Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu !
na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 42 elementów

Frytownice gastronomiczne

Szybkie przygotowanie posiłków w dzisiejszych czasach to podstawa. Takie wymagania mają nasi klienci, którzy nie mogą czekać na swoje danie. W sprawnym przygotowaniu potraw, pomogą Wam frytownice gastronomiczne.

Którą frytownicę gastronomiczną wybrać?

W sklepie internetowym Doris mogą odnaleźć Państwo dwa następujące rodzaje frytownic gastronomicznych:

  • Nablatowe.
  • Wolnostojące.

W przypadku tych pierwszych łatwo się domyślić, iż są to urządzenia, które stawiamy na stołach roboczych w kuchniach. Charakteryzują się tym, iż mają niewielkie wymiary i łatwo je przenosić. Bez wątpienia są to najczęściej stosowane rozwiązania w lokalach gastronomicznych.

Drugie natomiast posiadają zintegrowaną podstawę ze stali nierdzewnej. Fakt zajmują one więcej miejsca, ale jednocześnie oferują dodatkową przestrzeń przechowalniczą zamykaną drzwiczkami. To tam możecie schować przedmioty, które w tym momencie nie są przez Was używane.

Frytownice gastronomiczne jednokomorowe czy dwukomorowe?

Pytanie znajdujące się powyżej dość często pada przy zakupie frytownic gastronomicznych. Tak naprawdę liczba komór zależy od tego, ile potraw w takiej maszynie przygotowujecie. Jeżeli posiadacie mały lokal i dań, nie jest dużo oraz potrzebujecie smażyć frytki lub rybę warto wybrać rozwiązanie jednokomorowe.

Natomiast przy większej ilości gości polecamy naszym klientom frytownice dwukomorowe. Tym bardziej, że możemy wyłączyć jedną strefę grzewczą, jeżeli liczba obsługiwanych osób spada. Taka funkcjonalność sprawia, iż maszyny te są bardziej uniwersalne.

Cechy frytownic gastronomicznych.

Frytownice gastronomiczne mają swoje cechy, które warto sprawdzić przed zakupem. To one między innymi pozwolą Wam porównać poszczególne urządzenia oraz wybrać odpowiednie do Waszych zastosowań. Według nas do najważniejszych zaliczamy:

  • Pojemność – parametr ten określa, ile dań będziemy mogli umieścić w środku. Warto zwrócić uwagę czy liczba ta jest pojemnością brutto (produkty plus olej) czy netto (same produkty).
  • Źródło zasilania – istnieją trzy najpopularniejsze źródła zasilania: energia elektryczna 230 V, energia elektryczna 400 V oraz gaz płyny. Wybór odpowiedniego zależy od tego, jaką instalację posiadacie w swoim lokalu gastronomicznym.
  • Moc urządzenia – to ona decyduje, jak szybko przygotujecie dania w urządzeniu. Zasadniczo im większa moc, tym krótszy czas oczekiwania.
  • Wymiary – liczby te pozwalają określić gabaryt danej maszyny i stwierdzić ile miejsca będziecie potrzebowali.

Szybkie przygotowywania posiłków dzięki frytownicą gastronomicznym.

Frytownice gastronomiczne to urządzenia pozwalające w szybki sposób przygotowywać dania dla naszych klientów. W ich wnętrzach bez problemu zrobicie frytki, ryby, ziemniaki, a nawet pierogi. Tak szeroki asortyment sprawia, iż w większości lokalach gastronomicznych tego typu maszyny znakomicie się sprawdzą. U nas znajdą Państwo zróżnicowaną ofertę od wielu producentów w różnych widełkach cenowych. Właśnie, dlatego mamy pewność, iż w sklepie internetowym Doris kupicie odpowiednie rozwiązanie dla siebie.