jest koszyk do smażenia, pokrywa oraz filtr oleju.


    W tych sklepie internetowym zakupicie cenione  z mocną grzałką 3500W  frytownice od firmy Hendi. Charakteryzują się one dużo niezawodnością w niskich cenach, dlatego zachęcamy do zakupu tych maszyn.

  • Płyty grilowe

    Płyty grillowe to obowiązkowe wyposażenie w małych lokalach gastronomicznych, w których nie ma miejsca na duże maszyny. Również w takich miejscach często nie ma podłączenia do gazu ziemnego, dlatego urządzenia zasilane energią elektryczną 230V są dla tych osób wybawieniem.


    W swojej ofercie posiadamy płyty od znanego i cenionego dostawcy, jakim jest firma Hendi. Dostarcza nam ona produkty wykonane ze stali nierdzewnej oraz posiadające płynną regulację temperatury do 300°C. Takie parametry są idealne dla większości osób zajmujących się przyrządzaniem potraw.


    Ich płyty posiadają również powierzchnie grillowe ryflowane lub gładkie w zależności, jaki model maszyny wybierzmy. Mało tego nie muszą być one podzielone w stosunku 1/2, ale również 1/3 lub 2/3. Istnieją także produkty wyposażone w dwa oddzielne palniki, dzięki czemu mamy pełną kontrolę nad temperaturą w obu strefach smażenia.


    W przypadku, gdy Wasi klienci lubią potrawy grillowane, ale nie posiadacie dużego lokalu żeby wstawić „normalny” grill to wybór płyt grillowych gastronomicznych to mus. Dzięki nim zawsze przygotujecie smaczne dania.

  • Grille

    Dużo osób lubi smak grillowanych potraw. Jednak nie zawsze można rozstawić odpowiednie urządzenie na dworze, aby tego rodzaju dania przygotować. Z pomocą wówczas przychodzą nam elektryczne grille kontaktowe lub grille gazowe z lawą wulkaniczną.


    W pierwszym rodzaju urządzenia potrawy powstają poprzez dotknięcie ich przez żeliwną płytę ryflowaną, która podgrzewana jest przez grzałkę elektryczną. Nasza oferta obejmuje maszyny, które posiadają blaty w całości ryflowane lub jedna ich połowa jest ryflowana a druga już nie. Wybór odpowiedniej płyty zależy od potraw, jakie Państwo przygotowują.


    Producent dostarcza gastronomiczne grille kontaktowe pojedyncze oraz podwójne. Pierwsze sprawdzą się dobrze w mniejszych lokalach typu kebab, pizzerie a drugie gdzie ilość przygotowanych posiłków jest bardzo duża.


    Prócz wyżej wymienionych urządzeń znajdą tutaj Państwo również grille gazowe z lawą wulkaniczną. Proces grillowania w tych maszynach odbywa się za pośrednictwem rozgrzanych kamieni wulkanicznych. Taki sposób przyrządzenia dań daje im unikalny smak barbecue. Nadaje się on do podgrzewania ryb, mięs, owoców morza oraz warzyw.


    Jeżeli chcą Państwo w swoich lokalach gastronomicznych przygotowywać grillowane potrawy, ale nie macie możliwości rozłożenia „zwykłego” grilla to rozwiązaniem na Wasze bolączki są elektryczne grille kontaktowe lub grille gazowe z lawą wulkaniczną zawarte w tej kategorii.

  • Salamandry i opiekacze

    Podczas prowadzenia biznesu gastronomicznego w niewielkim lokalu liczy się oszczędność miejsca. Wówczas multifunkcyjność kupowanych urządzeń może być kluczowa. Właśnie, dlatego chcielibyśmy Państwu przedstawić salamandry i opiekacze do wielu zastosowań.


    Salamandry gastronomiczne to urządzenia, w których możemy grillować, podgrzewać a nawet przygotowywać wiele dań. Znakomicie wpisują się one w trend wielozadaniowości, jaki przeważa w dzisiejszej kuchni. W swojej ofercie posiadamy maszyny wykonane ze stali nierdzewnej posiadające zasilanie elektryczne 230 V. Takie połączenie sprawia, iż są one niezawodne przez bardzo długi okres użytkowania. Prócz tego istnieje możliwość płynnej regulacji wysokości położenia grzałki, dzięki czemu nie przypalimy naszych dań.


    Uzupełnieniem salamander w wielu lokalach zajmujących się przyrządzaniem posiłków są opiekacze kwarcowe. W ich wnętrzach możemy szybko grillować oraz podgrzewać różne dania jednak najczęściej nasi klienci wykorzystują je do przygotowania zapiekanek. Wynika to z faktu, iż maszyny bardzo szybko się rozgrzewają i w krótkim czasie można podać gotową potrawę.


    Jeżeli szukają Państwo uniwersalnych maszyn do wielu zastosowań to salamandry gastronomiczne i opiekacze kwarcowe to dobry wybór. Zastąpią one Państwu dużo urządzeń o większych gabarytach!

  • Witryny grzewcze

    Witryny grzewcze to nowoczesny sposób na ekspozycje gotowych już produktów. Mogą mieć one swoje zastosowywanie w miejscach gdzie przygotowuje się posiłki, ale również w restauracjach, barach i innych placówkach żywieniowych. Wszystko to dzięki stali nierdzewnej oraz szkła, które nadają witrynce eleganckiego wyglądu.


    Oprócz ekspozycji potraw przeszklona witryna tego typu dbają o utrzymanie odpowiedniej temperatury (od 30 do 90 °C). Dlatego klient może być pewny, że zawsze dostanie świeże i ciepłe danie do zjedzenia. W swojej ofercie posiadamy witryny grzewcze nastawne pasujące na blaty stołów bądź lad sprzedażowych.


    Również w urządzeniach firmy Hendi zastosowane odpowiednie oświetlenie LED, które ma skusić klienta do zakupu przyrządzonych produktów. Obsługa do wnętrza witryny może dostać się przez tylne drzwiczki. W zależności od modelu mogą do być drzwi suwane bądź skrzydłowe lub unoszone do góry.


    Zastosowanie witryny grzewczej pozwoli Państwu na stworzenie eleganckiej wystawy dań gotowych. Mało tego zawsze będą one świeże i ciepłe.

  • Podgrzewacze rolkowe

    Hot-dogi to dość popularna potrawa szczególnie w barach szybkiej obsługi, na stancjach benzynowych i wielu sieciach sklepów. Nie wątpliwie sercem tego dania jest dobrze przyrządzona parówka. Podgrzewacze rolkowe pozwolą Państwu przygotować idealną przypieczoną kiełbaskę typu kabanos.


    Znajdziecie tutaj podgrzewacze o różnych wymiarach oraz ilości miejsca na frankfurterki. W najmniejszym urządzeniu możemy przyrządzić za jednym razem 7 parówek natomiast w największym aż 14. Tak duży rozstrzał pozwoli zakupić maszynę odpowiednią do ilości sprzedawanych hot-dogów.


    Warto podkreślić, iż podgrzewacze rolkowe do parówek firmy Hendi zostały stworzone ze stali nierdzewnej. Takie wykonanie daje Państwu pewność, iż urządzenia będą odporne na korozję oraz uszkodzenia mechaniczne. Rolki natomiast zostały pokryte specjalną powłoką silikonową, która zapobiega przywieraniu kiełbasek podczas obróbki.


    W naszej ofercie można odnaleźć podgrzewacze jedno- lub dwustrefowe. Jeżeli dysponujemy tymi drugimi wówczas za pomocą wygodnych pokręteł możemy regulować temperaturę osobno dla każdego pola grzewczego.


    Podczas rozszerzania swojej oferty sprzedażowej o hot-dogi kupno podgrzewaczy rolkowych do parówek to konieczność. Dzięki nim łatwo i szybko przygotujesz idealne kiełbaski.

  • Naleśnikarki i gofrownice

    Osoby przyjeżdżające nad morze nie wyobrażają sobie pobytu bez zjedzenia, chociaż jednego gofra lub naleśnika. W związku z tym wiele lokali gastronomicznych chce rozszerzyć swoją ofertę o te wyroby. Jednak do ich przyrządzenia niezbędne są profesjonalne naleśnikarki oraz gofrownice.


    Naleśnikarki do gastronomii, które oferujemy zostały wykonane ze stali nierdzewnej i posiadają żeliwną płytę grzewczą z powłoką nieprzywierającą i regulacją temperatury po przez termostat. Taka wyprodukowany produkt sprawia, iż są one bardzo trwałe a do tego odporne na wszelkie uszkodzenia. Maszyny zakupione w sklepie internetowym posiadają drewnianą szpatułkę do rozprowadzenia ciasta w zestawie.


    Gofrownice przemysłowe zostały wykonane z takich samych materiałów jak naleśnikarki. Dlatego są to sprawdzone urządzenia służące przez długi okres czasu. Producent produkuje gofrownice żeliwne , w których mogą powstać trzy rodzaje gofrów. Tak, więc wypieczemy tutaj wafle z ciasta naleśnikowego w kształcie małej i dużej kratki oraz serca. Wymienione kategorie są najchętniej zamawianymi w Polskich lokalach gastronomicznych.


    W przypadku, gdy chcą Państwo rozszerzyć swoje menu w  profesjonalne naleśnikarki i gofrownice od firmy Hendi będą dobrym wyborem. Są to niezawodne maszyny wygrywające wiele rankingów dotyczących urządzeń gastronomicznych.

  • Kuchenki mikrofalowe

    Kuchenki mikrofalowe to powszechnie stosowane urządzenia nie tylko w naszych domach, ale również punktach gastronomicznych. To właśnie dzięki nim szybko podgrzejemy potrawy lub rozmrozimy mięso. Jest to szczególnie istotne w miejscach gdzie przebywa duża ilość gości. Zapraszamy do zapoznania się z tymi maszynami.


    W swojej ofercie posiadamy „standardowe” kuchenki sterowane za pomocą jednego lub dwóch pokręteł, ale również sprzedajemy produkty programowalne. Ta ostatnia grupa może być szczególnie potrzebna osobą, które często podgrzewają posiłki w kuchenkach mikrofalowych. Dzięki programowaniu będziecie mogli zapisać swoje ustawienia i uruchamiać je jednym przyciskiem. Pozwoli to zaoszczędzić dużo ilość czasu.


    Mogą tutaj Państwo znaleźć maszyny o mocy od 1000W do nawet 1800W. Taki zakres gwarantuje wybór odpowiedniego urządzenia do własnych zastosowań. Również istnieje pewność, iż nie zabraknie mocy podczas odgrzewania posiłków.


    Prócz mocy ważna jest również pojemność samej kuchenki mikrofalowej. Na naszej stronie znajdą Państwo maszyny, w których umieścicie od 20 do 34 litrów potrawy. Takie pojemności pozwolą podgrzać znaczące ilości dań za jednym razem.


    Kuchenka mikrofalowa to urządzenie, które przyda się w domach jak i lokalach gastronomicznych. W związku z tym zachęcamy do jej zakupu właśnie u nas. Posiadamy bogatą ofertę tych maszyn w niskich cenach w naszym sklepie internetowym.

  • Bemary

    Bemary gastronomiczne są przydatnymi urządzeniami w lokalach gdzie następuje duża rotacja posiłków. Za ich pomocą możemy utrzymać temperaturę dań przygotowanych wcześniej a w razie potrzeby nawet je pogrzać. Regulacja temperatury odbywa się poprzez pokrętła termostatu.


    Budowa bemaru grzewczego jest bardzo prosta. Składa się ona ze zbiornika ze stali nierdzewnej, do którego wlewana jest woda oraz grzałki elektrycznej, która ją podgrzewa. W bemarze umieszczamy dania w naczyniach i wówczas utrzymana jest temperatura poprzez wytworzenie pary wodnej. Kategoria ta zawiera tak zwane urządzenia nastawne umieszczane na stołach lub ladach sprzedażowych.


    W bemarach elektrycznych można podgrzewać praktycznie każdą potrawę, ale w tym sklepie internetowym można znaleźć maszyny specjalnie dostosowane do utrzymywania temperatury zup, sosów lub czekolady. Różnią się one od standardowych podgrzewaczy tym, że już w standardzie posiadają pojemniki typu GN z pokrywkami gdzie wlewamy produkty.


    Bemary gastronomiczne to małe i proste urządzenia, które jednak ciężko zastąpić w profesjonalnej kuchni. Zobaczcie całą naszą ofertą tych elektrycznych produktów od sprawdzonego dostawcy, jakim jest firm Hendi.

  • Urządzenia do ryżu i...

    Ryż czy makaron to produkty znajdujące się w wielu daniach w każdej kuchni dobrej restauracji. W miejscach gdzie serwuje się dużo potraw z tymi składnikami problemem może okazać się ich poprawne przygotowanie. Rozwiązaniem na te rozterki jest profesjonalne urządzenie do gotowania ryżu lub makaronu.


    Maszyny tutaj przedstawione importowane są przez firmę Hendi. Jest to znany i ceniony dostawca sprzętu dla gastronomii. Jego urządzenia charakteryzują się wysoką jakością oraz niezawodnością działania.


    Obudowy urządzeń do gotowania ryżu oraz makaronu zostały wykonane ze stali nierdzewnej. Gwarantuje to Państwu długi czas użytkowania bez problemu z rdzą oraz uszkodzeniami mechanicznym. Jest to istotne, ponieważ o te dwie usterki bardzo łatwo w lokalach gastronomicznych.


    Nasze produkty zostały wyposażone w odpowiednie akcesoria takie jak: miarkę i łyżkę do ryżu (w przypadku maszyny do gotowania ryżu) oraz kosz i pokrywkę (w przypadku urządzenia do gotowania makaronu). Takie wyposażenie pozwala używać tych produktów zaraz po wyjęciu z pudełka i nie naraża Państwa na dodatkowe koszty.


    W przypadku, gdy jesteście zwolennikami ryżu lub makaronu do zakupu urządzeń do ich gotowania to podstawa. Dzięki nim zawsze poprawnie przygotujecie te składniki.

  • Suszarki do żywności

    Proces suszenia żywności jest znany od tysięcy lat. Jest to jedna z tych metod, która sprawia, iż tak przygotowane produkty można przechowywać dłużej a o tego nie tracą one swoich właściwości. W dawnych czasach wystawiano składniki na słońce i czekano aż stracą wilgoć i wyruszą się. Dzisiaj robi się to o wiele szybciej i profesjonalnie w suszarkach do żywności.


    Produkty te zostały wyposażone w wentylatory, które rozprowadzają ciepłe powierzchnie po całym wnętrzu i dzięki temu produkty znajdujące się w środku tracą wodę. W swojej ofercie posiadamy produkty o różnej ilości półek, dzięki czemu zakupicie suszarki odpowiednie do Waszych zapotrzebowań.


    W suszarkach do żywności można wysuszyć termicznie takie rzeczy jak: owoce, warzywa, zioła, mięsa i ryby. Tak duża grupa produktów, w których można pozbyć się wody sprawia, iż tego rodzaju maszyny znajdą swoje zastosowanie w większości lokalach gastronomicznych.


    Suszarki do żywności to produkty dla osób, które chcą przechowywać swoje produkty żywnościowe dłużej w nienagannej strukturze. Tylko one pozwolą Wam uzyskać oczekiwany efekt.

  • Tostery

    W lokalach gastronomicznych podaje się wiele przekąsek. Jednak najczęściej spotykanymi są podgrzane kromki chleba. Do ich szybkiego przygotowania służą tostery kanapkowe zebrane w tej kategorii.


    Wśród urządzeń można rozróżnić dwie grupy maszyn. Pierwsza to taka, w której sami musimy wsadzić i wyjąć tost. Tego typu urządzenia sprawdza się w miejscach gdzie podaje się mniejsze ilości tej przekąski lub tam gdzie jest czas na ich szybsze przygotowanie.


    Druga natomiast to tak zwane tostery przelotowe. Posiadają one odpowiednie podajniki, na którym można położyć jeden lub dwa rzędy pieczywa. Po tej operacji ustawiamy prędkość posuwu i nasze tosty samodzielnie trafiają do maszyny. Gdy już się wypieką „wychodzą” one drugą stroną tostera oraz są gotowe do obioru. Produkty te sprawdzą się w dużych restauracjach i lokalach gastronomicznych.


    Nie ważne czy wybiorą Państwo jedną lub drugą rodzinę obudowy tych opiekaczy będą wykonane ze stali nierdzewnej. Również warto podkreślić, iż posiadają one specjalną tacę, na której gromadzą się okruchy chleba. Dzięki takiemu rozwiązaniu łatwo zadbamy o porządek w urządzeniu.


    Jeżeli przygotowują Państwo tosty w swoim lokalu gastronomicznym to wybór profesjonalnego tostera do kanapek będzie miłym dodatkiem. Dzięki niemu oszczędzisz dużo czasu i pieniędzy.

  • Lampy do podgrzewania

    Lampy grzewcze do potraw to coraz częściej stosowane rozwiązanie w lokalach gastronomicznych. To właśnie dzięki nim można utrzymać temperaturę dania krótko przed jego podaniem. Taki produkt przyda się w takich miejscach jak stołówka, restauracja lub kuchnia szpitalna. To właśnie w tych pomieszczeniach przygotowuje się posiłki z wyprzedzeniem a pod taką lampą nie stracą one swojej ciepłoty.

    Rodzaje lamp grzewczych do potraw.

    W swojej ofercie posiadamy dwa rodzaje lamp grzewczych wiszące oraz stojące. Te pierwsze dostosowane są do montażu podsufitowego natomiast drugie można umieścić na blacie stołu roboczego. Regulacja temperatury w obu przypadkach odbywa się poprzez zwiększanie bądź zmniejszanie odległości od danej potrawy. Producent wyprodukował te produkty w dwóch kolorach srebrnym oraz miedzianym. Prócz głównej roli, jaką jest podgrzewanie maszyny te mogą również stanowić element dekoracyjny.

na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 152 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 152 elementów

Obróbka termiczna

Informacja

Tagi

Folow Us



energooszczędne szafy chłodnicze ecoline

Energooszczędne szafy ecoline.

KATALOG_GRAFEN_2018001.jpg

Katalog Grafen 2018.

YG-09315_YG-09316_PAKOWARKI_LISTWOWE.jpg

Nowe listwowe pakowarki próżniowe.

Solidne próżniowe pakowarki komorowe.