Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu !
Pokazuje 1 - 12 z 12 elementów

Konserwatory do lodów

Lody gałkowe to popularny deser. Szczególnie, jeżeli na zewnątrz panuje wysoka temperatura. Część osób je ten wyrób nawet w chłodniejsze dni. Jednak musisz mu stworzyć odpowiednie warunki przechowywania w swoim sklepie, restauracji lub hotelu. Do tego celu niezbędny będzie konserwator do lodów.

Dlaczego konserwator do lodów?

Pewnie wiele osób w tym momencie zadaje sobie pytanie, dlaczego mam przechowywać ten chłodny deser w konserwatorze do lodów. Wynika to z faktu, iż tylko ta maszyna zapewnia stałą temperaturę we wnętrzu. Jest to bardzo istotne, ponieważ lody jest to produkt źle reagujący na zmienne warunki magazynowania. A przecież zależy Wam na tym, aby przetrwały one jak najdłuższy czas i były zawsze gotowe do podania.


Oprócz wyżej wspomnianego faktu również praca przy takim urządzeniu jest bardziej ergonomiczna. Z łatwością można nałożyć kolejne kulki lodowe, a dbanie o czystość maszyny nie należy do najtrudniejszych. Dlatego warto zdecydować się na ten typ produktu, a nie wybierać szafy chłodniczej lub witryny mroźniczej.

Na co zwrócić uwagę przy wyborze konserwatora do lodów?

Konserwator do lodów to maszyna, która ma nam służyć przez długi czas. Dlatego warto zapytać sprzedawcę o następujące informacje:

  • Rodzaj agregatu chłodniczego – to właśnie od niego będzie zależało czy maszyna utrzyma stałą temperaturę. W naszych urządzeniach zastosowano sprężarki najwyżej jakości zasilane czynnikiem R290 lub R134a.
  • Oświetlenie wewnętrzne – nie wątpliwie pomoże ono dodatkowo wyeksponować smakołyki znajdujące się w środku. Również zapewnią dojrzenie ceny nawet w ciemniejszych momentach dnia.
  • Pojemniki do przechowywania lodów – w naszej ofercie znajdują się dystrybutory dostosowane do standardowych kuwet na lody lub okrągłych pudełek (tzw. tub). W zasadzie, na pytanie, które lepsze nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Jednak te pierwsze zakupicie w każdym sklepie z wyposażeniem gastronomicznym, a z tymi drugimi może być już problem.
  • Pojemność maszyny – parametr ten determinuje, ile lodów będą w stanie Państwo sprzedawać. Na naszym sklepie internetowym znajdują się urządzenia z miejscem na dwa pojemniki, ale równie sześć, osiem czy dziesięć.

Konserwatory do lodów gałkowych.

Konserwatory do lodów gałkowych to urządzenia niezbędne dla osób, które poważnie myślą o sprzedawaniu tego produktu. To one zapewnią odpowiednie warunki przechowywania oraz atrakcyjną ekspozycję. Zachęcamy do przejrzenia całej naszej oferty na te maszyny.