Pokazuje 1 - 18 z 18 elementów
Pokazuje 1 - 18 z 18 elementów

Wałkownice do ciasta

W pizzeriach, pierogarniach lub włoskich restauracjach dobrze przygotowane ciasto to podstawa. Aby wykonać je prawidłowo, możemy, wyrabiać ciasto ręcznie lub za pomocą odpowiedniej maszyny. Pierwszy sposób jest bardzo długotrwały a do tego niepowtarzalny, dlatego my zachęcamy Państwa do zapoznania się z drugą opcją, jakimi są wałkownice do ciasta.

Czym jest wałkownica do ciasta?

Jak sama nazwa mówi, wałkownica do ciasta służy do jego rozwałkowywania. W ten sposób możemy przygotować placek na pizzę, makaron lub pierogi. Podczas samego procesu ciasto się nie nagrzewa. Efekt ten można było uzyskać poprzez zastosowanie nieprzywierającej powłoki na wałkach. Nie podnoszenie temperatury masy jest bardzo istotne, ponieważ tylko wtedy placek nie zmieni swoich właściwości. Będzie on posiadał taką sama konsystencje i lepkość jak w czasie wyrobienia. Tak, więc sami możecie zauważyć, że wykorzystanie tego typu maszyny gwarantuje Wam powstanie najlepszego ciasta, które jest sukcesem podczas przygotowywania wielu dań.

Ilość wałków w wałkownicy do ciasta ma znaczenie.

Chcąc zakupić wałkownicę do ciasta, mogą Państwo natrafić na urządzenia z różną ilością wałków, które rozwałkowują ciasto. W naszej ofercie posiadamy maszyny wyposażone w jeden albo dwa wałki. Pierwsze urządzenia charakteryzują się tym, iż może istnieć potrzeba przepuszczenia ciasta jeszcze raz przez wałkownice, bo będzie ono nie dokładnie wyrobione. Wynika to z faktu, iż maszyna nie jest w stanie za jednym cyklem rozwałkować ciasta o dużej grubości. Natomiast w drugim produkcie nie ma tego problemu. Spowodowane jest to tym, że ciasta musi przejść przez większą ilość przedmiotów to wyrabiania, co za tym idzie, proces ten jest lepiej wykonywany. Dlatego produkty z jednym wałkiem polecamy mniejszym lokalom gastronomicznym a z dwoma wszędzie tam gdzie wyrabia się dużo ciasta.

Co jest potrzebne, aby wałkownica do ciasta działała prawidłowo?

Tak naprawdę do poprawnego działania wałkownicy do ciasta niezbędne jest tylko odpowiednie zasilanie. Prezentowane tutaj rozwiązania mogą być podłączone do instalacji 230 V lub 400 V. Dlatego przed zakupem należy upewnić się, którą z nich posiadamy w swoim lokalu gastronomicznym. Pomoże to w uniknięciu przykrych sytuacji związanych ze złym doborem maszyny. Również zależy sprawdzić, w jakiej kondycji są kable. Urządzenia te są w stanie pobrać duże ilości energii, co za tym idzie, musimy być pewni, że wszystko w miejscu, gdzie ma pracować urządzenie jest sprawne.

Czy wałkownice do ciasta są potrzebne?

Wałkownice do ciasta to produkty ułatwiające tworzenie gotowych placków. Mało tego wykonują one to szybciej i dokładniej niż człowiek. W związku z tym oszczędzą Państwo pieniądze, a maszyny szybko się zwrócą. Naszym zdaniem urządzenia te powinny gościć wszędzie tam, gdzie przygotowuje się makarony, pierogi lub pizze. To przecież właśnie tam niezbędne są duże ilości dokładnie wyrobionej masy do tego jeszcze w dość krótkim czasie. Wymagania te mogą zostać spełnione tylko i wyłącznie przez przedstawione tutaj maszyny.

Wałkownice do ciasta
Menu

Informacja

Tagi