na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 54 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 54 elementów

Blendery ręczne

Blendery ręczne to niezastąpione urządzenia w wielu lokalach gastronomicznych. To dzięki nim przyrządzisz między innymi takie potrawy jak zupy jarzynowe, majonezy, różnego rodzaju farsze, sosy, dipy itp. Jak można zauważyć produkty te są bardzo uniwersalne.

Czym różnią się blendery ręczne od kielichowych?

W swojej ofercie posiadamy blendery ręczne. Oznacza to, iż są one pozbawione misy, a mieszania dokonujemy bezpośrednio w garnku lub w misce. Takie podejście ma kilka zalet. Po pierwsze mikser ręczny zajmuje mniej miejsca od rozwiązania kielichowego oraz jest lżejszy, dzięki czemu łatwiej go używać.

Po drugie manewrowanie tego typu urządzeniem nie sprawia problemu. A co za tym idzie, dokładniej możemy zmiksować naszą potrawę. Dzięki czemu klient nie poczuje w niej żadnych gródek.

Po trzecie możemy go użyć w każdym miejscu w kuchni, gdzie tylko znajduje się gniazdko elektryczne. Nie jest nam potrzebny żaden stół lub blat. Wystarczy garnek lub inne naczynie, do którego zanurzymy ramię. W wielu przypadkach może się to okazać bardzo dużą zaletą.

Profesjonalna wersja blendera ręcznego - co to oznacza?

Warto zaznaczyć, iż przedstawione tutaj urządzenia to tak zwane wersje profesjonalne blenderów ręcznych. Producent tym stwierdzeniem daje do zrozumienia, iż jego produkty są przeznaczone do pracy ciągłej i można je zastosować w takich miejscach jak restauracje, bary, przedszkola lub wojskowe stołówki. Wszystko to uzyskano dzięki odpowiedniej wentylacji silnika. To właśnie ona daje pewność, iż nasza maszyna się nie przegrzeje. Oprócz tego wykorzystano tutaj obudowy z wytrzymałego plastiku oraz ramiona ze stali nierdzewnej.

Jaki blender ręczny wybrać?

Odpowiedź na to nie jest taka oczywista i w dużym stopniu należy od tego, do czego chcemy używać belendera ręcznego. Jednak przedstawimy Wam listę istotny parametrów, która może pomóc przy jego wyborze. Wygląda ona następująco:

  • Moc urządzenia – w dużym stopniu to właśnie od niej zależy, jakie dania i produkty będziemy mogli obrabiać. Niższe wartości sprawdzą się w czynnościach mieszania natomiast wyższe w rozdrabianiu.
  • Prędkość – parametr ten mówi nam o tym, ile obrotów na minutę wykonuje ostrze. Warto zadbać o to, żeby można było go płynnie regulować. Wówczas cała maszyna jest bardziej uniwersalna i można dostosować ją do prac, które chcemy wykonywać.
  • Długość ramienia – ramię to element, który umieszczany jest w naczyniu bądź pojemniku. Również na nim zaznaczona jest maksymalna długość zanurzenia. Jej przekroczenie najczęściej doprowadza do trwałego uszkodzenia.
  • Wielkość naczynia – liczba ta bezpośrednio związana jest z parametrem powyżej. Producenci zazwyczaj podają, do jakiej maksymalnej pojemności zaczynia może wykorzystywany być mikser.
  • Aktywne chłodzenie – w przypadku, gdy planujemy pracować urządzeniem przez długi czas, należy sprawdzić, czy posiadana ono wentylatory chłodzące. Zapobiegną one przegrzaniu się silnika podczas wytężonej pracy.

Zastosowanie blendera ręcznego.

Blender ręczny to obowiązkowe wyposażenie każdej nowoczesnej kuchni. Może Wam one posłużyć do przygotowania wielu dań w krótkim czasie, a dzięki wymiennym końcówką uczynicie z niego uniwersalną maszynę do pracy. Nie dość, że jest lekki to jeszcze do tego bardzo poręczny. Dlatego warto zastanowić się, czy nie zakupić takiego urządzenia właśnie do swojego kuchni. Nie wątpliwie będą one pomocne w codziennej pracy.

Blendery ręczne
Menu

Informacja

Tagi