Piece gastronomiczne
W restauracjach lub stołówkach często wypieka się ciasta, lub podgrzewa posiłki. Jednak ze względu na dużą ilość gości lokale te potrzebują odpowiedniego sprzętu, aby sprostać wszystkim wymaganiom. Właśnie, dlatego w takich miejscach nie powinno zabraknąć pieców gastronomicznych.
Piece gastronomiczne – obowiązkowe wyposażenie.
Tak naprawdę chyba nikt z nas nie wyobraża sobie lokalu gastronomicznego bez odpowiedniego pieca gastronomicznego. To właśnie w tych maszynach przygotowuje się posiłki dla dużej liczby gości. Tutaj ostatni człon jest bardzo istotny. Dzięki dużym wymiarom oraz znaczącej pojemności w tego rodzaju urządzeniach jesteśmy w stanie zrobić dania dla licznej grupy osób za jednym razem. Dlatego kategoria ta dekowana jest właścicielom restauracji, placówek zbiorowego żywienia oraz stołówek. Natomiast nie mają tutaj, czego szukać osobny indywidualne (domowe).
Rodzaje pieców gastronomicznych.
Piece gastronomiczne to tak duża dziedzina, iż powstały grupy produktowe do różnego zastosowania. W punkcie tym przybliżymy Wam, jakie piece występują na rynku oraz do czego można je wykorzystać. Zaczynajmy!
- Piece konwekcyjno parowe – chyba najczęściej spotykany sprzęt w lokalach gastronomicznych. Za jego pomocą możemy podgrzewać potrawy, smażyć, grillować, a nawet piec. Dzięki ciągłemu dopływowi pary wodnej macie Państwo pewność, iż Wasze przysmaki nie będą suche.
- Piece konwekcyjne – również chętnie wybierane urządzenia do restauracji oraz stołówek. W tego typu maszynach ciepłe powietrze cały czas krąży w komorze dzięki wymuszonemu obiegowi. Taka charakterystyka zapewnia odpowiednie przygotowanie produktu bez jego obracania.
- Piece piekarnicze – jak łatwo się domyślić po nazwie służą do wypiekania różnych przysmaków. We wnętrzu powstaną przepyszne ciasta, zapiekanki oraz pizze.
- Komory rozrostu – sprzęt pozwalający zapewnić idealne warunki do rozrostu naszego ciasta. Spotykany w pizzeriach, cukierniach lub piekarniach.
Akcesoria do pieców gastronomicznych.
Wszystkie rodzaje wyżej wymienionych maszyn same w sobie nie działałyby prawidłowo. Aby odpowiednie czynności nam się powiodły, musimy jeszcze posiadać odpowiednie akcesoria do pieców gastronomicznych. Wiedząc o tym dobrze, wprowadziliśmy do naszej oferty między innymi podstawy pod piece, blachy, ruszty i tace oraz systemy myjące. Wymienione elementy ułatwią Wam obsługę nowo zakupionego urządzenia oraz pozwolą przygotowywać smaczne posiłki. Dzięki temu, że maszyny i akcesoria są dostępne w jednym miejscu, możecie od razu skompletować niezbędny zestaw do działania. Oczywiście przy takim zamówienie możecie także liczyć na atrakcyjne rabaty.
Solidne piece gastronomiczne.
Wszystkie przedstawione tutaj produkty to rozwiązania podchodzące od renomowanych firm znajdujących się na rynku już kilkanaście lat. To właśnie oni zapewniają, iż piece gastronomiczne będą działały niezawodnie przez długi czas. Dlatego nie ma, co się dłużej zastanawiać nad zakupem! Dokonajcie tego w sklepie internetowym Doris.