Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu !
Pokazuje 1 - 8 z 8 elementów

Kotleciarki

Prowadzisz lokal gastronomiczny, w którym podajesz kotlety schabowe? A może jesteś właścicielem sklepu spożywczego, który sprzedaje gotowy produkt do przyrządzenia wcześniej wspomnianej potrawy? W jednym, jak i drugim przypadku przydatne mogą okazać się maszyny do rozbijania mięsa.

Jak działa kotleciarka do mięsa?

Stekery to maszynki do rozbijania mięsa, które pozwalają na wydobycie z mięsiwa dużo lepszego smaku poprzez nacięcie i nakłuwanie odpowiednimi wałkami, które są na wyposażeniu urządzenia. Wystarczy tylko wsunąć kawałki mięsiwa do środka i poczekać aż cały proces zostanie zrobiony. Gdy się to stanie jesteśmy przekonani, że będziecie zaskoczeni, jak smakuje gotowy wyrób. Kotleciarki do mięsa wykorzystuje się w punktach gastronomicznych typu kuchnie, szkoły, bary albo sklepach spożywczych, gdzie istnieje możliwość rozbicia lub rozdrabniania mięsa na życzenie klienta.

Kotleciarki do mięsa elektryczne kontra kotleciarki do mięsa ręczne.

Na rynku można znaleźć dwa rodzaje maszyn do rozbijania mięsa:

  • Kolteciarki do mięsa elektryczne – w tego typu urządzeniach występuje silnik elektryczny, który odpowiedzialny jest za napędzania ostrzy. Tak, więc my musimy tylko włożyć mięso i wcisnąć odpowiedni guzik.
  • Kotleciarki do mięsa ręczne – rozwiązania tego typu napędzane są przez naszą siłę mięśni. Musimy, więc cały czas naciskać na element napędowy, aby cały proces przebiegał bezproblemowo.

Tak jak same nazwy podpowiadają, różnią się one między sobą sposobem napędzania. Co za tym idzie część osób, może się zastanawiać, jaki model urządzenia wybrać. W przypadku, gdy prowadzicie lokal gastronomiczny lub sklep spożywczy powinniście zakupić maszyny z napędem elektrycznym. Wynika to z faktu, że w miejscach tych przygotowuje się dużo mięsa, a kliencie nie mogą zbyt długo czekać. Jeżeli jednak ilość rozbijanego produktu nie jest duża lub po prostu szukacie rozwiązań do swojego domu, wówczas możecie pomyśleć nad wyborem stekera z napędem ręcznym. Jednak należy wówczas pamiętać, że musicie mieć odpowiednią siłę, aby napędzić wszystkie elementy.

Parametry opisujące maszynki do rozbijania mięsa.

Maszynki do rozbijania mięsa inaczej nazywane także kotlecierkami do mięsa to urządzenia posiadające różne parametry. Dlatego warto je sprawdzić i przekonać się, czy będą one dla nas odpowiednie. Oto lista najważniejszych cech:

  • Rodzaj napędu – tak jak już wcześniej wspominaliśmy, istnieją dwa rodzaje napędu: ręczny oraz elektryczny i należy zdecydować, który dla nas będzie lepszy.
  • Wydajność – parametr ten określa, jak dużą liczbę kotletów będziemy w stanie wyprodukować w ciągu jednej godziny za pomocą kotleciarki do mięsa. Przy wyborze powinniśmy wiedzieć, ile mięsa jest nam potrzebne i pod to dobrać tę wartość.
  • Wielkość otworu wsadowego – to właśnie ona wpływa na to, jak duże kawałki będziemy mogli umieszczać w środku oraz jakiej wielkości będą nasze kotlety schabowe.
  • Moc urządzenia – parametr ten decyduje o sile, jaką będzie posiadała kotleciarka do rozbijania mięsa. W przypadku bardziej twardych rodzajów mięsiwa należałoby zadbać, aby był on odpowiednio wyższy.
  • Wymiary zewnętrzne – pozwalają określić ilość miejsca, jaka będzie niezbędna do postawienia urządzenia.
  • Wielkość porcji mięsa – w niektórych sytuacjach producent w nocie katalogowej określa jak duży kawałek mięsiwa możemy umieścić w kotleciarke do mięsa.

Cicho działająca kolteciarka do mięsa.

Przyzwyczailiśmy się już, że mięsiwo na kotlety schabowe w naszych domach rozbijamy ręcznie. Jednak ten sposób nie sprawdzi się w lokalach gastronomicznych. Wynika to między innymi z tego faktu, że cały proces byłby słyszalny przez gości, a to na pewno przeszkodziłoby im w spokojnym spożywaniu posiłków. Między innymi, dlatego właściciele takich miejsc decydują się na zakup kotleciarki do mięsa. Rozwiązania tego typu charakteryzują się cichą pracę. Wszystko to przez zastosowanie metalowych przekładni, które zanurzone są w kąpieli olejowej. Tak wykonanych urządzeń na pewno nie będzie słychać na sali gości.

Kotleciarki do mięsa od zaufanych dostawców.

Kotleciarka do mięsa to urządzenia, które nie ma łatwego życia podczas codziennego funkcjonowania. Ponadto jest ona często ważnym punktem lokali gastronomicznym. W związku z tym powinniśmy kupować urządzenia od sprawdzonych dostawców. Tylko wówczas mamy pewność ich solidnego wykonania a w razie jakichkolwiek problemów także szybkiej naprawy. Nie wątpliwie zaliczyć do nich możemy firmy:

  • Ma-Ga.
  • Hendi.
  • Stalgast.
  • Victor.
  • Inoxxi.

Maszynki do rozbijania mięsa ułatwiające pracę.

Maszynki do rozbijania mięsa to rozwiązania niewątpliwie ułatwiające pracę. Ręczne tłuczenie schabowych może zmęczyć niejednego człowieka, tym bardziej, gdy ich ilość jest większa. Właśnie z tego względu właściciele sklepów spożywczych oraz lokali gastronomicznych powinni zdecydować się na zakup prezentowanych tutaj stekerów. Zwiększają one dokładność przyrządzanego mięsa oraz skracają czas oczekiwania na nie. Z obydwu aspektów Wasi klienci na pewno będą zadowoleni.