Podkategorie

  • Piece konwekcyjno parowe

    Posiadasz lokal gastronomiczny z rozbudowanym menu? A może wydajesz dużą ilość posiłków w jednym momencie? W przypadku, gdy spełniasz tutaj przedstawione kryteria, musisz posiadać piece konwekcyjno parowe. Kategoria ta zawiera profesjonalne urządzenia realizujące największe wymagania.

    Zastosowanie pieców konwekcyjno parowych.

    Piece konwekcyjno parowe to maszyny, które są w stanie spełniać różne funkcje. Za ich pomocą możecie gotować, piec, smażyć, grillować, dusić i odgrzewać potrawy. Wszystko to w jednym urządzeniu! Wartym podkreślenia jest również fakt, iż w tego typu rozwiązaniach dania nie wysuszają się podczas obróbki. Wszystko to dzięki temu, że w środku cały czas znajduje się para wodna, która zapewnia odpowiednie nawilżenie oraz równomierne rozprowadzenie ciepła.


    Jednak trzeba mieć na uwadze, że piece konwekcyjno parowe zostały stworzone do obróbki dużej ilości jedzenia. Dlatego sprawdzą się one w dużych restauracjach, hotelach, stołówkach. Natomiast nie są one potrzebne w domowych warunkach.

  • Piece konwekcyjne

    W każdym lokalu gastronomicznym wykonujemy takie czynności jak gotowanie, pieczenie, smażenie, grillowanie, duszenie i odgrzewanie potraw. Jednak w przypadku, gdy mamy wielu gości możemy nie nadążyć z ich realizacją. Wtedy warto zastanowić się nad piecami konwekcyjnymi.

    Zasada działania pieców konwekcyjnych.

    Pytanie na odpowiedź jak funkcjonują piece konwekcyjne, jest bardzo proste. Działają one na zasadzie konwekcji powietrza a, ściśle mówiąc, na jego przemieszczaniu. Odpowiednie wentylatory zasysają tlen do urządzenia, gdzie następuje jego ogrzanie. Później trafia on do komory grzewczej, w której inne wiatraki dbają o rozprowadzenie go we wnętrzu komory pieca. Takie funkcjonowanie zapewnia obecność ciepłego powietrza w każdym zakamarku maszyny, dzięki czemu nie trzeba obracać potraw. W tym czasie obsługa może wykonywać inne czynności.

  • Piece piekarnicze

    Coraz więcej lokali gastronomicznych i sklepów decyduje się samodzielnie wypiekać wiele produktów. Wynika to z faktu, iż klientom o wiele bardziej smakują w taki sposób zrobione przysmaki. Jeżeli Ty również chcesz poddać się temu trendowi musisz zainwestować w profesjonalne piece piekarnicze.

    Do czego służą piece piekarnicze?

    Piece piekarnicze, jak sama nazwa mówi, zostały stworzone do wypiekania różnych produktów mącznych. Bez większych problemów przygotujecie w nich bułki, ciasta, zapiekanki, a nawet pizze. Również istnieje możliwość podgrzania w ich wnętrzach produktów głęboko mrożonych.  Ze względu na swoje rozmiary oraz dużą funkcjonalność maszyny te masowo stosowane są w piekarniach, sklepach oraz hipermarketach. Wszędzie tam, gdzie chce się przygotowywać świeże pieczywo na miejscu.

  • Komory rozrostu

    Osoby wypiekające różne smakołyki wiedzą, iż aby one dobrze smakowały, należy odpowiednio je upiec. Jednak przed tym etapem kierujemy naszą uwagę ku ciastu, którego użyjemy. W optymalnym przygotowaniu tego specyfiku pomogą Wam komory rozrostu ciasta.

    Czym są komory rozrostu ciasta?

    Dla większości osób termin komory rozrostu ciasta nie jest znany. Nie można się temu dziwić. Wynika to z faktu, że tego typu maszyny stosowane są w piekarniach, gdzie niezbyt duża ilość ludzi ma dostęp. Tak, więc, do czego się je wykorzystuje? Jak łatwo się domyślić, choćby z nazwy do zapewnienia specyficznych warunków do wyrośnięcia ciasta. Rozwiązania te gwarantuje odpowiednią temperaturę oraz wilgotność, dzięki czemu mamy pewność, iż nasza masa nabierze pożądanej wysokości i będzie gotowa do wypieków.

  • Podstawy pod piece

    Po zakupie pieca konwekcyjno parowego lub pieca konwekcyjnego trzeba zastanowić się, na czym będzie on stał. Ustawianie go na zwykłym stole roboczym może nie być dobrym pomysłem. Wynika to z faktu, iż taki mebel nie wytrzyma ciężaru wspomnianych urządzeń. My zalecamy Państwu zastosowanie profesjonalnych podstaw pod piece konwekcyjne.

    Dlaczego podstawy pod piece konwekcyjne?

    Część osób zastanawia się, dlaczego mają kupować specjalne podstawy pod piece konwekcyjne. Wynika to z faktu, iż tylko takie rozwiązania mogą wytrzymać napór ciężkich maszyn. Zostały one wykonane z grubych profili ze stali nierdzewnej, które nie dość, że są odporne na rdzę, to jeszcze nie ulegną wygięciu. Również w newralgicznych miejscach producenci zastosowali specjalne wzmocnienia, aby jeszcze bardziej usztywnić całe konstrukcje. Wszystkie te przedstawione elementy mają zwiększyć Wasze bezpieczeństwo podczas użytkowania zakupionych maszyn.

  • Blachy, ruszty i tace

    Piece konwekcyjno parowe lub piece konwekcyjne to uniwersalne urządzenia. Jednak one same nie wystarczą, aby przygotowywać smaczne dania. Należy jeszcze zaopatrzyć się w blachy, ruszty i tace wypiekowe. Zapraszamy do obejrzenia oferty sprzedażowej na te przydatne akcesoria.

    Zróżnicowana oferta blach, rusztów i tac wypiekowych.

    Tak jak już wspominaliśmy wcześniej piece konwekcyjno parowe i piece konwekcyjne to urządzenia, w których można dokonywać wielu czynności. Zaliczamy do nich między innymi gotowanie, pieczenie, smażenie, grillowanie i odgrzewanie potraw. Jednak, aby prezentowane roboty mogły w ogóle dojść do skutku, należy zaopatrzyć się w blachy, ruszty i tace wypiekowe. Dlatego przed zakupem warto zastanowić się, co będziemy robić najczęściej i pod te rzeczy dobrać odpowiednie akcesoria. U nas na pewno znajdziecie to, czego potrzebujecie.

  • Akcesoria do pieców

    Piece konwekcyjno parowe oraz konwekcyjne to zaawansowane urządzenia. Jednak nawet w ich producenci nie zamontowali wszystkich niezbędnych funkcjonalności. Jeżeli potrzebujecie je rozszerzyć to nie wątpliwie odpowiednie akcesoria do pieców przypadną Wam do gustu.

    Przydatne akcesoria do pieców – okapy.

    Jednym z częściej kupowanych akcesoriów do pieców jest okap. To właśnie on pomaga w usuwaniu pary wodnej oraz zapachów. Szczególnie, jeżeli otworzymy piec konwekcyjno parowy po długotrwałej pracy. Przed wyborem odpowiedniego okapu warto zmierzyć urządzenie, z którym będziemy go używać oraz sprawdzić numer katalogowy na tabliczce znamionowej. Wiadomości te pozwolą dobrać odpowiedni dodatek pod posiadaną maszynę.

  • Urządzenia wielofunkcyjne

    Kuchnia to miejsce, gdzie wykonuje się wiele czynności. Praktycznie do każdej z nich dedykowane jest odpowiednie urządzenie i właśnie, dlatego brakuje nam miejsca w takich pomieszczeniach. Jednak jest na to rozwiązanie. Mowa tutaj o gastronomicznych urządzeniach wielofunkcyjnych. Zobacz, co są one w stanie zrobić.

    Co potrafią gastronomiczne urządzenia wielofunkcyjne?

    Gastronomiczne urządzenia wielofunkcyjne (nazywane przed producenta Multiblas) są w stanie zastąpić następujące maszyny:

    • Szybkochładzarki.
    • Szybkozamrażarki.
    • Szybkozamrażarki do lodów tradycyjnych.
    • Urządzenia do rozmrażania.
    • Urządzenia do wolnego gotowania.

    Tak jak mogą Państwo zauważyć, dzięki zakupieniu jednego produktu będą mogli Państwo wykonywać różne zadania. Właśnie, dlatego tego typu rozwiązania znajdą swoje zastosowanie w restauracjach, lodziarniach, szpitalach, stołówkach i domach weselnych. Właściciele tych lokalu lubią, jak jedna maszyna wykonuje wiele funkcji, ponieważ dzięki temu mogą zaoszczędzić miejsce oraz pieniądze.

na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 319 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 319 elementów

Piece gastronomiczne

W restauracjach lub stołówkach często wypieka się ciasta, lub podgrzewa posiłki. Jednak ze względu na dużą ilość gości lokale te potrzebują odpowiedniego sprzętu, aby sprostać wszystkim wymaganiom. Właśnie, dlatego w takich miejscach nie powinno zabraknąć pieców gastronomicznych.

Piece gastronomiczne – obowiązkowe wyposażenie.

Tak naprawdę chyba nikt z nas nie wyobraża sobie lokalu gastronomicznego bez odpowiedniego pieca gastronomicznego. To właśnie w tych maszynach przygotowuje się posiłki dla dużej liczby gości. Tutaj ostatni człon jest bardzo istotny. Dzięki dużym wymiarom oraz znaczącej pojemności w tego rodzaju urządzeniach jesteśmy w stanie zrobić dania dla licznej grupy osób za jednym razem. Dlatego kategoria ta dekowana jest właścicielom restauracji, placówek zbiorowego żywienia oraz stołówek. Natomiast nie mają tutaj, czego szukać osobny indywidualne (domowe).

Rodzaje pieców gastronomicznych.

Piece gastronomiczne to tak duża dziedzina, iż powstały grupy produktowe do różnego zastosowania. W punkcie tym przybliżymy Wam, jakie piece występują na rynku oraz do czego można je wykorzystać. Zaczynajmy!

  • Piece konwekcyjno parowe – chyba najczęściej spotykany sprzęt w lokalach gastronomicznych. Za jego pomocą możemy podgrzewać potrawy, smażyć, grillować, a nawet piec. Dzięki ciągłemu dopływowi pary wodnej macie Państwo pewność, iż Wasze przysmaki nie będą suche.
  • Piece konwekcyjne – również chętnie wybierane urządzenia do restauracji oraz stołówek. W tego typu maszynach ciepłe powietrze cały czas krąży w komorze dzięki wymuszonemu obiegowi.  Taka charakterystyka zapewnia odpowiednie przygotowanie produktu bez jego obracania.
  • Piece piekarnicze – jak łatwo się domyślić po nazwie służą do wypiekania różnych przysmaków. We wnętrzu powstaną przepyszne ciasta, zapiekanki oraz pizze.
  • Komory rozrostu – sprzęt pozwalający zapewnić idealne warunki do rozrostu naszego ciasta. Spotykany w pizzeriach, cukierniach lub piekarniach.

Akcesoria do pieców gastronomicznych.

Prócz pieców gastronomicznych u nas zakupicie odpowiednie akcesoria do nich. Tak, więc znajdziecie tutaj także podstawy pod piece, blachy, ruszty i tace oraz systemy myjące. Wszystkie te elementy ułatwią Wam obsługę nowo zakupionego urządzenia oraz pozwolą przygotowywać smaczne posiłki.

Solidne piece gastronomiczne.

Wszystkie przedstawione tutaj produkty to rozwiązania podchodzące od renomowanych firm znajdujących się na rynku już kilkanaście lat. To właśnie oni zapewniają, iż piece gastronomiczne będą działały niezawodnie przez długi czas. Dlatego nie ma, co się dłużej zastanawiać nad zakupem! Dokonajcie tego w sklepie internetowym Doris.

Piece gastronomiczne
Menu

Informacja

Tagi