Przybory kuchenne  Jest 582 produktów.

Podkategorie

  • Deski do krojenia

    Deski do krojenia to przyrządy, bez których nie wyobrażamy sobie funkcjonowania. To właśnie dzięki nim uchronimy blat roboczy przed uszkodzeniem. Również one będą dbały o ostrość naszych noży kuchennych. Właśnie z tym aspektów należy się zaopatrzyć w przedstawione tutaj produkty.

    Jaki materiał deski do krojenia wybrać?

    W swojej ofercie posiadamy deski do krojenia wykonane z:

    • Drewna bukowego.
    • Plastiku (HDPE).

    Pierwsze tworzywo przemówi do wszystkich użytkowników, którzy lubią tradycyjne rozwiązania. To właśnie dzięki temu materiałowi Wasze noże będą się wolniej niszczyły. Wynika to z faktu, iż jest on bardzo twardy. Deski takie również są bardziej odporne na jakieś zarysowania oraz wszelkiego rodzaju przecięcie. Warto także podkreślić, iż mają one właściwości bakteriobójcze.


    Natomiast nowoczesne rozwiązania plastikowe też mają swoich zwolenników oraz zalety. Pierwszą z nich jest możliwość mycia w zmywarkach. Przy dużej ilości desek w lokalu gastronomicznym taka cecha nie wątpliwie będzie ważna. Również tylko one mają możliwość wykonania ich w standardzie HAACP. Przepisy te obowiązują tak naprawdę w każdym przedsiębiorstwie zajmującym się żywnością, dlatego warto zastanowić się nad tymi urządzeniami. Tworzywo to także umożliwia wycięcia akcesorium w różnym kształcie.

  • Noże i nożyce
  • Akcesoria do ziemniaków

    Ziemniaki to jedne z najczęściej przygotowywanych warzyw w naszych domach. Przyrządzamy je w różnej formie oraz postaci. Trafiają one na nasze talerze, jako dodatki lub pełno prawne dania. Tak czy owak, warto posiadać odpowiednie akcesoria do ziemniaków do ich przetwarzania.

    Tłuczek do ziemniaków – tradycyjny przyrząd każdej kuchni.

    Tłuczek do ziemniaków to narzędzie, które kojarzymy z dziecięcych lat. Tak naprawdę każda Pani domu posiadała takie urządzenie na wyposażeniu swojej kuchni. W naszej ofercie odnajdą Państwo przyrządy o różnym kształcie oraz wielkości. Najmniejsze mają długość około 10 cm a największe aż 81 cm. Taka rozbieżność pozwoli wybrać produkt odpowiedni do wielkości garnków, z jakich najczęściej korzystacie. Zostały one wykonane ze stali nierdzewnej odpornej na uszkodzenia mechaniczne. Tłuczek to niezbędne wyposażenie każdej kuchni!

    Praski do ziemniaków – połączenie tradycji i nowoczesności.

    Pewną wariacją omawianych wcześniej produktów są praski do ziemniaków. Służą one, tak samo, jak ubijaki do miażdżenia ugotowanych kartofli, tylko robi się to inaczej. Tutaj bulwy zostają wrzucone bezpośrednio do środka maszyny, a następnie naciska się dźwignie. Bo tych czynnościach dostaną Państwo idealnie zrobione puree. Nasze wyciskacze zostały wykonane również ze stali nierdzewnej, którą można myć w zmywarce.

  • Artykuły masarskie

    Praktycznie w każdej kuchni następuje obróbka mięsa. Codziennie je rozbijamy, przygotowujemy kiełbaski lub zmiękczamy mięsiwa. Właśnie do wymienionych czynności niezbędne są artykuły masarskie.

    Jakie artykuły masarskie dla siebie wybrać?

    W zależności, jakie Państwo wykonują czynności przy przygotowaniu potraw mogą się przydać różne artykuły masarskie. Jednak to najbardziej popularnych zaliczamy:

    • Kloce masarskie – podstawowe wyposażenie każdego działu mięsnego oraz rzeźni. To właśnie na nich dokonujemy rozbioru zwierząt, dzielimy je na mniejsze kawałki oraz rozpoławiamy kości. Dzięki drewnu bukowemu produkty te odporne są na przecięcie oraz nie absorbują zapachów. Na pewno posłużą Państwu przez długi czas.
    • Haki rzeźnicze – te akcesoria będą bardziej przydatne w punktach wędzarniczych niż w samej kuchni. Wieszamy na nich gotowe swojskie wędliny, które później zostają wsunięte do pieca. Zostały wykonane ze stali nierdzewnej i są odporne na wysoką temperaturę.
    • Tłuczki do mięsa – produkt używane przez każdego kucharza oraz Panią domu. Służy do rozbijania mięsa na kotlety schabowe oraz dewolaje. Użycie jego powoduje skrócenie tego procesu oraz wyciąga ze składników niezapomniany smak.
    • Maszynki do zmiękczania mięsa – używa się ich do głębokiego nacinania oraz delikatnego rozbijania mięsa. Taki proces pozwala uzyskać niezapomniany smak oraz zmniejszy twardość mięsa. Spotykane w każdej profesjonalnej kuchni.
  • Szatkownice i tarki

    Podczas przygotowywania posiłków w kuchni przydają nam się różne składniki. Mogą to być starte przyprawy lub pocięte warzywa. W oby przypadkach do szybkiego przygotowywania wspomnianych rzeczy przydadzą się tarki i szatkownice.

    Tarka kuchenna – szybkie miażdżenie niezbędnych elementów.

    Nie od dzisiaj wiadomo, iż w kuchni niezbędne są sproszkowane elementy. Wówczas do ich przygotowania warto użyć tarki kuchennej. Dzięki laserowo ostrzonym nożom produkt ten charakteryzują się bardzo wysoką ostrością. W swojej ofercie posiadamy urządzenia o różnej wielkości oczek, na których możemy dokonywać obróbki, takich składników spożywczych jak:

    • Czekolada.
    • Czosnek.
    • Marchew.
    • Ser.
    • Kakao.
    • Cytrusy.

    Znajdą u nas Państwo przyrządy kuchenne, które należy trzymać w ręce lub można je oprzeć o blat stołu. Te drugie są o wiele wygodniejsze, jeśli chcemy przygotować dużą ilość wcześniej wspomnianych produktów.

  • Wiadra

    W miejscach, gdzie przygotowuje się dania, zdarzają się sytuacje, iż gotowe wyroby trzeba gdzieś przetrzymać. Również przechowywanie resztek składników to normalność w takich miejscach. Dlatego zawsze na swoim wyposażeniu warto posiadać wiadra do gastronomii.

    Wiadra do gastronomii ze stali nierdzewnej.

    Tak jak mogli Państwu już zauważyć po samym wstępnie, wiadra do gastronomii do uniwersalne naczynia. W naszej ofercie znajdziecie produkty wykonane ze stali nierdzewnej odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz profesjonalną chemię. Posiadają one także odpowiedni certyfikat, który uprawnia je do kontaktu z żywnością.

    Rozróżniamy dwa typy wiaderek:

    • Posiadające dolny pierscień
    • Nieposiadające dolnego pierścienia.

    W przypadku tych pierwszych łatwiej zadbać o ich higienę oraz charakteryzują się one większą stabilność. Również z takim dodatkiem będzie można szybciej podnieść naczynie wypełnione cieczą lub produktami sypkimi. Także przyjemnym uzupełnieniem wspomnianego udogodnienia może być wewnętrzna miarka. Dzięki nim odmierzymy interesującą nas wartość.

  • Pęsety

    Kuchnia to miejsce, gdzie wykonujemy precyzyjne czynności. Niejednokrotnie są one robione na małych lub nawet bardzo małych rzeczach. Wówczas warto zastosować pęsety gastronomiczne. Ułatwią Wam one pracę w niejednej sytuacji.

    Pęsety gastronomiczne do wielu zastosowań.

    W związku z różnymi działaniami, jakie przytrafiają się w miejscach przygotowywania posiłków, producenci zaczęli tworzyć pęsety gastronomiczne do różnych zadań. Tak, więc wyróżniamy następujące przyrządy:

    • Pęsety uniwersalne – jak sama nazwa wskazuje, jest to najbardziej wszechstronna rodzina tych akcesoriów. Za ich pomocą bez większych problemów przyozdobimy ciasto lub obrócimy smażone potrawy na patelni. Wystarczają one większości użytkownikom kuchni.
    • Pęsety do sushi – to japońskie danie jest coraz bardziej popularne w naszym kraju. Prócz pałeczek, które są ciężkie w użyciu, do ich zjedzenia również można wykorzystać pęsety. Dzięki temu urządzeniu zrobicie to o wiele szybciej i wygodnie. Bez tony wylanych nerwów.
    • Pęsety do ości – ten typ przyrządów zostanie polubiony przez fanów ryb lub osoby pracujące w przetwórstwie. Zostały one stworzone w taki sposób, aby można było wyjąć z tego owocu morza ości. Ryba wówczas jest idealnie wyfiletowana oraz zdatna do spożycia.
  • Łyżki kuchenne i szpatuły
  • Sita
  • Rózgi

    Do przygotowania wielu ciast oraz ciasteczek niezbędna jest świeżo ubita piana z jajek bądź śmietany. Aby ją przygotować, należy posiadać rózgi kuchenne. Dzięki nim proces ten będzie szybki oraz niezawodny.

    Rodzaje rózg kuchenny.

    W naszym sklepie internetowym mogą Państwo znaleźć dwa rodzaje rózg kuchenny, do których zaliczamy:

    • Rózgi z miękkim wrzecionem.
    • Rózgi z twardym wrzecionem.

    Różnią się one między sobą elastycznością drucików, z których zostały wykonane.  Do części czynności będą się nadawały tylko produkty z pierwszego systemu a do ich z drugiego. Często jest również tak, iż kucharze lub osoby przygotowujące posiłki lubią konkretny typ wrzeciona. Dlatego warto przetestować oba rozwiązania i przekonać się na własnej skórze, które dla nas będzie lepsze.

  • Miski
  • Miarki i szufelki
  • Wagi

    W kuchniach przygotowujemy różna dania. Zdarzają się sytuacje, w których o ich udaniu decydują odpowiednie proporcje składników. Robienie tego na oko może skończyć się katastrofą. Właśnie, dlatego warto posiadać na swoim wyposażeniu wagę gastronomiczną. To ona poda ile mamy danego towaru na talerzu.

    Rodzaje wag gastronomicznych.

    W tym momencie tak naprawdę na rynku znajdują się dwa rodzaje wag gastronomicznych:

    • Wagi szalkowe – podstawowy system ważący w dawniejszych latach. W tym momencie stosowany sporadycznie jednak posiadający dalej swoich zwolenników. Nie wątpliwie maszyny te mogą być wykorzystywane w lokalach retro i wówczas będą one stanowiły klimatyczny wystrój wnętrza. Wykonanie ze stali nierdzewnej nadaje dodatkowo surowości, która była wszechobecna w ubiegłym wieku.
    • Wagi elektroniczne – najczęściej używane urządzenia w sklepach spożywczych, kuchniach oraz przemyśle. Wyparły już dawno pierwszy rodzaj wag, o którym wspominamy powyżej. Wynika to z faktu, iż są od nich bardziej dokładne oraz prostsze w obsłudze. Posiadamy maszyny o zakresie ważenia od 10 g do nawet 150 kg. Taki rozstrzał pozwoli Państwu zmierzyć ciężar małych produktów jak i tych dużych. Wystarczą one do większości profesjonalnych zastosowań.
  • Termometry i timery

    Podczas gotowania i pieczenia nawet najmniejsze szczegóły mogą mieć znaczenie. Kilka stopni za mało lub zbyt długi okres wypieku może spowodować, że nasze danie nie będzie smaczne. Do odmierzania tych wartości niezbędne są profesjonalne termometry i timery z naszego sklepu internetowego.

    Bogaty asortyment termometrów gastronomicznych.

    Tak jak sama nazwa mówi termometry gastronomiczne służą do odmierzania wartości temperatury w różnych miejscach oraz potrawach. Ze względu na zastosowanie możemy podzielić je na:

    • Termometry ogólnego zastosowania – Najbardziej uniwersalna grupa termometrów. Za ich pomocą zmierzycie temperaturę garnka, gotowego dania a nawet człowieka. W swoim asortymencie posiadamy ten typ urządzenia tylko w wersji elektronicznej. Dzięki temu pomiary są dokładniejsze oraz łatwiejsze w odczycie.
    • Termometry do steków – Każdy kucharz przygotowujący to danie wie jak ciężko jest uzyskać odpowiedni poziom wypieczenia mięsa. Przy użyciu tej grupy maszyn będzie to o wiele łatwiejsze. Wystarczy tylko wbić bolec w mięsiwo i będziemy wiedzieć, jaka jest temperatura naszego steka.
    • Termometry do chłodni oraz lodówek – Zdarzają się sytuacje, w których w naszych urządzeniach chłodniczych nie ma termometru. Może to wynikać z tego, iż nie zakupiliśmy go, kiedy była składana nasza maszyna. Wówczas dokupujemy taki mały termometry, który bez problemu możemy postawić wewnątrz.
    • Termometry do mleka – Idealny prezent dla każdej osoby lubiącej kawę. Posłuży on nam do kontrolowana temperatury mleka podczas jego podgrzewania. Również po udanych pomiarach może służyć, jako dekoracja wnętrza kuchni.
  • Dyspensery

    W lokalach gastronomicznych używa się wielu sosów i dodatków płynnych do dań. Może być to musztarda, keczup lub inny dresing.  Jednak ich dozowanie oraz przechowywanie bez odpowiednich przyrządów nie jest możliwe. W związku z tym warto zaopatrzyć się w dyspensery do zimnych sosów.

    Różnokolorowe dyspensery do zimnych sosów.

    Nasze dyspensery do zimnych sosów zostały wykonane z polietylenu. Materiał ten gwarantuje dozowanie płynów przy niewielkim użyciu siły oraz łatwość dbania o ich czystość. Zostały one także wyposażone w polipropylenowe zatyczki. Ten mały dodatek zapobiega brudzeniu się zawartości zawartej w środku oraz zapewnia ich świeżość. Sprzedajemy produkty wykonane w trzech standardowych kolorach:

    • Czerwonym.
    • Żółtym.
    • Przezroczystym.

    Posiadanie butelek w różnej barwie pozwala rozgraniczyć różne sosy. U nas zamówią Państwo także dyspensery w zestawach bądź osobno. Dzięki temu zakupicie odpowiednią ich ilość do swojego lokalu.

  • Urządzenia do wędzenia
  • Pozostałe
  • Akcesoria do frytowania
  • Przybory Monoblok
na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 582 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 582 elementów

Przybory kuchenne

Informacja

Tagi

Folow Us



energooszczędne szafy chłodnicze ecoline

Energooszczędne szafy ecoline.

KATALOG_GRAFEN_2018001.jpg

Katalog Grafen 2018.

YG-09315_YG-09316_PAKOWARKI_LISTWOWE.jpg

Nowe listwowe pakowarki próżniowe.

Solidne próżniowe pakowarki komorowe.