Podkategorie

  • Szafy chłodnicze

    Szafy chłodnicze gastronomiczne i sklepowe to niezbędne wyposażenie każdego lokalu sprzedażowego bądź gastronomicznego. To właśnie w ich wnętrzach przechowuje się pakowane kiełbasy, nabiały lub sery na półkach drucianych. Zapraszamy do zapoznana się z ofertą tych jakże przydatnych urządzeń chłodniczych w naszym sklepie internetowym.

    Wykorzystanie szaf chłodniczych gastronomicznych i sklepowych.

    Najlepiej chyba byłoby zacząć od tego, po co nam szafy chłodnicze gastronomiczne i sklepowe. Urządzenia tego typu przede wszystkim mają zapewnić niezbędne warunki do przechowywania produktów łatwo psujących się. W ich wnętrzach panuje temperatura z zakresu od -1°C do +10°C. Wartości te są wystarczające, aby wydłużyć proces rozmnażania się bakterii oraz grzybów a co za tym idzie, magazynowe produkty będą dłużej świeże i smaczne. Obecność tego typu maszyn docenimy szczególnie w ciepłe letnie dni gdzie ryzyko zepsucia żywności jest bardzo duże.

  • Lady chłodnicze

    Sery, wędliny lub mięsa to produkty narażone na szybką degradację. Szczególnie, jeżeli nie są one magazynowane w odpowiedni sposób. Właśnie, dlatego właściciele lokalów sprzedażowych powinni wyposażyć się w lady chłodnicze do sklepów. Kategoria ta zawiera szeroki asortyment tych maszyn.

    Do czego wykorzystuje się lady chłodnicze do sklepów?

    Lady chłodnicze do sklepów to urządzenia stworzone do magazynowania i eksponowania towaru w obniżonej temperaturze. We wnętrzu takiego rozwiązania panuje zazwyczaj temperatura od +1°C do +10°C. Warunki te zapobiegają rozmnażaniu się bakterii oraz grzybów, które są szkodliwe dla ludzi. Mało tego dzięki takiemu przechowywaniu produkty zachowują swoje walory smakowe oraz estetyczne. Co jest również bardzo istotne! Maszyny te znakomicie sprawdzą się także, jako przestrzenie ekspozycyjne. Funkcjonalność ta jest możliwa dzięki zastosowaniu dużych powierzchni szklanych.

  • Witryny cukiernicze

    Branża cukiernicza to dość ciężki temat. Szczególnie jeżeli mówimy o przechowywaniu i eksponowaniu wyrobów. Właścicieli takich lokali nie mogą iść na kompromisy w tym zakresie, ponieważ może to doprowadzić do zniszczenia ich towarów. Dlatego większość z nich stawia na witryny cukiernicze, które zebraliśmy w tej kategorii.

    Wykorzystanie witryn cukierniczych.

    Osoby zainteresowane tą dziedziną najczęściej wiedzą, do czego wykorzystać witryny cukiernicze. Jednak nawet i takim klientom warto przypomnieć jak je prawidłowo zastosować. Urządzenia te zostały stworzone do przechowywania oraz eksponowania wytworów cukierniczych. Tak, więc w ich wnętrzach możemy umieścić różnego rodzaju torty, ciasta oraz ciasteczka.  Również maszyny tego typu mogą pełnić funkcję dekoracji wnętrza, szczególnie jeżeli zadbamy o ich elegancki wygląd. Tak, więc sami widzicie, iż jedno takie rozwiązanie spełnia wiele funkcjonalności w Waszym lokalu.

  • Regały chłodnicze

    Sprzedaż samoobsługowa w naszym kraju nabiera coraz większej popularności. Jednak nie wszystkie urządzenia chłodnicze będą idealne do tego rodzaju lokali. Właśnie dla tej grupy zostały stworzone regały chłodnicze z agregatem wewnętrznym. Kategoria ta zawiera bogatą ofertę tych rozwiązań.

    Zastosowanie regałów chłodniczych z agregatem wewnętrznym.

    Regały chłodnicze to urządzenia o dość prostej konstrukcji. Do ich działania niezbędne jest odpowiednia obudowa oraz agregat chłodniczy. Ten drugi służy do obniżania temperatury wewnątrz urządzenia. W zależności od wybranego modelu znajduje się ona zazwyczaj w przedziale od 4°C do 14°C. Wartości takie są wystarczające, aby przechowywane produkt nie uległy rozkładowi i zniszczeniu. Dzięki swojej dużej powierzchni przechowalniczej stosowane są one w dużych sklepach spożywczych oraz hipermarketach. Na półkach możecie umieścić takie produkty jak mleko, masło, pakowane wędliny i wiele innych. Tak jak zauważyliście, są to dość uniwersalne urządzenia umożliwiające nakładanie wybranych towarów przez samych naszych klientów. Tak, więc idealnie się one wpisują w trend tworzenia lokali samoobsługowych. Oprócz tego gwarantują one odpowiednią przestrzeń ekspozycyjną do prezentacji Waszych wyrobów.

  • Szafy mroźnicze

    Szafy mroźnicze to często spotykane słupki w sklepach sprzedażowych bądź gastronomicznych. Jest to jednocześnie drugi najczęściej kupowany typ urządzeń mroźniczych, bez których nie mogą funkcjonować wyżej wymienione działalności. W związku z tymi faktami również w naszej ofercie nie mogło zabraknąć tego typu produktów.

    Szafy mroźnicze do przechowywania produktów zamrożonych.

    Szafy mroźnicze tutaj zebrane zostały wykonane w taki sposób, aby w ich wnętrzach panowała temperatura kilkunastu stopni poniżej zera. Najczęściej wartości te oscylują w zakresie od -12°C do -18°C. Jednak zależne są one stricte od wybranego modelu maszyny. Warunki te pozwalają przechowywać dłużej produkty zachowujących ich pierwotną świeżość. Do wnętrz urządzeń mroźniczych można schować takie przedmioty mrożone jak warzywa, owoce, lody, a nawet ryby.

  • Stoły chłodnicze

    Szafa chłodnicza to dla Ciebie zbyt duże urządzenie to przechowywania produktów? Potrzebujesz czegoś o wiele mniejszego? Jeżeli tak to powinny cię zainteresować stoły chłodnicze zebrane w tej kategorii. Zapraszamy do oglądania i kupowania prezentowanych rozwiązań!

    Zadania stawiane przed stołami chłodniczymi.

    Stoły chłodnicze to wbrew pozorom maszyny łączące w sobie kilka funkcjonalności. Przede wszystkim służą one do krótkotrwałego przechowywania produktów łatwo psujących się. W ich wnętrzach panuje podobna temperatura jak w szafach chłodniczych i mieści się ona w zakresie od 2°C do 8°C. Dzięki takim parametrom magazynowane przedmioty nie stracą swojej świeżości oraz konsystencji. Wartości te także ograniczają rozwój bakterii i grzybów, przez co wydłużamy okres do spożycia przetrzymywanej żywności.  

    Również wykorzystuje się je, jako przestrzeń robocza do przygotowywania różnych posiłków. Tym bardziej, iż niektóre te produkty wyposażone są w solidne blaty ze stali nierdzewnej. Co za tym idzie są w stanie skutecznie zastąpić inne wyroby ze stali nierdzewnej takie jak stoły.

    Meble te także mogą pełnić funkcję ekspozycyjną. Jednak tylko i wyłącznie, jeżeli posiadają one przeszklone drzwi. Wówczas klienci będą mogli dokładnie zobaczyć, co znajduje się w środku bez otwierania urządzenia. Będzie to wygodna forma oglądania towaru. Te trzy zadania najczęściej wykonywane są przez zebrane tutaj rozwiązania. Możecie sami zobaczyć, że są one bardzo uniwersalne.

  • Witryny ekspozycyjne

    Człowiek to istota, która kupi wszystko, co się mu ładnie przedstawi. Dlatego kluczem do sukcesu w branży spożywczej, jak i gastronomicznej jest odpowiednia ekspozycja. Możecie ją zapewnić dzięki wykorzystaniu chłodniczych witryn ekspozycyjnych oferowanych przez firmę Doris. Jesteśmy pewni, iż u nas znajdziecie takie rozwiązania, które się sprawdzą.

    Do czego wykorzystujemy witryny ekspozycyjne?

    Witryny ekspozycyjne to urządzenia stosowane do eksponowania oraz magazynowania różnych towarów. W ich wnętrzach panuje obniżona temperatura od 0°C do 12°C. Wartości te zapewniają utrzymanie produktów w nienagannej kondycji oraz wyglądzie. Do wnętrza tego typu rozwiązania możemy wsadzić między innymi ciasta, napoje, wędliny, sery oraz różne elementy. Wszystkie te rzeczy będą dobrze widoczne przez naszych klientów, a co za tym idzie, może wzrosnąć ich sprzedaż, a przecież na takiej sytuacji powinno zależeć nam najbardziej. Nie ważne, jaki lokal prowadzimy większe obroty ucieszą każdego z nas.

  • Schładzarki szokowe

    Jesteś właścicielem dużego lokalu gastronomicznego, który nie może nadążyć z przygotowaniem posiłków na bieżąco? Planujesz część dań robić szybciej i podgrzewać je przed podaniem? Jeżeli Twoje odpowiedzi brzmią twierdząco, to schładzarki szokowe przydadzą Ci się na pewno. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą tych maszyn.

    Czym są schładzarki szokowe?

    Schładzarki szokowe to urządzenia pozwalające w szybki sposób chłodzić bądź zamrozić przygotowane potrawy. Wszystko to odbywa się w bardzo krótkim czasie zgodnie z zaleceniami HACCP. Wówczas nie ma możliwości, iż rozmnożą się bakterie albo grzyby. Tego typu urządzenia znajdą swoje zastosowanie w małych, średnich i dużych lokalach gastronomicznych. Dzięki nim zarządzanie procesem gotowania dań może być o wiele łatwiejsze. Coraz więcej osób znajduje plusy z posiadania tego typu maszyn u siebie. Przekonaj się o tym sam i zakup je do swojej firmy.

  • Lodówki na napoje

    Podczas sprzedaży różnych trunków coraz więcej klientów dopytuje się, czy zostały one schłodzone. Aby sprostać wymaganiom tych osób i ich nie stracić należy zaopatrzyć się w lodówki na napoje. Dzięki nim sprzedawane napoje zawsze będą chłodne.

    Wykorzystanie lodówek na napoje.

    Przed lodówkami na napoje stawianądwa główne zadania. Przede wszystkim muszą one schłodzić różnego rodzaju napoje. Jest to możliwe, dzięki temu, że w środku panuje temperatura z zakresu od 2  do 10. Mimo, iż wydaje się, że te temperatury są wysokie to będą one wystarczające do tego żeby klient poczuł schłodzenie napoju.

    Natomiast druga funkcjonalność, jaką realizują lodówki na napoje to eksponowanie towarów. W związku z tym, że posiadają one przeszklone drzwi przednie, to klient bez większych problemów może dokładnie zobaczyć, co znajduje się w środku bez otwierania urządzenia. Eliminuje to problem nagrzewania się maszyny za każdym razem, gdy zostaną uchylone ościeżnice.

  • Zamrażarki skrzyniowe

    W sklepach spożywczych bądź restauracjach zdarzają się sytuacje, gdzie trzeba żywność przechować lub zamrozić. Mogą to być takie produkty jak lody, mrożonki, warzywa lub owoce. Jednak, aby tego dokonać, należy posiadać urządzenia zapewniające odpowiednie warunki ku temu. Do takich rozwiązań zaliczamy zamrażarki skrzyniowe.

    Do czego wykorzystuje się zamrażarki skrzyniowe?

    Zamrażarki skrzyniowe to jedne z częściej spotykanych urządzeń w gastronomii, ale także domach. We wnętrzu tych maszyn panuje temperatura poniżej 0°C. Najczęściej wartości te mieszczą się w zakresie od -24 °C do -10 °C.  Liczby te pozwalają na przechowywanie różnorakich produktów przez długi czas. Jednak magazynowanie to nie powoduje żadnych uszczerbków. Wyjęte zasoby będą tak samo wyglądały i smakowały jak przed zamrożeniem.

  • Chłodziarki do wina

    Podajesz w swoim lokalu gastronomicznym różnego rodzaju gatunki win? A może jesteś koneserem tego trunku w domowych warunkach? Jeżeli zaliczać się do któryś z wyżej wymienionych grup to musisz na swoim wyposażeniu posiadać profesjonalną chłodziarkę do wina.

    Chłodziarka do wina – co to za urządzenie?

    Chłodziarka do wina to maszyna dostosowana do przechowywania i eksponowania wspomnianego nisko procentowego alkoholu. W jej wnętrzu panuje temperatura od + 5°C do +18°C. Wymienione parametry muszą być ściśle przestrzegane, ponieważ częste ich zmiany mogą doprowadzić do zniszczenia trunku. W związku z tym do tego typu zadania nie wystarczy zwykła lodówka, a właśnie wyspecjalizowana winiarka. Oprócz tego przedstawione tutaj urządzenia wizualnie wyglądają o wiele ładniej niż standardowe szafy chłodnicze.

  • Konserwatory do lodów

    Lody gałkowe to popularny deser. Szczególnie, jeżeli na zewnątrz panuje wysoka temperatura. Część osób je ten wyrób nawet w chłodniejsze dni. Jednak musisz mu stworzyć odpowiednie warunki przechowywania w swoim sklepie, restauracji lub hotelu. Do tego celu niezbędny będzie konserwator do lodów.

    Dlaczego konserwator do lodów?

    Pewnie wiele osób w tym momencie zadaje sobie pytanie, dlaczego mam przechowywać ten chłodny deser w konserwatorze do lodów. Wynika to z faktu, iż tylko ta maszyna zapewnia stałą temperaturę we wnętrzu. Jest to bardzo istotne, ponieważ lody jest to produkt źle reagujący na zmienne warunki magazynowania. A przecież zależy Wam na tym, aby przetrwały one jak najdłuższy czas i były zawsze gotowe do podania.


    Oprócz wyżej wspomnianego faktu również praca przy takim urządzeniu jest bardziej ergonomiczna. Z łatwością można nałożyć kolejne kulki lodowe, a dbanie o czystość maszyny nie należy do najtrudniejszych. Dlatego warto zdecydować się na ten typ produktu, a nie wybierać szafy chłodniczej lub witryny mroźniczej.

  • Szafy do sezonowania

    Restauratorzy oraz właściciele punktów gastronomicznych przykładają się coraz bardziej, do jakości sprzedawanego mięsa. Wynika to z faktu, iż klienci wolą wysoko jakościowe mięso nawet, jeżeli jest ono droższe. Kiedyś przygotowanie suszonego mięsa było utrudnione, jednak w tym momencie, dzięki zastosowaniu szaf do sezonowania jest to o wiele łatwiejsze.

    Szafy do sezonowania na sucho źródłem sukcesu.

    Istnieją dwie metody sezonowania mięsa:

    • Na mokro.
    • Na sucho.

    Większość hipermarketów oraz sklepów sprzedaje produkty wytworzone tym pierwszym sposobem. Wynika to z faktu, iż jest to o wiele tańszy proces. W przypadku sezonowania na sucho mięso może stracić 20% swojej wagi, ale za to jest o wiele smaczniejsze. Dlatego jeżeli chcesz zaskoczyć swoich klientów wykorzystaj tę procedurę. Szafy do sezonowania zebrane w tej kategorii wspierają właśnie ten drugi typ obróbki mięsa.

  • Komory chłodnicze i mroźnicze

    Przechowujesz w swoim magazynie duże ilości produktów łatwo psujących się i szafy chłodnicze albo regały ci nie wystarczają. Jeżeli tak jest to warto zainteresować się komorami chłodniczymi lub mroźniczymi. Tutaj znajdziesz kompleksową ofertę na te produkty.

    Dlaczego komory chłodnicze oraz mroźnicze?

    Komory chłodnicze oraz mroźnicze są wygodnymi miejscami do przechowywania wielu produktów wymagających niższych temperatur. Wynika to między innymi z tego faktu, iż w łatwy sposób możemy dostosować je pod nasze indywidualne preferencje. Dzięki nim wykorzystacie każdą ilość wolnej przestrzeni, jaką dysponujecie w lokalu. Takiego efektu nie uzyskacie stosując szafy i regały chłodnicze.


    Ten typ maszyn charakteryzuje się również dużą ilością miejsca dla naszych towarów. Mało tego w jej użytkowaniu nic nas nie ogranicza. Nie ma tutaj problemu, iż musimy uważać na agregat chłodniczy bądź nie zasłaniać jakiś otworów. Praktycznie przy wyborze komory mogą Państwo wykorzystać 100% jej powierzchni.

  • Bonety i szafobonety

    Chcesz stworzyć ekspozycję z produktów spożywczych na środku lokalu? A może potrzebujesz dużej przestrzeń przechowalniczej na mrożonki? Odpowiedziałeś, na któreś pytanie twierdząco? Jeżeli tak to dobrze trafiłeś! Bonet i szafobonety chłodnicze na pewno spełnią Twoje wymagania.

    Zastosowanie bonet i szafobonet chłodniczych.

    Bonety i szafobonety chłodnicze zostały stworzone dla właścicieli dużych sklepów spożywczych lub hipermarketów. Wynika to z faktu, iż maszyny te zajmujące duże ilości miejsca, ale również posiadają dużą pojemność. Właśnie ze względu na ten ostatni parametr rozwiązania te uwielbiane są przez osoby decyzyjne w wyżej wspomnianych lokalach. W jednym takim urządzeniu jesteśmy w stanie przechowywać znaczące ilości produktów, a jednocześnie w atrakcyjny sposób je eksponować.

  • Lady sałatkowe

    Serwujesz swoim klientom różnego rodzaju surówki? Przechowywanie ich sprawia Ci problem i nie wiesz jak sobie z nim poradzić? Rozwiązaniem na te bolączki będą chłodnicze lady sałatkowe. Zapraszamy do oglądania!

    Lady sałatkowe – wyspecjalizowane urządzenia.

    Na pierwszy rzut oka wiele osób stwierdzi, iż lady sałatkowe są takie same jak witryny chłodnicze. Jest to mylne stwierdzenie, które można rozwiać dopiero po dokładnych oględzinach maszyny. Rozwiązania przeznaczone stricte do surówek wyposażone są w odpowiednie stelaże. To właśnie na nich możecie umieszczać pojemniki GN. Takie przechowywanie jest bardzo wygodne oraz ułatwia nakładanie warzyw. Również w tego typu maszynach panuje temperatura z zakresu od 0°C do 10°C odpowiednia do magazynowania surówek, warzyw oraz owoców.

  • Urządzenia mroźnicze

    Część produktów spożywczych potrzebuje ujemnej temperatury, aby poprawnie były przechowywane. Jednak nie wszystkie maszyny są w stanie zapewnić takie warunki. Kategoria ta zawiera urządzenia mroźnicze dostosowane do takich zadań. U nas znajdziesz najlepsze rozwiązania w atrakcyjnych cenach.

    Zastosowanie urządzeń mroźniczych.

    Pierwszym i najważniejszym zadaniem, jakie jest stawiane przed urządzeniami mroźniczymi to zapewnienie odpowiednich warunków przechowalniczych dla produktów mroźonych. We wnętrzu tego typu maszyn panuje temperatura od -20°C do -10°C. Wartości te zapewniają zachowanie smaku oraz walorów spożywczych przechowywanych rzeczy.


    Natomiast urządzenia mroźnicze mogą również pełnić funkcję ekspozycji. Tym bardziej, jeżeli wybierzemy maszyny posiadające szkło. Wówczas klient będzie mógł zobaczyć interesujący go produkt przed zakupem.

  • Akcesoria do lad chłodniczych

    Lady chłodnicze to uniwersalne maszyny. Jednak, gdy producent je tworzy, nie może przewidzieć wszystkich ich zastosować. Jeżeli funkcjonalność zakupionej maszyny Wam nie odpowiada, warto dokupić odpowiednie akcesoria do lad chłodniczych, aby powiększyć ich możliwości oraz zastosowanie.

    Tace ekspozycyjne – najczęściej stosowane akcesoria do lad chłodniczych.

    Często stosowanymi akcesoriami do lad chłodniczychtace ekspozycyjne. To właśnie na nich możemy poukładać różnego rodzaju wędliny, sery i inne produkty. Dzięki ich wykorzystaniu układanie ekspozycji staje się o wiele łatwiejsze i w lepszy sposób można zadbać o higienę urządzenia chłodniczego. Tym bardziej, iż są one wykonane ze stali nierdzewnej, którą łatwo myć.

na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 784 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 784 elementów

Urządzenia chłodnicze

W lokalach gastronomicznych bądź sprzedażowych przechowuje się różne produkty. Część z nich (głównie żywność) potrzebują odpowiednich warunków ku temu. Przedstawione tutaj urządzenia chłodnicze będą w stanie je zapewnić. To właśnie one ograniczą ilość jedzenia, która się zepsuje z powodu zbyt dużej temperatury. Zapraszamy, więc do obejrzenia całej naszej oferty tych maszyn.

Podstawowe urządzenia chłodnicze.

Tak naprawdę do grona podstawowych urządzeń chłodniczych, bez których nie może się obyć żaden lokal zajmujący się żywnością, zaliczamy: szafy chłodnicze oraz lady chłodnicze. W obydwu przedstawionych typach rozwiązań utrzymywana jest temperatura z zakresu od +1°C do +10°C jednak przeznaczone są one do magazynowania innych produktów spożywczych. W tych pierwszym możecie umieścić różnego rodzaju napoje, nabiały, jogurty lub śmietany. Dzięki specjalnie wyprofilowanym półką będą one stały bezpiecznie. Natomiast te drugie zostały stworzone do eksponowania mięs, wędlin oraz serów. Posiadają wnętrze dostosowane do pojemników GN, które są powszechnie stosowane do przetrzymywania wspomnianych rzeczy.

Również dobrym uzupełnieniem mogą okazać się regały chłodnicze. W ich wnętrzach panuje podobna temperatura jak w wyżej przedstawionych urządzeniach. Jednak regały te są od nich o wiele większe, a co za tym idzie, znajdą one swoje zastosowanie w momencie, kiedy przechowuje duże ilości produktów łatwo psujących się. W sklepie internetowym Doris znajdziecie wiele urządzeń chłodniczych od czołowych producentów wyposażonych w drzwi rozwierne lub przesuwne, a nawet bez jakichkolwiek drzwi.

Urządzenia chłodnicze dla cukierni.

W naszym asortymencie odnajdziecie również rozwiązania dostosowane do cukierni oraz kawiarni. Tutaj mamy na myśli między innymi witryny cukiernicze oraz konserwatory do lodu. W tych pierwszych będziecie mogli magazynować różnego rodzaju torty, ciasta i ciasteczka natomiast w drugich desery z bitej śmietany. Omawiane tutaj urządzenia chłodnicze to wyspecjalizowane maszyny. Wynika to z faktu, iż wspomniane tutaj przedmioty potrzebują ściśle określonych warunków przechowywani, bez których ulegną szybko zepsuciu.

Wiele osób z tej branży także decyduje się na zakup witryn chłodniczych. Są to stosunkowe nieduże maszyny, w których można także przechowywać oraz eksponować różne smakołyki. Właśnie dzięki niewielkim wymiarom zyskały one dużą popularność w mniejszych cukierniach bądź kawiarniach, gdzie każda ilość miejsca na duże znaczenie.

Bogata oferta urządzeń chłodniczych.

Wspomniane wyżej urządzenia chłodnicze to tylko mały wycinek naszej bogatej oferty tego typu maszyn. W związku z tym zachęcamy do zapoznania się z nią całą. Jesteśmy przekonani, iż po głębszej analizie tej strony znajdą Państwo odpowiednie rozwiązania dla własnego biznesu. Oczywiście w razie jakichkolwiek problemów możecie liczyć na naszą pomoc. Wartym podkreślenia jest fakt, iż prezentowane tutaj rozwiązania sprzedajemy w bardzo atrakcyjnych cenach dość często nawet z darmowo wysyłką. Tak, więc zapraszamy do zakupów w sklepie internetowym Doris.

Urządzenia chłodnicze
Menu

Informacja

Tagi