Konserwatory do lodów

Lody gałkowe to popularny deser. Szczególnie, jeżeli na zewnątrz panuje wysoka temperatura. Część osób je ten wyrób nawet w chłodniejsze dni. Jednak musisz mu stworzyć odpowiednie warunki przechowywania w swoim sklepie, restauracji lub hotelu. Do tego celu niezbędny będzie konserwator do lodów.

Dlaczego konserwator do lodów?

Pewnie wiele osób w tym momencie zadaje sobie pytanie, dlaczego mam przechowywać ten chłodny deser w konserwatorze do lodów. Wynika to z faktu, iż tylko ta maszyna zapewnia stałą temperaturę we wnętrzu. Jest to bardzo istotne, ponieważ lody jest to produkt źle reagujący na zmienne warunki magazynowania. A przecież zależy Wam na tym, aby przetrwały one jak najdłuższy czas i były zawsze gotowe do podania.


Oprócz wyżej wspomnianego faktu również praca przy takim urządzeniu jest bardziej ergonomiczna. Z łatwością można nałożyć kolejne kulki lodowe, a dbanie o czystość maszyny nie należy do najtrudniejszych. Dlatego warto zdecydować się na ten typ produktu, a nie wybierać szafy chłodniczej lub witryny mroźniczej.

Konserwatory do lodów  Jest 21 produktów.

Pokazuje 1 - 21 z 21 elementów
Pokazuje 1 - 21 z 21 elementów

Na co zwrócić uwagę przy wyborze konserwatora do lodów?

Konserwator do lodów to maszyna, która ma nam służyć przez długi czas. Dlatego warto zapytać sprzedawcę o następujące informacje:

  • Rodzaj agregatu chłodniczego – to właśnie od niego będzie zależało czy maszyna utrzyma stałą temperaturę. W naszych urządzeniach zastosowano sprężarki najwyżej jakości zasilane czynnikiem R290 lub R134a.
  • Oświetlenie wewnętrzne – nie wątpliwie pomoże ono dodatkowo wyeksponować smakołyki znajdujące się w środku. Również zapewnią dojrzenie ceny nawet w ciemniejszych momentach dnia.
  • Pojemniki do przechowywania lodów – w naszej ofercie znajdują się dystrybutory dostosowane do standardowych kuwet na lody lub okrągłych pudełek (tzw. tub). W zasadzie, na pytanie, które lepsze nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Jednak te pierwsze zakupicie w każdym sklepie z wyposażeniem gastronomicznym, a z tymi drugimi może być już problem.
  • Pojemność maszyny – parametr ten determinuje, ile lodów będą w stanie Państwo sprzedawać. Na naszym sklepie internetowym znajdują się urządzenia z miejscem na dwa pojemniki, ale równie sześć, osiem czy dziesięć.

Konserwatory do lodów gałkowych.

Konserwatory do lodów gałkowych to urządzenia niezbędne dla osób, które poważnie myślą o sprzedawaniu tego produktu. To one zapewnią odpowiednie warunki przechowywania oraz atrakcyjną ekspozycję. Zachęcamy do przejrzenia całej naszej oferty na te maszyny.

Konserwatory do lodów
Menu

Informacja

Tagi