Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu !
Pokazuje 1 - 6 z 6 elementów

Kotleciarki

Prowadzisz lokal gastronomiczny, w którym podajesz kotlety schabowe? A może jesteś właścicielem sklepu spożywczego, który sprzedaje gotowy produkt do przyrządzenia wcześniej wspomnianej potrawy? W jednym, jak i drugim przypadku przydatne mogą okazać się maszyny do rozbijania mięsa.

Jak działa kotleciarka do mięsa?

Stekery to maszynki do rozbijania mięsa, które pozwalają na wydobycie z mięsiwa dużo lepszego smaku poprzez nacięcie i nakłuwanie odpowiednimi wałkami, które są na wyposażeniu urządzenia. Wystarczy tylko wsunąć kawałki mięsiwa do środka i poczekać aż cały proces zostanie zrobiony. Gdy się to stanie jesteśmy przekonani, że będziecie zaskoczeni, jak smakuje gotowy wyrób. Kotleciarki do mięsa wykorzystuje się w punktach gastronomicznych typu kuchnie, szkoły, bary albo sklepach spożywczych, gdzie istnieje możliwość rozbicie lub rozdrabnianie mięsa na życzenie klienta.

Kotleciarki elektryczne kontra kotleciarki ręczne.

Na rynku można znaleźć dwa rodzaje maszyn do rozbijania mięsa: kolteciarki elektryczne oraz kotleciarki ręczne. Tak jak same nazwy podpowiadają, różnią się one między sobą sposobem napędzania. Co za tym idzie część osób, może się zastanawiać, jaki model urządzenia wybrać. W przypadku, gdy prowadzicie lokal gastronomiczny lub sklep spożywczy powinniście zakupić maszyny z napędem elektrycznym. Wynika to z faktu, że w miejscach tych przygotowuje się dużo mięsa, a kliencie nie mogą zbyt długo czekać. Jeżeli jednak ilość rozbijanego produktu nie jest duża lub po prostu szukacie rozwiązań do swojego domu, wówczas możecie pomyśleć nad wyborem stekera z napędem ręcznym. Jednak należy wówczas pamiętać, że musicie mieć odpowiednią siłę, aby napędzić wszystkie elementy.

Parametry opisujące maszynki do rozbijania mięsa.

Maszynki do rozbijania mięsa to urządzenia posiadające różne parametry. Dlatego warto je sprawdzić i przekonać się, czy będą one dla nas odpowiednie. Oto lista najważniejszych cech:

  • Rodzaj napędu – tak jak już wcześniej wspominaliśmy, istnieją dwa rodzaje napędu ręczny oraz elektryczny i należy zdecydować, który dla nas będzie lepszy.
  • Wydajność – liczba ta określa, jak dużą liczbę kotletów będziemy w stanie wyprodukować w ciągu jednej godziny. Przy wyborze powinniśmy wiedzieć, ile mięsa jest nam potrzebne i pod to dobrać tę wartość.
  • Wielkość otworu wsadowego – to właśnie ona wpływa na to, jak duże kawałki będziemy mogli umieszczać w środku oraz jakiej wielkości będą nasze kotlety schabowe.
  • Moc urządzenia – parametr ten decyduje o sile, jakie urządzenie będzie posiadało do rozbijania mięsa. W przypadku bardziej twardych rodzajów mięsiwa należałoby zadbać, aby był on odpowiednio wyższy.
  • Wymiary zewnętrzne – pozwalają określić ilość miejsca, jaka będzie niezbędna do postawienia urządzenia.

Maszynki do rozbijania mięsa ułatwiające pracę.

Maszynki do rozbijania mięsa to rozwiązania niewątpliwie ułatwiające pracę. Ręczne tłuczenie schabowych może zmęczyć niejednego człowieka, tym bardziej, gdy ich ilość jest większa. Właśnie z tego względu właściciele sklepów spożywczych oraz lokali gastronomicznych powinni zdecydować się na zakup prezentowanych tutaj stekerów. Zwiększają one dokładność przyrządzanego mięsa oraz skracają czas oczekiwania na nie. Z obydwu aspektów Wasi klienci na pewno będą zadowoleni.