na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 90 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 90 elementów

Piece do pizzy

Nie od dziś wiadomo, że prócz dobrego ciasta i wyśmienitego kucharza do przygotowania pizzy jest również potrzebny odpowiedni piec do pieczenia pizzy. To właśnie w jego wnętrzu będzie podgrzewane ciasto oraz tam nabierze ono odpowiedniego smaku. W kategorii tej znajdują się profesjonalne urządzenia do każdej pizzerii lub innego lokalu gastronomicznego.

Piec do pieczenia pizzy elektryczny czy gazowy?

Wiele osób zadaje sobie pytanie zawarte w tytule tego akapitu. Tak naprawdę w dzisiejszych czasach gdzie technika posunęła się bardzo mocno do przodu, nie ma znaczenia, jaki rodzaj zasilania Państwo wybiorą. W obydwu rodzajach pieca do pieczenia pizzy powstanie idealnie wypieczone i smaczne ciasto. Nasza oferta obejmuje maszyny zasilanie napięciem elektrycznym 230 V lub 400 V oraz gazem ziemnym. Przy zamówieniu pieca gazowego należy wyspecyfikować, pod jaki rodzaj tego paliwa będzie on podłączony.

Ilość komór w piecu do pieczenia pizzy.

Prócz zasilania ważne jest również ilość komór, jakie będzie posiadał nasz piec do pieczenia pizzy. W sklepie internetowym znajdą Państwo maszyny jedno- oraz dwukomorowe. Z doświadczenia wiemy, że ta druga propozycja jest bardziej uniwersalna. Wynika to z tego, że możemy wyłączyć jedną komorę, jeżeli w tym momencie nie ma dużej liczby gości, a gdy to się zmieni uruchomić obie. Dlatego wiele użytkowników preferuje właśnie tego typu urządzenia, ponieważ są one bardziej elastyczne.

Wykonanie pieca do pieczenia pizzy.

Z racji tego, że piec do pieczenia pizzy bardzo często chodzi 24 godziny na dobę, warto zwrócić uwagę także na jego wykonanie. Kategoria ta zawiera urządzenia stworzone ze stali nierdzewnej często posiadające szklane okno w drzwiczkach. Tak wyprodukowana maszyna będzie łatwa w utrzymaniu czystości oraz intuicyjna w użytkowaniu. Także warto dowiedzieć się, czy piec, którym interesujemy się, posiada dno wyłożone szamotem. Kamień ten nadaje specyficznego smaku naszym wyrobom, który jest pożądany przez klientów. Większość urządzeń naszych dostawców została wyposażona w takie dolne ścianki.

Rodzaje pieców do pieczenia pizzy.

W naszej ofercie możecie odnaleźć dwa rodzaje pieców do pieczenia pizzy.

  • Piece ręczne – rozwiązania charakteryzujące się tym, iż należy samodzielnie włożyć ciasto do piecza i kontrolować czas jego wypiekania. Najpowszechniejsze maszyny stosowane w mniejszych lokalach gastronomicznych takich jak pizzerie, puby, bary czy restauracje.
  • Piece automatyczne (piece tunelowe) – ich budowa jest nieco inna od tych maszyn, które, na co dzień są przez nas spotykane. Producenci doposażyli je między innymi w stoły podawcze, odbiorcze oraz taśmociąg. To właśnie on samodzielnie pobiera ciasto i wprowadza je do pieca. Następnie po odpowiednim czasie wypieku, gotowy produkt automatycznie wyciągany jest na zewnątrz przez taśmociąg. Tego typu konstrukcje charakteryzują się bardzo dużo wydajnością, dlatego ich zastosowanie jest uzasadnione tylko w przypadkach, w których wypiekamy duże ilości pizzy.

Tak jak możecie zobaczyć, rodzajów pieców do pieczenia pizzy nie jest dużo, a wybór odpowiedniego zależy tylko wyłącznie od ilości dań, jakie przygotowujecie w Waszym lokalu gastronomicznym.

Piec do pieczenia pizzy – Obowiązkowe wyposażenie pizzerii.

Piec do pieczenia pizzy to podstawowe wyposażenie lokali serwujących to danie. U nas znajdziecie dużą ofertę tych maszyn i na pewno kupicie odpowiednie dla siebie. Mało tego jesteśmy w stanie zaproponować Wam te rozwiązania w bardzo atrakcyjnych cenach, a jeżeli nie byłaby ona zbyt zadowalająca zawsze możecie ją negocjować. W razie jakichkolwiek problemów służymy pomocą!

Piece do pizzy
Menu

Informacja

Tagi