Schładzarki szokowe

Schladzarka szokowa 3XGN 1/1 [232163]
Ostatnie sztuki w magazynie
Cena netto:
10 549,00 zł
Cena netto:
10 021,55 zł
Cena brutto:
12 975,27 zł
Cena brutto:
12 326,51 zł
Oszczędzasz: 648,76 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 12 326,51 zł
Schladzarka szokowa 5XGN 1/1 [232170]
Ostatnie sztuki w magazynie
Cena netto:
12 249,00 zł
Cena netto:
11 636,55 zł
Cena brutto:
15 066,27 zł
Cena brutto:
14 312,96 zł
Oszczędzasz: 753,31 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 14 312,96 zł
Schladzarka szokowa 10XGN 1/1 [232187]
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
19 549,00 zł
Cena netto:
18 571,55 zł
Cena brutto:
24 045,27 zł
Cena brutto:
22 843,01 zł
Oszczędzasz: 1 202,26 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 22 843,01 zł
Schladzarka szokowa 7xGN 1/1 [232194]
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
17 549,00 zł
Cena netto:
16 671,55 zł
Cena brutto:
21 585,27 zł
Cena brutto:
20 506,01 zł
Oszczędzasz: 1 079,26 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 20 506,01 zł
Szybkoschładzarka szokowa 5x GN 1/1 lub 600x400
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
10 599,00 zł
Cena netto:
10 069,05 zł
Cena brutto:
13 036,77 zł
Cena brutto:
12 384,93 zł
Oszczędzasz: 651,84 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 14 628,45 zł
Pokazano 1-17 z 17 pozycji

Masz dużą liczbę gości i nie zdążasz przygotowywać dla nich potraw na bieżąco? Chcesz gotować dania szybciej, ale nie wiesz jak je później wystudzić? Odpowiedzią na twoje bolączki są szybkoschładzarki szokowe.

Co to jest schładzarka szokowa?

Szyboschładzarki szokowe to urządzenia, które są w stanie ostudzić i zamrozić gotowe potrawy w krótkim czasie. Według normy HACCP zmniejszenie temperatury do 3 °C musi nastąpić w czasie krótszym niż 90 minut.Natomiast, jeżeli chcemy, aby nasze danie zamarzło, musimy, to zrobić maksymalnie w 270 minut. Wszystkie przedstawiane tutaj maszyny spełniają te wygórowane wymagania. Dlatego bez problemu możecie ich używać w swoich lokalach gastronomicznych.

Zalety używania szybkoschładzarek szokowych?

Używanie szybkoschładzarek ma, co najmniej kilka zalet. Przede wszystkim będziecie mogli wszystkie swoje dania przygotowywać dużo szybciej przed przyjściem klienta. Później podgrzejecie je przez krótki okres w piecu konwekcyjno-parowym i podacie je swoim gościom. Taki system prac sprawdzi się w przypadku występowania godzin szczytu.

Warto podkreślić, iż tak schładzane potrawy nie tracą żadnych walorów smakowych oraz estetycznych. Wasi klienci nie poczują, iż zamówione dania zostały przygotowane dużo szybciej, przed ich przyjściem.

Również tak przeprowadzony proces zapobiega namnażaniu się dużej liczby bakterii. W przypadku tradycyjnego studzenia dania nie nadawałyby się do ponownego jedzenia. Jeżeli wykorzystanie szybkoschładzarki nie będzie takiego problemu.

Zastosowanie schładzarko-zamrażarek.

Schładzarko-zamrażarki stosowane są w wielu lokalach gastronomicznych. W ich gronie znajdują się między innymi:

  • Restauracje.
  • Lokale.
  • Zakłady zbiorowego żywienia.
  • Stołówki szkolne.
  • Kuchnie hotelowe.

Wszystkie te miejsca mają jedną cechę wspólną. Mianowicie występuje w nich duża liczba gości. Niestety przygotowanie posiłków dla nich na bieżąco praktycznie nie jest możliwe. Jednak wykorzystując przedstawione tutaj urządzenia, pozbędziecie się tego problemu. Wszystkie dania przygotowujecie z wyprzedzeniem. Ograniczy to znacząco czas oczekiwania na posiłek.

Schładzarko-zamrażarki od przodujących producentów.

Każda osoba kupująca schładzarko-zamrażarkę oczekuje, że będzie ona pracowała bezawaryjnie. Tym bardziej, gdy mówimy o profesjonalnych zastosowaniach. Tutaj nie możemy pozwolić sobie na żadne przestoje. Powodują one po prostu zbyt dużą stratę pieniędzy. Mając tego świadomość, w swojej ofercie posiadamy, produkty od najlepszych dostawców. Do takich zaliczamy między innymi firmy:

  • Hendi.
  • Stalgast.
  • Rilling.

Z naszego doświadczenie wynika, że urządzenia ich potrafią dużo wytrzymać. Dlatego nie musicie się ich obawiać.

Sprawdź, to zanim kupisz urządzenia do chłodzenia szokowego.

Dokonując wyboru urządzenia do chłodzenia szokowego, chcemy, aby spełniało one nasze wymagania. Jednak niejednokrotnie nie wiemy, na co zwrócić uwagę przy nich zakupi. Naszym zdaniem najważniejszymi parametrami są:

  • Pojemność — w karcie katalogowej producenci podają ile pojemników GN i blach będziemy mogli umieścić we wnętrzu urządzenia.
  • Wydajność — wartość ta pozwala określić, jak dużo jedzenia będziemy mogli umieścić na jeden cykl działania maszyny.
  • Ułożenie prowadnic — tak naprawdę od tego czynnika zależy, jak dużo elementów będziemy mogli umieścić w komorze schładzarki.
  • Wymiary — warto także zwrócić uwagę na same wymiary. Pozwoli to określić przestrzeń, jaką musimy dysponować.

Szybkoschładzarki – wybawienie dla małych lokali.

Coraz więcej osób zauważa zalety używania szybkoschładzarek. Pozwalają one lepiej zarządzać personelem oraz czasem. Ma to ogromne znacznie w przypadku małych lokali gastronomicznych, gdzie obsada nie jest zbyt duża. Naszym zdaniem niedługo maszyny te będą na wyposażeniu większości miejsc, gdzie przygotowuje się żywność. Dlatego nie czekajcie i zaopatrzcie się w nie już dzisiaj!

Produkt dodany do listy życzeń

Serwis wykorzystuje pliki cookies m.in. w celu poprawienia jej dostępności, personalizacji, obsługi kont użytkowników czy aby zbierać dane, dotyczące ruchu na stronie. Każdy może sam decydować o tym czy dopuszcza pliki cookies, ustawiając odpowiednio swoją przeglądarkę. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie Sklepu.