Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu !
na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 35 elementów

Regały magazynowe

Każdy lokal gastronomiczny, ale również sklep ma miejsce, w którym składowane są produkty. Aby panował tam porządek, trzeba zastosować jakieś meble, gdzie będziemy mogli ułożyć wszystkie rzeczy. Właśnie do tego rodzaju produktów należą regały gastronomiczne przedstawione w kategorii.

Regał gastronomiczny zapewniający porządek.

Prowadząc biznes, w którym przygotowuje się posiłki, codziennie używamy setki przedmiotów. Układanie ich w wyznaczone miejsca pozwoli Wam zachować porządek, ale oprócz tego usprawni to prace. Część osób może zadać pytanie dlaczego? Mianowicie, dlatego, że każdy będzie wiedział, gdzie znajdują się potrzebne mu rzeczy i nie będzie musiał ich szukać nie wiadomo jak długi czas. Właśnie wyżej wymienione względy powinny skłonić właścicieli takich miejsc do zakupu regału gastronomicznego. W swojej ofercie posiadamy różne modele tego mebla tak, więc na pewno wybierzecie coś ciekawego dla siebie.

Dwa rodzaje regałów gastronomicznych.

Tak naprawdę regały gastronomiczne możemy podzielić ze względu na rodzaj wykorzystanych półek na dwie grupy. Stosując to kryterium przyporządkowanie będzie wyglądało następująco:

  • Regały gastronomiczne z półkami pełnymi.
  • Regały gastronomiczne z półkami ażurowymi.

Obydwa rodzaje masowo stosowane są w przestrzeniach magazynowych. Klienci dość często na półkach pełnych kładą ciężkie rzeczy, ponieważ te podpory są pewniejsze. Natomiast platformy ażurowe mogą posłużyć do przechowywania lżejszych przedmiotów, np. makaronów, sztućców itp. Bez znaczenia, którą rodzinę Państwo wybierzecie, meble te zostaną Wam dostarczone w paczkach do samodzielnego montażu. Jednak jest on na tyle prosty, iż nie wymaga żadnej zaawansowanej wiedzy i narzędzi.

Specjalistyczne regały gastronomiczne na pojemniki GN.

W swojej ofercie posiadamy również specjalistyczne regały gastronomiczne do przechowywania pojemników GN. Zostały one wyposażone w demontowane półki z polipropylenu. Po ich wyjęciu możemy bez większych problemów na profilach aluminiowych położyć pudełka zgodne z normą GN. Ten typ regałów polecamy osobą, które wykorzystują duże ilości pojemników GN 1/1.

Wybór odpowiedniego regału gastronomicznego.

Oferta regałów gastronomicznych w naszym sklepie, jak i innych miejscach jest dość duża. Co za tym idzie, wszystkie produkty należy w jakiś sposób porównać oraz wybrać te najlepsze. Możecie tego dokonać zbierając informacje o parametrach znajdujących się poniżej.

  • Wymiary – chyba najważniejsze cechy tego typu produktów. Najczęściej rozwiązania te sprzedawane są w określonych wariantach i należy policzyć czy wypełnią one w odpowiednim stopniu naszą przestrzeń magazynową oraz, czy oferowane przez nie miejsce będzie dla Was wystarczające.
  • Nośność półek – liczba ta określa, jak duży ciężar możemy umieścić na poszczególnej platformie, która znajduje się w regale gastronomicznym. Należy jednak pamiętać, że cyfry te są zgodne z rzeczywistością jedynie, gdy równomiernie obciążymy półki.
  • Materiał wykonania – surowiec, z jakiego wykonane są meble, wpływa tak naprawdę na miejsce, gdzie będziemy mogli je wykorzystywać. To pomieszczeń wilgotnych wybierzemy aluminium a do suchych stal chromowaną.
  • Nośność regału – producent także podaje, jakie jest maksymalne dopuszczalne obciążenie całego regału gastronomicznego. Spowodowane jest to tym, że parametr ten nie jest iloczynem ilości półek i ich nośności. Najczęściej wartość ta jest o wiele niższa.
  • Regulowane stopki – dobrze byłoby, aby rozwiązanie, które chcecie zakupić, posiadały regulowane stopki. Wówczas będziecie mogli wypoziomować mebel w przypadku, gdy posiadacie nierówne podłogi.
  • Grubość nóg – to, jakiej grubości nogi będzie posiadał regał gastronomiczny, także ma znaczenie. Im są one większe, tym cięższe przedmioty będziemy mogli na nim umieszczać

Regał gastronomiczny spawany czy skręcany?

Prócz rodzaju zastosowanych półek regał gastronomiczny od regału gastronomicznego może także różnić się sposobem montażu. W ten oto sposób wyróżniamy:

  • Regały spawane – dochodzą one do Państwa zmontowane i od razu są gotowe do użytku. Niestety ich minusem jest to, że zajmują one dużo miejsce, więc jest je ciężko wysłać, ale także występuje problem z wniesieniem ich do miejsca docelowego.
  • Regały skręcane – ten typ produktu przychodzi do Was w paczkach całkowicie rozłożony. Więc samodzielnie musicie poskładać je w całość, ale od razu mówimy, że nie jest to trudny sposób. Takie wykonanie mebla umożliwia jego łatwe wniesienie praktycznie w każde miejsce oraz transport.

Tak więc, jak sami widzicie, wybór odpowiedniego rodzaju regału gastronomicznego w dużym stopniu zależy od tego, jakie posiadacie pomieszczenie i czy będzie ewentualny problem z wniesieniem. Jeżeli tak to wersja skręcana będzie lepsza, gdy nie to wówczas możecie spokojnie wybierać te spawane.

Solidne regały gastronomiczne.

Na stronie internetowej, gdzie się Państwo znajdują, przedstawiono solidne regały gastronomiczne do wielu zastosowań. Położycie na nich takie elementy jak szkło, naczynia lub sztućce, ale również ciężkie narzędzia lub składniki potraw.