Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu !
Pokazuje 1 - 12 z 12 elementów

Opiekacze do kebaba

Podstawą wielu dań orientalnych jest dobrze przygotowane mięso. Musi być ono soczyste a niewysuszone. Nikt nie lubi jeść wiórów w swoim kebabie lub innym posiłku. Właśnie do poprawnego przygotowania mięsa wykorzystuje się opiekacz do kebaba.

Zalety opiekacza do kebaba.

Opiekacz do kebaba to urządzenia, na którym możemy przygotować dość dużą objętość mięsa. Odpowiedni wkład z nim nabijany jest na szpikulec, który później umieszczany jest w silniku. Natomiast ten element obraca mięso w odpowiednim tempie. Właśnie to, że całe mięsiwo jest cały czas obracane to ogromny plus tego typu rozwiązania. Fakt ten zapewnia, że wkład z każdej strony będziecie tak samo przypieczony, a nasz dodatek będzie smakował w odpowiedni sposób. Zaleta ta sprawia, że każdy, kto myśli poważnie o przyrządzaniu kebaba wyposaża się prezentowane tutaj rożna.

Rodzaje opiekaczy do kebaba.

W swojej ofercie posiadamy opiekacze do kebaba zasilane z trzech źródeł: prąd elektryczny, gaz ziemny lub z butli gazowych propan-butan. Wiele osób doszukuje się, które rożna są lepsze, jednak w przypadku kupna dobrej maszyny nie ma to żadnego znaczenia. Naszym zdaniem przy wyborze źródła zasilania powinny Państwo kierować się tylko tym czy dana instalacja znajduje się w Waszym lokalu lub przyczepie gastronomicznym, a nie tym, jaki będzie smak mięsa. Wszystkie wyżej rozwiązania dostarczą aromatyczne oraz smaczne mięsiwo. Możecie być tego pewni!

Czym kierować się przy doborze opiekacza do kebaba?

Opiekaczy do kebaba jest bardzo dużo na rynku, dlatego powinni Państwo zwrócić uwagę na kilka elementów przy ich wyborze, jakimi są:

  • Wymiary wkładu i jego waga, jaki zmieści się w urządzeniu – jest to jedna z ważniejszych informacji o rożnie. To właśnie z niej będą mogli Państwo dowiedzieć się, jakie mięsiwo będziecie musieli zakupić do danej maszyny.
  • Ilość palników bądź stref grzewczych – parametr ten oznacza, ile będzie miejsc, w których mięso będzie ogrzewane. Również warto zwrócić uwagę czy każda strefa/palnik ma osobne sterowanie. Ma to duże znaczenie, kiedy przygotowujemy mięso mniejsze niż całkowita wysokość wkładu. Wówczas niepotrzebne palniki będziemy mogli wyłączyć i w ten sposób oszczędzić energie lub gaz.
  • Maksymalna moc palników – wartość ta oznacza ilość ciepła, jaka zostanie zużyta go podgrzania mięsa. Im większa, tym szybciej przygotujemy nasze mięsiwo oraz będziemy mogli umieścić grubszy wkład w maszynie

Wspomniane wyżej parametry to najważniejsze liczby, jakie charakteryzują rożna do kebaba.

Czy profesjonalny opiekacz do kebaba jest potrzebny?

Wiele początkujących osób zajmujących się gastronomią zadaje sobie pytanie, po co mi taka maszyna. Jeżeli zajmujesz się orientalną kuchnią, to tak naprawdę tylko ona gwarantuje CI przygotowanie soczystego i smacznego mięsa. W związku z tym zapoznaj się z naszą ofertą rożen do kebaba i kup je właśnie u nas. Jeżeli będziecie mieli jakiekolwiek problemy, służymy pomocą! Nasz wyspecjalizowany personel będzie w stanie rozwiać wszystkie nasze wątpliwości.