Pokazuje 1 - 14 z 14 elementów
Pokazuje 1 - 14 z 14 elementów

Regały magazynowe

Każdy lokal gastronomiczny, ale również sklep posiada miejsce, w którym składowane są produkty. Aby panował tam porządek, trzeba zastosować jakieś meble, gdzie będziemy mogli ułożyć wszystkie rzeczy. Właśnie do tego rodzaju produktów należą regały gastronomiczne przedstawione w kategorii.

Dwa rodzaje regałów gastronomicznych.

Tak naprawdę regały gastronomiczne możemy podzielić ze względu na rodzaj wykorzystanych półek na dwie grupy. Stosując to kryterium przyporządkowanie będzie wyglądało następująco:

  • Wyposażone w półki pełne.
  • Posiadające półki ażurowe.

Obydwa rodzaje masowo stosowane są w przestrzeniach magazynowych. Klienci dość często na półkach pełnych kładą ciężkie rzeczy, ponieważ te podpory są pewniejsze. Natomiast platformy ażurowe mogą posłużyć do przechowywania lżejszych przedmiotów, np. makaronów, sztućców itp. Bez znaczenia, którą rodzinę Państwo wybierzecie, meble te zostaną Wam dostarczone w paczkach do samodzielnego montażu. Jednak jest on na tyle prosty, iż nie wymaga żadnej zaawansowanej wiedzy i narzędzi.

Specjalistyczne regały gastronomiczne na pojemniki GN.

W swojej ofercie posiadamy również specjalistyczne regały gastronomiczne do przechowywania pojemników GN. Zostały one wyposażone w demontowane półki z polipropylenu. Po ich wyjęciu możemy bez większych problemów na profilach aluminiowych położyć pudełka zgodne z normą GN. Ten typ regałów polecamy osobą, które wykorzystują duże ilości pojemników GN 1/1.

Wybór odpowiedniego regału gastronomicznego.

Oferta regałów gastronomicznych w naszym sklepie, jak i innych miejscach jest dość duża. Co za tym idzie, wszystkie produkty należy w jakiś sposób porównać oraz wybrać te najlepsze. Możecie tego dokonać zbierając informacje o parametrach znajdujących się poniżej.

  • Wymiary – chyba najważniejsze cechy tego typu produktów. Najczęściej rozwiązania te sprzedawane są w określonych wariantach i należy policzyć czy wypełnią one w odpowiednim stopniu naszą przestrzeń magazynową oraz, czy oferowane przez nie miejsce będzie dla Was wystarczające.
  • Nośność półek – liczba ta określa, jak duży ciężar możemy umieścić na poszczególnej platformie. Należy jednak pamiętać, że cyfry te są zgodne z rzeczywistością jedynie, gdy równomiernie obciążymy półki.
  • Materiał wykonania – surowiec, z jakiego wykonane są meble, wpływa tak naprawdę na miejsce, gdzie będziemy mogli je wykorzystywać. To pomieszczeń wilgotnych wybierzemy aluminium a do suchych stal chromowaną.
  • Nośność regału – producent także podaje, jakie jest maksymalne dopuszczalne obciążenie całego regału. Spowodowane jest to tym, że parametr ten nie jest iloczynem ilości półek i ich nośności. Najczęściej wartość ta jest o wiele niższa.

Solidne regały gastronomiczne.

Na stronie internetowej, gdzie się Państwo znajdują, przedstawiono solidne regały gastronomiczne do wielu zastosowań. Położycie na nich takie elementy jak szkło, naczynia lub sztućce, ale również ciężkie narzędzia lub składniki potraw.

Regały magazynowe
Menu

Informacja

Tagi