Przybory kuchenne  Jest 584 produktów.

Podkategorie

  • Deski do krojenia

    Deski do krojenia to przyrządy, bez których nie wyobrażamy sobie funkcjonowania. To właśnie dzięki nim uchronimy blat roboczy przed uszkodzeniem. Również one będą dbały o ostrość naszych noży kuchennych. Właśnie z tym aspektów należy się zaopatrzyć w przedstawione tutaj produkty.

    Jaki materiał deski do krojenia wybrać?

    W swojej ofercie posiadamy deski do krojenia wykonane z:

    • Drewna bukowego.
    • Plastiku (HDPE).

    Pierwsze tworzywo przemówi do wszystkich użytkowników, którzy lubią tradycyjne rozwiązania. To właśnie dzięki temu materiałowi Wasze noże będą się wolniej niszczyły. Wynika to z faktu, iż jest on bardzo twardy. Deski takie również są bardziej odporne na jakieś zarysowania oraz wszelkiego rodzaju przecięcie. Warto także podkreślić, iż mają one właściwości bakteriobójcze.


    Natomiast nowoczesne rozwiązania plastikowe też mają swoich zwolenników oraz zalety. Pierwszą z nich jest możliwość mycia w zmywarkach. Przy dużej ilości desek w lokalu gastronomicznym taka cecha nie wątpliwie będzie ważna. Również tylko one mają możliwość wykonania ich w standardzie HAACP. Przepisy te obowiązują tak naprawdę w każdym przedsiębiorstwie zajmującym się żywnością, dlatego warto zastanowić się nad tymi urządzeniami. Tworzywo to także umożliwia wycięcia akcesorium w różnym kształcie.

  • Noże kuchenne

    Cięcie, krojenie, szatkowanie. Wspomniane czynności wykonywane są setki razy w miejscach, gdzie przygotowuje się posiłki. Jednak nie można by było ich dokonać bez odpowiednich narzędzi, jakimi są noże kuchenne. Żaden szef kuchni nie może istnieć bez tego typu produktu.

    Noże kuchenne dla profesjonalistów.

    Prezentowane przez nas noże kuchenne to rozwiązania dla profesjonalistów. Dlatego znakomicie sprawdza się w restauracjach, hotelach lub pubach. Zostały one wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu macie pewność, iż wytrzymają długie lata oraz zawsze będą ostre. Wartym podkreślenia jest również fakt, iż są one zgodne z systemem HACCP, który stosowany jest w lokalach gastronomicznych. Łatwo to zauważyć po tym, iż zostały wyposażone w kolorowe rękojeści.

  • Nożyce kuchenne

    Podczas przygotowywania posiłków zdarzają się sytuację, że trzeba coś wypakować lub pociąć. Jednak nie zawsze pod ręką mamy nóż kuchenny. Mało tego często chcemy oszczędzać to narzędzie, aby nam się szybko nie użyło. Wówczas warto wykorzystać nożyce kuchenne.

    Nożyce kuchenne dobre uzupełnienie noży.

    Nożyce kuchenne to artykuły, które powinny się znaleźć w każdym miejscu, w którym przygotowuje się posiłki. Wynika to z faktu, iż są one dobrym uzupełnieniem noży, dzięki którym możemy wykonać mniej wymagające czynności. To właśnie nożyczki pozwolą nam rozpakować towary lub pociąć przyprawy. W tych sytuacjach sprawdza się one znakomicie!

  • Akcesoria do ziemniaków

    Ziemniaki to jedne z najczęściej przygotowywanych warzyw w naszych domach. Przyrządzamy je w różnej formie oraz postaci. Trafiają one na nasze talerze, jako dodatki lub pełno prawne dania. Tak czy owak, warto posiadać odpowiednie akcesoria do ziemniaków do ich przetwarzania.

    Tłuczki do ziemniaków – tradycyjne akcesoria do ziemniaków.

    Tłuczki do ziemniaków to akcesoria do ziemniaków, które kojarzymy z dziecięcych lat. Tak naprawdę każda Pani domu posiadała takie urządzenie na wyposażeniu swojej kuchni. W naszej ofercie odnajdą Państwo przyrządy o różnym kształcie oraz wielkości. Najmniejsze mają długość około 10 cm a największe aż 81 cm. Taka rozbieżność pozwoli wybrać produkt odpowiedni do wielkości garnków, z jakich najczęściej korzystacie. Zostały one wykonane ze stali nierdzewnej odpornej na uszkodzenia mechaniczne. Tłuczek to niezbędne wyposażenie każdej kuchni!

  • Akcesoria masarskie

    Praktycznie w każdej kuchni następuje obróbka mięsa. Codziennie je rozbijamy, przygotowujemy kiełbaski lub zmiękczamy mięsiwa. Właśnie do wymienionych czynności niezbędne są akcesoria masarskie.

    Po co nam akcesoria masarskie?

    Pewnie wiele osób zastanawia się, czy akcesoria masarskie są nam w ogóle potrzebne. Odpowiedź może być tylko jedna. Tak! Wynika to z faktu, iż przedmioty znajdujące się w tej grupie ułatwiają nam obróbkę mięsa oraz tworzenie kiełbasek. Mało część z nich potrafi nadać odpowiedni smak przedstawianym wcześniej wyrobom. Dlatego musicie zastanowić się nad zakupem prezentowanych tutaj rozwiązań.

  • Szatkownice i tarki

    Podczas przygotowywania posiłków w kuchni przydają nam się różne składniki. Mogą to być starte przyprawy lub pocięte warzywa. W oby przypadkach do szybkiego przygotowywania wspomnianych rzeczy przydadzą się tarki i szatkownice.

    Tarka kuchenna – szybkie miażdżenie niezbędnych elementów.

    Nie od dzisiaj wiadomo, iż w kuchni niezbędne są sproszkowane elementy. Wówczas do ich przygotowania warto użyć tarki kuchennej. Dzięki laserowo ostrzonym nożom produkt ten charakteryzują się bardzo wysoką ostrością. W swojej ofercie posiadamy urządzenia o różnej wielkości oczek, na których możemy dokonywać obróbki, takich składników spożywczych jak:

    • Czekolada.
    • Czosnek.
    • Marchew.
    • Ser.
    • Kakao.
    • Cytrusy.

    Znajdą u nas Państwo przyrządy kuchenne, które należy trzymać w ręce lub można je oprzeć o blat stołu. Te drugie są o wiele wygodniejsze, jeśli chcemy przygotować dużą ilość wcześniej wspomnianych produktów.

  • Wiadra do gastronomii

    W miejscach, gdzie przygotowuje się dania, zdarzają się sytuacje, iż gotowe wyroby trzeba gdzieś przetrzymać. Również przechowywanie resztek składników to normalność w takich miejscach. Dlatego zawsze na swoim wyposażeniu warto posiadać wiadra do gastronomii.

    Wiadra do gastronomii ze stali nierdzewnej.

    Tak jak mogli Państwu już zauważyć po samym wstępnie, wiadra do gastronomii do uniwersalne naczynia. W naszej ofercie znajdziecie produkty wykonane ze stali nierdzewnej odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz profesjonalną chemię. Posiadają one także odpowiedni certyfikat, który uprawnia je do kontaktu z żywnością.

    Rozróżniamy dwa typy wiaderek:

    • Posiadające dolny pierscień
    • Nieposiadające dolnego pierścienia.

    W przypadku tych pierwszych łatwiej zadbać o ich higienę oraz charakteryzują się one większą stabilność. Również z takim dodatkiem będzie można szybciej podnieść naczynie wypełnione cieczą lub produktami sypkimi. Także przyjemnym uzupełnieniem wspomnianego udogodnienia może być wewnętrzna miarka. Dzięki nim odmierzymy interesującą nas wartość.

  • Pęsety gastronomiczne

    Kuchnia to miejsce, gdzie wykonujemy precyzyjne czynności. Niejednokrotnie są one robione na małych lub nawet bardzo małych rzeczach. Wówczas warto zastosować pęsety gastronomiczne. Ułatwią Wam one pracę w niejednej sytuacji.

    Pęsety gastronomiczne do wielu zastosowań.

    W związku z różnymi działaniami, jakie przytrafiają się w miejscach przygotowywania posiłków, producenci zaczęli tworzyć pęsety gastronomiczne do różnych zadań. Tak, więc wyróżniamy następujące przyrządy:

    • Pęsety uniwersalne – jak sama nazwa wskazuje, jest to najbardziej wszechstronna rodzina tych akcesoriów. Za ich pomocą bez większych problemów przyozdobimy ciasto lub obrócimy smażone potrawy na patelni. Wystarczają one większości użytkownikom kuchni.
    • Pęsety do sushi – to japońskie danie jest coraz bardziej popularne w naszym kraju. Prócz pałeczek, które są ciężkie w użyciu, do ich zjedzenia również można wykorzystać pęsety. Dzięki temu urządzeniu zrobicie to o wiele szybciej i wygodnie. Bez tony wylanych nerwów.
    • Pęsety do ości – ten typ przyrządów zostanie polubiony przez fanów ryb lub osoby pracujące w przetwórstwie. Zostały one stworzone w taki sposób, aby można było wyjąć z tego owocu morza ości. Ryba wówczas jest idealnie wyfiletowana oraz zdatna do spożycia.
  • Łyżki kuchenne i szpatuły

    Kuchnia to miejsce, w którym przygotowuje się wiele posiłków. Podczas tej czynności niezbędnych jest dużo narzędzi, aby robienie dań przebiegało szybko oraz bezproblemowo. Do tej grupy również zaliczają się łyżki kuchenne i szpatuły zebrane w tej kategorii.

    Zastosowanie łyżek kuchenny i szpatuł w kuchni.

    Łyżki kuchenne i szpatuły to przyrządy, które mogą się przydać w kuchni w każdej sytuacji. To właśnie dzięki nim między innymi będziecie mogli wymieszać zupę, przewrócić smażone danie lub odcedzić ser z zalewy. Przydadzą się Wam one także to wyciągania gotowych potraw lub składników z wysokich garnków. Nic nie stoi na przeszkodzie, abyście smakowali nimi również przyrządzane posiłki. Tak jak sami możecie zobaczyć zastosowanie łyżek kuchenny i szpatuł jest bardzo szerokie. Właśnie z tych względów musicie je posiadać na swoim wyposażeniu.

  • Sita kuchenne

    Podczas przygotowania posiłków zdarzają się sytuację, iż chcemy odcedzić jakieś elementy.  Wówczas dobrze wykorzystać sprawdzone rozwiązania do tego celu. W skład tej grupy wchodzą między innymi profesjonalne sita kuchenne zebrane w tej kategorii. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą na te sprzęty.

    Trwałe sita kuchenne.

    Kupując jakieś wyposażenie do lokalu gastronomicznego, patrzymy czy jest ono trwałe. Przecież będzie ono wykorzystywane bardzo często w tego typu miejscach. Bez obaw nasze sita kuchenne sprostają nawet najtrudniejszym warunkom.  Jesteśmy tego pewni, ponieważ zostały one wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Materiał ten gwarantuje dużą odporność na uszkodzenia mechaniczne oraz chemię, która stosowana jest w kuchniach.

  • Rózgi kuchenne

    Do przygotowania wielu ciast oraz ciasteczek niezbędna jest świeżo ubita piana z jajek bądź śmietany. Aby ją przygotować, należy posiadać rózgi kuchenne. Dzięki nim proces ten będzie szybki oraz niezawodny.

    Rodzaje rózg kuchenny.

    W naszym sklepie internetowym mogą Państwo znaleźć dwa rodzaje rózg kuchenny, do których zaliczamy:

    • Rózgi z miękkim wrzecionem.
    • Rózgi z twardym wrzecionem.

    Różnią się one między sobą elastycznością drucików, z których zostały wykonane.  Do części czynności będą się nadawały tylko produkty z pierwszego systemu a do ich z drugiego. Często jest również tak, iż kucharze lub osoby przygotowujące posiłki lubią konkretny typ wrzeciona. Dlatego warto przetestować oba rozwiązania i przekonać się na własnej skórze, które dla nas będzie lepsze.

  • Miski kuchenne

    Przygotowując różne dania, często musimy wymieszać składniki. Jednak, aby tego dokonać, należy posiadać odpowiednie pojemniki. Powinny być one na tyle wysokie, by zawartość nam nie wylatywała. Wszystkie te kryteria spełniają miski kuchenne.

    Zastosowanie misek kuchennych.

    Tak naprawdę zastosowanie misek kuchennych może być bardzo szerokie. Jednak my skupimy się na tych, które dotyczą gastronomii. Przede wszystkim wykorzystuje się je do mieszania różnych składników. W swojej ofercie posiadamy produkty z zaokrąglonym dnem przydatne przy użytkowaniu mikserów. Również tego typu rozwiązania stosuje się do podawania gotowych dań gościom. Jednak wówczas należy zadbać o elegancki wygląd naczynia. Żeby goście nie byli zniesmaczeni.

  • Miarki i szufelki

    Przygotowując swój ulubiony sernik i nie wiesz ile dolać mleka? A może podajesz komuś obiad, ale ciężko Ci stwierdzić czy nalałeś odpowiednią ilość kompotu? Jeżeli te sytuacje są ci znane, to warto zaopatrzyć się w miarki i szufelki kuchenne.

    Zastosowanie miarek i szufelek kuchennych.

    Tak naprawdę miarki i szufelki kuchenne mają ułatwić nam nabieranie określonej ilości produktu. Dzięki nim możemy w łatwy sposób stwierdzić ile mamy wziętej danej rzeczy. Wszystko jest to możliwe, ponieważ wyposażone są one w odpowiednią podziałkę albo zostały stworzone do nakładania ściśle określonej gramatury.  Przybory te dają Państwu pewność, że za każdym razem nałożycie odpowiednią ilość produktów. Klienci już nigdy nie będą narzekać, iż podaliście im zbyt małe danie lub nalaliście za mało napoju.

  • Wagi gastronomiczne

    W kuchniach przygotowujemy różna dania. Zdarzają się sytuacje, w których o ich udaniu decydują odpowiednie proporcje składników. Robienie tego na oko może skończyć się katastrofą. Właśnie, dlatego warto posiadać na swoim wyposażeniu wagę gastronomiczną. To ona poda ile mamy danego towaru na talerzu.

    Rodzaje wag gastronomicznych.

    W tym momencie tak naprawdę na rynku znajdują się dwa rodzaje wag gastronomicznych:

    • Wagi szalkowe – podstawowy system ważący w dawniejszych latach. W tym momencie stosowany sporadycznie jednak posiadający dalej swoich zwolenników. Nie wątpliwie maszyny te mogą być wykorzystywane w lokalach retro i wówczas będą one stanowiły klimatyczny wystrój wnętrza. Wykonanie ze stali nierdzewnej nadaje dodatkowo surowości, która była wszechobecna w ubiegłym wieku.
    • Wagi elektroniczne – najczęściej używane urządzenia w sklepach spożywczych, kuchniach oraz przemyśle. Wyparły już dawno pierwszy rodzaj wag, o którym wspominamy powyżej. Wynika to z faktu, iż są od nich bardziej dokładne oraz prostsze w obsłudze. Posiadamy maszyny o zakresie ważenia od 10 g do nawet 150 kg. Taki rozstrzał pozwoli Państwu zmierzyć ciężar małych produktów jak i tych dużych. Wystarczą one do większości profesjonalnych zastosowań.
  • Termometry i timery

    Podczas gotowania i pieczenia nawet najmniejsze szczegóły mogą mieć znaczenie. Kilka stopni za mało lub zbyt długi okres wypieku może spowodować, że nasze danie nie będzie smaczne. Do odmierzania tych wartości niezbędne są profesjonalne termometry i timery z naszego sklepu internetowego.

    Bogaty asortyment termometrów gastronomicznych.

    Tak jak sama nazwa mówi termometry gastronomiczne służą do odmierzania wartości temperatury w różnych miejscach oraz potrawach. Ze względu na zastosowanie możemy podzielić je na:

    • Termometry ogólnego zastosowania – Najbardziej uniwersalna grupa termometrów. Za ich pomocą zmierzycie temperaturę garnka, gotowego dania a nawet człowieka. W swoim asortymencie posiadamy ten typ urządzenia tylko w wersji elektronicznej. Dzięki temu pomiary są dokładniejsze oraz łatwiejsze w odczycie.
    • Termometry do steków – Każdy kucharz przygotowujący to danie wie jak ciężko jest uzyskać odpowiedni poziom wypieczenia mięsa. Przy użyciu tej grupy maszyn będzie to o wiele łatwiejsze. Wystarczy tylko wbić bolec w mięsiwo i będziemy wiedzieć, jaka jest temperatura naszego steka.
    • Termometry do chłodni oraz lodówek – Zdarzają się sytuacje, w których w naszych urządzeniach chłodniczych nie ma termometru. Może to wynikać z tego, iż nie zakupiliśmy go, kiedy była składana nasza maszyna. Wówczas dokupujemy taki mały termometry, który bez problemu możemy postawić wewnątrz.
    • Termometry do mleka – Idealny prezent dla każdej osoby lubiącej kawę. Posłuży on nam do kontrolowana temperatury mleka podczas jego podgrzewania. Również po udanych pomiarach może służyć, jako dekoracja wnętrza kuchni.
  • Urządzenia do wędzenia

    Właściciele lokali gastronomicznych szukają coraz to nowych sposobów, aby zaskoczyć klientów. Przecież niespotykane smaki przyciągną większą ilość gości, a co za tym idzie, również zwiększą się obroty. Z naszej strony proponujemy urządzenia do wędzenia, które zmienią nie do poznania doznania przy spożywaniu dań.

    Pistolety wędzarnicze – przykład urządzeń do wędzenia.

    Pistolety wędzarnicze to innowacyjne urządzenia do wędzenia. Dzięki nim będziesz w stanie w kilka chwil wzbogacić danie w aromat, który powstaje przy wędzeniu. Wszystko to jest możliwe, ponieważ w odpowiedniej komorze zostaje spalony czynnik nadający zapach, a następnie całe z aromatyzowane powietrze trafia do naczynia, w którym przechowujesz potrawę. Ono wchłania ten tlen i nabiera odpowiedniego smaku. Opisywanemu wyżej procesorowi możemy poddać potrawy stałe, jak i ciekłe.

  • Akcesoria do frytowania

    Potrawy smażone na głębokim oleju to popularne dania w naszym kraju. Któż z nas nie lubi frytek lub pączków. Jednak przygotowywanie tych posiłków wymaga odpowiednich narzędzi. W kategorii tej znajdą Państwo niezbędna akcesoria do frytowania, które ułatwią cały proces.

    Łyżki cedzakowe – najpopularniejsze akcesoria do frytowania.

    Jak wiemy, frytowanie jest to proces smażenia na głębokim oleju. Mało tego ciecz ta musi być odpowiednia nagrzana, aby czynność ta mogła przebiegać poprawie. Tutaj właśnie ukazuje się problem z wyjęciem gotowych już posiłków. Z pomocą przychodzą takie akcesoria do frytowania jak łyżki cedzakowe. Umożliwiają one w bezpieczny sposób opróżnienia naczynia z gotowe dania. Mało tego dzięki perforowanej budowanie nadmiar tłuszczu wyleci a co za tym idzie spożywany posiłek będzie zdrowszy.

  • Przybory Monoblok
  • Dyspensery do sosów

    W lokalach gastronomicznych używa się wielu sosów i dodatków płynnych do dań. Może być to musztarda, keczup lub inny dresing.  Jednak ich dozowanie oraz przechowywanie bez odpowiednich przyrządów nie jest możliwe. W związku z tym warto zaopatrzyć się w dyspensery do zimnych sosów.

    Różnokolorowe dyspensery do zimnych sosów.

    Nasze dyspensery do zimnych sosów zostały wykonane z polietylenu. Materiał ten gwarantuje dozowanie płynów przy niewielkim użyciu siły oraz łatwość dbania o ich czystość. Zostały one także wyposażone w polipropylenowe zatyczki. Ten mały dodatek zapobiega brudzeniu się zawartości zawartej w środku oraz zapewnia ich świeżość. Sprzedajemy produkty wykonane w trzech standardowych kolorach:

    • Czerwonym.
    • Żółtym.
    • Przezroczystym.

    Posiadanie butelek w różnej barwie pozwala rozgraniczyć różne sosy. U nas zamówią Państwo także dyspensery w zestawach bądź osobno. Dzięki temu zakupicie odpowiednią ich ilość do swojego lokalu.

  • Pozostałe
na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 584 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 584 elementów

Przybory kuchenne
Menu

Informacja

Tagi