Artykuły do kawiarni i cukierni

Kawiarnie i cukiernie do miejsca przygotowywania oraz podawania wielu rodzajów dań. Przy ich tworzeniu obsługa nie jednokrotnie musi używać wyspecjalizowanych narzędzi. Kategoria ta zawiera wiele niezbędnych maszyn przydatnych w tych miejscach.

Akcesoria do pieczenia ciast.

Na naszym sklepie internetowym mogą Państwo znaleźć dużo akcesoriów do pieczenia ciast. Wśród nich nie wątpliwie królem jest wałek do ciasta. To właśnie dzięki niemu przygotujecie idealnie cienkie ciasto na Wasze wypieki. W swojej ofercie posiadamy produkty wykonane z drewna bądź stali nierdzewnej.


Jeżeli zrobimy już nasze ciasto i je upieczemy to wypadałoby także udekorować. W tym celu możemy użyć worków oraz tylek cukierniczych.  Końcówki do ozdabiania występują w wielu kształtach, dzięki czemu stworzycie na swoich wypiekach różnorodne wzory. Natomiast rękawy cukiernicze sprzedajemy w dwóch rodzajach oraz jednorazowe.


Również przy wypiekach mogą się okazać niezbędne pędzelki cukiernicze, formy silikonowe bądź skrobki do ciasta. Wszystkie te elementy będą wstanie Państwo zamówić na tej stronie internetowej.

Artykuły do kawiarni i cukierni  Jest 312 produktów.

Podkategorie

  • Akcesoria do bitej...

    Nie od dzisiaj wiemy, iż bardzo często „jemy” oczami. Wystarczy nam tylko ładnie zaprezentować potrawę a my już jesteśmy gotowi ją kupić. W cukiernictwie wyroby możemy przyozdobić cukrem pudrem, lukrem lub bitą śmietaną. Właśnie tutaj znajdą Państwo syfony do bitej śmietan, w których wykonacie tę dekorację.

    Gdzie i do czego używać syfonów do bitej śmietany?

    Syfony do bitej śmietany do urządzenie przydatne nie tylko w profesjonalnej kuchni, ale również można ich używać w domowych warunkach. To za nich pomocą będziemy przygotowywać pyszny krem, którym później udekorujemy nasze wypieki. Nic nie stoi również na przeszkodzie, aby słodką chmurkę pozostawić na naszej kawie. Dzięki temu produktowi wykonamy to szybko oraz starannie.


    W swojej ofercie posiadamy dwie linie maszyn:

    • Kitchen Line
    • Kurt Scheller Editon.


    Te pierwsze to urządzenia przeznaczone typowo do użytku profesjonalnego. Charakteryzują się one wysoką trwałością oraz niezawodnością. Natomiast drugi typ został stworzony przez firmę Hendi do domowych warunków. Dzięki wielu kolorom możemy dostosować tę maszynę do naszych preferencji wizualnych.

  • Gałkownice i porcjonery

    W kuchni, restauracji, kawiarni lub lodziarni zdarzają się sytuacje, iż musimy podać idealnie okrągłe porcje. Mało tego ilość gotowego dania za każdym razem musi być taka sama odmierzajace różne gramy z jednego litra lodów, ponieważ możemy narazić się na niezadowolenie klientów. Tak naprawdę wykonanie tego procesu idealnie w ręczny sposób jest nie możliwe! Tutaj właśnie przychodzą z pomocą gałkownice i porcjonery.

    Wykorzystanie gałkownic i porcjonerów.

    Wbrew pozorom gałkownice i porcjonery mogą być o wiele bardziej uniwersalne niż na pierwszy rzut oka mogłoby się wydawać. Głównie kojarzymy je z lodziarni. To właśnie tam służą one do podawania idealnie okrągłych lodów gałkowych. Dzięki nim proces przygotowania zmrożonego deseru jest łatwiejszy i mamy pewność, iż każdy klient dostanie kulkę o tej samej wielkości.


    Jednak prócz wyżej wymienionego lokalu urządzenia te również dobrze spiszą się w kuchniach restauracyjnych oraz domowych. Za ich pomocą będziemy mogli w szybki i prostu sposób podzielić ziemniaki pomiędzy naszych gości bez obawy o to, iż ktoś dostanie za mało lub za dużo. Właśnie one pomogą nam uniknąć niemiłych sytuacji w porcjowaniu Pure.


    Również gałkownice i porcjonery znajdą swoje zastosowanie w kuchni azjatyckiej. Pomogą nam one formować idealne kulki ryżowe świetnie wyglądające na talerzu gości. Każda osoba, która próbowała dokonać tego ręcznie wie, jaki to ciężki proces.


    Jak mogą Państwo zauważyć przyrządy przedstawione w tej kategorii to uniwersalne maszyny niezbędne w wielu sytuacjach.

  • Kuwety do lodów

    Osoby sprzedające zamrożone desery wiedzą, że ich wyeksponowanie nie jest prostą sprawą. Wynika to z faktu, iż to tego celu nie wystarczy tylko posiadać odpowiedni dystrybutor. Również należy zaopatrzyć się w kuwety do lodów.

    Czym są kuwety do lodów?

    Kuwety do lodów są to pojemniki dostosowane do przechowywania mrożonego deseru w dystrybutorach. W swojej ofercie posiadamy pudełka w kształcie prostokąta bądź okrągłe. Szczególnie ten ostatni kształt może okazać się atrakcyjny, ponieważ coraz więcej miejsc umożliwiających przechowywanie lodów na takie wycięcia.


    Kuwety mogą być wykonane z różnych tworzywa, ale na naszym sklepie internetowym odnajdziecie takie, które powstały ze stali nierdzewnej lub plastiku (dokładnie rzecz ujmując poliwęglanu). Ten drugi materiał pozwolił znacząco obniżyć koszty produkcji pojemników i jest dobrą alternatywą dla metali.

  • Wybieraki do ciasta

    Cukiernie to miejsca, które do swojego funkcjonowania potrzebują wielu przyrządów. Wynika to z faktu, iż w tych pracowniach wykonuje się dużo skomplikowanych wypieków a czynności przy nich robione są bardzo zróżnicowane.  Właśnie do takich przydatnych narzędzi należą również wybieraki do ciasta.

    Do czego służą wybieraki do ciasta?

    Część osób zastanawia się pewnie, do czego mogą służyć wybieraki do ciasta. Te sprytne produkty wykorzystuje się do wyciągania masy z trudno dostępnych miejsc. Łatwo wyobrazić sobie sytuację, w której na końcu dużego garnka znajduje się zawartość, na której nam zależy. Dotarcie do niej za pomocą zwykłej łyżki jest praktycznie nie możliwe. Natomiast wybierak dzięki swej konstrukcji podoła temu zadaniu bardzo szybko.

  • Szpatuły

    W kuchni zdarzają się różne czynności, które musimy wykonać. Często spotykanymi są np. przewracanie smażonych potraw lub nakładanie farszu na ciasto. Zadanie te możemy wykonać za pomocą zwykłego noża, ale bardzo często jest to niewygodne. My przedstawiamy Państwu o wiele lepszą alternatywą, jaką są szpatułki kuchenne.

    Jakie szpatułki kuchenne wybrać?

    Na naszej stronie internetowej mogą Państwo znaleźć dwie rodzaje szpatułek kuchennych:

    • Szpatułki do ogólnego zastosowania.
    • Szpatułki cukiernicze.

    Te pierwsze są to uniwersalne narzędzia, które można użyć w wielu momentach. Bez większego trudu za ich pomocą przewrócicie smażone mięso, zdejmiecie rybę z patelni bądź ściągniecie krążki hamburgerowe z grilla kontaktowego. Dzięki dużej szerokości łopaty nie muszą się Państwo obawiać, iż wyżej wymienione potrawy zostaną przerwane.


    Natomiast drugie produkty będą nieocenione dla osób zajmujące się tworzeniem wybiegów. Dzięki długiemu i wąskiemu ostrzu szpatuły te dobrze spisują się między innymi przy nakładaniu jakiś mas cukierniczych. Proces ten wykonywany jest o wiele dokładniej niż przy użyciu zwykłego noża oraz maleje ryzku pocięcie się, ponieważ szpatułka nie posiada ostrych obrzeży.

  • Worki do szprycowania

    Podczas przygotowywania różnorakich potraw może zaistnieć konieczność przyozdobienia ich np. bitą śmietaną. Oczywiście zrobimy to za pomocą łyżki, ale wykonanie w taki sposób ładnych dekoracji jest niemożliwe. Wówczas zakupujemy worki do szprycowania i robimy wzory, jakie sobie tylko wymyślimy odpowiednimi końcówkami przystosowanych do worków !

    Do czego służą worki do szprycowania?

    Tak jak już wspomnieliśmy worki do szprycowania wykorzystywane są do przyozdabiania potraw. Wielu profesjonalnych kucharz i cukierników nie może wyobrazić sobie życia bez tych produktów. Dlaczego? Bo tylko one są wstanie zapewnić precyzję wykonywanego wzorów. Mało tego w ich wnętrzu możemy umieścić farsz słodki jak i słony, co sprawia, iż jest to uniwersalne narzędzie do ozdabiania wielu dań. Właśnie te dwa aspekty przyczyniły się do rozpowszechnienia rękawów cukierniczych.

  • Końcówki do rękawów

    Podczas przygotowywania wypieków zdarzają się sytuację, iż trzeba je przyozdobić. Wówczas zastanawiamy się jak tu wykonać atrakcyjny wzorek. Właśnie wtedy należy biegnąć po końcówki do rękawa cukierniczego dostępne w tej kategorii.

    Czym są tylki cukiernicze?

    Cześć z nas po raz pierwszy słyszy taką nazwę jak tylki cukiernicze. Określenie to definiuje metalowe bądź plastikowe końcówki do rękawów cukierniczych pomagające wykonać różne dekoracje lub wypełnić nasze wypieki gotowym farszem. To właśnie dzięki nim będziecie mogli wykonać wiele wzorów na Waszych potrawach lub ciastach bez jakiegokolwiek wysiłku. Tak przyozdobione dania nie wątpliwie zaciekawią a może nawet zdumieją gości lokalu gastronomicznego lub domu.

  • Formy do pralin

    Któż z nas nie lubi łakoci? Najczęściej sięgamy po te ze sklepu a przecież możemy je wykonać sami. Na pewno będą one smaczniejsze i będziemy mogli się nimi pochwalić wśród znajomych. Jeżeli zaciekawiała Państwa wizja tworzenia własnych słodkości to zapraszamy do przejrzenia naszych form do pralin.

    Szeroką gama form do pralin.

    Tworzenie własnych słodkości jest przyjemne i satysfakcjonujące. Mało tego dzięki takiemu procesowi nie zamykamy się tylko na smaki, które możemy zakupić. Przy samodzielnie produkowanych pralinach możemy dołożyć wiele swoich dodatków.


    Na naszej stronie internetowej mogą Państwo formy do pralni w różnych kształtach a do nich między innymi zaliczamy:

    • Okrąg.
    • Owal
    • Serce
    • Kwiat
    • Mini tabliczki czekolady.


    Tak szeroką gamą brył pomoże Państwu stworzyć słodkości elegancko wyglądające na talerzach bądź paterach. Nie wątpliwie zwróci na nie uwagę wielu gości.

  • Pędzelki cukiernicze

    Przyozdabianie ciast, tortów i innych deserów to wielokrotnie żmudna oraz dokładna praca. Aby wykonać ją dobrze należy posiadać odpowiednie przyrządy. Jednymi z takich narzędzi są właśnie pędzelki cukiernicze.

    Do czego wykorzystujemy pędzelki cukiernicze?

    Pędzelki cukiernicze służą nam do łatwego rozprowadzania ciekłych ozdób na naszych wyrobach. Za ich pomocą równo położymy między innymi lukier, masę cukrową bądź farby spożywcze. Różne grubości pędzla pozwolą Państwu dobrać odpowiednią do zadania, jakie wykonujecie.


    Warto także zauważyć, iż wiele osób tego typu wyrobów używa również w innych celach. Bardzo często spotyka się sytuacje, w której za ich pomocą rozprowadza się olej na patelni bądź maluje się kurczaka zalewą. Wbrew nazwie pędzle te nie tylko używamy w pracowniach cukierniczych.

  • Noże i skrobaki do ciast

    W cukierniach rozprowadzanie po blasze ciasta to podstawa. Praktycznie wykonuje się tą czynność codziennie po kilkanaście razy. Jednak robienie jej bez odpowiednich narzędzi byłoby ciężkie.  Właśnie podczas tych procesów z pomocą przychodzą skrobki cukiernicze.

    Materiały użyte do produkcji skrobki cukierniczej.

    Przeglądając nas sklep internetowy znajdą Państwo skrobki cukiernicze wykonane z dwóch rodzaju surowców:

    • Stal nierdzewna.
    • Polipropylen.

    Pierwsze charakteryzują się dużą sztywnością oraz wytrzymałością. Natomiast drugie są bardziej giętkie i można dostosować ich kształt do czynności, jaką w tym momencie chcemy wykonać. Obydwie grupy są u nas często zakupywane, ponieważ spełniają inne funkcje. Dlatego warto w swojej kuchni lub pracownicy mieć, chociaż jedną skrobkę z każdego rodzaju.

  • Formy i maty silikonowe

    Bardzo wiele osób lubi eksperymentować w kuchni. Dotyczy to tak samo potraw gotowanych, smażonych jak i wypieków. Szczególnie w tej ostatniej opcji mogą być przydatne formy i maty silikonowe do pieczenia tutaj przedstawione.

    Po co używać form silikonowych do pieczenia?

    Maty silikonowe do pieczenia dają Państwu możliwość wyboru wielu kształtów Waszego wypieku. Znajdziecie u nas około 30 różnorakich brył, które mogą zachwycić Waszych gości oraz przyozdobić stoły. To najbardziej popularnych możemy zaliczyć:

    • Muffinki
    • Mini muffinki
    • Piramidy
    • I wiele innych.

    Wszystkie one dostępne są u nas w trzech rozmiarach: GN 1/3, GN1/1 oraz 600x400 mm. Wymienione wymiary to standardowe wielkości blach, jakie są stosowane w piecach konfekcyjno parowych, dzięki czemu nie będziecie mieli problemu z ich umieszczeniem właśnie w tego typu urządzeniach.

  • Wałki do ciasta

    Podczas przygotowania różnorakich wypieków lub pizzy należy często przygotować ciasto. Musi być one rozwałkowane na odpowiednią grubość oraz być cienkie i elastyczne. Właśnie do tej czynności przydadzą się nam znane wałki do ciasta.

    Wykorzystywane materiały do produkcji wałków do ciasta.

    Wałki do ciast do przyrządy, które towarzyszą nam już od wielu lat. Dlatego większość producentów zdecydowało się na ulepszenia swoich wyrobów i w ten sposób w naszym sklepie internetowym mogą Państwo znaleźć produkty wykonane ze:

    • Stali nierdzewnej.
    • Drewna.


    Drugi materiał dobrze jest znany naszym babcią oraz mamą. Bardzo wiele osób lubi tego typu wałki, ponieważ są one tradycyjne i przypominają im młodzieńcze lata. Charakteryzuje się on również prostotą utrzymania jego higieny oraz może stanowić nawet element dekoracyjny.


    Jednak coraz bardziej do głosu dochodzą produkty wykonane ze stali nierdzewnej. Wynika to z faktu, że ciasta do nich nie przywiera i jest je o wiele łatwiej rozwałkowywać. Prosto jest także je wyczyścić i są bardziej odporne na uszkodzenia mechaniczne.

  • Sita do przesiewania

    Osoby zajmujące się gotowaniem bądź wypiekami potrzebują wielu przyrządów do wykonywa swojej pracy. Jedne są droższe drugie tańsze, ale bez obydwu grup ich obowiązki byłoby ciężko sprawować. Do takich niezbędnych akcesoriów możemy zaliczyć różnego rodzaju sita do przesiewania.

    Rodzaje sit do przesiewania.

    Na naszej stronie internetowej możemy znaleźć różnego rodzaju sita do przesiewania. Zaliczamy do nich:

    • Sita do przesiewania mąki.
    • Sita do przesiewania bułki tartej.
    • Sita do przesiewania cukru pudru.

    Pewnie wiele osób w tym momencie zastanawia się, dlaczego ma posiadać tyle przyrządów skoro by mogły kupić tylko jeden. Wynika to z faktu, iż wszystkie wyżej wymienione grupy posiadają różną wielkość oczek, przez które zostaje przepuszczony produkt. Spowodowane jest to tym, że każdy wyrób sypki posiada różną gęstość. W związku z tym nie ma możliwości przesiania mąki na sitku od cukru pudru. Dlatego warto do swojej kuchni zakupić wszystkie rodzaje przyrządów do przesiewania.

  • Palniki do creme brulee

    Coraz więcej kucharzy decyduje się na opalanie swoich potraw. Podczas tego procesu danie uzyskuje niepowtarzalny smak i aromat. Jednak, aby dokonać to w bezpieczny sposób należy posiadać odpowiedni sprzęt. Właśnie do tego celu zostały stworzone palniki gazowe do creme brulee.

    Do czego możemy wykorzystać palniki gazowe do creme brulee?

    Co najmniej jest kilka rzeczy, które możemy zrobić przy użyciu palników gazowych do creme brulee. Przede wszystkim za ich pomocą stworzymy znany i ceniony francuski deser. Potrawa ta to waniliowe nadzienie podawane w specjalnych miseczkach. Natomiast na ich górze znajduje się warstwa skarmelizowanego cukru, który uzyskuje się właśnie przez jego pogrzanie palnikiem. Dlatego bardzo palniki gastronomiczne w swojej nazwie zawierają tytuł tego deseru.


    Także produkty tutaj zebrane możemy wykorzystać do pogrzania jakiś rzeczy np. marchewek. Wówczas pod wpływem wysokiej temperatury potrawy uzyskują specyficzny wygląda oraz smak. Dzięki temu procesowi może zaskoczyć swoich klientów i podać im niezapomniany posiłek.


    W ostateczności z ich pomocą opalimy kaczkę lub golonkę, aby się pozbyć sierści. Tak ja mogą Państwo zauważyć to małe urządzenia jest bardzo uniwersalne.

  • Ranty piekarniczo -...

    Profesjonalne przygotowanie ciast, tortów oraz innych wypieków wymusza posiadanie w swoich zasobach odpowiednich przyrządów. To właśnie te akcesoria mogą ułatwić pracę naszym pracownikom oraz udoskonalić podawane dania. Nie wątpliwie ranty piekarniczo-cukiernicze niezbędne są w każdym lokalu gastronomicznym.

    Do czego służą ranty piekarniczo-cukiernicze?

    Część osób odwiedzających nasz serwis zastanawia się pewnie, do czego można użyć rantów piekarniczo-cukierniczych. Te kawałki blachy wykorzystane są przez kucharzy oraz cukierników do formowania kształtów swoich wypieków. Mogą tutaj Państwo znaleźć między innymi takie bryły jak:

    • Prostokąt.
    • Serce.
    • Okrąg.
    • Kwadrat.
    • Gwiazdy.


    Wszystkie wyżej wymienione rodzaje pozwolą Państwu podać swoje desery w różnorakich kształtach, dzięki czemu zachwycicie swoich klientów i zapadniecie im w pamięć a to może spowodować ich powrót w przyszłości.

  • Pozostałe urządzenia

    Prowadzenie cukierni lub zakładu zajmującego się wypiekiem ciast to wielki trud. Wynika to z faktu, iż na zapleczach tych miejsc wykonuje się wiele czynności to, których są potrzebne różnorakie akcesoria. Kategoria ta zawiera pozostałe urządzenia niezbędne pracownikom wyżej przedstawionych ustępów.

    Znaczniki przeznaczone do cięcia ciast.

    Znaczniki do cięcia ciast, tortów oraz tarty to przydatne urządzenia. Dzięki nim w szybki i łatwy sposób pokroisz przedstawione produkty. Mało tego każda cześć będzie posiadała dokładnie taką samą wielkość. Jeżeli je zastosuje to nigdy nie przyjdzie do Was klient, który będzie posiadał mniejszą porcję. Nasze znaczniki zostały wykonane ze stali nierdzewnej, dzięki czemu będą wstanie Państwu służyć przez długie lata.

    Świeża czekolada dzięki podgrzewaczom do czekolady.

    Roztopiona czekolada to składnik wielu dań i sosów. Również taką ciecz można wykorzystać do stworzenia własnoręcznych pralinek. Jednak rozpuszczanie jej w rondelku przez niedoświadczonego kucharza może doprowadzić ją do przepalenia. Dlatego warto zaopatrzyć się w podgrzewacze do czekolady. Dzięki nim łatwo przemienicie czekoladę w postać ciekłą bez obawy, iż zostanie ona zniszczona.

na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 312 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 312 elementów

Przyrządy do podawania lodów gałkowanych.

W kawiarniach i cukierniach również częstymi gośćmi są lody. Jednak do ich przechowywania oraz dystrybucji również są potrzebne odpowiednie sprzęty. Nie wątpliwie do tych celów niezbędne będą kuwety do lodów. Do dzięki nim będziecie mogli odpowiednie magazynować wyroby z bitej śmietany bez obawy, iż się roztopią. U nas zakupicie pojemniki ze stali nierdzewnej bądź plastiku.

Prócz przetrzymywania istotnym procesem jest również dystrybucja lodów. Porcje podawane naszym klientów muszą być idealnego kształtu a do tego za każdym razem jednakowej wielkości. Właśnie taki efekt uzyskają Państwo dzięki wykorzystaniu gałkownic do lodów. Produkty te również ułatwią obsłudze podawania wyborów z kuwetów.

Szeroka gama akcesoriów do kawiarni i cukierni.

Tak jak mogą Państwo zauważyć na sklepie internetowym firmy Doris można znaleźć wiele przydatnych akcesoriów w kawiarni oraz cukierni. Wszystkie one charakteryzują się najwyższą jakością oraz trwałością. W związku z tym zachęcamy do kupowanie wymienionych przedmiotów właśnie u nas.

Artykuły do kawiarni i cukierni

Informacja

Tagi

Folow Us



energooszczędne szafy chłodnicze ecoline

Energooszczędne szafy ecoline.

KATALOG_GRAFEN_2018001.jpg

Katalog Grafen 2018.

YG-09315_YG-09316_PAKOWARKI_LISTWOWE.jpg

Nowe listwowe pakowarki próżniowe.

Solidne próżniowe pakowarki komorowe.