Frytownice gastronomiczne

Cena netto:
279,00 zł
Cena netto:
245,52 zł
Cena brutto:
343,17 zł
Cena brutto:
301,99 zł
Oszczędzasz: 41,18 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 334,46 zł
Cena netto:
369,00 zł
Cena netto:
324,72 zł
Cena brutto:
453,87 zł
Cena brutto:
399,41 zł
Oszczędzasz: 54,46 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 443,78 zł
Frytownica Blue Line [HENDI] [205808]
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
479,00 zł
Cena netto:
455,05 zł
Cena brutto:
589,17 zł
Cena brutto:
559,71 zł
Oszczędzasz: 29,46 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 662,54 zł
Frytownica Blue Line 6 l [HENDI] [205815]
Ostatnie sztuki w magazynie
Cena netto:
499,00 zł
Cena netto:
474,05 zł
Cena brutto:
613,77 zł
Cena brutto:
583,08 zł
Oszczędzasz: 30,69 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 719,80 zł
Frytownica Blue Line 8 l [HENDI] [205822]
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
599,00 zł
Cena netto:
569,05 zł
Cena brutto:
736,77 zł
Cena brutto:
699,93 zł
Oszczędzasz: 36,84 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 858,85 zł
Frytownica 2x3 l [746070]
Obecnie brak na stanie
Cena netto:
578,00 zł
Cena netto:
508,64 zł
Cena brutto:
710,94 zł
Cena brutto:
625,63 zł
Oszczędzasz: 85,31 zł
Frytownica MASTERCOOK - 8 l [HENDI] [207208]
Obecnie brak na stanie
Cena netto:
949,00 zł
Cena netto:
901,55 zł
Cena brutto:
1 167,27 zł
Cena brutto:
1 108,91 zł
Oszczędzasz: 58,36 zł
Frytownica Blue Line 2x4l [HENDI] [205846]
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
999,00 zł
Cena netto:
949,05 zł
Cena brutto:
1 228,77 zł
Cena brutto:
1 167,33 zł
Oszczędzasz: 61,44 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 1 167,33 zł
Frytownica Blue Line 2x6 l [HENDI] [205853]
Obecnie brak na stanie
Cena netto:
949,00 zł
Cena netto:
901,55 zł
Cena brutto:
1 167,27 zł
Cena brutto:
1 108,91 zł
Oszczędzasz: 58,36 zł
Frytownica Blue Line 2x8 l [HENDI] [205839]
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
1 199,00 zł
Cena netto:
1 139,05 zł
Cena brutto:
1 474,77 zł
Cena brutto:
1 401,03 zł
Oszczędzasz: 73,74 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 1 455,95 zł
Cena netto:
1 092,00 zł
Cena netto:
873,60 zł
Cena brutto:
1 343,16 zł
Cena brutto:
1 074,53 zł
Oszczędzasz: 268,63 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 1 023,36 zł
Cena netto:
1 225,00 zł
Cena netto:
1 090,00 zł
Cena brutto:
1 506,75 zł
Cena brutto:
1 340,70 zł
Oszczędzasz: 166,05 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 1 113,15 zł
Pokazano 1-24 z 58 pozycji

Szybkie przygotowanie posiłków w dzisiejszych czasach to podstawa. Takie wymagania mają nasi klienci, którzy nie mogą czekać na swoje danie. Frytownice gastronomiczne pomogą Wam w sprawnym przygotowaniu potraw.

Profesjonalna frytownica gastronomiczna – zastosowanie.

Profesjonalna frytownica gastronomiczna to dość często spotykane urządzenie. Najczęściej utożsamiane jest z lokalami nadmorskimi. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby je zobaczyć w innych zakątkach kraju. Tego typu urządzenia zostały stworzone do przygotowywania różnych potraw na głębokim oleju. Tak, więc do ich wnętrza trafiają frytki, ryby czy też ziemniaki. Charakteryzują się one bardzo krótkim czasem smażenia posiłków. Sprzęty do frytowania powinny znaleźć się w miejscach, gdzie serwowane są tak zwane potrawy street food.

Którą frytkownice wybrać?

W sklepie internetowym Doris mogą odnaleźć Państwo dwa następujące rodzaje frytkownic:

  • Nablatowe.
  • Wolnostojące.

Urządzenia nablatowesą to maszyny, które stawiamy na stołach roboczych w kuchniach. Charakteryzują się tym, iż mają niewielkie wymiary i łatwo je przenosić. Bez wątpienia są to najczęściej stosowane rozwiązania w lokalach gastronomicznych.

Maszyny wolnostojące posiadają zintegrowaną podstawę ze stali nierdzewnej. Fakt zajmują one więcej miejsca, ale jednocześnie oferują dodatkową przestrzeń przechowalniczą zamykaną drzwiczkami. To tam możecie umieścić przedmioty, które w tym momencie nie są przez Was używane.

Urządzenia do frytowania jednokomorowe czy dwukomorowe?

Pytanie znajdujące się powyżej dość często pada przy zakupie profesjonalnych frytownic. Tak naprawdę liczba komór zależy od tego, ile potraw w takiej maszynie przygotowujecie. Jeżeli posiadacie mały lokal i dań, nie jest dużo, warto wybrać rozwiązanie jednokomorowe.

Natomiast przy większej ilości gości polecamy naszym klientom frytownice dwukomorowe. Tym bardziej że możemy wyłączyć jedną strefę grzewczą, jeżeli liczba obsługiwanych osób spada. Taka funkcjonalność sprawia, iż maszyny te są bardziej uniwersalne.

Cechy maszyn do frytowania.

Maszyny do frytowania mają swoje cechy, które warto sprawdzić przed zakupem. To one między innymi pozwolą Wam porównać poszczególne urządzenia oraz wybrać odpowiednie do Waszych zastosowań. Według nas do najważniejszych zaliczamy:

  • Pojemność – parametr ten określa, ile dań będziemy mogli umieścić w środku. Warto zwrócić uwagę czy liczba ta jest pojemnością brutto (produkty plus olej) czy netto (same produkty).
  • Źródło zasilania – istnieją trzy źródła zasilania: energia elektryczna 230 V i 400 V oraz gaz. Wybór odpowiedniego zależy od tego, jaką instalację macie w swoim lokalu gastronomicznym.
  • Moc– to ona decyduje, jak szybko przygotujecie dania w urządzeniu. Zasadniczo im większa moc, tym krótszy czas oczekiwania.
  • Wymiary – liczby te pozwalają określić gabaryt danej maszyny i stwierdzić ile miejsca będziecie potrzebowali.
  • Sposób sterowania– urządzenie może być sterowana za pomocą pokręteł lub panelu cyfrowego. Naszym zdaniem pierwsza forma jest wygodniejsza. Ponieważ mając nawet tłuste ręce, jesteśmy w stanie zmieniać wszystkie opcje.

Łatwa w opróżnianiu sprzęt do frytowania.

Większość z nas ma świadomość, że frytownica gastronomiczna napełniana jest olejem. To właśnie ta ciecz odpowiada za przenoszenie ciepła do produktów, które się w niej znajdują. Jednak należy mieć na uwadze, iż płyn ten po pewnym czasie należy wymieniać. Taka czynność musi być wykonywana, aby nasze potrawy dalej dobrze smakowały i nie posiadały nienaturalnego zapachu. I właśnie w tym momencie warto posiadać urządzenie, które zostało wyposażone w kranik spustowy. Umożliwia on szybkie oraz sprawne spuszczenie całej zawartości, jaka znajduje się w urządzeniu. Należy pamiętać, że na rynku są obecne rozwiązania bez tego dodatku. Mogą być cięższe w użytkowaniu. Warto wiedzieć o tym zawczasu.

Paliwo wykorzystywane do napędzania frytownicy.

Frytownica gastronomiczna, jako urządzenie potrzebuje paliwa, aby działało prawidłowo. Właśnie ze względu na źródło energii rozwiązania te możemy podzielić na dwie grupy. Tak, więc na rynku możecie spotkać następujące urządzenia:

  • Frytkownice gastronomiczną elektryczną – napędzana jest ona przez energię elektryczną. Warto jednak pamiętać, że może być ona zasilana napięciem 230 V lub 400 V.
  • Frytkownice gastronomiczną gazową – tutaj źródłem energii oczywiście jest gaz. W naszym kraju występują różne jego rodzaje. Jednak do najbardziej popularnych zaliczamy: G20 (gaz ziemny), G30 (gaz propan butan), G27 i G31.

Wybór źródła energii zależy od tego, jaką instalację macie w Waszym lokalu gastronomicznym.

Szybkie przygotowywania posiłków dzięki maszynom do frytowania.

Frytownice gastronomiczne to sposób na szybkie przygotowanie dań. W środku zrobicie frytki, ryby, ziemniaki, a nawet pierogi. Tak szeroki asortyment sprawia, iż prezentowane rozwiązania powinny stanowić wyposażenie gastronomiczne wielu lokali. U nas znajdą Państwo zróżnicowaną ofertę od wielu producentów takich jak:

  • Hendi.
  • Stalgast.
  • Bartscher.
  • Lozamet.

Dlatego mamy pewność, iż kupicie tutaj odpowiednie rozwiązanie dla siebie.

Produkt dodany do listy życzeń

Serwis wykorzystuje pliki cookies m.in. w celu poprawienia jej dostępności, personalizacji, obsługi kont użytkowników czy aby zbierać dane, dotyczące ruchu na stronie. Każdy może sam decydować o tym czy dopuszcza pliki cookies, ustawiając odpowiednio swoją przeglądarkę. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie Sklepu.