Pokazuje 1 - 5 z 5 elementów
Pokazuje 1 - 5 z 5 elementów

Szafy

W pomieszczeniach, gdzie przygotowuje się żywność, z definicji znajdują się wiele rzeczy. Mogą to być między innymi składniki dań, naczynia, sztućce i inne. Aby w kuchni nie zapanował chaos, należy zastosować odpowiednie meble. Do tej grupy nie wątpliwie możemy zaliczyć szafy i szafki gastronomiczne.

Szafy gastronomiczne przelotowe, jako uniwersalne miejsce przechowywania różnych przedmiotów.

Szafy gastronomiczne przelotowe znajdujące się w tej kategorii to dobre rozwiązania do magazynowania różnych rzeczy. Dzięki przesuwanym drzwiom dostanie się do nich, jest bardzo proste i nie przestworzy nikomu problemów. Drzwiczki te zostały również wyposażone w odpowiednio wyprofilowany uchwyt umożliwiający pewny chwyt.

Jak sama nazwa mówi, do przedstawionych produktów można się dostać z dwóch stron szafy gastronomicznej. Taka konstrukcja postawiona w centralnym punkcie kuchni pozwala na szybkie wyjmowanie naczyń lub garnków oraz zmniejsza kolejki do samego mebla, co jest istotne w przypadku posiadania licznego personelu.

Szafki gastronomiczne wiszące – Idealne uzupełnienie szaf przelotowych.

Wielu klientów prócz szaf przelotowych wykorzystuje także szafki gastronomiczne wiszące. Również one posiadają drzwi suwane na zespołach jezdnych otwierające się bardzo łatwo. Wieszanie ich na gotowanej ścianie jest banalne dzięki zastosowaniu odpowiednich zaczepów. Meble te w optymalny sposób pozwalają zagospodarować wyżej znajdujące się przestrzenie, które bardzo często są niewykorzystywane.

Wybór szafy i szafki gastronomicznej.

Na rynku znajduje się wiele szaf i szafek gastronomicznych. Decydujących się na ich wybór musimy stwierdzić, czy spełniają one nasze oczekiwania. Aby tego dokonać, wystarczy sprawdzić kilka następujących parametrów:

  • Wymiary – chyba najważniejszy aspekt podczas wyboru mebli. To one decydują o przestrzeni, jaką będziemy musieli dysponować. Powinniśmy je dobrać w taki sposób, abyśmy wszystko zmieścili to, co niezbędne.
  • Rodzaj konstrukcji – produkty tego typu mogą być spawane bądź skręcane. Te pierwsze przyjdą do nas w całości natomiast drugie będziemy musieli złożyć samodzielnie.
  • Wymiary światła komory – dzięki nim będziecie w stanie określić jak duże przedmioty zmieścicie przez drzwiczki.
  • Materiał wykonania – wszystkie rozwiązania stosowane w kuchni powinny być wykonane ze stali nierdzewnej. Materiał ten ogranicza gromadzenie brudu oraz odporny jest na rdzę.
  • Sposób przesuwania drzwi – istotne także jest to, na czym umiejscowione są drzwiczki. W przypadku, gdy będzie to system jezdny, wówczas ich otwieranie będzie proste i przyjemne.

Szafy i szafki gastronomiczne – Obowiązkowe wyposażenie każdej kuchni!

Przedstawione powyżej szafy i szafki gastronomiczne to niezbędne wyposażenie w pomieszczeniach gdzie przygotowuje się żywność. To właśnie w nich będziecie mogli schować wiele rzeczy i zachować ład w Waszych kuchniach. Dzięki stali nierdzewnej, z której wykonane są te produkt, nie musicie się obawiać rdzy.

Szafy
Menu

Informacja

Tagi