Miesiarki spiralne
Podstawą każdego lokalu, który wykonuje pizze, jest oczywiście ciasto. W miejscach, które zajmują się przygotowaniem tego dania, potrzebna jest znaczna ilości ciasta. Ze względu na ilość nie można już wyrabiać go ręcznie. Właśnie do tych celów powstały takie maszyny jak miesiarki spiralne do ciasta lekkiego lub ciężkiego.
Po co miesiarki spiralne do ciasta?
Posiadanie miesiarki spiralnej w swoim lokalu gastronomicznym gwarantuje kilka plusów. Pierwszym i chyba najważniejszym jest jakość przygotowanego ciasta. Nawet najlepsza gospodyni domowa nie jest w stanie zrobić tak idealnej masy, która wyjdzie z urządzenia. Będzie ona posiadała odpowiednią konsystencję oraz napowietrzenie. W parze, z jakością również idzie oszczędność czasu. Przygotowanie ciasta w maszynie jest o wiele szybsze niż ręcznie. Dzięki temu mamy pewność, iż nie zabraknie mam go w najmniej odpowiednim momencie. Ostatnią zaletą kupna maszyny do mieszania ciasta jest wygoda. Już nigdy Wasza obsługa nie będzie się męczyła przy żmudnym wyrabianiu ciasta.
Czym kierować się przy wyborze mięsiarki spiralnej do ciasta?
Mięsiarka spiralna do ciasta jak każda maszyna charakteryzuje się kilkoma cechami, na które warto zwrócić uwagę. Przede wszystkim należy się zastanowić, ile ciasta będziemy wyrabiać. Właśnie ta wartość będzie determinowała pojemność naszego urządzenia. U nas wybierzecie produkty o pojemności od 10 litrów do nawet 48 litrów. Również od tej liczby będzie zależał dobór wydajności urządzenia. To ona właśnie określa ile masy w ciągu jednej godziny będziecie w stanie wyrobić.
Prócz wielkości wsadu znaczenie ma także moc maszyny do mieszania ciasta. Ta dla wyrobów różnych producentów waha się z zakresu 370W do 1500W. Takie wartości pozwolą bezproblemowo wyrabiać ciasta twarde na pizze lub pierogi.
Nie bez znaczenia jest również materiał, z którego wykonana jest obudowa. Zebrane tutaj urządzenia zostały stworzone z wysokiej jakości stali lakierowanej. Pomalowano je natomiast na estetyczny kolor biały pasujący do wszystkich wnętrz.
Wiele osób powinno także zainteresować rodzaj pojemnika, w jaki wyposażony jest mikser spiralny. Na rynku znajdują się rozwiązania ze stałą bądź wyjmowaną dzieżą. Te drugie charakteryzują się dużą wygodą podczas wyjmowania gotowego ciasta. Wówczas możemy element ten usunąć z maszyny i przechylić go.
Na samym końcu pozostały mniej ważne informacje takie jak źródło zasilania, wymiary czy też waga. Najczęściej nie decydują one o zakupie mięsiarki spiralnej do ciasta. Jednak w niektórych przypadkach należałoby zwrócić na nie uwagę. Raczej warto unikać nieprzyjemnych sytuacji. Mowa tutaj np. o braku wystarczającej ilości miejsca lub instalacji elektrycznej.
Popularni producenci mikserów spiralnych.
Mieszarki do ciasta to wyspecjalizowane urządzenia stanowiące wyposażenie lokali gastronomicznych. Możemy je spotkać między innymi w:
- Pizzeriach.
- Restauracjach.
- Hotelach.
- Pierogarniach.
- Lokalach zbiorowego żywienia.
Wszystkie te miejsca charakteryzuje jedna rzecz. Mianowicie warunki pracy w nich panujące są naprawdę ciężkie. Właśnie z tego względu powinniście zdecydować się na maszyny od czołowych producentów. Właśnie do takich możemy zaliczyć następujące koncerny:
- Hendi.
- Stalgast.
- RestoQuality.
Ich wyroby są dość popularne wśród wielu właścicieli lokali gastronomicznych. Zdecydowana ich większość nie narzeka na zakupione przez siebie rozwiązania. Również i my możemy polecić produkty od wyżej wymienionych brandów.
Dla kogo miesiarki spiralne?
Miksery spiralne to urządzenia dla lokali gastronomicznych. Przygotowuje się w nich duże ilości ciast na pizzę, pierogi lub chleby. Dzięki nim proces ten będzie o wiele szybszy, wygodniejszy i bezpieczniejszy. Przejrzyjcie całą naszą ofertę tych produktów i wybierzcie odpowiedni dla siebie. Jesteśmy przekonani, że u nas znajdziecie odpowiednie rozwiązania dla swoich przedsiębiorstw. Wynika to z faktu, iż sprzedajemy produkty najwyższej jakości od kilku czołowych producentów oraz importerów.